Arkel MO17-1

2e klasse 06

21 november 2018 19:30

Shirin Stout

Na een gelijkspel tegen GJS MO17-1 was het op deze woensdagavond tijd voor de confrontatie met ASV Arkel MO17-1. De meiden uit Arkel hebben de draai nog niet helemaal te pakken, want met 6 gespeelde wedstrijden staan zij nog stijf onderaan met 0 punten.

De thermoshirts en handschoenen konden vanavond aan, want het was nogal koud. Een goede warming-up van belang dus.

De eerste kans van de wedstrijd, zoals vele voorgaande, was ook nu voor ons, Tsowinar zag haar poging echter naast gaan. Een corner voor Arkel leek een prooi voor onze keepster Jonneke, maar zij tikt de bal eigen doel in, tussenstand 0-1. Gelijk na de aftrap krijgt Arkel weer een kans maar nu staat Jonneke daar en voorkomt met een geweldige reflex zo de 0-2, top! Want of je nu 0-1 of 0-2 achter staat dat maakt wel een verschil. Tsowinar stuurt Kimberly diep die door de beentjes van de keepster speelde, helaas ging haar poging in het zijnet. ASV Arkel MO17-1 kwam eruit na een corner van ons die de keepster kon wegwerken, gelukkig stonden Anna en Lisa daar die de tegenaanval onschadelijk konden maken. De volgende corner kwam wel bij een medespeler van ons terecht, Merel geeft de bal voor en het is Kayra die met het hoofd de 1-1 binnen kopt! Tijd voor een dubbele wissel aan onze zijde, Estelle en Fleur verlaten het veld voor Daphne en Meike. De tweeling uit elkaar houden was vandaag niet zo moeilijk, Fenna was namelijk helaas verhinderd net als Kaylee. De laatste kans in de eerste helft was voor degene die ook de eerste kans kreeg in de eerste helft, helaas ziet Tsowinar haar inzet gekeerd worden door de keepster van Arkel. Met een 1-1 ruststand gaan we dus op zoek naar de kleedkamer.

De tweede helft ging weer van start. Wat omzettingen in de rust zorgde ervoor dat Anna tot een schot kon komen maar die ging net voorlangs, een schot van Kimberly wordt even daarna nét onschadelijk gemaakt door de keepster. Meike zorgde er met een actie voor dat wij een corner konden nemen, deze kwam uiteindelijk bij Lisa terecht en die haalt maar is uit, met succes! Haar schot valt in het netje en dat houdt in dat wij met een 2-1 voorsprong verder gaan spelen. Een heerlijke vrije trap van Merel komt uit in de buurt van de kruising, deze wordt net over de goal getikt. Een schot van Kayra belandde nog op het dak van het doel, maar het lukte ons niet de voorsprong te vergroten. Met een 2-1 eindstand mogen wij weer 3 punten bijschrijven.

Wij wensen de meiden uit Arkel nog veel succes toe in deze competitie !

Aankomende zaterdag is het tijd voor de derby, Sleeuwijk MO17-1 komt dan op bezoek. Aftrap is om 10:00 uur.