13 april 2019 10:00

Scheidsrechter

Shirin Stout

Onbekend

Op de zevenentachtigste verjaardag van onze club stond de thuiswedstrijd tegen RFC MO17-1 op het programma. De meiden uit Raamsdonksveer hebben tot nu toe alle punten uit hun gespeelde wedstrijden binnen gehaald, brengen wij hier verandering in?

Met twee 'nieuwe' gezichten stonden we aan de aftrap. Bo en Esmee zijn aangesloten bij ons team nadat het doek bij dames 1 helaas was gevallen. In totaal waren er vandaag zestien meiden binnen ons team die konden spelen, een mooi aantal dus👊

In het begin van de wedstrijd werd er voor iedere meter gevochten. Een corner van RFC kon Jonneke zo uit de lucht plukken, zij geeft meteen mee op Merel waarna Bo Kimberly diep kan sturen. Een corner is het gevolg, de eerste kans van de wedstrijd was voor Bo dit leverde geen doelpunt op.
De volgende corner die genomen werd kwam uit bij Esmee, zo halverwege de helft van de tegenstander, zij geeft een voorzet die eindigt bij Tsowinar, wie draait en scoort, maar helaas in buitenspelpositie. De tussenstand blijft op 0-0 staan. De laatste linie had vandaag enige moeite met de aanvalsters van RFC, maar zowel Sanne, Esmee, Kayra, Estelle, Leaf en Lisa liepen er weer ballen uit waardoor wij opnieuw konden beginnen aan de aanval. Ook in dit geval, dat weer leidde tot een hoekschop. Tsowinar kon deze binnentikken en ditmaal gelde de goal wel, 1-0! Met Merel, Dirkje, Daphne en Bo op het middenveld kwamen er mooie aanvallen tot leven, Bo steekt op Tsowinar waarna de bal weer terugkomt bij Bo maar helaas niet tot scoren komt. Een bal vanuit achter werd door Esmee diep gespeeld, Bo verlengde en kwam uit bij Kimberly, helaas stond de keeper goed opgesteld en kwam er geen goal uit deze aanval voort. Nu was het de rechtsbuiten van RFC die goed doorkwam en over de uitgekomen Jonneke heen schoot, gelukkig was daar de grote vriendin van onze keepster er weer, de lat. Naar eigen zeggen komt het volgende doelpunt tot stand met haar kin waarna de bal op haar voet viel en zo tussen de palen belandde, Merel maakte de 2-0. Een mooi begin dus en we waren op een kwart wedstrijd. Maar nu gebeurt er iets wat eigenlijk nooit mag gebeuren, 2-0 voorkomen en binnen vijf minuten 2-3 achter komen te staan. Wat het was, gebrek aan scherpte? Bij de pakken neerzitten kon sowieso niet, we moesten door. We waren even helemaal de weg kwijt en zo kwam het rustsignaal helemaal niet ongelegen. Met 2-3 gaan wij op zoek naar de kleedkamer.

De tweede helft ging van start. Met z'n alle op zoek naar de gelijkmaker. Kon de voorhoede met Fenna, Meike, Tsowinar en Kimberly hier een aandeel in brengen? Een aantal kansen hier en daar voor zowel 'de Boys' als RFC leidde niet tot een doelpunt. We waren dan ook aangekomen in de slotfase, daar ging Esmee mee de punt in en kwam Estelle als laatste vrouw te staan. Een corner wordt gepakt door de keepster van onze tegenstander en aan de andere kant werd er maar net over de goal van onze kant geschoten. Niet lang daarna werd er gescoord, helaas niet aan onze kant. De tussenstand werd op 2-4 gezet en zo werd het een wel erg moeilijke opgave om nog een resultaat uit deze wedstrijd te halen. De laatste kans van deze wedstrijd was voor Kimberly, maar dat leverde niks op.

De wedstrijd eindigt zo in een 2-4 overwinning voor RFC MO17-1, gefeliciteerd meiden.

Er had vandaag een beter resultaat ingezeten, helaas zorgde vijf minuten voor een ander wedstrijdbeeld. De aankomende twee weken staat er door het paasweekend en koningsdag geen wedstrijd op het programma, tijd genoeg dus om ons klaar te maken voor de wedstrijd tegen SCO MO17-1. Zorgen dat we er dan weer staan en de overwinning dan wel naar ons toe trekken💪!