De eerste overwinning is een feit voor Kozakken Boys 3!

SVW 2

3e klasse E

29 september 2018 12:30

Rini Visser

Zaterdag 29 september - Kozakken Boys 3 mag zijn eerste drie punten bijschrijven op de ranglijst in de 3e klasse E. De derby tegen SVW 2 werd uiteindelijk in de tweede helft beslist in het voordeel van Kozakken Boys (2-0).

Kozakken Boys 3 startte met de volgende 11: Richard - Addy, Thomas, Ludo, Benny - Stefan, Teus, Jesse, Marco - Youri, Hubert.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het beste van het spel voor Kozakken Boys 3. Het begin was van beide kanten een beetje afwachtend, waarna de wedstrijd langzaam maar zeker steeds meer los kwam. Zo werd Teus diep gestuurd, maar hij zag zijn inzet gekeerd door de keeper die zijn been goed tegen de bal aan zette. Daarna kreeg Youri een uitgelezen mogelijkheid, maar ook hij zag zijn schot gepareerd worden door de keeper van SVW.
In de loop van de eerste helft kwam Jesse tweemaal in kansrijke positie. Onze wereldreiziger kon echter geen potten breken.
Beide ploegen verlangden naar de rust, en zo leek de eerste helft een beetje dood te bloeden.
Richard reageerde gelukkig alert op de enige, maar wel grote, kans van SVW in de eerste helft.

Toen de thee op was, kwam Kozakken Boys 3 met vier nieuwe gezichten de kleedkamer uit. Kevin, Mark, Arnie en Gerco kwamen het veld in voor respectievelijk Marco, Hubert, Thomas en Teus.
De tweede helft was drie minuten oud toen Ludo plots één op één kwam en met een bekeken schot de keeper verschalkte. Ludo scoort niet veel (zijn laatste goal dateert van twee jaar geleden), maar als hij dan scoort, doet hij graag zijn oude werkgever pijn. Kozakken Boys 3 kwam dus goed de kleedkamer uit, en dit is wel eens anders geweest.
Mark wist, via een been van een verdediger, voor open doel de paal te vinden. Even daarna was het Youri die banger leek voor de uitkomende keeper, dan dat hij oog had voor de goal.
Na verkeerd stappen van onze verdediging, wist SVW de stand bijna gelijk te trekken, maar Richard stond zijn mannetje op doel.
De tweede helft kwam langzaamaan aan zijn eind, toen Kevin van een meter of 30 de keeper wilde testen. Hij zag zijn poging helaas op de paal stranden.
10 minuten voor tijd was het SVW dat gevaarlijk door de verdediging van de boys sneed. Richard redde in eerste instantie, waar Stefan hem een handje hielp met een redding met zijn borst vlak voor de doellijn.
Enkele minuten later was het Teus die goed druk gaf, de bal veroverde en de bal aan Kevin gaf. Kevin zag het gaatje in de verdediging en wist Mark diep te sturen. Voor een spits met het kaliber van Mark was deze kans een koud kunstje. De 2-0, tevens de beslissing van deze wedstrijd, stond te prijken op het scorebord.
In de slotfase van de wedstrijd kwam Richard goed zijn doel uit en zorgde ervoor dat SVW de aansluitingstreffer niet kon maken. Mark kon het duel definitief beslissen na een uitstekend uitgevoerde counter volgens het boekje met Jesse in de hoofdrol. Onze goalgetter schoot helaas voor open goal hoog over.

Kozakken Boys 3 pakt dus, na een enerverende en gelijkopgaande wedstrijd, de eerste drie punten in deze competitie.