Yuri van Hemert (penalty)
51'

Hoofdklasse G

1 december 2018 11:45

De winterstop nadert en we zijn alweer bezig met het slot van de eerste seizoenshelft. Een helft die moeizaam op gang kwam, maar inmiddels zijn we bezig met een aardige reeks overwinningen in de competitie, deze moest afgelopen zaterdag tegen Halsteren een vervolg krijgen. We speelden uit bij Halsteren en dat betekende een lange rit van bijna een uur richting het zuiden. Vroeg hoefde dit gelukkig niet te gebeuren, aangezien de wedstrijd pas om 11.45 gespeeld zou worden. Om 10.10 werd er vertrokken vanuit Werkendam en vanaf daar ging ieder zijn eigen weg. De één nam die afslag, de ander die andere, maar uiteindelijk kwamen we allemaal terecht op dezelfde en gelukkig ook goede plek.

De selectie was wederom compleet en op een veldje waar je een hond nog niet zou uitlaten werd er warmgelopen. Op 'ons' veld was nog een wedstrijd bezig, maar toen deze afgelopen was konden we verkassen naar het kunstgrasveld. Daar werd om 11.45 afgetrapt en al bijna gelijk na de aftrap had Kyan de 1-0 op de voeten. Ontsnapt aan de verdediging, maar de keeper wist goed redding te brengen. Wie dacht dat dit een voorbode zijn voor een goede eerste helft zat er flink naast. Halsteren nam het initiatief en Kozakken Boys liep vooral achter de bal en later ook achter de feiten aan. Want toen we een tweetal keren vergaten in te grijpen kon Halsteren ontsnappen richting ons doel en de buitenspeler wist met een mooie afronding de 1-0 op het scorebord te zetten. Wij speelden de eerste helft slapjes en verzuimden om écht druk te zetten. Ondanks dat kregen wij ook onze kansen, maar ook voorin ontbrak het aan de juiste scherpte. Na een aantal gemiste kansen wisten we toch gelijk te maken. Yuri stuurde Kyan weg en Kyan wist nu wel de kans af te maken. Erop en erover hoop je dan, maar niets was minder waar, want de tegenstander wist opnieuw op voorsprong te komen. Een ingooi vanaf hun linksachter werd binnen een paar passjes omgezet in een doelpunt, tekenend voor de matige eerste helft. Toch gingen wij niet met een achterstand de kleedkamer in, want op slag van rust wist Rohan de belangrijke gelijkmaker binnen te schieten. Een afgeslagen corner werd door Jamie opnieuw ingebracht en de bal viel ietwat gelukkig voor de voeten van Rohan. Rohan bleef in de drukte rustig en wist met binnenkantje voet de bal in de hoek te schieten. Zo gingen we toch nog met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

Tijdens de rust was iedereen het er wel over eens dat het beter kon en moest om deze wedstrijd te winnen. Na rust zagen we gelukkig een heel ander Kozakken Boys. Nu werd er wel goed druk gezet en nu werden er wel duels gewonnen. Dit resulteerde in een veldoverwicht voor de Kozakken en de tegenstander kon er nauwelijks nog uitkomen. De druk stond nu vol op de verdediging van Halsteren en even leek Yuri te ontsnappen aan de verdediging. Yuri werd echter zo erg gehinderd dat scoren niet ging lukken. Even later ontsnapte Yuri weer en weer werd er aan de noodrem getrokken. Dit keer kon de scheids niets anders doen dan de bal op de penaltystip te leggen. Yuri ging zelf achter de bal staan en schoot prima binnen. Met de voorsprong op zak ging Kozakken Boys op zoek naar meer. De wedstrijd was nu volledig onder controle en Halsteren wist er niet meer uit te komen. Toch was het lang wachten op de bevrijdende 2-4, maar deze kwam er uiteindelijk wel. Een vrije trap werd door Xander goed aangesneden, Halsteren vergat de bal weg te werken en Yuri was er weer als de kippen bij om de bal tegen de touwen te jagen.

Met nog acht minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Halsteren probeerde het wel en kwam nog één keer dichtbij een treffer. Tot grote kansen kwamen beide teams verder niet meer en zo werd de wedstrijd met 2-4 gewonnen. Een wedstrijd met twee gezichten dus. Een matige eerste heflt waarin we niet fel en scherp genoeg speelden, het herstel in de tweede helft was prima en op basis van die goede tweede helft werd de wedstrijd uiteindelijk terecht gewonnen.