6 april 2019 10:00

Scheidsrechter

N.G. (Niels) Pruissen

Onbekend

Na een weekendje rust mochten we afgelopen zaterdag weer vol aan de bak in de Hoofdklasse. Tegenstander deze zaterdag was Halsteren JO13-1, een lastig ploegje waar we uit met best wat moeite wisten te winnen. Halsteren presteert goed tegen ploegen die hoog op de ranglijst staan, dus we waren gewaarschuwd. We speelden thuis om 10.00 en om 9.15 waren de spelers dus in de kleedkamer om zich voor te bereiden op de wedstrijd. We waren compleet en iedereen was fit. Het tactisch plan werd doorgenomen, ook de varianten bij de corners werden doorgenomen. Dit is de taak voor trainer Stijn en hij had tot diep in de nacht na zitten denken over de varianten voor deze zaterdag. Zou dit effect gaan opleveren?

Om 10.00 werd er afgetrapt en we begonnen goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was van een goed niveau en Halsteren had moeite om grip te krijgen op ons spel. Al na 10 seconden kwam Yuri, na een fout in de verdediging van Halsteren, één op één met de keeper. Hij besloot snel uit te halen met links, maar helaas wist hij deze mooie kans niet af te maken. Daarna stapelden de kansen zich op. Yuri, Kyan en Rohan wisten allen deze kansen niet te benutten. De kansen kwamen tot stand door goed voetbal, met af en toe mooie voorzetten van de zijkanten van zowel Yuri als Jens. Als je zelf de kansen niet maakt, dan zal de tegenstander dat waarschijnlijk wel doen. Dit gebeurde ook afgelopen zaterdag. Na twintig minuten werd het niveau bij ons iets minder. De openingsfase had veel kracht gekost en de spelers waren wat vermoeid, hierdoor kon Halsteren beter in het spel komen. De 0-1 viel uiteindelijk vijf minuten voor rust. Een onnodige tegengoal en Kozakken Boys moest dus in de achtervolging. Voor rust kregen we nog kansen om gelijk te maken, maar de bal wilde er voor rust helaas niet in. Met een zuur gevoel gingen we dus richting de kleedkamer.

Teleurstelling bij de spelers en de woorden ''dit is echt niet nodig'' kwamen een aantal keren voorbij. En het was inderdaad niet nodig, want we hadden de wedstrijd in de eerste 15 minuten al moeten beslissen. Dit was echter niet gebeurd, dus we moesten als team gaan strijden in de tweede helft om de drie punten alsnog veilig te stellen.

Na rust eigenlijk een sterker Halsteren dan voor rust, de wissels die erin kwamen brachten wat meer voetbal bij de tegenstander. Ondanks dat wist Kozakken Boys vlak na rust dan toch die treffer te maken. Een goede aanval over rechts en een mooie voorzet richting de tweede paal waar Julian stond te wachten om de bal binnen te tikken. Hij raakte de bal echter niet helemaal goed en de bal leek niet over de doellijn te gaan. Gelukkig was Yuri in de buurt om het beslissende tikje te geven. Lang konden we niet genieten van deze 1-1 stand, want al vrij snel kwam Halsteren uit een corner opnieuw op voorsprong en we moesten dus opnieuw in de achtervolging. Het geloof leek echter even weg en Halsteren kreeg ook kansjes om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig was met name de rechtsbuiten van Halsteren veel te onrustig in de afronding.

De mouwen werden nog maar eens opgestroopt door onze boys en we gingen op zoek naar de 2-2. Halsteren bleef loeren op de counter, maar moest toch echt in de achteruit. Wij kregen weer kansen, maar met wat kunst en vliegwerk bleef Halsteren overeind. De tijd tikte weg en het ging er steeds meer op lijken dat het niet ging lukken om de punten binnen te slepen. We gingen alles of niets spelen, in de hoop om op deze manier alsnog een doelpunt te maken. Vlak voor tijd kregen we een corner, in de scrimmage die volgde wilde de bal er maar niet in voor ons. Halsteren werkte de bal weg, de keeper lag op de grond en Jens probeerde de bal in het lege doel te schieten. Dit lukte niet, maar het leverde wel weer een corner op. Het nemen van deze corner duurde even, want de scheidsrechter moest eerst even een opstootje tussen Halsteren en Kozakken Boys stoppen. Toen iedereen weer 'rustig' was kon de corner genomen worden. Jens nam de corner en in een vlaag van verstandsverbijstering stak een verdediger van Halsteren zijn hand in de lucht en mepte de bal als ware uit de lucht. Zuur voor deze speler, maar de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Yuri ging achter de bal staan en wist koelbloedig af te ronden. Toch nog 2-2. Met nog een paar minuten te spelen gingen we op jacht naar de overwinning. Opnieuw kregen we een corner... Deze werd niet goed verwerkt door de tegenstander en de bal kwam terecht voor de voeten van Ivan. Ivan bedacht zich niet en haalde uit. Zijn schot was precies hoog en hard genoeg om de keeper te verassen, 3-2!

Wat een mooi moment voor Ivan en voor het hele team, maar de strijd was nog niet gestreden. Nu ging Halsteren alles of niets spelen en moesten wij in de achteruit. Ver, heel ver in blessuretijd ging de rechtsbuiten er nog vandoor. Jamie struikelde en was dus uitgeschakeld. De rechtsbuiten stormde op het doel af en schoot op doel. Keeper Christiaan was gepasseerd, maar gelukkig voor iedereen en alles uit Werkendam was onze topacteur/toneelspeler/maar vooral onze aanvoerder Mattijs er om de bal van de lijn te werken. Na deze redding was het gelukkig tijd en kon de overwinning gevierd worden.