59'

Hoofdklasse G

10 november 2018 10:00

Rini Visser

Na het voetballoze weekendje van afgelopen week mochten we afgelopen zaterdag gelukkig weer voetballen.  Met de pijntjes die we hadden was een weekendje rust misschien niet zo erg.. De competitie werd hervat met een thuiswedstrijd tegen VVAC en sinds lange tijd konden we weer met 13 spelers aan de wedstrijd beginnen.  VVAC is de competitie wat stroefjes begonnen, maar vorige week wisten zij hun eerste drie punten te pakken en de verwachting was dus dat zij met redelijk wat vertrouwen richting Werkendam zouden afreizen. Ook bij ons is er natuurlijk vertrouwen en we hadden de overtuiging dat we hier thuis de drie punten zouden pakken.

Om 10.00 werd er afgetrapt en dat betekent dus dat er om 9.15 verzameld werd. Voor Christian viel dit niet helemaal mee. Zijn ontbijtwensen waren naar eigen zeggen in huize van Houwelingen niet goed doorgekomen en hierdoor liep Christian wat vertraging op. Gelukkig verscheen ook Christian uiteindelijk in de kleedkamer. Om 10.00 werd de wedstrijd op het hoofdveld in gang gezet en al na twee minuten konden we juichen. Jens wist Yuri te bereiken en Yuri wist zijn eerste kans gelijk te benutten. Dat is nog eens lekker starten! Na de snelle openingstreffer moesten we een aantal keren oppassen voor de aanvallen van VVAC. We maakten het vooral onszelf lastig door een aantal keren slordig te zijn in de opbouw, dit werd door VVAC gelukkig niet afgestraft. Na deze speldenprikjes van VVAC was het weer Kozakken Boys dat in de aanval ging. Na acht minuten spelen was Yuri, opnieuw op aangeven van Jens, weggestuurd aan de rechterkant van het veld. Yuri gaf de bal dit keer voor en deze voorzet werd ongelukkig binnengewerkt door de verdediger van de tegenstander. Lullig voor hen, maar voor ons betekende het de 2-0 voorsprong.  VVAC was even van slag en niet veel later konden we de 3-0 maken. De linksback van VVAC werd moeilijk aangespeeld en dan is Jens er meestal snel bij om het de tegenstander moeilijk te maken. Hij veroverde de bal en via Yuri werd Xander in stelling gebracht om de 3-0 te verzilveren.

3-0 na nog geen kwartier spelen, dat is een luxe die we nog niet hebben meegemaakt. In het vervolg van de eerste helft werd het een gelijkwaardigere wedstrijd en beide teams kwamen niet echt aan goed voetbal toe. Zowel VVAC als Kozakken Boys kregen wat kansjes, maar vlak voor rust waren wij degene die de wedstrijd eigenlijk voor rust al in het slot gooiden. Dit keer was het Jens die op aangeven van Rohan de 4-0 binnen wist te schieten.

Na rust was het beste er wel van af. VVAC probeerde terug te komen in de wedstrijd en dat lukte uiteindelijk na 19 minuten spelen ook. Achterin hadden we de boel even niet op orde en dit werd afgestraft door de spits van VVAC. Kort daarna konden zij opnieuw ontsnappen, maar dit keer liep het goed af. Na deze laatste stuiptrekkingen van VVAC konden we toch nog even genieten van wat Werkendamse goals. De 5-1 werd schitterend binnen geknald door Yuri. Yuri was er nog niet klaar mee en wist ook de 6-1 binnen te schieten op aangeven van Sem. Het slotakkoord was voor Kyan. Jamie veroverde de bal op de helft van VVAC en wist met een passje over de verdediging Kyan te bereiken. Kyan versnelde door naar de keeper en schoot hard binnen. Dit bracht de eindstand op 7-1.

Een klinkende 7-1 zege dus en de derde overwinning op rij. Het klinkt misschien raar als het dan voetballend niet eens heel goed was, maar trainers moeten misschien ook altijd wel iets te zeuren hebben, anders zouden zij zichzelf overbodig maken. Volgende week gaan we op bezoek bij Wieldrecht, dan spelen we lekker vroeg om 8.30, belangrijk om ook dan weer een goede wedstrijd op de mat te leggen.