Voorbeschouwing OFC - Kozakken Boys

22 september 2022 17:30

KB Media/Danny van Dijk

Aanstaande zaterdag wacht voor Kozakken Boys de belangrijke uitwedstrijd tegen OFC uit Oostzaan. De aanvang van de wedstrijd is om 15:00 en het duel op Sportpark OFC staat onder leiding van scheidsrechter Rozendal.

Beide ploegen kwamen afgelopen week uit in de tweede kwalificatieronde voor de TOTO KNVB Beker. Kozakken Boys wist op dinsdag af te rekenen met ASWH: 1-2. De Werkendammers waren de eerste helft heer en meester in Hendrik-Ido-Ambacht en verzuimden om zichzelf nog meer te belonen dan de schamele 0-1 ruststand dankzij een doelpunt van Gwaeron Stout. ASWH kwam vlak na rust op gelijke hoogte en Kozakken Boys haalde het niveau van de eerste helft bij lange na niet meer. Na driekwart wedstrijd voetballen zorgde Lars Hutten ervoor dat de bevrijdende 1-2 op het scorebord verscheen en daar kwam gelukkig geen verandering meer in. OFC mocht het een dag later opnemen tegen UDI'19/CSU. De nummer 16 uit de derde divisie zondag (vorig seizoen nog actief in de Hoofdklasse B) kwam knap op voorsprong met 0-2, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen na verlenging: 6-2. Zowel Kozakken Boys als OFC gaan door deze midweekse overwinningen aanstaande vrijdagavond de welbekende kokers in voor de hoofdfase van het bekertoernooi.

De promovendus kent tot dusverre een lastig debuutseizoen in de Jack's League. OFC verloor viermaal (waarvan twee keer met ruime cijfers: 1-5 van HHC Hardenberg en 6-0 van Jong Sparta), speelde één keer gelijk en wist de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HFC winnend af te sluiten (2-1). Vorig seizoen werd OFC op de laatste, zinderende speeldag kampioen van de derde divisie zondag. Als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen; en zo was het in deze laatste speelronde. USV Hercules en ADO'20 speelden met 3-3 gelijk en daardoor kon OFC dankzij een 3-0 overwinning profiteren en kroonde de ploeg, die zeven jaar geleden nog uitkwam in de Hoofdklasse A, zich tot kampioen.  

Waar Kozakken Boys op een twaalfde plaats staat met 7 punten, staat OFC op de laatste plaats met 4 punten. Het verschil is dus nihil en daarom zullen de Kozakken zichzelf een dienst willen en misschien wel moeten bewijzen door de dure drie punten mee te nemen uit Noord-Holland naar het mooie Werkendam. Daarvoor is jullie steun van harte welkom. De supportersbus vertrekt om 13:00 en je kunt je opgeven bij Marc van de Werken. Tot zaterdag! 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!