... (schot)
60'

Hoofdklasse G

9 februari 2019 10:30

Zaterdagochtend werd de competitie hervat tegen koploper Dubbeldam. Met ons op de tweede plek dus gelijk een spannende en belangrijke wedstrijd. Door het winterweer hebben we helaas nog niet veel wedstrijden kunnen voetballen. Vorige week konden we gelukkig wel een wedstrijdje spelen tegen Boeimeer, deze werd overigens verloren. In de voorbereiding op dit duel wisten we vrijdag al dat Rohan ivm een griepje niet mee kon doen. Zaterdagochtend kwam ook Kyan nog op de lijst van afwezigen, ook hij geveld door de griep. Twee flinke dompers dus, maar gelukkig kon Matthieu uit de O13-2 ons team nog versterken.

Eenmaal in Dordrecht aangekomen moest iedereen op zoek naar een parkeerplekje, dat ging bij de één wat vlotter dan bij de ander, maar uiteindelijk konden we 12 spelers tellen in de kleedkamer. Het strijdplan werd doorgenomen en we gingen op zoek naar veld B. Een veld waar goed voetballen bijna onmogelijk is, ook de wind liet van zich horen, of voelen, en meestal is dit goed voor aparte maar zeker geen goede wedstrijden. Wij kozen ervoor om de eerst helft met de wind mee te voetballen en op die manier te proberen om in de eerste helft de druk op het doel van de tegenstander te hebben in plaats van andersom. Dit lukte deels, want in de eerste helft kwamen we inderdaad niet écht onder druk. Echter was er van echte Werkendamse druk op de verdediging van Dubbeldam ook geen sprake. Wel zaten we er lekker fel op en werden de duels met overtuiging aangegaan. We kregen ook een aantal mooie mogelijkheden. 1 keer wist Yuri met een goed schot de paal te raken en in de rebound wist Jens de bal niet binnen te schieten. Ook kreeg Yuri een goede kans in een één op één duel met de keeper, maar hij vergat de trekker over te halen. Dubbeldam werd vooral dreigend over onze linkerflank, met een opkomende back die 4 koppen groter was dan Julian. Ook Dubbeldam kreeg kansen, maar we gingen de rust in met een 0-0 stand.

Na rust wind tegen en dat was te merken. De bal kregen we nu niet meer weg en de tegenstander wist de druk flink op te voeren. Met wat kunst en vliegwerk bleef het nog lang 0-0, maar zo'n tien minuten voor tijd wist Dubbeldam dan toch op voorsprong te komen. Kort daarvoor kwamen we er juist een aantal keren weer wat dreigend uit. Toen vijf minuten voor tijd Dubbeldam 2-0 maakte leek de wedstrijd gespeeld. Toch kwamen we nog terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Christian werd omgezet in de aansluitingstreffer. De laatste minuten werd het dus alles of niets en het werd niets. Vlak voor tijd wist Dubbeldam de wedstrijd definitief in het slot te gooien en de 3-1 te scoren.

Een 3-1 verlies dus in een wedstrijd waarin de wind een bepalende factor was. Natuurlijk is het jammer dat we niet op volle oorlogssterkte waren in deze wedstrijd. Ondanks dat hebben we er alles aan gedaan om een resultaat te halen. Dubbeldam won op basis van de tweede helft terecht, maar als het de eerste helft wat meer mee zat, dan had het zo maar anders kunnen lopen. Met deze strijd en instelling gaan we echter nog genoeg punten pakken in de tweede seizoenshelft!