40'

3e klasse E

13 april 2019 12:30

Rini Visser

Zaterdag 13 april - Roeien met de riemen die je hebt en Kozakken Boys 3. Het zijn twee begrippen die de laatste weken ontegenzeggelijk met elkaar te maken hebben. Zo moesten we vandaag zelfs een beroep doen op twee spelers uit de JO19-2: Niels en Stijn. Op de dag dat Kozakken Boys 87 jaar bestaat, stond het derde elftal tegenover Hardinxveld 3. Als het derde elftal aan het kortste eind zou trekken vandaag, komt Hardinxveld qua puntenaantal op gelijke hoogte en wippen de overburen op doelsaldo zelfs over ons heen. Op een zonovergoten maar winderig Sportpark De Zwaaier werd er om 12:30 voor het eerst gefloten door arbiter R. Visser. Of de Werkendammers zich steviger weten te vestigen in de top 5 van de ranglijst, leest u hieronder.

De volgende elf namen stonden aan de aftrap: Danny D - Addy, Niels, Ludo, Stijn - Remco, Stefan, Kevin, Youri - Rick, Andre.
Op de bank namen plaats: Gerco, Teus en Mark.

De wedstrijd kwam langzaamaan op gang. Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel, omdat er natuurlijk veel op het spel stond. Het eerste doelgevaar kon op rekening van de thuisploeg genoteerd worden. Youri wist met een schotje geen potten te breken. Even later was het Andre die, na een inschattingsfout van de keeper van Hardinxveld, met zijn mindere been niet succesvol was.
In de tiende minuut liet Hardinxveld iets van zichzelf zien. Een aanval over links resulteerde in een goede redding van Danny met zijn been.
Er gebeurde een tijdje niet veel noemenswaardig. Kozakken Boys had de overhand, maar tot meer dan enkele speldenprikjes kwamen de Werkendammers niet.
In de 21e minuut wist Stijn met een afgemeten voorzet Youri te vinden. Youri kon echter geen kracht meegeven aan de bal, waardoor het een makkelijk vangballetje werd voor de sluitpost van de tegenstander.
Enkele luttele minuten later trok Niels heel nuttig aan de noodrem, waardoor er een aanval van Hardinxveld onschadelijk werd gemaakt. Uit de vrije trap die volgde wist Hardinxveld geen raad.
Waar de overtreding van Niels nog net op het randje was, was die van Ludo vlak daarna er ruimschoots over. Onze routinier ontving slechts een waarschuwing voor zijn onbesuisde actie.
Vervolgens: Remco en geweldige afstandschoten, een gouden combinatie tegenwoordig. Een corner van onze kant werd weggekopt door de Hardinxveldse defensie, Remco twijfelde geen moment en nam de bal heerlijk op zijn wreef. Helaas voor ons was de keeper attent en tikte de bal over.
In de 40e minuut konden de handjes de lucht in. Een mooie aanval via Youri, Remco, Stefan, en weer Youri betekende de 1-0 in Werkendams voordeel. Hierbij een compliment naar de assist van Stefan, en het doorlopen en afronden van Youri!
Lang kon het derde elftal niet van de voorsprong genieten. Welgeteld twee minuten later een goedlopende aanval van de bezoekers over links die resulteerde in een voorzet. De rechtsbuiten van Hardinxveld wist Stijn af te snijden en Stijn kon hierdoor niet voorkomen dat hij een overtreding maakte. De penalty ging via de binnenkant van de paal het Werkendamse doel in (1-1).
Het derde elftal had vlak voor rust het geluk aan haar zijde. De spits van Hardinxveld won een kopduel net over de middenlijn, waardoor het centrum open lag. Een doorstomende middenvelder van de bezoekers kwam één op één tegen Danny, maar schoof de bal naast.
Met 1-1 gingen beide ploegen dus rusten.

In de rust twee wissels. Teus kwam erin voor Andre en Mark voor Ludo.

Een zwak begin aan de tweede helft van de Werkendamse formatie werd afgestraft in minuut 53. Balverlies van Youri op het middenveld leidde een situatie in waarbij er door onze defensie op buitenspel werd gestapt. Onze vlagger vlagde keurig, maar de scheidsrechter van dienst dacht het anders te zien en negeerde het vlagsignaal (1-2).
Kort daarna kon bijna de gelijkmaker worden aangetekend. Het was Kevin met een goede actie en dito voorzet op Youri. Laatstgenoemde kwam helaas een haarlok tekort om de bal goed in te koppen.
In minuut 64 viel eigenlijk al het doek voor Kozakken Boys 3. Na wederom zwak verdedigen, en ditmaal vanuit een hoekschop in de kluts. De bal kon niet weggewerkt worden, de paal werd nog geraakt en daarna was het een gemakkelijke opdracht voor een Hardinxvelder om de 1-3 te maken.
Gerco kwam in het veld voor Remco. Onze Mark van Bommel kon het tij echter ook niet keren.
De aansluitingstreffer bleef dus uit. Kevin had bijna een penalty versierd, maar de leidsman wilde ook in deze situatie niet fluiten in het voordeel van het derde elftal. Ten slotte produceerde Stefan nog knap een schot, maar zonder resultaat. Het laatste fluitsignaal klonk, en beide ploegen mochten voor de laatste keer moegestreden de kleedkamers op zoeken.

Al met al een teleurstellende middag voor de manschappen van Kozakken Boys 3. Het derde elftal wist zichzelf geen cadeau te geven wegens het 87-jarige bestaan van de club. Hardinxveld 3 streed voor iedere meter op het veld, daar kunnen wij nog eens een voorbeeld aan nemen. Stijn en Niels bleken waardige vervangers, bedankt voor het meedoen! Plaats 4 is ingeruild voor plaats 7. Het derde elftal moet de wonden likken, de mouwen opstropen en de laatste wedstrijden alles geven om tot een positief einde van het seizoen te komen. Tot de volgende keer!