Kozakken Boys JO13-1

10'

Hoofdklasse G

13 oktober 2018 10:00

Afgelopen week mochten we na een lange reeks aan thuiswedstrijden weer eens een keer een aantal uitwedstrijden spelen. Dat begon al vorige week maandag toen we voor het Regio-Voetbal toernooi moesten opdraven tegen Haaften JO13-1 in Haaften. Deze 1e ronde van het nieuwe toernooi werd met 7-3 gewonnen. We speelden daar een moeizame eerste helft tegen een fel en fysiek sterk Haaften. Na rust kregen we meer controle over de wedstrijd en werd de wedstrijd uiteindelijk makkelijk gewonnen. Met vertrouwen leefden we dus toe naar de volgende competitiewedstrijd en deze werd afgelopen zaterdag gespeeld tegen en bij Steenbergen. Doordat Unitas uit de competitie is waren zij de nieuwe koploper, met 9 punten uit drie wedstrijd beloofde het een zware pot te worden.

De reis er naar toe was lang, maar na ruim drie kwartier rijden kwamen we allemaal aan waar we moesten zijn. Rohan ontbrak in de selectie wegens een blessure, daar tegenover stond wel de terugkeer van Christian, die weer groen licht heeft gekregen van de fysio om te mogen voetballen. In de vertrouwde opstelling werd er om 10.00 afgetrapt. Aan het weer kon het niet liggen vandaag, want het was nog steeds genieten in het veld en langs de lijn. En ook van de dingen op het veld zouden we het warm krijgen deze wedstrijd..

We begonnen in tegenstelling tot voorgaande wedstrijd goed en scherp aan de wedstrijd. Waar we een fel en vol vertrouwen Steenbergen hadden verwacht was het juist Kozakken Boys dat de eerste plaagstootjes uitdeelde. We hadden controle over de wedstrijd en het spel speelde zich voornamelijk af op de voor ons goede helft, namelijk de helft van Steenbergen. Over links konden Julian en Kyan af toe dreigend worden door hun tegenstander te passeren, maar grote kansen leverde dit niet op. De eerste grote kans die we kregen was echter wel gelijk raak. Via Kyan kon Sem in balbezit kpmen, met een goed passje over de verdeding kon Yuri diepgaan. Door wat miscommunicatie achterin werd Yuri niet opgepakt en hierdoor kon hij de bal meenemen, de keeper passeren en scoren. 0-1 en dit was het begin waar we naar zochten.

Na de 0-1 had Yuri ook de 0-2 nog op de voeten. Opnieuw was hij de keeper voorbij, maar de hoek was dit keer te klein om de bal binnen te schieten. Na twintig minuten voetballen begon Steenbergen eindelijk wat speldenprikjes uit te delen. Veel gevaar leverde dit echter niet op en de verdediging bleef in de eerste helft gemakkelijk op de been. Heel af en toe wist Steenbergen wel de vrije man aan de zijkanten te vinden, hieruit kwam de meeste dreiging. Christiaan moest één keer echt aan de bak en met een goede redding wist hij de '0' voor rust vast te houden. Kozakken Boys bleef waar het kon ook de aanval zoeken. Naarmate de rust dichterbij kwam waren we de bal wel steeds sneller kwijt en echt hele grote kansen kregen we niet meer. De afstandschoten waren niet hard en verrassend genoeg om de keeper te passeren. We gingen dus rusten met een terechte 0-1 voorsprong.

Na rust kwamen we weer goed uit de kleedkamer. Kozakken Boys liet een aantal mooie aanvallen zien, dit keer vaak over rechts waar Jens en Yuri elkaar makkelijk wisten te vinden. De voorzetten die daaruit voortkwamen werden helaas niet bekroond met een doelpunt. Na zo'n tien minuten spelen in de tweede helft ging Steenbergen dan eindelijk aanzetten. Ze waren nu vaker te vinden op onze helft en we kwamen meer en meer in de overlevings- en vechtstand te staan. Gelukkig is dit ook een kwaliteit die dit team bezit. Nu moesten de verdedigers écht aan de bak. Eén keer leek de spits van de tegenstander ontsnapt, maar het was Gideon die met een flinke sprint en een prima verdedigende actie de boel wist te corrigeren. Steenbergen liet het er niet bij zitten en drong verder aan met een aantal hachelijke momenten voor het doel. De sfeer in het veld werd wat grimmiger. Overtredingen van beide teams, waar wij uiteindelijk werden bestraft met twee gele kaarten. De tegenstander had met één van de vele overtredingen op met name Yuri en Jens ook wel een kaartje verdiend, maar dit bleef Steenbergen bespaard.

Het einde van de wedstrijd kwam steeds dichterbij en van goed voetbal was bij beide ploegen geen sprake meer. Steenbergen deed er alles om eerste puntenverlies te voorkomen en wij deden er alles aan om voor het eerst te winnen in deze Hoofdklasse. Vlak voor tijd kreeg de tegenstander een vrije trap op zo'n 25 meter van de goal. Dat is altijd goed voor een verhoogde hartslag.. De vrije trap werd prima genomen, maar Christiaan plukte de bal prima uit de lucht. En alsof er een goal gescoord werd, zo werd deze redding bejubeld door heel het team, heerlijk om te zien. Maar we waren er nog steeds niet. Even later kon Christiaan de bal weer vangen, maar dit keer werd hij nog aangevallen waardoor hij de bal moest lossen. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en er volgde dus een grote kans voor Steenbergen. Uit de kluts werd de bal ingeschoten en gelukkig voor iedereen uit Werkendam werd de bal tegen de paal geschoten en kon de rebound voorkomen worden door onze verdediging. Nu moest het toch wel tijd zijn? Maar de scheids had er zin in en besloot er 4 minuten bij te doen, maar al hadden we een dag doorgespeeld, de Kozakken waren niet van plan dit weg te geven en dit deden zij dan ook niet. Toen de scheids dan eindelijk voor het einde floot ging er dan ook een juichkreet over het veld. Ik heb genoten en niet alleen van het lekkere weer. Genoten van een goede eerste helft en genoten van de strijdbaarheid en werklust in de tweede helft. Een échte teamprestatie en hopelijk kunnen we nog veel van zulke zaterdagen beleven. Al zal het qua weer alleen maar minder worden ben ik bang..