Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992200

Kozakken Boys blijft steken op de 16e plaats van de ranglijst. Het ging hard onderuit in het duel met IJsselmeervogels. De Vogels nemen door de overwinning afstand van het degradatiespook. Terwijl Kozakken Boys steeds verder in het moeras zakt. Al vrij snel kwam de thuisploeg op voorsprong uit een corner. Vlak voor rust werd de wedstrijd al beslist. Een toegekende strafschop en een rode kaart voor Warmolts was een te harde dreun voor de Werkendammers om die nog te boven komen. Nog voor rust werd het 3-0 en de schade in de tweede helft bleef uiteindelijk beperkt tot 4-0.

De droomstart van IJsselmeervogels was eigenlijk al het voorteken dat het een zware middag zal worden in Spakenburg. Toch bleef het van beide kanten een matige eerste helft en was er niet duidelijk een betere ploeg. Vlak voor rust viel alles de kant op van de Spakenburgers waardoor de tweede helft een formaliteit werd en Kozakken Boys zonder punten de bus in stapte.

Door het verlies heeft Kozakken Boys voorlopig de aansluiting met de concurrentie verloren. De achterstand op de eerstvolgende belager (Spakenburg) bedraagt namelijk al zes punten. Jong Volendam staat hier met vier punten voorspong nog tussen, maar de beloftenteams doen niet mee aan de promotie/degradatieregeling.

Volgende week speelt Kozakken Boys tegen de beloften van FC Volendam. De wedstrijd vangt aan om 15:00 op Sportpark de Zwaaier.