Kevin Sluyk (schot)
65'

3e klasse E

28 september 2019 12:30

Zaterdag 28 september - Vandaag stond er wederom een nieuwe, en dus onbekende, tegenstander voor het derde elftal op het programma. Twee jaar geleden speelden we, weliswaar een klasse lager, tegen Sliedrecht 8. Nu stond de wedstrijd tegen Sliedrecht 3 voor de deur. Een ploeg met behoorlijk wat voormalige tweede elftal spelers. Sliedrecht 3 en Kozakken Boys 3 wonnen beide hun eerste wedstrijd. De tegenstander van vandaag bezette voor deze speelronde plaats 2, het derde elftal plaats 3. Om deze wedstrijd als topper te bestempelen is het wellicht nog te vroeg in het seizoen, maar belangrijk was deze pot dus wel. De eerste thuiswedstrijd voor de Werkendammers mocht gespeeld worden op veld 1 en stond onder leiding van dhr. R. Visser. Om 12:25 werd er voor het eerst gefloten.

De Werkendamse basisformatie bestond uit de volgende elf namen:
Richard - Remco, Arnie, Thomas, Leon - Stefan, Kevin, Youri, Teus - Hubert, Rick.
Verder was er vandaag sprake van een dure bank: Gerco, Rohan, Mark en Benny.
De grote afwezigen van de dag waren Michael en Danny H (nog steeds in het Verre Oosten), Ludo (weekendje weg met het gezin in België), Addie (ontstoken teen) en Robin & Danny D (beiden geblesseerd).

Al in het begin van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat beide ploegen de intentie hadden om de bal in eigen bezit te hebben en dat beide partijen al voetballend bij het vijandelijke doel wilde komen. Dit gegeven kwam uiteraard ten goede voor het oog van de trouwe supportersschare.
De eerste kans volgde dus ook al snel. Stefan loste een schot dat de keeper van Sliedrecht gemakkelijk kon keren.
Na een klein kwartier was het tijd voor de eerste grote mogelijkheid van de Werkendammers. De bal kwam via Kevin, Teus en Hubert uiteindelijk bij Rick terecht, die de bal helaas voorlangs schoof.
Op een kwart van de wedstrijd wederom een grote mogelijkheid voor Rick. Stefan zag de ruimte op links bij Leon, laatstgenoemde gaf een uitstekende voorzet, die helaas resulteerde in een kopballetje dat zonder kracht over het doel verdween. Rick vond zijn net geknipte look toch belangrijker dan een goal.
Vlak daarna liet Sliedrecht zien ook goed mee te kunnen voetballen. Een goed uitgespeelde aanval spleet de gehele verdediging van Kozakken Boys 3 open. Gelukkig reageerde Richard attent, kwam vlug zijn doel uit en redde met de voet.
Eventjes gebeurde er vrij weinig. In minuut 40 was de tank van Rick leeg, en hij liet zich wisselen. Gerco kwam voor hem in de plek.
Vlak voor rust een dubieus moment. Youri stuurde Kevin diep en het zag er naar uit dat het een levensgrote mogelijkheid zou gaan worden. Helaas werd Kevin afgevlagd wegens buitenspel, wat toch erg knap gezien was van de grensrechter van de tegenstander, omdat Kevin vertrok vanaf eigen helft.
De scheidsrechter floot vlak daarna voor de rust en beide ploegen zochten de thee op met de brilstand op het scorebord.

Er werden twee wissels doorgevoerd in de rust. Rohan en Mark kwamen het veld in voor respectievelijk Remco en Thomas.

In het tweede bedrijf werd de tegenstander voor het eerst gevaarlijk. Een aanval over de rechterflank eindigde in een voorzet die terecht kwam op de zestien en vervolgens werd de bal in het vangnet gejaagd.
Na 10 minuten in de tweede helft kon het eerste gevaar van het derde elftal genoteerd worden. Gerco nam een toegekende vrije trap slim (je zal het niet van hem denken) en snel richting Kevin. Kevin miste echter oog in oog met de sluitpost van Sliedrecht.
Het derde elftal bleef de druk op de wankelende bezoekers houden en in de aanval die volgde wist Stefan een panklare voorzet af te leveren op de dodelijke linkervoet van Youri (1-0).
Sliedrecht 3 stond nog te tollen op hun benen van de tegenslag of de volgende teleurstelling was al een feit. In minuut 60 stuurde Gerco nonchalant met de buitenkant voet Kevin de ruimte in op links. Kevin draaide naar zijn favoriete rechterbeen, en vond in het zestienmetergebied wederom onze superspits Youri, die deze keer met het hoofd de bal fraai in het doel wist te koppen (2-0).
Kozakken Boys 3 had de smaak te pakken en vijf minuten later kon de genadeslag voor Sliedrecht 3 aangetekend worden. Een ingooi van Rohan op de eigen helft kwam via het hoofd van Hubert bij Gerco terecht. Gerco stuurde direct Youri de diepte in met een leep balletje achter de laatste linie van Sliedrecht. Youri zag Kevin op links aan komen stormen, bediende hem op maat en Kevin rondde beheerst af (3-0).
Zo kwam Kozakken Boys 3 ijzersterk uit de startblokken in de tweede helft, wat resulteerde in een riante voorsprong.
De vele krachtsinspanningen van onze mantroepen eisten hun tol: Benny kwam erin voor Arnie en Thomas voor Youri.
Kevin miste tussendoor, na aangeven van Hubert, nog een grote kans op zijn tweede treffer.
Arnie moest even later weer het veld in voor de moegestreden Hubert, en ook Stefan kreeg te maken met kramp. Remco kwam voor hem in de plek.
Kozakken Boys 3 voetbalde het restant van de wedstrijd uit in een versnelling lager en kwam niet meer voor de goal van Sliedrecht. Bij de bezoekers was de batterij al veel eerder leeg en zij konden dus ook niks meer bolwerken.
De leidsman floot dan ook precies op tijd af, waarna de handjes van de Kozakken de lucht in gingen.

Al met al een zeer knappe overwinning van de Werkendammers op Sliedrecht 3 in een aantrekkelijk duel. Beide ploegen kwamen het veld op om te voetballen en dit kwam de wedstrijd alleen maar ten goede.
Van minuut 55 tot minuut 65 was Kozakken Boys 3 dodelijk effectief met drie treffers en zette zichzelf hiermee in een zetel. Youri was wederom belangrijk met zijn twee goals, Kevin speelde een puike wedstrijd met één goal en één assist en ook Gerco oogde gretig en scherp na zijn invalbeurt. Een weekje rust in Turkije heeft hem waarschijnlijk meer dan goed gedaan.
Het derde elftal start dus goed aan de competitie, met zes punten uit twee duels. Op naar volgende week, waar VVAC op ons wacht.