8 september 2018 10:00

Scheidsrechter

Rini Visser

Onbekend

Na twee uitwedstrijden was het zaterdagochtend eindelijk tijd voor onze eerste thuiswedstrijd. Op het hoofdveld mochten we het opnemen tegen DESK JO13-1, een ploeg die uitkomt in de 3e divisie, een mooie uitdaging dus voor Kozakken Boys. Rohan wordt steeds fitter, maar de wedstrijd van gisteren kwam nog te vroeg, we gingen dus opnieuw met 12 fitte spelers de strijd aan.

De wedstrijd begon om 10.00 en we kwamen net als vorige week goed uit de startblokken. Dit resulteerde al na twee minuten in een grote kansn voor Yuri, maar helaas stond zijn vizier nog niet op scherp. Wat wij niet deden, deed de tegenstander wel. Namelijk scoren uit de eerste kans die ze kregen. Achterin liepen we even te veel uit onze posities en hierdoor lag het centrum open. Met een steekpass werd de aanvaller van DESK richting Christian gestuurd en ook onze keeper kon het doelpunt niet voorkomen.

Gelukkig voor ons kon de tegenstander maar amper genieten van de vroege voorsprong, want eigenlijk gelijk na de aftrap werd het alweer 1-1. Dit keer was Yuri wel scherp en met een prima afronding wist hij de gelijkmaker te maken. Dit doelpunt gaf ons vertrouwen en eigenlijk hebben we de rest van die eerste helft gedomineerd. Het was mooi om te zien hoe iedereen knokte voor elkaar. De meeste van de duels werden door ons gewonnen en als je dat doet kun je ook makkelijker aan voetballen toekomen. En ook dat gedeelte deden we heel behoorlijk. Na twaalf minuten spelen kwamen we dan ook op een terechte voorsprong. Sem wist met een goede steekpass Yuri diep te sturen. Yuri speelde de keeper voorbij en met links werd ook deze kans keurig benut.  In het restant van de eerst helft veranderde het spelbeeld niet. Kozakken Boys bleef lekker fel voetballen en we wisten elkaar makkelijk te vinden. Eigenlijk hadden we voor rust nog meer moeten scoren, maar dat deden we niet dus gingen we rusten met een 2-1 voorsprong.

Na rust wisten we al wel snel de 3-1 te maken. Opnieuw Sem met een goede pass over de verdediging en Yuri met de afronding. DESK probeerde het daarna nog wel, maar ze kwamen er eigenlijk nauwelijks uit en kregen zelden een kans om gevaarlijk te worden. Bij ons werd het na veertig minuten spelen ook allemaal een stukje rommeliger en onrustiger. Niet zo raar als je ziet hoeveel energie er al in de wedstrijd was gestoken. Toch kregen we nog kansen om meer te scoren. Ook DESK werd nog een keer gevaarlijk, maar dit werd door de verdediging en Christian goed opgelost. Wij kregen de grootste kansen. Zo waren onder andere Xander en Jens nog dichtbij een doelpunt, maar ook wij wisten niet meer te scoren. Met een 3-1 overwinning stapten we dus van het veld.

Een knappe overwinning van de boys en iedereen heeft gisteren een ruime voldoende gescoord. Kijken of we dit volgende week kunnen herhalen tegen opnieuw een tegenstander uit de 3e divisie. Dan komt RKDVC op bezoek in Werkendam.