Kozakken Boys 3 lijdt zijn eerste nederlaag in de competitie

40'
Assist: Kevin Sluyk

3e klasse E

3 november 2018 15:00

Zaterdag 3 november - We boffen tot nu toe met het voetbalseizoen. Het zonnetje laat zich iedere zaterdag gelden en de manschappen van Kozakken Boys 3 slepen punt na punt binnen. Zij vinden zichzelf daardoor terug op een keurige bovenste plaats op de ranglijst. Vandaag stond Oranje Wit 6, dat een zesde plek in beslag neemt, tegenover ons. Weten de Kozakken de overwinning te behalen in Dordrecht?

Kozakken Boys 3 stond vandaag aan de aftrap met de volgende elf namen: Richard - Addy, Thomas, Ludo, Benny - Stefan, Remco, Rohan, Kevin - Youri, Rick.
Op de "bank" (die was er namelijk niet op veld F van Sportpark Stadspolders) zaten Gerco, Teus, Jesse, Mark en Arnie.

De verslaggever van dienst valt wellicht lichtelijk in herhaling, maar ook vandaag was de start van de wedstrijd onwennig voor Kozakken Boys 3. Dit resulteerde in enkele kansjes voor Oranje Wit die uiteindelijk onschadelijk gemaakt konden worden. Na een kwartier kwam het eerste wapenfeit voor het derde elftal van de voet van Kevin. Even later was het Rick die naast schoot. Na een minuut of 20 moesten de Kozakken al voor de eerste maal wisselen: Stefan voelde druk op zijn borst, Gerco kwam voor hem in de plaats.
In minuut 27 wist het derde de wedstrijd open te breken. Remco zag Youri vertrekken en met een briljant balletje dat precies achter de verdediging viel, wist Remco Youri een kans aan te bieden die hij natuurlijk niet kon missen (0-1).
Youri kreeg vleugels en amper een minuut later zag hij zijn pegel uiteen spatten op de lat.
In de 39e minuut deden de oranjehemden iets terug. Uit een vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd de bal gemakkelijk binnengetikt na het passieve volgen van je mannetje van onze defensie (1-1).
Lang kon Oranje Wit echter niet genieten van de gelijkmaker. Een minuut later kon Kevin met een leep steekballetje Youri bereiken. Youri was (zoals wel vaker) razendsnel op de eerste meters, wist hiermee zijn directe tegenstander af te troeven en schoof de bal simpel onder de keeper door (1-2).
Kozakken Boys kwam vlak voor rust nog tweemaal goed weg. Oranje Wit vond eerst de paal en bij de tweede kans werd de bal naast het doel geschoven.

In de tweede helft kwamen Teus, Jesse, Mark en Arnie het veld in voor respectievelijk Rohan, Rick, Thomas en Remco. Remco moest in de rust even bijkomen (en dat is hij waarschijnlijk nu nog aan het doen) van zijn wonderschone assist.
De tweede helft begon net zoals de eerste helft. Het veldspel was niet om over naar huis te schrijven. De eerste kans was dan ook voor de tegenstander van vandaag. Miscommunicatie tussen Gerco en Addy leverde een twee tegen één situatie op, waarbij Mark met een goede interceptie de aanval afsloeg. De tweede kans voor de Schapekoppen in de tweede helft wist Richard eenvoudig op te rapen.
Aan de andere kant verdween een vrije trap van Teus via de knie van Youri naast de goal. Youri had vlak daarna iets moois in gedachten na een fraaie actie en dito voorzet van Jesse. De omhaal van onze superspits kwam echter niet in de buurt van het doel.
In de 65e minuut verscheen de gelijkmaker op het scorebord. Het was de spits van Oranje Wit die kon binnenkoppen na een voorzet die veel te lang onderweg was. Even na de 2-2 kon Oranje Wit ook bijna de 3-2 aantekenen. De bal werd, gelukkig voor ons, hard overgeschoten na een vlijmscherpe counter.
Vervolgens snelde Jesse weer eens langs zijn tegenstander op de linkerflank. Hij gaf voor en Gerco kon helaas zijn krullenbol net niet tegen de bal aanzetten.
In de 77e minuut was het moment (dat al een tijdje in de lucht hing) helaas daar. De spits van Oranje Wit werd diepgestuurd, rende Mark eruit en rondde netjes af (3-2).
Vijf minuten later belandde een ingooi van Stefan ongelukkig op de voet van Benny. De buitenspeler van de tegenstander kon de bal oppikken, legde af op de spits (die sowieso een kwelgeest was voor het derde vandaag) en laatstgenoemde liet het net achter Richard bollen.
Direct uit de aftrap van de 4-2 leed Kozakken Boys balverlies, wat resulteerde in de 5-2.
Het derde probeerde daarna nog wel aan de deur te kloppen van de Dordtse goal, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Teus produceerde een volley, Arnie kwam net te laat inglijden na een voorzet van Jesse en na doorkoppen van Youri schoot Kevin voorlangs.
Elke kans van Oranje Wit was in de slotfase vervolgens gevaarlijk doordat het speelveld een meter of 60 lang leek.
De Dordtenaren mochten op het einde nog een corner nemen, die kort werd genomen en na een individuele actie uiteindelijk werd binnengewerkt door (u raadt het al) de spits van Oranje Wit 6. (6-2). De scheidsrechter vond het direct na de goal wel welletjes en floot voor de laatste maal.

Al met al een teleurstellende dag voor de mannen van Kozakken Boys 3. De normaliter zo geoliede machine legde een slechte pot op de mat en we zaten geen moment goed in de wedstrijd. SteDoCo en Peursum zijn qua punten gelijk gekomen en op doelsaldo over ons heen gegaan. De wedstrijd van vandaag bleek dus een slechte generale repetitie voor volgende week, wanneer we de topper in en tegen Schelluinen mogen spelen.
Aan het derde de taak om de rug te rechten en de wanprestatie van vandaag volgende week recht te zetten. Tot dan!