Kozakken Boys MO17-1

2e klasse 05

8 mei 2019 19:00

T.R.A (Thomas) de Kock

Afgelopen zaterdag wonnen we met 4-6 in Oosterhout van SCO, vandaag stond de wedstrijd tegen SC 't Zand alweer op het programma. Doordat er vier meiden geblesseerd zijn en er drie meiden vandaag moesten werken kregen wij hulp vanuit de MO15. Marieke, Noa en Kayleigh, bedankt!

Om 19:00 uur was de aftrap in Tilburg. We keken helaas al snel tegen een achterstand aan, gelukkig werd niet lang daarna de gelijkmaker al binnengewerkt door Tsowinar. De tussenstand stond dus zo op 1-1. Doordat er achterin niet helemaal goed opgelet werd werd de 2-1 door de Tilburgers gemaakt. Zo kijken we dus weer tegen een achterstand aan. Een actie voorin van Tsowinar dan, ze dribbelt door de verdediging van SC 't Zand heen en schiet zo in de kruising, 2-2. Op het middenveld met Marieke, Daphne, Estelle en Fleur werd er lekker gevoetbald, net als voorin waar er zo nu en dan een mooie aanval tot leven kwam. Zowel wij als de thuisclub weten in de eerste helft niet meer tot scoren te komen en gaan dus de kleedkamer opzoeken met een 2-2 ruststand.

De tweede helft van start. De verdediging met Esmee, Kayra, Sanne, Lisa en Kayleigh stond ook vandaag weer goed, zij zorgden er ook vandaag weer voor dat er heel wat aanvallen onschadelijk gemaakt werden en er aan onze zijde een nieuwe aanval tot leven kon komen. Het is Fleur wie Tsowinar kan diep sturen en mag aantekenen voor haar derde van de avond, 2-3. Een vrije trap voor 'de boys', Kayra gaat erachter staan, een mooie trap maar de keepster van de thuisploeg pakt hem. Niet lang daarna wist SC 't Zand op gelijke hoogte te komen, gelukkig gaat de vlag omhoog en wordt de goal afgekeurd, het scorebord blijft hierdoor op 2-3 staan. Wederom is het Fleur wie ditmaal een goede voorzet op Noa mag afleveren, zij kan aannemen en kan het gaatje in de hoek vinden, 2-4! Nu was het tijd dat Jonneke aan het werk gezet werd, een goede redding van haar. Op de counter maakte Kimberly haar eerste van de avond en zette de stand zo op 2-5. Een corner van Kimberly kon helaas net niet binnengewerkt worden door Lisa, niet lang daarna kreeg zij nog een kans maar ook deze keer lukte het haar niet een goal te maken. Kayleigh speelt achterin ook lekker mee, helaas kon de verdediging de 3-5 niet voorkomen. Estelle was in de tweede helft gewisseld en kwam daarna voorin te staan, een goede voorzet van haar zorgde ervoor dat Noa haar tweede kon maken en zo ook de eindstand op 3-6 kon zetten. Een mooie voetbalavond waarin wij de winst weer mogen meenemen naar Werkendam.

SC 't Zand MO17-2 bedankt voor het spelen van de wedstrijd, veel succes nog verder in de competitie!

Meiden uit de MO15, nogmaals bedankt voor de hulp.

Zes punten uit twee wedstrijden, maken wij hier aanstaande zaterdag negen uit drie van? Om 10:00 is de aftrap tegen Oosterhout op 'de Zwaaier'.