62'
Youri Huijzer (penalty)

3e klasse E

6 april 2019 14:30

Zaterdag 6 april - Met het zonnetje dat door de wolken heen probeerde te komen, was het een heerlijke zaterdagmiddag om te voetballen. Het belangrijkste ingrediënt (een volwaardig elftal) kon helaas niet op de been worden gebracht bij Kozakken Boys 3. Dus werd het een flinke klus om goed voor de dag te komen tegen het altijd fanatieke SteDoCo 2. Het derde elftal bezette voor deze speelronde plaats 4, met twee punten én een wedstrijd minder dan SteDoCo 2. Het was dus, met het oog op plek 2, belangrijk om SteDoCo niet verder te laten uitlopen. Lukt het de Kozakken, ondanks de beperkte middelen, om een resultaat te behalen tegen SteDoCo 2? Stipt half 3 floot dhr. Goedhart voor de eerste maal deze wedstrijd.

Jesse zat al een langere tijd te azen om de functie van teammanager over te nemen van Danny H en vandaag was zijn grote moment dan daar. Hij stuurde (overigens had hij weinig keus) de volgende elf namen het veld in:
Richard - Addy, Arnie, Michael, Thomas - Kevin, Youri, Remco, Teus - Andre, Hubert.
Op de bank nam één iemand plaats: Benny. In uiterste nood kon onze vlagger van vandaag (Danny D) nog invallen, maar een doelman in het veld is natuurlijk niet bepaald wenselijk.

SteDoCo 2 had blijkbaar door dat het derde elftal niet in de sterkste formatie aantrad, want in de beginfase zat de tegenstander van vandaag er kort op. Daarnaast mochten we ook niet opbouwen van SteDoCo en waren het de eerste minuten vooral lange halen snel thuis. Toch was de eerste kans voor de Werkendammers. Uit een ingooi van links, en na verlengen van Hubert en Andre, kon Youri er met de bal vandoor gaan. Op de rand van de zestien legde Youri af op de instormende Remco, die helaas te wild zijn schot over het vijandelijke doel zag gaan.
De eerste kans van SteDoCo was gelijk raak. In de 17e minuut zorgde een aanval over rechts voor paniek in de Werkendamse defensie: de doelpuntenmaker stond helemaal vrij bij de tweede paal (1-0).
Vlak daarna had SteDoCo de score kunnen verdubbelen. Een schotje vanaf net buiten het zestienmetergebied rolde langzaam voorlangs.
Het verdubbelen van de score liet niet lang op zich wachten. Na 31 minuten was het eigenlijk hetzelfde concept als bij de eerste tegengoal. Enig verschil is dat de wederom vrijstaande nummer 7 nu naar binnen kwam, uithaalde en Richard kansloos liet (2-0).
Even later liet Kozakken Boys 3 zich weer eens zien voor de goal van de gastheren, al dan niet per ongeluk. Het was onze stand-in Andre met een voorzet of een schot (dat weet niemand) vanaf de linkerkant. De bal belandde op het dak van het doel.
Daarna was het weer de beurt aan SteDoCo om Richard te testen. Dit resulteerde in een scrimmage van jewelste, waarbij spelers van beide kampen op de grond lagen en tegen elkaar aanschoten. Uiteindelijk floot de overigens prima leidende scheidsrechter vanwege een hoofdblessure van Kevin (die gelukkig wel weer verder kon).
De rust kwam voor het derde elftal, net zoals tegen Peursum thuis, weer net iets te laat. Op slag van rust maakte SteDoCo dus de 3-0. Een lange bal vanuit achterin op de linksbuiten was helaas fataal voor de derde tegengoal in één helft.

In de rust geen wissels aan de kant van de Kozakken, want die hadden we namelijk nauwelijks.

Na rust eigenlijk precies hetzelfde spelbeeld: SteDoCo dat aandrong, Kozakken Boys dat niks kon brengen voorin.
SteDoCo was ditmaal als eerste gevaarlijk. Tot tweemaal toe kwamen de rood-zwarthemden één op één door zwak verdedigen van onze kant, tweemaal redde Richard. De capriolen die in voorgaande situatie werden uitgehaald, zouden niet hebben misstaan in een fragment van de Kelderklasse.
Thomas, die ziel en zaligheid legde in de wedstrijd en alles gaf voor zijn team (hij zat er namelijk al doorheen na een half uur), ging lichtelijk over de schreef aan het begin van de tweede helft. Dit leverde hem een prent op met de kleur geel en een vrije trap tegen. Richard kon de vrije trap uit de onderhoek tot hoekschop verwerken.
Vlak hierna een actie van de nummer 7 van SteDoCo die zijn inzet op de bovenkant van het aluminium zag belanden.
Na vooral op de eigen helft te hebben geacteerd, kwam het derde elftal er een keertje uit in de tweede helft. Andre stoomde via links op, gaf de bal voor en deze werd getoucheerd met de hand door een verdediger van SteDoCo. Youri mocht aanleggen vanaf elf meter, en dat is natuurlijk een zekerheidje (3-1).
Thomas staakte na onze treffer zijn strijd en liet zich wisselen voor Benny in de 62e minuut.
Lang konden de Werkendammers echter niet genieten van deze verre aansluitingstreffer in de missie naar een gelijkspel. In de 67e minuut was het namelijk al raak voor de ploeg uit Hoornaar. En wederom was het de nummer 7 die wist te profiteren van wanorde in de defensie. Nota bene uit een hoekschop stond de aanvaller totaal vrij, hij nam de bal vol op zijn pantoffel en Richard zag het leer achter hem tegen de touwen aan slaan (4-1).
Enkele luttele minuten later was het moment daar dat we onze laatste wissel toe moesten passen. Remco viel om van vermoeidheid en onze keeper Danny D kwam voor hem in de plek.
Kozakken Boys 3 kon ook door deze gouden troef weinig tot niks brengen, en de wedstrijd bloeide langzaam maar zeker een beetje dood.
Richard wist nog een penalty te keren, Teus testte de keeper van de tegenstander met een strak afstandschot en weer Richard stond meerdere malen zijn mannetje op doel in de slotfase. De 5-1 die nog volgde was een futiliteit. Desondanks pakte SteDoCo snel de bal en wilde werken aan het doelsaldo. Wellicht nodig voor plek 2, anders weet niemand waarom. Het werken aan het doelsaldo lukte de tegenstander niet meer, omdat de scheidsrechter de wedstrijd tijdig beëindigde.

Al met al dus een slechte pot van Werkendamse zijde. SteDoCo was de baas op het veld en Kozakken Boys miste enkele dragende krachten waardoor we geen moment echt een rol van betekenis speelden in deze wedstrijd. Een gemiste kans, want mochten we de inhaalwedstrijd winnen, staan we nog steeds op plaats 4. SteDoCo heeft dus een eind gemaakt aan twee lange periodes. Voor hunzelf een lange periode zonder winst, voor het derde elftal komt er hiermee een einde aan de ongeslagen reeks na de winterstop. Michael en Andre: bedankt voor het ons uit de brand helpen. Voor de rest van het team: rug rechten en op naar volgende week!