Kozakken Boys 5 doet zichzelf tekort met gelijkspel

2 - 2

Schelluinen 3

4e klasse 11

3 oktober 2020 12:00

Na een week rust stond zaterdag eindelijk de tweede speelronde van de competitie op het programma. Op deze druiligere zaterdag moest men aantreden tegen Schelluinen 3. Zonder de support van het normaal zo fanatiek aanwezige thuispubliek moesten de Boys dit keer op eigen kracht de volle buit aan de goede kant van de brug houden. Om 12:15 werd er afgetrapt in de volgende formatie. Martijn – Stijn-Niels-Christian-Sander – Stef-Tim-Johan – Mark-Kevin-David. Op de bank zaten Ivo, Sander, Tiemen en Thomas en Sam. Stan en Ruben waren vandaag niet fit genoeg om mee te doen en ontbraken zo in de selectie.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de Boys vandaag er alles aan wilde doen om met drie punten van het veld te stappen. De bal was veelvuldig in Werkendams bezit en de gasten kwamen nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval. Balbezit moet wel worden omgezet in goals en dit is iets waar het bij de thuisploeg al weken aan schort. Grote delen van de wedstrijd wordt er zeer goed gevoetbald, maar de goals blijven uit. Deze wedstrijd vormde daarop helaas geen uitzondering en ondanks een aantal grote kansen bleven de goals in eerste instantie uit.

De 1-0, die ook niet kon uitblijven, viel uiteindelijk dan toch. Een lange bal van achteruit werd goed op waarde geschat door Mark. Hij ging de diepte in en wist de bal achter de keeper van Schelluinen te krijgen. Het balbezit na deze minimale voorsprong bleef voor de Boys en er werd nadrukkelijk gezocht naar een extra treffer. Kansen werden weer gemist en zo naderde de rust en leek de thuisploeg deze met een voorsprong in te gaan. Enkele tellen voor de rust ging het echter mis toen een voorzet van Schelluinen onderweg getoucheerd werd en pardoes in het netje plofte achter Martijn. Zo stond, zeer tegen de verhouding in, een stand van 1-1 op het bord toen de leidsman floot voor de rust.

In de rust werd slechts aangekaart dat het aan de Boys zelf te wijten was dat er maar een keer gescoord was voor de rust. Na de rust moest er op dezelfde manier verder gespeeld worden en dit keer de kansen wel afmaken. Oscar, Niels, Kevin en Stijn namen plaats op de bank en Sander, Tiemen, Thomas en Ivo kwamen voor hen in de plaats.

Na de rust was het spelbeeld onveranderd. Schelluinen wachtte af en de Boys probeerde voetballend weer op een voorsprong te komen. Deze missie werd door de spits van Schelluinen iets vergemakkelijkt toen deze een flinke overtreding maakte. De scheidsrechter schatte de ernst van de situatie goed in en gaf dan ook een terechte gele kaart. Dit betekende dat de Boys de komende tien minuten een man meer op het veld hadden staan. Dit veldoverwicht werd door het 5e optimaal benut en Johan schoot met een droge knal in de hoek de Boys terug op voorsprong.

Meer kansen volgde, maar Schelluinen hield met veel moeite stand en wist de schade te beperken tot de goal van Johan. Ondanks de achterstand drong Schelluinen niet echt aan, maar de Boys wisten maar niet de score verder uit te breiden. Onder andere Thomas, Sam en Tiemen mistte kansen.

De enige manier hoe Schelluinen gevaarlijk kon worden was via spelhervattingen. Een vrije trap van Schelluinen kwam in de zestien van de Boys terecht en ging via een speler van Schelluinen over de achterlijn. De spelers van de uitploeg appelleerde echter massaal voor een strafschop en ondanks dat de scheidsrechter van dienst geen handsbal had gezien legde hij de bal toch op de stip, dit tot ongeloof van de Boys. Dit cadeautje werd gretig uitgepakt door de bezoekers en zo stond de 2-2 op het bord. In de resterende minuten wisten de Boys niet meer tot scoren en komen, ondanks late kansen voor Johan en Thomas. Het chagrijn was dan ook op de gezichten te bespeuren toen er werd afgefloten en men met een punt tevreden moest zijn.

Ondanks dit zure en onverdiende puntverlies moeten de koppies weer vooruit naar de volgende wedstrijd. Er wordt dan aangetreden in en tegen Hardinxveld. Deze hebben net als wij nog geen denderende seizoenstart en wachten ook nog op de eerste overwinning. Voor de mannen uit Werkendam is het zaak positief te blijven, iets wat zeker kan op basis van het vertoonde spel.