Assist: Teus Visser

3e klasse E

16 november 2019 12:30

Zaterdag 16 november - Na alle hectiek van de afgelopen weken (de Gender Reveal Party van Rick en Denise), de topper vorige week tegen Hardinxveld 3 en de Goldparty, gaan we deze week gewoon door met alle drukte (de Sinterklaasoptocht). Tussendoor moet er dan ook nog even gevoetbald worden, en zo voelde dat ook deze week.
De wedstrijd tegen Groot-Ammers stond deze zaterdag op het programma. Een altijd lastig te bespelen tegenstander voor Kozakken Boys 3. Vorig jaar werd tegen dit elftal gelijkgespeeld en verloren.
Groot-Ammers is niet goed aan de competitie begonnen. Het eerste duel werd gewonnen, daarna werd er afwisselend driemaal een gelijkspel behaald en driemaal verloren, waarbij zij bij het duel van vorige week zelfs niet op zijn komen dagen.
De Werkendammers moesten vorige week hun hoofd buigen in de topper tegen Hardinxveld 3. De vraag van vandaag was of de Kozakken deze klap te boven konden komen.
Op een guur Sportpark Gelkenes werd er precies op tijd afgetrapt.

Het derde elftal begon met de volgende elf namen aan het duel: Richard - Addie, Arnie, Mark, Rohan - Stefan, Remco, Teus, Youri - Rick, Hubert.
Op de bank zaten te verkleumen: Thomas, Danny H, Michael, Ludo en Andre.
Onze oudgediende Andre kwam ons vanuit onverwachte hoek versterken, waarvoor dank!
Afmeldingen hadden we van: Kevin (klussen), Gerco (werken), Robin (griepje), Leon en Benny (geblesseerd).

De wedstrijd was nog maar één minuutje jong en de eerste kans voor de thuisspelende ploeg was al een feit. Een inzet vanuit een voorzet vanaf rechts werd gekeerd door Richard.
Kozakken Boys 3 had daarna het balbezit en speelde de bal geduldig rond. De tweede kans was echter ook bestemd voor de thuisploeg. Nu leverde een voorzet van de linkerflank gevaar op, gelukkig volleerde de aanvaller de bal naast. Het eerste 'gevaar' van onze kant kwam van de voet van Stefan. Een vrije trap eindigde een meter over het vijandige doel.
Na een kwartier spelen zette Groot-Ammers een aanval op over links, waarbij Rohan uitgekapt werd en zijn directe tegenstander kwijt was (hij schijnt hem nu nog te zoeken). Deze wist de bal in de zestien te krijgen waar een medespeler met een geel-zwart tricot ongehinderd de bal achter Richard kon schuiven (1-0).
Onze doelman moest vlak na deze openingstreffer direct ingrijpen en voorkwam met de knie een grotere achterstand.
Rohan had sowieso zijn dag niet met nog een hachelijk moment. Een terugspeelbal op Richard resulteerde in een schot op eigen doel dat maar net naast stuiterde.
In minuut 25 was er de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Hubert wist Rick te bereiken met een handig steekballetje, maar Rick schoot tegen het hoofd van de uitstormende keeper aan. Zo kon onze aanstaande papa zijn nieuwe, voor de wedstrijd besproken manier van juichen nog niet uitvoeren.
Even later zag Youri de ruimte bij Hubert, de keeper was al gezien, maar de inzet van Hubert rolde naast onder het toeziend oog van een alerte verdediger.
Na een half uur moest Arnie het veld ruimen (last van de bilspier). Voor hem in de plaats kwam Thomas.
Na een corner van Stefan, waarbij de keeper de bal voor de voeten van Rick bokste, kon de stand op het scorebord zo maar gelijk staan. Helaas was het geluk vandaag niet aan onze zijde, want de inzet van Rick werd via een verdediger en de keeper voor de lijn gestopt.
De scheidsrechter blies tijdig om de thee op te zoeken.

Groot-Ammers kwam goed uit de startblokken, maar was in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf onzichtbaar. Kozakken Boys 3 kon daarentegen voorin niet echt een vuist maken.
In de rust volgden daarom ook de nodige wissels. Andre kwam erin voor Rick, Michael kwam erin voor Rohan en Ludo mocht, na weken zich te hebben afgemeld, weer eens opdraven.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam, net zoals in de eerste helft, van Groot-Ammers. Een onschuldig ogend schotje zorgde voor de nodige krachtsinspanning bij Richard.
Na 10 minuten in de tweede helft verdubbelde Groot-Ammers de voorsprong. De thuisploeg wist zich gemakkelijk door onze verdediging heen te spelen en Richard te verschalken.
Vlak na deze tegenvaller kwam Danny H erin voor Mark.
Even daarna kon een aanval van Groot-Ammers, waarbij de rechtsbuiten Thomas en Ludo zijn hielen liet zien, onschadelijk worden gemaakt door Richard, met de hulp van Addie die de bal weg kon werken.
Het eerste gevaar van de Kozakken kwam van de voet van Youri. Hij testte de keeper vanuit een vrije trap. De goalie van Groot-Ammers had alle moeite met de poging van Youri en verwerkte de bal tot een corner. Uit die corner schoot Andre op de keeper, waarop weer een corner volgde die geen gevaar opleverde.
Even later kreeg Ludo een gele kaart getoond voor protesteren.
Enkele schermutselingen voor de goal van de Werkendammers volgden, maar tot echt gevaar leidde deze pogingen niet.
Een vrije trap van Youri op ongeveer dezelfde plek als enkele minuten geleden ging richting de bovenhoek, de keeper van Groot-Ammers reageerde helaas attent.
In de 75e minuut mocht Kozakken Boys de aansluitingstreffer noteren. Een indraaiende vrije trap van Teus kwam op het linkerbeen van de vrijstaande Michael terecht, die de bal achter de keeper wist te krijgen.
Kozakken Boys 3 rook bloed, en ging er dan ook vol voor.
In de 80e minuut werd de jacht van het derde op de gelijkmaker abrupt verbroken. De leidsman van vandaag vond het nodig om Teus direct de rode kaart te geven na een kleine belediging.
Michael kon de stand nog gelijk trekken, maar zijn kopbal miste de juiste richting.
Welgeteld vijf minuten later nadat Teus mocht gaan douchen, de scheidsrechter haalde blijkbaar zijn voldoening uit de kleur rood, mocht ook Thomas inrukken. Thomas, normaliter de onschuld zelve met zijn billetjeskin, zette bewust een blok zodat de tegenstander hem niet kon passeren. De scheidsrechter interpreteerde dit als natrappen en ernstig gemeen spel.
De gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer tussen beide partijen was hiermee gelijk verdwenen, waarop de scheidsrechter deed besluiten de wedstrijd vroegtijdig af te fluiten.

Kozakken Boys 3 verliest dus voor de tweede maal op rij. Daarnaast houdt de Werkendamse formatie een zure nasmaak over aan deze verder sportieve wedstrijd. De scheidsrechter drukte helaas zijn negatieve stempel op het duel. Zijn gedrag na afloop van de wedstrijd liet ook te wensen over.
Aan de Kozakken de taak om deze wedstrijd, en vooral deze leidsman, heel snel te vergeten. Volgende week komt nummer 2 van de ranglijst, Schelluinen 2, op bezoek. Vorig jaar waren deze potjes van kwalitatief hoogstaand niveau, dus dat belooft wat!