8 - 3

Dubbeldam MO19-2

2e klasse 1

26 september 2020 12:30

Vorige week wisten wij een fantastische comeback te maken, een 4-1 achterstand wisten wij in de tweede helft om te buigen naar een 4-5 overwinning op Sleeuwijk MO19-1. Vandaag stond de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma, Dubbeldam MO19-2 kwam op bezoek.

Op eigen veld trapten we om 12:30 uur af. Al vrij snel keken wij ook deze keer tegen een achter stand aan, in de verre hoek wist Dubbeldam hun eerste kans te benutten, 0-1. Zo halverwege de tweede helft kwamen wij terug op gelijke hoogte, vanaf een meter of 20 besloot Kayra het maar is te proberen en met succes! De aansluitingstreffer werd gemaakt en zo was de stand 1-1. Op de linksbackpositie stond Kayleigh vandaag heerlijk te verdedigen, net als ons centrale duo Elise en Sanne en de rechtsback Leaf. Kort voor rust werden er een aantal goals vlotjes achter elkaar gemaakt; Tsowinar kon de bal intikken en vond de korte hoek. Ook de spits van de tegenstander wist te scoren, na twee verdedigers te hebben gepasseerd, wist zij dit ook te doen bij onze goalie Jonneke. Zo stond de stand ineens op 3-2. Met deze stand gingen we de kleedkamer opzoeken.

Een eerste helft met vijf goals, dat belooft wat in de tweede helft. Op de training zagen we al dat aanvoerster Sanne goals kon maken en eindelijk liet ze dat ook zien in de wedstrijd ;)! Uit een corner wist zij de 4-2 binnen te werken en vierde dit uitgebreid, waar ze natuurlijk helemaal gelijk in heeft!! Niet veel later leek Sanne, uit een vrije trap van Kayra, ook de 5-2 op de pantoffel te hebben, maar helaas stonden er nog wat verdedigers in de weg. In de tweede helft wist Tsowinar tweemaal achter elkaar te scoren, nu deed ze hetzelfde, maar driemaal achter elkaar. Een schot die eindigde hoog het net raakte, een ingedraaide hoekschop en een schot vanaf een meter of 20 zorgden ervoor dat de stand op 7-2 kwam te staan. De dames uit Dordrecht wisten aan de andere kant nog een eretreffer te maken, waardoor de stand op 7-3 kwam te staan. Direct na de aftrap wist Kimberly vanaf de middellijn het strafschopgebied te bereiken waarna ze in de lange hoek tekende voor de 8-3. Ook Elise en Daphne kregen nog kansen voor een goal, maar zij wisten het netje helaas niet te vinden.

Zo staan we na twee wedstrijden op zes punten. Met dertien goals voor en zeven goals tegen. Volgende week zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. De week daarop gaan we op bezoek bij IFC.

Wij willen Dubbeldam MO19-2 bedanken voor het spelen van deze wedstrijd en wensen jullie nog veel succes verder in de competitie.

Bente en Naomi, bedankt voor het meedoen!

Tot slot willen wij Daphne erg veel plezier wensen op haar stage in Duitsland, hopelijk zien we je in maart weer binnen de lijnen!