Verlengde Sportlaan 2
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

In een spannende degradatiekraker tussen GVVV en Kozakken Boys stapte uiteindelijk Kozakken Boys met het beste gevoel terug de bus in. In extremis (90+5) werd met een strafschop van Marijnissen nog gelijk gespeeld tegen de hekkensluiter. De twee geplaagde ploegen die al het gehele seizoen aan de onderkant van de Tweede Divisie bivakkeren hebben de punten hard nodig om zich te handhaven en schieten beide dus maar weinig op met dit gelijke spel.

Kozakken Boys begon de wedstrijd met vele afwezigen. Onder andere vaste basiskrachten Keukens, Achenteh en Stout ontbraken in de wedstrijdselectie. Da Silva Mendes, Van Ingen en Veenhoven namen hun positie in, waar Creutzburg de linksback positie innam. Ook Leon Bot keerde terug in de basisopstelling na zijn schorsing.

De wedstrijd begon voortvarend voor Kozakken Boys. De eerste aanvalsmogelijkheden kwamen van de kant van de uitploeg, maar een zwabberbal van Van Ingen en een kopballetje van Lommers waren niet voldoende voor de openingstreffer. Een hoekschop van Kozakken Boys bleek dat wel te zijn. Echter was het GVVV die er met de buit vandoor ging. De Werkendamse corner werd omgezet in een goed uitgespeelde countermogelijkheid (die onderweg discutabel werd getoucheerd door arbiter Mulder) en dus de 1-0 voor de Blauwen uit Veenendaal.

Vlak na het doelpunt kreeg de hekkensluiter een levensgrote kans via Jordi Bitter om de voorsprong te verdubbelen, maar het schot was miserabel slecht en belandde aan de verkeerde kant van de paal.

Daarna was het Kozakken Boys dat een vrije trap kreeg op de rand van de zestien meter. Specialist Ouja zat op de bank, maar Lars Hutten bleek ook een ware specialist te zijn. Zijn poging belandde via de binnenkant van de paal achter de sluitpost van GVVV en dat betekende de aansluitingstreffer (1-1).

Na het de gelijkmaker kreeg nogmaals Jordi Bitter een grote kans namens GVVV en Leon Bot namens Kozakken Boys om op voorsprong te komen, maar met de gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht.

Het tweede bedrijf begon dramatisch voor de Kozakken onmiddellijk kreeg het een strafschop om de oren die raak werd geschoten door Lars Ten Deije. Uiteindelijk maakte GVVV veelal de dienst uit en verzuimde die ploeg de wedstrijd in het slot te gooien of goed uit te counteren.

Kozakken Boys werd steeds opportunistischer en maakte haast, maar het mocht lang niet baten. Grote kansen bleven uit. Tot in de absolute slotfase een penalty werd toegekend aan de Werkendammers. Marijnissen schoot onberispelijk raak en zo kwam Kozakken Boys toch nog met de schrik vrij in Veenendaal en blijft het onderin nog steeds ontzettend spannend.