Assist: Ivan Wijmans
57'

Hoofdklasse G

16 maart 2019 9:00

Na de liters regen van afgelopen week was het op vrijdag nog even de vraag of we wel konden voetballen zaterdag. Gelukkig kon de wedstrijd van 9.00 naar 8.30 verplaatst worden, door deze omzetting waren we verzekerd van het kunstgras en dus verzekerd van een wedstrijd op de zaterdagmorgen. Gezien de weersomstandigen was dat misschien niet iets om heel vrolijk van te worden, maar steeds die onderbrekingen in de competitie worden we ook niet beter van..  Vorige week hebben we ook al gevoetbald voor de competitie, al konden we het toen geen voetballen noemen. Uit bij VVAC werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Door de stormachtige wind was het van beide kanten niet te doen om fatsoenlijk voetbal op de mat te leggen, uiteindelijk waren wij wel het meest gelukkig met een punt.

Maar goed afgelopen zaterdag dus weer een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Dit gingen we doen zonder Xander, hij is helaas geblesseerd aan zijn teen. Hij was er uiteraard wel bij om zijn team te supporten. 8.30 voetballen, dat betekent dus vroeg verzamelen. De tactiek werd besproken en daarin zijn inmiddels geen verrassingen meer. Toch loopt het na de winterstop minder soepel dan voor de winterstop en het was dus een mooie gelegenheid om thuis het goede gevoel weer op te pakken. Dit moest gebeuren tegen Wieldrecht JO13-1, uit wonnen we eenvoudig, maar dat zegt, zo zagen we vorige week, helemaal niks.  En dat bleek ook wel tijdens de eerste helft. Wieldrecht was niet van plan om zich opnieuw naar de slachtbank te laten leiden en ze hadden zich goed ingesteld op onze ploeg. Wij waren in de eerste 30 minuten te slordig aan de bal om de tegenstander echt onder druk te zetten. En als we al voorin kwamen maakten we vaak de verkeerde keuze. Een paar keer werden we dreigend met voorzetten van de rechterkant, maar vaak was er dan niemand voor de goal om deze binnen te werken. Wieldrecht kwam er ook af en toe dreigend uit en kregen uit die aanvallen ook enkele corners. Voor rust kregen we iets meer controle over de wedstrijd, maar nog steeds wisten we voorin niet het verschil te maken. Daarnaast verzuimden we om de basisafspraken in balbezit na te komen, hierdoor kon Wieldrecht voor rust makkelijk op de been blijven.

Tijdens de rust werden die basisafspraken toch nog maar een keer doorgenomen en met vertrouwen begonnen we aan de tweede helft. De tweede helft was gelukkig beter. We werden minder slordig in balbezit en er werd nu beter druk gezet. Hierdoor konden we de druk op de tegenstander meer en meer opvoeren. Christiaan had voor rust al weinig te doen, maar na rust had hij er net zo goed een stoeltje bij kunnen pakken. Toch duurde het nog vrij lang voordat Kozakken Boys de bevrijdende 1-0 zou maken. Want pas in minuut 47 was het Rohan die voor deze bevrijdende treffer zorgde. Een goede actie van Yuri aan de rechterkant werd vervolgd met een goede voorzet naar de tweede paal. Rohan, die net was ingevallen, was goed meegelopen en wist de bal tegen de touwen te jagen. Daar was de 1-0 en daar was ook de opluchting bij ouders, trainers en vooral ook bij de spelers. Er viel duidelijk wat van de ploeg af en dit resulteerde binnen tien minuten in nog eens drie extra doelpunten. De 2-0 werd gemaakt door Mattijs uit een corner van Jens. De grensrechter probeerde hier nog een stokje voor te steken, want hij dacht dat de genomen hoekschop van Jens achter de lijn was geweest. De scheidsrechter stond echter prima opgesteld op de achterlijn en ging op zijn eigen oordeel af. In mijn ogen een terecht oordeel, aangezien wij allemaal weten hoe Jens de corners trapt.

De 3-0 werd gemaakt door Yuri, na een mooie actie wist hij de keeper te passeren en af te ronden. De prima assist kwam dit keer van Ivan. Het slotakkoord was voor Mattijs. Opnieuw uit een standaardsituatie en opnieuw was er discussie. Toch moet ik ook in deze situatie de scheids gelijk geven. Jammer dat grensrechters/ouders/trainers zich soms zo uitlaten tegen jongens die zich vrijwillig verrot laten regenen om 8.30 's ochtends. Het spel is er uiteindelijk voor de kids en zonder deze vrijwilligers zou er helemaal niet gevoetbald kunnen worden. Na de 4-0 ging vooral Mattijs nog op zoek naar de hattrick, hij was één keer nog heel dichtbij, maar het bleef uiteindelijk bij 4-0.

Na een reeks moeizame wedstrijden dus eindelijk weer een overwinning en daar waren de boys duidelijk blij mee. Op basis van de tweede helft een meer dan verdiende overwinning. Volgende week gaan we de lange reis naar Zeeland maken, om het daar op te nemen tegen Zeelandia Middelburg.