RKDVC JO13-1

Groep 1 08

15 september 2018 10:00

Rini Visser

Gisteren stond alweer de laatste wedstrijd in de bekerpoule op het programma. Na een gelijkspel tegen WSC en een winstpartij tegen DESK stonden we op doelsaldo bovenaan in de poule. Nummer twee RKDVC kwam zaterdag op bezoek in Werkendam, zij hadden net als ons 4 punten, maar hadden een keertje minder gescoord.

Iedereen was weer aanwezig voor deze wedstrijd, al was Rohan nog niet fit genoeg om echt mee te doen. Tijdens het omkleden werden de kampavonturen van Christian en Yuri besproken. Waarbij Yuri een deel van zijn stem verloren was en Christian terug was gekomen met een paarse knie. Gelukkig was Christian wel fit genoeg om mee te kunnen spelen. De knie was goed ingepakt met een flink stuk (maand)verband. De wedstrijd werd net als vorige week gespeeld op het hoofdveld en net als vorige week begonnen we weer prima aan de wedstrijd. Al na vier minuten konden we de 1-0 voorsprong op het scorebord zetten. Toen de tegenstander de organisatie even niet op orde had kon Kyan uitbreken en richting de keeper stormen. Kyan bleef erg rustig en wist met een prima afronding zijn team op voorsprong te zetten.

In de eerste helft hadden we de wedstrijd eigenlijk volledig onder controle. De duels werden veelal gewonnen en we gaven dus weinig kansen weg. Zelf kregen we een aantal grote kansen om de voorsprong uit te breiden. Julian was het dichtste bij met een mooi schot, maar zijn poging raakte de lat. In de rebound had Jens de kans om alsnog de 2-0 te maken, maar ook zijn poging leidde niet tot een treffer. We lieten een aantal mooie aanvallen zien, maar zeker richting het einde van de tweede helft sloegen we het middenveld te snel over. Toch kwamen we vlak voor rust op een verdiende 2-0 voorsprong. Weer was het Kyan die deze goal wist te maken. Met een comfortabele 2-0 stand gingen we dus rusten.

In de rust werd twee keer aangegeven dat we het middenveld vaker moesten gebruiken. Ivan en Sem kregen veel ruimte van de tegenstander en dat moesten we vaker zien te benutten. Toch werd het na rust allemaal wat rommeliger. Ondanks het feit dat we wat meer onnodig balverlies hadden werd RKDVC slechts zelden gevaarlijk. Wij leken op een 3-0 voorsprong te komen toen Xander een kans wist te benutten. Deze goal werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Zelf gunden we RKDVC een grote kans door te knoeien in de opbouw. Gelukkig wist Gideon met een uiterste krachtinspanning een inzet op doel te voorkomen.

En zo rommelde de wedstrijd voort richting het einde. We kwamen niet in de problemen, maar het beste was er bij ons ook wel van af. Uiteindelijk stapten we dus met een 2-0 overwinning van het veld af. Hiermee was de winst in deze op voorhand toch zware bekerpoule een feit en dit werd natuurlijk gevierd met de supporters.

De overwinning werd ook in de kleedkamer gevierd, maar de dag was nog niet voorbij. 's Middags stond er nog een teamuitje op het programma bij Polderevents in Wagenberg. In twee teams moesten de spelers een aantal uitdagende opdrachten zien te voltooien. De twee teams met de creatieve namen team Maandverband en team Bronnieboys namen het tegen elkaar op en uiteindelijk was het team Maandverband dat met de overwinning aan de haal ging. Een geslaagde middag voor zowel spelers als de meegereisde ouders.