Roda Boys/Bommelerwaard MO17-1

2e klasse 06

13 oktober 2018 10:00

Bo van der Werff

Het is weer zaterdag dus dat houdt in dat er weer een wedstrijd op het programma staat! Hoewel we al een tijdje in oktober zitten, was het vandaag ook weer een prachtige, zonnige zaterdagochtend met een heerlijke tempratuur.
De meiden uit Bommelerwaard kwamen vandaag op bezoek. De koploper uit onze competitie, Roda Boys MO17-1. Deze meiden hebben hun wedstrijden eerste 3 wedstrijden overtuigend gewonnen. Een veel scorende ploeg, 13 keer wisten zij dit seizoen al het netje te vinden, opmerkelijk was dat ze de goals maakten in de eerste helft. Aan ons dus de taak om gelijk scherp te beginnen aan de wedstrijd, maar dat is nog wel een puntje bij ons. Afgelopen zaterdag verloren wij met 2-0 van v.v. Hardinxveld MO17-1, niet de beste wedstrijd van ons tot dusver.
Om 10:00 uur was het zover, onder leiding van Shirin Stout konden we beginnen. Het eerste kansje van de wedstrijd was voor ons, een mooie combinatie tussen Merel en Dirkje op het middenveld leverde een kansje op voor Tsowinar, die helaas over schoot. De enige kans die tot scoren kon leiden voor onze gasten in de eerste helft kwam uit een corner, die niks op leverde. Merel speelt vanuit het middenveld Fleur aan die Kimberly wegstuurde, ze had het voor het uitzoeken maar ze schoot de bal op de keeper, corner. Weer is het een kans voor Kimberly die in de handen van de keeper kopt, jammer. Na een vrije trap en een doelpoging van Kayra en een schot van Merel ging de bal er in de eerste helft niet in. Met een brilstand konden we aan de limonade.
De eerste helft speelden we goed, we zaten er goed op en begonnen scherp aan de wedstrijd wat dit seizoen nog niet veel vaker gebeurde. Roda Boys hebben we tot nu toe van onze goal afgehouden doordat er achterin goed werd aangestuurd.
En zo beginnen we aan de tweede helft, Kimberly passt de bal naar Tsowinar die hem in de verre hoek schiet! Yes, 1-0! Een herhaling van de aanval waarin werd gescoord kwam, maar nu wist Tsowinar net niet de 2-0 te maken.. Lisa stuurt Kimberly diep die de bal voorgeeft aan Fleur, ze weet hem net niet binnen te tikken. Fleur krijgt kort daarna een tweede kans om er eentje in te schieten, maar komt dit keer in aanraking met de lat.. Tussenstand dus nog steeds 1-0. Bo kwam erin voor Esmee (bedankt voor de hulp in deze wedstrijd). Een aanval van Roda Boys wordt onderschept en kan uitverdedigd worden, altans, bijna.. Een foutje van Anna leidde er toe dat de bezoekers de stand op 1-1 kon zetten. Een foutje kan gebeuren, koppie op en weer gaan! Na een ingooi van Nina, die er even uitlag door een blessure, wist de keeper het schot van Tsowinar te keren. Het leverde een corner op waarna Dirkje de lange hoek zocht, de bank dacht al dat ie zat maar hij ging net voorlangs.. De laatste kans voor de overwinning van vandaag kwam vanuit een vrije trap, Kimberly jaagt de bal voor waarna Fleur hem net niet binnen kan tikken. De eindstand is 1-1.

Hiermee geven wij Roda Boys MO17-1 haar eerste puntenverlies in deze competitie. Een goede wedstrijd gespeeld met een resultaat waar we zeker niet ontevreden mee mogen zijn.
Wij wensen Roda Boys MO17-1 veel succes verder in deze competitie.
Volgend weekend is het bekerweekend en dat houdt in dat wij bezoek van Groot-Ammers MO17-1 krijgen! De wedstrijd zal net zoals vandaag ook weer beginnen om 10:00 uur.