56'

4e klasse 29

26 september 2020 12:30

Laurens Vogel.

Vandaag was het weer matchday voor onze jongens en meiden van de JO11-2. Na drie verloren wedstrijden met redelijke grote cijfers , mochten ze het vandaag gaan opnemen tegen het eveneens nog puntloze Hardinxveld. Deze JO11-4  verloor dus ook al hun wedstrijdjes en staan met een slechter doelsaldo onder ons. Dus als wij een keer een mooi resultaat konden halen ,dan was het wel vandaag op de Zwaaier. Maar waarschijnlijk dacht Hardinxveld er ook zo over. Na weer heerlijk getraind te hebben afgelopen week , stonden onze boys en girls om 12:30 klaar om onder leiding van scheidsrechter Laurens Vogel te beginnen aan de wedstrijd. In een heerlijk zonnetje was het mooi om te zien dat de twee teams aardig aan elkaar gewaagd waren. Het gaat steeds beter lopen bij ons team en er wordt ook steeds beter naar elkaar gekeken om elkaar de bal toe te spelen. Overspelen ,roepen naar elkaar. In de eerste helft kwamen onze kanjers zelfs voor het eerst op voorsprong als JO11-2. Het was Naomi die met een mooi schot de Hardinxveldse keeper kansloos liet, 1-0. Met deze voorsprong gingen we rusten en werd er onder het genot van een bekertje ranja even bij gekletst over de eerste helft. Wat overigens nog het vermelden waard is ,is dat onze keeper Jens ons met een aantal formidabele  reddingen op de been hield in de eerste helft.
Nu vasthouden in de tweede helft en proberen de voorsprong te verdubbelen en ons eigen doel schoon te houden. Nou dat verdubbelen lukte , want Thijmen schoot de bal snoeihard op de lat en in de rebound was het Fynn die de 2-0 binnen schoot. Wat leuk voor onze strijders, maar het bleef opletten. Het was namelijk Hardinxveld even later die de spanning terug bracht in de wedstrijd door de 2-1 te maken. Het zal toch niet dat we onze eerste overwinning weg gingen geven? Ik kan u gerust stellen, dit ging zeker niet gebeuren. Thijmen loste wederom een schot en kwam via de keeper precies voor de voeten van Lize en zij schoot de 3-1 binnen. Wat leuk voor haar, net lid en nu al haar eerste goal scoren. Top. De koek was nog niet op ,want de mooiste aanval van de wedstrijd moest nog komen. Het was een schitterende combinatie tussen Luuk en Thijmen , waarbij laatstgenoemde de 4-1 binnen tikte. Na 60 minuten voetbal floot Laurens voor het einde van de wedstrijd en gingen de handen aan Werkendamse zijde de lucht in. De eerste driepunter was binnen en dat was verdiend. Onze Hardinxveldse voetbalvrienden werden bedankt voor de wedstrijd en misschien zien we ze nog eens terug.
Na deze heerlijke wedstrijd gaan we aanstaande zaterdag richting Hendrik Ido Ambacht waar we gaan spelen tegen ASWH JO11-6 op sportpark Schildman. Een geduchte tegenstander die op de vierde plaats staat met 4 gespeeld en 7 punten heeft behaald.  Onze tegenstander van vandaag verloor daar met maar liefst 26-1 ,dus we zijn gewaarschuwd. We spelen op het mooie tijdstip van 8:30 ,dus ik stel voor dat we het vrijdagavond niet te laat gaan maken haha.  Lucas ,Casper, Thijmen ,Robine, Justin, Lize, Fynn, Jens ,Naomi en Luuk. Top gespeeld vandaag en op naar volgende week.
Wij zijn Kozakken Boys JO11-2.