50'

Groep 1 08

1 september 2018 9:45

Onbekend

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de eerste officiele wedstrijd van het seizoen. Op papier dan in ieder geval, want de bekerwedstrijden staan al zo vroeg in het seizoen gepland dat het toch vooral wordt gezien als waardevolle oefenpotjes. Voor deze eerste bekerwedstrijd moesten we afreizen richting Waalwijk om het daar op te nemen tegen WSC. We vertrokken met evenveel spelers als vorige week, maar met aanzienlijk minder auto's, die stap hebben we als team al gemaakt.

Rohan ontbrak nog steeds door een enkelblessure, maar verder was iedereen gelukkig fit. De wedstrijd begon om 9.45 op het hoofdveld en we begonnen een stukje beter dan vorige week. Dit resulteerde ook in een snelle voorsprong. Xander wist met een goed passje Yuri vrij te spelen voor het doel. Yuri ging de keeper voorbij en wist met links de bal binnen te schieten. De tegenstander had moeite om van achteruit op te bouwen en door wat foutjes in hun opbouw hadden we in de openingsfase misschien nog wel meer kunnen scoren.

Toch was het WSC dat op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap werd na 10 minuten goed binnen geschoten. Na deze 1-1 hadden we meer moeite om de tegenstander vast te zetten en op het middenveld verloren we steeds vaker de slag. Hierdoor werd WSC gevaarlijker en na twintig minuten kwamen zij dan ook op 2-1, opnieuw uit een vrije trap. Gelukkig lieten we zien over genoeg veerkracht te beschikken, want we gingen weer iets beter voetballen en na een goede aanval over rechts was het weer Yuri die de bal op aangeven van Jens binnen kon tikken. Al met al dus een leuke wedstrijd met kansen over en weer. Beide teams konden soms moelijk onder de druk uitkomen en we leken te gaan rusten met een 2-2 stand. Helaas voor ons wist WSC echter vlak voor het rustsignaal nog de 3-2 te scoren. Enigszins teleurgesteld zochten we dus de kleedkamer op.

Na rust beleefden we onze minste periode. We stonden de eerste tien minuten eigenlijk flink onder druk en we kregen de bal heel moeizaam weg van onze eigen helft. WSC wist hier echter niet van te profiteren en wist niet verder uit te lopen. Toen Kozakken Boys eindelijk weer wat meer controle had wist het ook gelijk weer te scoren. De uittrap van de Waalwijkse keeper werd onderschept door Sem en hij wist de bal bij Yuri te krijgen. Yuri wist opnieuw het net te vinden en de 3-3 was een feit. Het vertrouwen was weer terug en we lieten een aantal mooie aanvallen zien. Opnieuw kregen we even later weer een domper te verwerken. De spits van WSC was ontsnapt aan onze verdediging en ging één op één richting Christiaan, Christiaan wist de inzet knap tegen te houden. In de rebound die volgde zag de scheidsrechter een overtreding van verdediger Christian en de bal ging op de penaltystip. De penal werd benut en weer keek Kozakken Boys dus tegen een achterstand aan.

De mouwen werden nog maar eens opgestroopt en het alles of niets principe werd 5 miuten voor tijd ingezet. Bij een vrije trap in de blessuretijd ging zo'n beetje iedereen mee naar voren. De vrije trap werd genomen door Xander en Julian was degene die de bal voor zijn voeten kreeg. Hij twijfelde niet en schoot prima de 4-4 binnen. Beide teams gingen daarna vol voor de overwinning en aan beide kanten werd het nog een aantal keren heel spannend. Ondanks deze gevaarlijke momenten werd er niet meer gescoord. De 4-4 was over de hele wedstrijd gezien uiteindelijk wel een terechte uitslag.