Nizar Mekkaoui (afstandschot)
94'

2e divisie A

19 september 2020 15:00

Kozakken Boys leverde een topprestatie tegen IJsselmeervogels. Vanaf minuut één was een Werkendams overwicht zichtbaar en dat werd uiteindelijk ook in doelpunten omgezet. Na 90 minuten voetballen stond een mooie 4-1 einduitslag op het scorebord.

Kozakken Boys begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg via Jeffrey Rijsdijk een goede mogelijkheid op de openingstreffer, maar dat resulteerde niet in de openingstreffer. Enkele minuten later was het wel raak aan de andere kant. Een typisch ‘zondagsschot’ van oud-Kozak Ahmed El Azzouti dwarrelde op schitterende wijze voorbij doelman Den Hartog (0-1).

Erg lang kon de ploeg uit Spakenburg niet genieten van de voorsprong. Kozakken Boys herpakte zich en kwam middels een corner op gelijke hoogte. Leon Bot was degene die de bal het laatste zetje gaf (1-1).

In de tweede helft zette Kozakken Boys een topprestatie neer. IJsselmeervogels werd op sublieme wijze van het kastje naar de muur gestuurd, maar dat resulteerde niet meteen in doelpunten. Kansen van Frenk Keukens en tweemaal Gwaeron Stout werden van de lijn gehaald of zeilde net langs de paal. Tot aan de 70ste minuut duurde het voordat de Werkendammers tot scoren kwamen en had het uiteindelijk twee penalty’s nodig om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten.

De eerste strafschop werd feilloos binnengeschoten door Kay Tejan. De tweede penalty werd genomen door Yasin Ouja en werd in eerste instantie uit de hoek geslagen door doelman Jaimy Schaap, maar op aangeven van de assistent scheidsrechter moest de bal opnieuw op de stip worden geplaatst wegens het te vroeg naar voren bewegen van de Spakenburgse doelman. In tweede instantie was de 3-1 alsnog een feit.

De wedstrijd zat toen in de tas en als kers op de taart werden de supporters van de thuisclub nog getrakteerd op een schitterende 4-1 van Nizar Mekkaoui.

Door deze overwinning kan Kozakken Boys volgende week met vertrouwen afreizen naar Katwijk. Opnieuw een topper in de Tweede Divisie tussen de huidige nummer 1 en 2. Aanvang 15:30 uur.