Voorbeschouwing Kozakken Boys - Quick Boys

14 september 2022 20:00

KB Media / Danny van Dijk

Na twee uitwedstrijden is onze thuishaven weer eens het strijdtoneel waar gestreden gaat worden om de drie punten. Quick Boys is aanstaande zaterdag de tegenstander van Kozakken Boys en onder leiding van scheidsrechter Bronsvoort zal om 15:00 de bal voor het eerst gaan rollen in Werkendam.

Vorig seizoen eindigde het eerste competitieduel in Katwijk met het nodige kunst- en vliegwerk in een 0-1 overwinning dankzij een doelpunt van Thomas Marijnissen. Op Sportpark De Zwaaier kwam Quick Boys er niet aan te pas en wist Kozakken Boys te winnen met 2-0 door doelpunten van wederom Thomas Marijnissen en Johnny Lommers.

Quick Boys, dat sinds het seizoen 2019/2020 weer actief is op het hoogste amateurniveau, is goed begonnen aan de competitie. De ploeg uit Katwijk won overtuigend van TEC (1-3), Rijnsburgse Boys (4-0) en Jong Sparta (3-0) en verloor van de huidige nummers 2 (HHC Hardenberg 4-0) en 3 (Katwijk 1-3) van de competitie. De ploeg van trainer Edwin Grünholz vindt zichzelf dan ook terug op een keurige vijfde plaats op de ranglijst.

Kozakken Boys won vorig weekend met 0-1 van Jong FC Volendam door een treffer in de slotfase van Gwaeron Stout. Hij zag hiermee zijn doelpuntentotaal uitkomen op drie en is hierdoor gedeeld topscorer, tezamen met Giovanni Büttner. Ook doelman Bryan Janssen onderscheidde zich met enkele belangrijke reddingen. Dankzij deze overwinning staan de Werkendammers bovenaan het rechterrijtje: op plaats 10. 

Met Danny van den Meiracker hebben de Blauw-Witten een ware goalgetter in huis. Hij was in dit prille seizoen tot dusverre al goed voor vijf doelpunten. Ook Ravelino Junte is geen onbekende voor onze Kozakken. Op 6 januari jl. kwam het nieuws naar buiten dat hij een contract had ondertekend bij Kozakken Boys, waar hij later toch van afzag. Uiteindelijk maakte hij de overstap van Spakenburg naar Quick Boys. 

Aanstaande zaterdag komt dus Quick Boys op bezoek in Werkendam. De Blauw-Witten zullen uit zijn op eerherstel na het tegenvallende resultaat in de Katwijkse derby. De Kozakken hopen op hun beurt de winnende serie te verdubbelen naar twee winstpartijen achter elkaar. Na deze wedstrijd zorgen feestzanger Marco en DJ Japio dat de derde helft nóg gezelliger is en tijdens de wedstrijd is er de mogelijkheid om een gebakken visje te scoren. Extra redenen dus om ons mooie sportpark te bezoeken. Graag tot dan!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!