Kozakken Boys 5 houdt slechts één puntje over aan tweede bekerwedstrijd

Unitas 3

Groep 2 27

5 september 2020 15:00

Ed Barelds

Deze zaterdag stond onze tweede bekerwedstrijd op het programma. Vandaag werd er aangetreden tegen het derde elftal van Unitas. Net als het 5e had Unitas de eerste bekerwedstrijd gewonnen, HSSC’61 werd met 4-2 verslagen. Verwacht werd dat deze wedstrijd een graadmeter zou worden voor de Kozakken. Unitas 3 speelt al jaren in de vierde klasse en van verschillende kanten hoorde wij dat dit een goede ploeg was. De mouwen werden daarom extra opgestroopt en om 15:00 werd onder leiding van Ed Barelds afgetrapt in de volgende samenstelling. Martijn – Ivo-Stijn-Oscar-Sander – Johan-Tiemen-Tim – Mark-David-Thomas. Niels, Christian en Stan waren vandaag wederom afwezig en zo zaten er vier wissels op de bank.

Het begin van de wedstrijd kan uit perspectief van de thuisploeg verschrikkelijk worden genoemd. Binnen negentig seconde lag de bal al in het netje en keken wij tegen een 0-1 achterstand aan. Een ingooi werd niet goed verwerkt en via een woud van benen kwam de bal uiteindelijk bij een speler van Unitas, die met een rare curve de bal achter Martijn schoot. Met nog 88 minuten op de klok was er gelukkig tijd genoeg om de opgelopen achterstand om te gaan buigen. De Werkendammers waren voortdurend in balbezit en probeerde met geduldig voetbal de tegenstander uit te spelen.

Unitas zag de kwaliteiten van de thuisploeg ook in en besloot het druk zetten te laten varen en op eigen helft in te gaan zakken. Dit weerhield Thomas echter niet om na een solo vanaf links drie man te passeren en de bal vervolgens achter de keeper te schieten. De gelijkmaker stond zo op het bord en dit was voor de Boys het sein om volle bak door te gaan. Kansen waren er nog voor Thomas en Johan, maar schoten vlogen vaak voorlangs of strandden op de uitblinkende keeper van de bezoekers. Vlak voor rust moest een speler van Unitas aan de noodrem trekken en hij ontving een gele kaart voor deze actie, wat gepaard gaat met een tijdstraf van tien minuten. Ondanks dit numerieke overwicht haalde Unitas de rust zonder verdere kleerscheuren.

In de rust werd er een wissel doorgevoerd. Mark zou het veld verlaten en Kevin zou in zijn plek het veld betreden en de spitspositie gaan bekleden. Nog drie minuten zou Unitas met een mannetje minder op het veld staan. Dit overwicht wilden de Boys graag gaan omzetten in een goal.

Zodra de leidsman voor het begin van de tweede helft floot ging Kozakken Boys vol in de aanval. De bal kwam op links bij Johan terecht die met een lange bal David probeerde te bereiken in het strafschopgebied. Met enig fortuin bereikte de bal David en hij benutte dit buitenkansje maximaal en schoot zo de 2-1 binnen. Na deze goal bleef het 5e de overhand houden, maar dit kon niet worden omgezet in meer goals. Met name Thomas mistte toch wat kansen en verzuimde zo de score te vergroten. Unitas kroop wat meer uit de schulp en creëerde zelf een grote kans, deze werd echter goed gekeerd door Martijn.

Enkele wissels werden doorgevoerd en zo betraden Stef, Sam en Ruben het veld voor Tim, David en Thomas. Goals bleven maar uit en Unitas begon aan het slotoffensief. Balverlies resulteerde in een aanval van Unitas die met een steekbal de spits vrij voor de Martijn zette. Deze keer faalde hij niet en zo stond, tegen de verhouding in, weer een gelijke stand op het bord. Beide teams jaagden nog op de overwinning en het spel golfde op en neer in de slotfase. Gescoord werd er niet meer en zo stond na twee helften voetbal een stand van 2-2 op het bord.

Volgende week wordt de laatste bekerwedstrijd gespeeld en wel in eigen huis. Om 12:00 wordt er afgetrapt tegen HSSC’61 4. De Boys hebben eenzelfde aantal punten als Unitas, maar staan met een doelsaldo van +5 wel drie goals voor op Unitas. Met twee trainingsdagen voor de boeg kunnen de mannen van 5 zich weer goed voorbereiden op de komende wedstrijd.