Barry Beijer

2e divisie Jack's League

30 oktober 2021 15:00

S.P.M. Teuben

Kozakken Boys kon zelfvertrouwen putten uit de strijdbare bekerwedstrijd tegen Telstar, maar het tegenovergestelde bleek de werkelijkheid. In de beginfase werd de wedstrijd tegen TEC weggegeven. Een snelle 0-2 achterstand kon niet meer worden omgebogen dus gingen de Kozakken met een teleurstellende 1-2 thuisnederlaag terug de kleedkamer in.

In de beginfase van de eerste helft was het vooral TEC die de dienst uit maakte. Uit twee momenten van onoplettendheid bij de Werkendammers werd gescoord. Een 0-2 achterstand na een ruime tien minuten was het gevolg. Sterker nog, Kozakken Boys mocht van geluk spreken dat het niet veel later tegen een grotere achterstand aan keek. Het vervolg van de 1e helft was matig en er werden geen grote kansen gecreëerd door “de Boys”.

De tweede helft werd sterker begonnen. Een aantal speldenprikjes werden uitgedeeld aan TEC en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Een schot en een kopbal van Thomas Marijnissen werden nog gepareerd. Uiteindelijk was een  corner die knap werd binnen gewerkt door Stephen Warmolts het moment dat Kozakken Boys aansluiting wist te vinden op het scorebord (1-2).

Na de aansluitingstreffer kreeg in eerste instantie TEC de grootste kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Echter, de aanvallers van de uitploeg verzuimde dat waardoor Kozakken Boys in de wedstrijd bleef. Een slotoffensief tot gevolg, maar grote kansen werden niet meer gecreëerd. Tot aan het einde van de wedstrijd nog één keer de bal naar voren werd gepompt. Helaas, Mark Veenhoven was niet scherp genoeg om de gelijkmaker binnen te schuiven. Het bleef bij 1-2.

Kozakken Boys blijft na het verlies steken op negen punten, neemt de 16de plaats in en verliest voor de vijfde keer op rij. Een overwinning wordt met het zicht op de ranglijst broodnodig voor de Werkendammers. A.s. zaterdag speelt Kozakken Boys een uitwedstrijd tegen Noordijk. Aanvang 14:30.