Kozakken Boys 5 bekert een rondje verder

HSSC'61 4

Groep 2 27

12 september 2020 12:00

Onbekend

Zaterdag stond alweer de derde en tevens laatste bekerwedstrijd op het programma. Dit maal stond de wedstrijd tegen HSSC’61 4. Deze hadden de voorgaande twee wedstrijden verloren en stonden dus onderaan de bekerpoule. Om door te gaan in de beker moest er vandaag gewonnen worden en moest er een beter doelsaldo dan Unitas behaald worden. Op dit moment was het nog een voordeel van +3 in het voordeel van de Boys. Een verrassing ligt echter altijd op de loer en om die reden mocht men de tegenstander van vandaag niet onderschatten. Om 12:00 werd er afgetrapt in de volgende samenstelling. Martijn – Ivo-Stijn-Oscar-Sander – Stef-Tiemen-Tim – Mark-Kevin-Thomas. Op de bank zaten Sam, Ruben, David en Johan.

Aangezien meerdere spelers van het 5e de avond ervoor tot in de late uurtjes op waren was de scherpte in de beginfase soms wat afwezig. Er werd vooral gezucht en gepuft bij elke meter die moest worden afgelegd. De tegenstander werd ook niet echt gevaarlijk en zo kabbelde de wedstrijd langzaam voort. De Boys probeerden de aanval te zoeken en de tegenstander onder druk te houden, maar tot echt grote kansen leidde dit niet.

Richting het eind van de eerste helft drong de thuisploeg meer aan en werden de mannen uit Hei en Boeicop meer en meer onder druk gezet. Een vlot lopende aanval resulteerde in een grote kans voor Mark, maar helaas stond de keeper op de juiste plek en werd de inzet gekeerd. Een paar minuten later was het dan wel eindelijk raak. Een aanval over rechts kwam terecht bij Ivo, deze vond Mark die op zijn beurt de bal strak voorgaf en Kevin een niet te missen kans gaf. Kevin faalde dan ook niet en schoot zo op een gunstig moment de 1-0 tegen de touwen, wat dan ook gelijk de ruststand was.

Na de rust keerden Thomas en Oscar niet meer terug, terwijl Stef al vlak voor de rust was uitgevallen met een blessure. Sam, Johan en David kwamen voor hen in de plaats. Er werd scherper gestart dan in de eerste helft en vanaf het begin werd voortdurend de aanval gezocht. Kansen werden gecreëerd en een verdubbeling van de marge hing in de lucht. Gelukkig wilde de defensie van de bezoekers ons hierbij een handje helpen en werkte ze een voorzet van Ivo in eigen doel en zo stond al snel na de rust de 2-0 op het bord.

De Boys namen geen gas terug en bleven de aanval zoeken. Enkele kansen, onder anderen voor Sam en Ruben, werden nog gemist en zo bleef de marge van twee staan. Na opnieuw een goede aanval kwam de bal bij David terecht die in het strafschopgebied werd gevloerd. De scheidsrechter van dienst beoordeelde dit terecht als onreglementair en zo ging de bal op de stip. Tim ging achter de bal staan om de penalty te nemen. De laatste keer dat hij in de beker een penalty nam ging deze nog jammerlijk naast en dit leidde mede tot de uitschakeling vorig jaar in de beker. Van deze flashback had Tim zelf geen last en hij schoot vol vertrouwen de 3-0 achter de keeper.

De 4-0 was de mooiste goal van de middag. Via de opbouw van achteruit kwam de bal bij Johan terecht die de bal achter de verdediging legde en David zo lanceerde. Deze zag, en hoorde, in zijn ooghoek de meegelopen Ivo en gaf de bal strak voor in zijn richting. Ivo dook op bij de tweede paal en tikte zo de vierde goal binnen. Daarna volgde even een momentje van onachtzaamheid en zo kwam HSSC toch nog tot een treffer.

Het slotstuk van de wedstrijd kwam op naam van Thomas. Hij kreeg de bal aangespeeld van Johan en schoot de bal hard voor de laatste keer achter de keeper. Met een eindstand van 5-1 was het nog even wachten op het resultaat in Gorinchem later die middag om te weten of het bekeravontuur nog een vervolg kreeg. Rond de klok van vijf bleek dat Unitas ‘slechts’ met 6-1 gewonnen had van Theole en zodoende bekert het vijfde elftal een rondje verder.

Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd tegen GJS 4. Net als de Boys zijn zij ook een ronde verder in de beker en zitten dus ook in een goede flow. Om 13:00 wordt er afgetrapt in Gorinchem en wordt de eerste van de twintig competitiewedstrijden in gang gezet.