Noa Kieboom (kopbal)

Groep 2 13

5 september 2020 11:45

D. (Dries) Sips

Vorige week begonnen we met onze Kozakken Boys MO17-1 aan het bekertoernooi met een 1-4 nederlaag tegen het fysiek sterke DVVC uit Dongen. We speelden onwennig na een hele periode van geen wedstrijden en waren we zoekende naar vastigheden. Daarom wilden we ook graag afgelopen woensdag een oefenwedstrijd spelen. Die kans grepen we en zodoende waren we woensdagavond te gast op sportpark de Maaskant waar we tegen competitiegenoot Roda Boys MO17-1 speelden. Met 14 meiden, Anna en Naomi waren afwezig, waren we nog niet in staat om ons goede spel van afgelopen seizoen op de mat te leggen. We gingen met een 1-0 achterstand de rust in en kwamen na rust op gelijke hoogte. Bente nam plaats achter een vrije trap en plaatste deze prachtig boven de kansloze keepster in de goal, 1-1. Hierna kwamen de meiden uit Aalst te snel op een 3-1 voorsprong na wat persoonlijke foutjes aan onze zijde . Even leek het nog spannend te worden na een snoeiharde ingreep van Dione, waarna Noa Kieboom voor de 3-2 tekende. Maar meteen na de aftrap gooide Roda Boys de wedstrijd in het slot door meteen de 4-2 te scoren. Het ritme werd woensdag nog niet gevonden ,maar door weer wedstrijden te spelen moet dit een kwestie van tijd zijn. Op zaterdag 5 december gaan we nog een keer in competitieverband naar Aalst en hopen we aan de goede kant van de score te blijven.
Vandaag was het tijd voor de tweede bekerwedstrijd. We mochten op bezoek in Oosterhout ,waar we gingen spelen tegen TSC MO17-1. Vorige week verloren ook zij hun eerste bekerwedstrijd . Tegen Meerkerk MO17-1 werd met 2-1 verloren . Maar wij weten dat TSC altijd een goede meidenlichting heeft die wij regelmatig in het verleden zijn tegen gekomen. Met een bijna complete spelersgroep, alleen Luana was afwezig, werd koers gezet naar het zuiden. Onze coach Addy ging rechtstreeks en had al uitgezocht waar we mochten omkleden en op welk veld we mochten gaan spelen. Een groot complex waar de club TSC ruim 1500 leden telt. Wat te denken van de oorspronkelijke naam van deze club ,namelijk “ Tot Aangenaam Vermaak En Nuttige Uitspanning Sparta Combinatie. Gelukkig hoeven we dat niet te onthouden en spelen we dus vandaag gewoon tegen TSC. Om 11:45 gingen we van start en deden dit onder een zeer goede jonge scheidsrechter. Deze jongen, Dries Sips genaamd, floot een hele goede wedstrijd zonder enige partijdigheid. Nadat ik even zijn Facebook had gecheckt ,werd me meteen duidelijk waarom hij zo goed en met verstand floot. Hij is een Ajacied. Klasse gedaan jongen. De wedstrijd begon en wij gingen weer op zoek naar de juiste vorm. TSC had een aantal zeer behendige speelsters in hun team en bezorgde ons af en toe veel problemen. Vooral hun rechtsbuiten kon wel wat met een bal en zij was het ook die ons op achterstand zette. Met een bekeken lob liet ze onze keepster Gwen kansloos en scoorde ze de 1-0. Weer op achterstand en zoals TSC speelde , vreesden we voor het vervolg.
Maar toch kwamen er bij vlagen momenten waarop ook wij op “vijandelijk” gebied kwamen. Marieke, zoekend naar haar vorm, schoot wederom een bal op de lat . Dit deed ze in Aalst ook al , dus het zit ons momenteel ook wel een beetje tegen. Voor rust verdubbelde TSC hun score en werd de ruststand bepaald op 2-0 in het voordeel van de meiden uit Oosterhout. Even wat bespreken in de rust ,want we moeten uit deze lastige periode komen. Gelukkig blijven de meiden gemotiveerd om het tij te keren en vol goede moed gingen we weer naar het strijdtoneel. De tweede helft werd er 1 om toch wel weer vrolijk van te worden. Een heel anders Kozakken Boys die nu voor elke meter strijd leverde met elkaar. We kregen nog wel een derde treffer om onze oren ,maar we hadden in deze helft veel meer grip op TSC. Het spel speelde zich nu vooral af de helft van de blauwwitten en wij kwamen tot kansen. Wij kregen van de heer Sips een vrije trap aan de linkerkant op de helft van TSC en Bente ging weer achter de bal staan. Dit keer ging de bal niet richting de goal ,maar mikte ze deze keurig op het hoofd van Noa Kieboom. Zij kopte haar tweede officiële doelpunt tegen de touwen en zette de stand op 3-1. Door het fanatieke coachen en roepen aan Oosterhoutse zijde , hadden wij door dat ze er nog niet gerust op waren. Wij bleven keihard werken en probeerden nog alles om richting een gelijkspel te gaan. Helaas mocht dit niet zo zijn en floot de heer Sips na 80 minuten voetbal voor het einde van de wedstrijd. 3-1 verloren ,maar wat was het een fantastische 2e helft meiden. Als we deze lijn nu eens met elkaar door gaan trekken, dan kunnen er weer mooie dingen gebeuren als team. We staan nu met 2 gespeeld en 0 punten onderaan in de poule ,maar laten we dit lekker beschouwen als oefenen voor het echte werk. De competitie. Maar voor het zover is sluiten we de bekercampagne aanstaande zaterdag eerst af uit tegen Meerkerk MO17-1. Dit team verloor vandaag met 1-0 bij DVVC en laatstgenoemde gaat nu aan de leiding in de poule. Meiden ,kom deze week weer lekker trainen. Dan gaan we met zijn allen werken aan de machine die moeilijk te verslaan wordt.