Europa Challenge Soccer School gaat van start bij Kozakken Boys

26 juli 2021 21:15

KB Media / Niels Pruissen

Deze zomer gaat Kozakken Boys een mooi en uitdagend project aan. De Europa Challenge Soccer School van Gerold Kent komt van 26 juli t/m 23 augustus trainen op sportpark de Zwaaier. Kent, eigenaar van Europa Challenge Soccer School, is een Nederlander die naar Amerika is gegaan om zijn droom te verwezenlijken: het oprichten van een voetbalschool naar Europese maatstaven.

Zestien jonge voetballers uit de Verenigde Staten gaan hier kennis maken met de Europese voetbalcultuur door professionele trainingen te volgen, gegeven door gekwalificeerde trainers.  Zij gaan vier keer per week trainen, waar zij met diverse aspecten van het voetbal kennismaken, zoals deze in Europa veelvuldig worden gehanteerd. Dit houdt in, techniek training, groepstraining,  tactische training, teambuilding en core-stability (speciale oefeningen voor wenden en keren, lichtvoetigheid, kracht, snelheid). In de Verenigde Staten staat het voetbal namelijk nog in de kinderschoenen. Bij professionele clubs spelen vooral buitenlanders. De initiatiefnemer van het project is hoofd-jeugdopleidingen van Kozakken Boys, Peter Drijver. Hij heeft veel tijd in het project gestoken en met zijn netwerk goede mensen verzameld om de trainingen te verzorgen.

Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_7.jpg       Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_6.jpg

De Amerikanen die komen zijn van verschillende leeftijden variërend van dertien tot twintig jaar waarbij de grootste groep bestaat uit vijftien tot zeventien jarigen, ook zijn twee meiden van de partij. Met dit project krijgen deze spelers de kans training te volgen van Europese professionals. Zij zullen ’s avonds ook de trainingen volgen van de O23, JO19, JO18 en JO15.

Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_5.jpg        Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_3.jpg

Kozakken Boys is trots dat zij is uitgekozen voor dit project. De vereniging wil uitstralen dat talentvolle spelers de kans krijgen bij Kozakken Boys om zich op een professionele manier te ontwikkelen. Aan het einde van de vier weken zal gekeken worden of de samenwerking van beide kanten goed is bevallen en bij prettig verloop zal de Europa Challenge Soccer School de aankomende vijf jaar één maand in het jaar te zien zijn op het sportpark.

Onderstaand staat het trainingsschema van de voetbalschool. Iedere trainingsdag zal om half 11 worden begonnen. Het is toegestaan en vooral leuk als de trainingen worden bezocht. De trainingen zullen gegeven worden door Roy de Bruin, Omar Rziki, Sanne Tamerus en Marc Bos-Rongen.

Niels Pruissen/KB Media

 

Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_2.jpg        Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_1.jpg

Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_8.jpg       Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_4.jpg

Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_9.jpg       Spelers_uit_de_USA_bij_Kozakken_Boys_foto_11.jpg

TRAININGSSCHEMA

Dinsdag 27 juli, 10:30, Omar Rziki
Woensdag 28, juli, 10:30, Sanne Tamerus
Donderdag 29 juli, 10:30, Roy de Bruin
Vrijdag 30 juli, 10:30, Marc Bos-Rongen (individuele trainingen)

Dinsdag 3 augustus, 10:30, Omar Rziki
Woensdag 4 augustus, 10:30, Sanne Tamerus
Donderdag 5 augustus 10:30, Roy de Bruin
Vrijdag 6 augustus, 10:30, Marc Bos-Rongen (individuele trainingen)

Dinsdag 10 augustus, 10:30, Omar Rziki
Woensdag 11 augustus, 10:30, Sanne Tamerus
Donderdag 12 augustus 10:30, Roy de Bruin
Vrijdag 13 augustus, 10:30, Marc Bos-Rongen (individuele trainingen)

Dinsdag 17 augustus, 10:30, Omar Rziki
Woensdag 18 augustus, 10:30, Sanne Tamerus
Donderdag 19 augustus 10:30, Roy de Bruin
Vrijdag 20 augustus 10:30, Marc Bos-Rongen (individuele trainingen)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!