Voorbeschouwing Kozakken Boys - AFC - Kozakken Boys

Voorbeschouwing Kozakken Boys - AFC

28 september 2022 18:30

KB Media / Danny van Dijk

De nazomer is inmiddels ingeruild voor nat herfstweer en aanstaande zaterdag gaan we de maand oktober in. Op deze eerste dag van de tiende maand van het jaar ontvangt Kozakken Boys AFC uit Amsterdam op Sportpark De Zwaaier. De wedstrijd begint om 15:00 en staat onder leiding van scheidsrechter De Vries.

Afgelopen seizoen hadden de Werkendammers tot tweemaal toe niks in te brengen tegen de ploeg van voormalig AFC-trainer Ulrich Landvreugd. In Amsterdam werd het 4-1 door onder andere twee goals van oud-Kozak Raily Ignacio. In Werkendam behaalde AFC net niet dezelfde cijfers: 1-3. Gwaeron Stout (afgelopen week voor het eerst vader geworden; van harte gefeliciteerd) zette in maart van dit jaar Kozakken Boys nog op voorsprong met een kopbal, maar in de tweede helft werd deze voorsprong weggegeven. Voor de laatste keer dat Kozakken Boys wist te winnen van AFC (met uiteraard twee Coronaseizoenen ertussen) moeten we terug naar het seizoen 2016/2017. In Werkendam werd het toentertijd 4-0 door doelpunten van Ignacio, Abdullahi, El Azzouti en Pires Tavares. In Amsterdam stond er 1-4 op het scorebord door twee doelpunten van zowel Berry Powel als Raily Ignacio, die toen nog in Werkendamse dienst was. 

Kozakken Boys kijkt met een positief gevoel terug naar de laatst gespeelde wedstrijd. Met onder andere een sterk spelende Lars Hutten, goed keeperswerk van Bryan Janssen en dankzij twee goals van Johnny Lommers wonnen de Kozakken met 2-4 van OFC. Hierdoor kunnen we weer naar boven kijken in plaats van naar onderen en dat is toch met een fijner gevoel de ranglijst raadplegen. 

De tegenstander van deze zaterdag, de Amsterdamsche Football Club, presteert naar behoren in de Jack's League. De eerste wedstrijd ging nog verloren op bezoek bij De Treffers (2-1), maar daarna wisten de hoofdstedelingen viermaal te winnen (van IJsselmeervogels, Katwijk, Rijnsburgse Boys en Jong Sparta) en eindigden de wedstrijden tegen TEC en HFC in een gelijkspel. AFC ziet zichzelf dan ook terug op een keurige vierde plek met veertien punten en dat zijn er vier meer dan Kozakken Boys. 

Wie een blik werpt op de selectie van AFC, ziet dat de club voornamelijk de beschikking heeft over gelouterde en welbekende namen, zoals Raily Ignacio, Melvin Platje, Kenny Teijsse, Robbert Schilder, Joël Tillema en aanvoerder Milan Hoek. Langzaam maar zeker is de ploeg van de nieuwe trainer Benno Nihom echter ook bezig met jeugdig elan, zoals Splinter de Mooij (ex-jeugdproduct van Feyenoord die in Rotterdam wegging wegens de keuze voor zijn studie Geneeskunde), keeper Gijs van Zetten en Cody Claver. 

Morgenavond (donderdagavond 29 september) is het eerst nog tijd voor de clubavond, georganiseerd door de Club van 50, die een bezoek waard is in onze kantine. Mocht u verhinderd zijn, kom dan in ieder geval de wedstrijd van aanstaande zaterdag bijwonen op Sportpark De Zwaaier. Het belooft een hete clash te worden tussen twee grootmachten uit het amateurvoetbal. Graag tot dan!  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!