Senioren

Tweede pakt verdiend punt!

Tweede pakt verdiend punt!
03/03/2015

Na de teleurstellende nederlaag tegen Sliedrecht 2 vorige week, stond er nu de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 ASWH op het programma. Het was wat puzzelen voor de trainers van het 2e elftal, omdat er een paar spelers op wintersport waren (zij waren vrijdagnacht teruggekomen, klasse!!), een schorsing en een speler die gestopt is deze week. Dat betekende dat er eeen hele nieuwe verdediging stond.

Het begin van de wedstrijd was voor ASWH, omdat het even wennen was aan de nieuwe opstelling. Na een kwartier kwam Kozakken Boys wat beter in de wedstrijd en toen volgde ook de eerste goal. Het was Kevin Sluijk die de bal veroverde en daarna zelf de bal keurig in de hoek schoof. Een tiental minuten later viel de gelijkmaker. Uit een corner belandde de afvallende bal voor eeen ASWH-speler, zijn schot werd van richting veranderd, waardoor die ongelukkig in het doel terecht kwam. Enkele minuten later kwamen we weer op voorsprong. Het was Kevin Sluijk die Lukoki wegstuurde en hij schoof onberispelijk de 2-1 binnen. Zo’n 5 minuten voor de rust viel (net als vorige week) de 2-2 en dit was toch een teleurstelling en tegen de verhouding in.

Na rust kwam ASWH sterker de rust uit en na een paar minuten kwam de tegenstander op voorsprong door een schitterende vrije trap van de aanvoerder. ASWH kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar liet dit na. Een kwartier voor tijd werd er aanvallend gewisseld en ging het 2e elftal alles of niets spelen. Eindelijk werd dit een keer beloond en was het Youri die de gelijkmaker binnenschoot in de 85e minuut. Vlak voor tijd volgden er nog 2 levensgrote kansen voor Kozakken Boys, maar die werden helaas niet benut. De keeper van ASWH speelde een belangrijke rol, door een schot van Kevin Sluijk met een katachtige redding te keren. Na 5 minuten blessuretijd blies scheidsrechter W. Kant voor het einde.

Zo werd er toch een knap punt gehaald tegen ASWH 2 en was dit gezien de hele wedstrijd ook wel terecht, maar wat als.. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen laagvlieger GJS 2 op het programma. Van onderschatting mag geen sprake zijn, maar het wordt wel weer tijd om weer 3 punten te gaan pakken. De wedstrijd begint om 13.00 uur op Sportpark Dalem.

Opstelling: Elroy Vink, Tim Hartman (’85 Martijn Lommers), Kevin Ippel, Chawila Doekhi, Bryan Jongeneel, Gerco Nijhof, Teus Visser (’60 Stefan de Keijzer), Jesse van Oord (’45 Johnny Schouten), Youri Huyzer, Madjer Lukoki

Vorige pagina

Derde verliest met ruime cijfers

Derde verliest met ruime cijfers
01/03/2015

Gisteren speelde het derde elftal weer eens een wedstrijd, de laatste wedstrijd was 7 december 2014, dus waren we benieuwd hoe we na zo’n lange periode van niet spelen voor de dag zouden komen. Uit tegen Drechtstreek 3 kregen we uiteindelijk met 5-2 klop en draaide deze wedstrijd uit op een teleurstelling voor de manschappen van trainer Ger Klop.

Helaas konden Leon en Thomas niet spelen vanwege blessures, maar als echte mannen van het derde elftal kwamen ze ons natuurlijk wel supporteren en voor de wissels hadden ze een heerlijke verse appelflap bij zich, sommige moeten op de kilo’s letten, maar daar leek niet iedereen rekening mee te houden (zie foto). Vanaf deze plaats wensen wij beide spelers een voorspoedig herstel toe en hopelijk kunnen jullie weer snel aansluiten bij de overige sterren van het derde.

Na één minuut spelen lag de bal al achter Richard in de goal en zo liepen we meteen achter de feiten aan en daar kwamen we heel de wedstrijd niet meer overheen. Niet dat we zo slecht spelden, maar we gaven de doelpunten gisteren wel erg makkelijk weg, gelukkig wisten we via Antonio wel langszij te komen, maar nog voor de theepauze lieten we een tegenstander helemaal vrij staan en zo gingen we met 2-1 achterstand de kleedkamer in.

In de tweede helft hetzelfde speelbeeld als in de eerste helft, wij het meeste aan de bal en de thuisploeg weet bijna elke mogelijkheid om te zetten in een doelpunt. Niet verrassend dat de thuisploeg op een 3-1 voorsprong kwam. Antonio had gisteren wel zijn vizier op scherp staan en weet zijn tweede van de middag te scoren en zo bleven we in de wedstrijd. Helaas bleven we de nodige cadeautjes weggeven en daar maakte de thuisploeg nog twee keer dankbaar gebruik van en zo eindigde de wedstrijd in een 5-2 nederlaag en zo zijn we niet al te best begonnen aan het kalenderjaar 2015.

Zaterdag 7 maart 2015 spelen we om 14.30 uur thuis tegen Sliedrecht 3.

Opstelling: Richard Verhoeven, Bassie Scholes, Etienne Koman, Ronald Verhoeven, Erik Goes (Danny van den Heuvel), Hans van Megen, Martijn Koman, Rohan Vink (Rick van Garderen), Ludo de Heus, Huub Stapel en Antonio Aurino.

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3

Vorige pagina

Nieuws van de TC

Nieuws van de TC
20/01/2015

Er is goed en slecht nieuws te melden van het trainersfront bij Kozakken Boys. Marinus van der Pijl is ook volgend seizoen trainer van de B selectie van Kozakken Boys. De oud eerste elftal speler en voormalig jeugdtrainer (7 jaar C junioren) is op dit moment bezig aan zijn vierde jaar bij Kozakken Boys 2.

Kozakken Boys en Marinus waren er snel uit. Met de contractverlenging wordt nogmaals het belang onderstreept om zoveel mogelijk oud voetballers in de technische staf van Kozakken Boys te krijgen en niet onbelangrijk, in de technische staf te houden.

Het slechte nieuws komt uit Kaatsheuvel. Dennis Netten zal Kozakken Boys aan het einde van het seizoen verlaten. Na zijn actieve carrière bij Kozakken Boys, in 2007 nog verkozen tot de beste doelman van de hoofdklasse, is Dennis direct tot ieders tevredenheid het trainersvak ingerold. Drukke werkzaamheden naast het voetbal hebben Dennis doen besluiten om te stoppen als keeperstrainer bij Kozakken Boys. Een beslissing die we betreuren maar moeten respecteren. We danken Dennis voor zijn tomeloze inzet voor Kozakken Boys en hopen hem ( en zijn familie en vrienden) nog lang bij Kozakken Boys te mogen verwelkomen.

Vorige pagina

Vijfde onnodig uit de beker

Vijfde onnodig uit de beker
18/01/2015

Na een kleine twee maanden winterstop stond afgelopen zaterdag alweer de eerste wedstrijd van 2015 op het programma. We traden aan tegen Woudrichem 4 voor de beker. Vooraf hadden we al eens gekscherend gezegd dat de beker ‘de kortste weg naar Europa’ is, dus we wilde deze wedstrijd wel degelijk winnen.

Op een zonovergoten sportpark Het Bolwerk trapten we om 14:30 uur af. De voorbereiding voorafgaand aan de wedstrijd was niet optimaal te noemen, aangezien we niet een keer hadden kunnen trainen. Na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat beide teams opstartproblemen hadden na enkele weken vrijaf te hebben gehad. De eerst 15 minuten waren dan ook niet om aan te zien. De ballen vlogen alle kanten op en de term ‘hutsekluts voetbal’ was zeker op zijn plaats. Het is Woudrichem die zich als beste wist te herstellen en wat beter begon te voetballen. Wij bleven grote moeite houden met het vinden van de combinaties en waren erg slordig in balbezit. Daarnaast gaven we de tegenstander te veel ruimte, wat na 20 minuten spelen dan ook resulteerde in een 1-0 voorsprong voor Woudrichem.

Niet veel later weten we toch langszij te komen. Het is Cees die na goed doorzetten van Gerrit voor de gelijkmaker tekent, 1-1. Kort daarna komt Woudrichem alweer op 2-1, nadat de bal in eerste instantie nog op de paal was beland. Hoewel het spel nog steeds niet goed is, blijven we wel doorzetten en dat resulteert dan ook dat we voor de tweede keer deze middag gelijk komen. Gerrit weet Antonio vrij voor het doel te zetten en hij faalt niet, 2-2. We hopen dat we nu verder door kunnen zetten, maar niets blijkt minder waar. Voor rust wordt het toch nog 3-2, na een mooie boogbal van de linksbuiten van Woudrichem.

Na de rust proberen we de achterstand weg te werken, aangezien we deze wedstrijd zeker niet hoeven te verliezen. Kwalitatief doen we zeker niet onder, maar we spelen deze middag voornamelijk tegen onszelf. Het spel verbetert iets en we creëren enkele kleine kansen. Helaas voor ons drukt de scheidsrechter ook nog zijn stempel op de wedstrijd door ons een 100% penalty te onthouden. Na een goed actie van Jacco levert hij een mooie voorzet af op Cees. Hij komt echter niet toe aan een schot, omdat hij onderuit wordt gehaald door zijn tegenstander. Hoewel iedereen van onze zijde, en ongetwijfeld ook enkele mensen van Woudrichem dachten aan een penalty, wuift de scheidrechter alles weg. Als Woudrichem daarna ook nog de 4-2 scoort, weten we dat het over is deze middag.

Dat we toch goed kunnen voetballen, laten we aan het einde van de wedstrijd nog een keer zien als we de mooiste aanval van de middag aantekenen. Frans stuurt Antonio diep en hij weet met een puntgave voorzet met buitenkant rechts Jacco in stelling te brengen. Zijn kopbal verdwijnt echter net langs de paal hoewel deze aanval een doelpunt had verdiend. Zo eindigt deze wedstrijd in een 4-2 uitslag voor Woudrichem 4.

Volgende week zullen we uit een ander vaatje moeten tappen als we om 14:30 aantreden in Hendrik-Ido-Ambacht tegen de nummer vier van de competitie ASWH 7. 

Opstelling: Leo Limburg, Eric Goes, André Broere, Arjan Scheffers, Arjan Schmidt (René Slinger), Jacco van Andel, Ton Visser (Frans Schmidt), Antonio Aurino, Teus Schmidt, Cees Dingemanse, Gerrit van der Werken (Ton Visser)

Vorige pagina

Benefietwedstrijd voor Sijmen

Benefietwedstrijd voor Sijmen
07/01/2015

WOUDRICHEM/LAND VAN ALTENA - Op initiatief van vv Woudrichem wordt zaterdag 17 januari op Het Bolwerk een Benefietwedstrijd Voor Sijmen gespeeld. Het eerste elftal van Woudrichem zal het opnemen tegen Regio Team Altena. Alle clubs in het gebied hebben hun medewerking toegezegd.

Sijmen, het zoontje van voetballer Erik den Hartog, die in het verleden voor Woudrichem en SVW speelde, heeft een zeldzame vorm van kinderkanker. Als de behandeling in Nederland aanslaat, mag hij naar Amerika voor immunotherapie. De verzekering vergoedt slechts een deel van de kosten, reden waarom er veel geld nodig is.

Kijk voor het verhaal van Sijmen op de website: www.vriendenvoorsijmen.nl

Twee spelers per club
Er zijn in de regionale voetbalwereld al veel acties gevoerd voor Sijmen, onder meer tijdens het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup.

Aan de benefietwedstrijd werken -naast organisator Woudrichem- Achilles Veen, Almkerk, Altena, Be Ready, Dussense Boys, GDC, GRC 14, Kozakken Boys, Noad'32, Sleeuwijk, Sparta'30 en Wilhelmina'26 mee. Ondanks dat het het laatste weekend voor de hervatting van de competitie is, zullen al deze clubs twee spelers afstaan. Topklasser Kozakken Boys speelt zaterdag 17 januari in competitieverband tegen ONS Sneek, maar is vertegenwoordigd met spelers van het tweede elftal.

Samenstelling regioteam
Het regioteam wordt samengesteld door voormalig Woudrichem-trainer en huidig jeugdcoördinator Cees van Bavel en oud-speler en huidig B1-trainer Jan van Straten.De wedstrijd tegen Woudrichem begint om 14.30 uur. Rondom de wedstrijd worden de nodige acties georganiseerd. De volledige opbrengst gaat, inclusief de entreegelden, naar 'Vrienden voor Sijmen'. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar één van de kunstgrasvelden in de regio Altena.

Bron: Regio-voetbal

Update 11-01-2015:

Op de website van vv Woudrichem staat de selectie van het Regio Team, klik hier voor het desbetreffende nieuwsbericht, bij slecht weer zal worden uitgeweken naar het kunstgrasveld van vv Altena. Namens Kozakken Boys 2 zullen Corné Nijhof en Kevin Ippel deelnemen aan deze benefietwedstrijd op zaterdag 17 januari, aanvang is om 14.30 uur.

Vorige pagina

Tweede houdt wederom de nul!

Tweede houdt wederom de nul!
15/12/2014

Na een vrijdag met heel veel regen was het de vraag of de wedstrijd tegen SteDoCo doorgang kon vinden. Maar zaterdag bleek dat het veld prima in orde was en er dus gelukkig gevoetbald kon worden. De laatste wedstrijd van 2014 moest gewonnen worden om naar boven te kunnen kijken en de onderste ploegen voorlopig achter ons te houden.

De eerste helft was het 2e elftal de betere ploeg zonder zelf echt kansen te creëeren. De eerste kans na zo’n 20 minuten was ook meteen raak. Na een diepe bal van Stefan op Kevin Sluijk, passeerde laatstgenoemde de keeper en schoof de bal in het lege doen. Een 10 minuten later was het al weer raak. Na een schitterende aanval over 12 schijven, was het Kevin Sluijk die de bal voorgaf op Youri en die scoorde de 2-0. Hierna kwam SteDoCo iets beter in de wedstrijd en was het spits Fabian van Horssen die alleen op Elroy af ging. Iedereen dacht al aan de aansluitingstreffer, maar Elroy redde de bal keurig!

Over de 2e helft kunnen we heel erg kort zijn. Er werd van beide kanten niet meer gescoord en het niveau daalde naar het nulpunt. Wel was het positief dat we voor de 3e keer op rij een ‘clean sheet’ wisten te houden. Zo hebben we uit de laatste 3 wedstrijden de volle 9 punten weten te behalen en kunnen we dus weer naar boven kijken.

Het is nu winterstop en de competitie zal op 24 januari weer worden hervat met een uitwedstrijd naar Nieuw-Lekkerland. Een deel van het 2e elftal zal ook gaan deelnemen aan de Championscup in de Oosterbliek, de poulewedstrijden zullen gespeeld worden op 20, 24 en 27 december. Namens de selectie en begeleiding wensen wij u vanaf deze plaats fijne feestdagen en goede jaarwisseling toe.

Opstelling: Elroy Vink, Kevin Ippel, Corné Nijhoff (’60 Marco Damen), Reinier dan Hoed, Mohammed Hammouti, Gerco Nijhoff, Martijn Lommers (’75 Teus Visser), Stefan de Keijzer, Chawila Doekhi (’60 Jesse van Oord), Kevin Sluijk, Youri Huyzer

Vorige pagina

Kozakken Boys 5 winterkampioen

Kozakken Boys 5 winterkampioen
14/12/2014

Zaterdag stond alweer de laatste competitiewedstrijd van 2014 op het programma. We moesten aantreden in Gorinchem tegen SC Gorkum 1, een team waar we eerder met veel moeite thuis met 2-1 van gewonnen hadden. Daarnaast kon Gorkum bij winst op 6 punten komen (met een wedstrijd minder gespeeld), dus het was belangrijk om nu verder afstand te nemen.

We beginnen goed aan de wedstrijd. We geven de tegenstander weinig ruimte en weten de bal goed rond te spelen. Binnen een kwartier lijken we dan ook terecht op een 0-1 voorsprong te komen. Goes wordt diep gestuurd en levert een mooie voorzet af op Cees, die de bal langs de keeper in het doel schiet. Helaas wordt deze goal (onterecht?) afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later is het Cees die alsnog zijn gram haalt. Na een uitstekende actie van Jacco, weet hij Cees te bereiken met een hoge voorzet en die kopt de bal hard in de kruising buiten het bereik van de keeper. Niet veel later is het Antonio die de keeper verrast door een vrij trap laag in de korte hoek te schieten, 0-2. Ook de 0-3 komt van de voet van Antonio. Hij verzilvert een penalty, nadat een verdediger van de tegenstander de bal met de hand van de doellijn had gehaald.

Gorkum is duidelijk niet het Gorkum waar we eerder tegen speelde. Zij weten nauwelijks gevaarlijk te worden en nog voor rust is het Antonio die zijn 3e van de middag weet te maken en zo een raszuivere hattrick aan liet  tekenen, 0-4.

Na de rust treden wij aan met 3 nieuwe spelers binnen de lijnen, aangezien wij deze middag met een bijna voltallige selectie naar Gorinchem zijn afgereisd. Toch zien we dat er door deze vele wijzigingen de organisatie minder goed staat dan in de eerste helft, wat resulteert in een onrustiger spelbeeld van onze zijde. We hebben meer moeite om de bal in de ploeg te houden, dekken minder kort en laten het toe dat Gorkum beter in de wedstrijd komt (voor hoever je nog van een wedstrijd kan spreken bij een 0-4 voorsprong). Er ontstaan meer kansjes voor de tegenstander en een tegengoal kan dan ook niet uitblijven; een prachtig schot verdwijnt in de kruising, 1-4. Ook daarna krijgt Gorkum nog enkele goede kansen, maar gelukkig hebben wij vandaag Richard Kramer op doel staan, die ons een paar keer uitstekend redt.

Omdat Gorkum vol op de aanval speelt ontstaat er veel ruimte op het veld, waardoor wij ook nog enkele goede kansen krijgen. Uit een tegenstoot van onze zijde is het Gerrit die met een mooie bal René voor het doel zet en hij gooit de wedstrijd definitief op slot, 1-5. Vlak voor tijd is het toch nog  Gorkum die nog een keer weet te scoren en zo eindigt deze wedstrijd in een 2-5 overwinning voor het 5e.

Door deze uitslag hebben we 9 verliespunten minder dan onze naaste belagers en gaan we ongeslagen als winterkampioen de winterstop in. Hopelijk weten we het goede spel in 2015 door te zetten en de competitie tot een mooi einde te brengen.

Voordat de winterstop echt gaat beginnen, spelen we volgende week nog een bekerwedstrijd uit tegen Woudrichem 4 om 14:30 uur.

Opstelling: Richard Kramer, Eric Goes, André Broere, Arjan Scheffers (Tijs Schmidt), Teus Schmidt (Ralph den Dekker), René Slinger, Frans Schmidt, Antonio Aurino, Ton Visser (Arjan Schmidt), Jacco van Andel, Cees Dingemanse (Gerrit van der Werken)

Vorige pagina

Tweede overklast Heerjansdam!

Tweede overklast Heerjansdam!
09/12/2014

Na de knappe overwinning vorige week op de Zwaaier tegen Kloetinge stond nu de lastige uitwedstrijd bij Heerjansdam op het programma. Zij stonden voor de wedstrijd 2 punten voor op ons, dus om een plaatsje te stijgen moest er gewonnen worden. Op 12 uur werd er afgetrapt onder een heerlijk winterzonnetje.

Het veld was niet om over naar huis te schrijven en daarom werd er vooraf echt goed voetbal niet verwacht. Maar niks was minder waar. Kozakken Boys 2 speelde een prima eerste helft waar ook tot 2 keer doel werd getroffen. De 1-0 kwam voor uit een mislukte corner van Stefan, die de bal vervolgens weer in de voeten kreeg en de bal panklaar op het hoofd van Michael lag. Die kopte hem keurig in de hoek. Even later lag de 2-0 al in het doel bij Heerjansdam en dat was toch wel de mooiste van de middag. Kevin Sluijk nam de bal keurig aan uit de lucht en stuurde meteen zijn tegenstander het bos in. Hij gaf de bal keurig mee aan Michael, die de bal vanaf zo’n 20 meter keihard tegen de touwen schoot.

In de 2e helft was de wedstrijd wel iets minder omdat Heerjansdam niet meer kon en Kozakken Boys het wel goed vond. Maar 25 minuten voor tijd zette het 2e elftal toch nog even aan. Het was wederom Kevin Sluijk met een schitterende pass. Dit keer op Stefan de Keijzer, die de bal keihard in de kruising schoot en de 0-3 op het scorebord zette. Enkele minuten later kwam de laatste goal van de middag. Uit een voorzet van Mo Hammoutti, kon Michael zijn 3e van de middag maken. Zo werd er een knappe 0-4 overwinning behaald in een vooraf lastige uitwedstrijd.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. SteDoCo 2 komt dan op bezoek in Werkendam, dit is tevens de laatste tegenstander van de eerste competitiehelft.  Hopelijk kunnen we 2014 afsluiten met een overwinning en zo weer naar boven te kunnen kijken op de ranglijst.

Opstelling:  Elroy Vink, Kevin Ippel, Corné Nijhoff, Reinier den Hoed, Mohammed Hammoutti (’75 Marco Damen), Gerco Nijhoff, Stefan de Keijzer (’70 Jesse van Oord), Chawila Doekhi  (’60 Martijn Lommers), Kevin Sluijk, Youri Huyzer, Michael Potkamp

Vorige pagina

Derde sluit jaar af met verlies

Derde sluit jaar af met verlies
07/12/2014

Gisteren stond voor het derde elftal de laatste wedstrijd van 2014 op het programma, geen gemakkelijke wedstrijd,  want we speelden uit tegen mede koploper Groot-Ammers 2. Na negentig minuten stond er een 4-2 eindstand op het scorebord en zo ging de laatste wedstrijd voor de winterstop dus verloren.

1e helft
Het was wederom puzzelen om weer met voldoende mensen af te reizen naar Groot-Ammers, Danny van Dijk onze keeper ging mee als wissel, maar dan wel als veldspeler! Wim onze grensrechter stond ook weer als wissel op het formulier en ondergetekende begon weer in de basis, maar dat was van korte duur. Jesse sloot na ruim twintig minuten aan bij ons en dat was reden genoeg om Rini meteen eruit te halen en vriend en vijand waren het over eens dat dit de beste beslissing was, een echte voetballer wisselen voor een type zoals onze leider, daar word je al elftal natuurlijk nooit slechter van. Dachten we nog dat we over twee keepers beschikten, in de eerste helft solliciteerde onze Thomas ook naar een rol als keeper, hij zag dat Wim vlagde voor buitenspel en zonder dat de scheidsrechter gefloten had, pakte hij de bal in zijn handen tot grote schrik van iedereen, gelukkig stond hij nog net buiten zestien, dus leverde het alleen een vrije trap op voor de thuisploeg. De wedstrijd speelde zich overigens vooral af op onze helft, wij stelden er maar weinig tegenover, niet dat de thuisploeg zo’n wereldploeg was, maar bij ons zit er op het moment niet meer in door verschillende redenen en oorzaken. De thuisploeg maakt dankbaar gebruik van het niet altijd even alert ingrijpen en met een makkelijk scorende spits in hun gelederen komen ze dan nog voor rust op een 3-0 voorsprong en zo was de wedstrijd al vroeg beslist, of toch niet…..

2e helft
In de tweede helft laten we gelukkig weer eens zien tot wat we in staat zijn en legden we een prima tweede helft op de mat. De 3-1 komt van de schoen van Jesse, die de bal schitterend over de keeper heen lobte.  Meteen na deze treffer wisten de bezoekers ook weer te scoren en ook daar ging het nodige geklungel van onze zijde aan vooraf, niet goed coachen of in positie staan, kleine dingen, maar die maken het voetbal wel een stuk gemakkelijker. De laatste treffer gisteren kwam wederom van de voet van een speler van de thuisploeg, hij verschalkte zijn eigen doelman en zo ging dus de laatste wedstrijd verloren van dit kalenderjaar.

Volgende wedstrijd/activiteit
De eerst volgende competitiewedstrijd is pas op 7 februari 2015 dan staat de thuiswedstrijd tegen ASWH 3 op het programma, voor die tijd spelen we met het derde elftal nog op zaterdag 27 december het jaarlijkse Snerttoernooi, we spelen soms als snert, dus misschien dat we daar dan eens kunnen pieken.

Opstelling
Richard Verhoeven, Bassie Scholes, Etienne Koman, Thomas Tamerus, Rini Visser (Jesse van Oord), Danny van den Heuvel, Teus Visser, Ludo de Heus (Danny van Dijk), Leon den Hollander, Huub Stapel en Hans van Megen

Onderstaand kwamen we tegen op internet en ik denk dat een hoop mensen/spelers dit wel eens meegemaakt hebben of zullen gaan meemaken in de toekomst.

Herkenbare rituelen tijdens een uit wedstrijd in de reserveklasse:

Op dinsdag laten vijftien man in de whatsappgroep weten dat ze er zaterdag zijn

De aanvoerder is content. De selectie is nu al compleet. Op vrijdag zijn er echter vijf afmeldingen, waardoor hij z'n best moet doen om nog twee spelers op de been te krijgen. Een speler van het vijfde kan nog meedoen en de linksback heeft nog een vriend die twintig jaar geleden een paar jaar heeft gevoetbald. 

Op vrijdagnacht krijg je deze foto's via whatssapp binnen (foto’s van glazen bier)

Omdat je slechts twaalf spelers hebt, zal het gros een hele wedstrijd moeten spelen. Je weet nu al dat er een paar spelers zijn met bleke gezichten en een beetje hoofdpijn.

Je verzamelt op de club om met de auto naar de wedstrijd te gaan

Natuurlijk is lang niet iedereen er. De laatkomers laten weten dat ze op eigen houtje naar de wedstrijd komen. "Waar is het?", willen ze nog weten. Het adres wordt gegeven en je vertrekt. Op naar Groot-Ammers, Dordrecht, Sliedrecht of Hellouw.

Je rijdt een paar rondjes door het dorp voordat je de velden hebt gevonden

Je hebt al een paar keer tegen deze club gespeeld, dus je weet waar je moet zijn... denk je. Na tien minuten rondrijden zie je eindelijk ergens een paar oude lichtmasten tussen de huizen en bomen opdoemen.

In de kleedkamer

Een paar spelers roken nog vlug een sigaretje voor het omkleden. In de kleedkamer is iedereen blij dat de voetbalshirts deze keer wél zijn meegenomen. Er is altijd kritiek op de wasser. Stinken ze nog, wordt iedereen boos, ruiken ze te lekker, lacht iedereen je uit, omdat je wasverzachter gebruikt. 

De warming-up

De meest blessuregevoelige speler uit de selectie doet een serieuze warming-up, de rest gaat de keeper inschieten. Dat betekent de bal zo hard mogelijk in de kruising proberen te schieten. Vijftig procent van de ballen gaat over het vangnet en moeten uit de sloot worden gevist. 

Begin van de wedstrijd

In niets lijkt het erop dat de wedstrijd op het punt van beginnen staat. Er staat geen hond langs de kant. Een iets te dikke of oude vrijwilliger is de scheidsrechter van de dag. De enige wisselspeler aan jullie kant is grensrechter en staat verveeld met een trainingsjack aan de lijn te wachten op het fluitsignaal.

De eerste helft

Je scoort per ongeluk een doelpunt, maar ook de tegenstander scoort per ongeluk een doelpunt. Hierbij wordt er op een speler gescholden die ergens op het veld de bal verloor. Twee spelers zeggen "mondje dicht", de rest klapt in hun handen bij de aftrap en zegt: "nu wij weer."

Rust

Hoewel er nog geen drie passes achter elkaar goed aankomen en er vier foutieve inworpen zijn geweest, acht men het in de rust nodig om het over tactiek te hebben.  De spits moet vaker diep gaan en de middenvelders moeten zich meer aanbieden. En iedereen is het erover eens: de scheidsrechter is niet best en die ene pass was geen buitenspel.

De tweede helft

Er wordt nog een paar keer per ongeluk gescoord door je eigen team en door de tegenstander. Je verliest met 4-3. Het veld was niet goed, je had te weinig wissels en ze scoren uit een onterechte strafschop. Kortom, je was eigenlijk beter en had verdiend te winnen.

Na de wedstrijd

Iedereen gooit zijn vieze shirt in de tas en er ontstaat een discussie over wie de volgende keer moet wassen. In de kleedkamer worden de eerste flesjes bier geopend. 

De nabeschouwing

Onder de douche heeft de spits het nog over die prachtige omhaal die beter had verdiend. In zijn hoofd zag de acrobatische truc er schitterend uit, maar zijn medespelers weten beter. Eén speler heeft shampoo bij zich en die heeft iedereen even nodig. Er is altijd een koude en een hele hete douche. Er zijn maximaal vier douches, dus het is altijd wachten op je beurt.

De derde helft

In de kantine zit je team aan een lange tafel. Je tegenstander zit aan een andere lange tafel. In een leeg bierglas zit briefgeld en er staat een meter bier op tafel. Drie spelers drinken een colaatje, omdat ze moeten rijden. De rest drinkt om twee uur 's middags bier. Volgende week een thuiswedstrijd tegen de nummer negen. "Die moeten we kunnen hebben."

Bron: Upcoming

Namens de selectie en begeleiding wensen wij u allemaal alvast prettige feestdagen toe en hopen u weer in 2015 als trouwe volger van het derde elftal te mogen verwelkomen

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3 voor o.a. uitslagen en standen

Vorige pagina

Snerttoernooi 2014

Snerttoernooi 2014
06/12/2014

Pak even uw agenda erbij want, zaterdag 27 december is het weer zo ver. Heel voetballend Nederland is dan in een diepe winterslaap, behalve Kozakken Boys natuurlijk! In Werkendam staat op deze dag het gezellige Snerttoernooi op het programma.

Vanaf 12:30 uur strijden op het pupillenveld, de lagere elftallen, de 35 plussers, de supporters vereniging/ Q-side combinatie en de Dames/2e elftal combinatie om de felbegeerde Snert- wisselbokaal.

Mocht u het koud krijgen….. geen paniek! Naast de kantine verreist ook dit jaar weer de après-ski tent waar u zich kunt opwarmen. Uiteraard zal hier de snert niet ontbreken! Liever geen snert?.....niet getreurd, er wordt buiten ook weer heerlijke verse vis gebakken! Mocht u het na de snert/vis nog koud hebben, probeer dan de schnaps “Kozakken Ruter” eens.

Na de prijsuitreiking nemen de inmiddels bekende feest DJ’s van ons 2e elftal de knoppen van het geluid over, en kan er weer een feestje gebouwd worden in de Après-ski tent. Liever geen feest muziek?......niet getreurd! In de kantine klinken de vertrouwde klanken van de top 2000!

En…..al genoteerd in de agenda??? Nee…..Okay, er is ook nog een verloting waar u leuke prijzen kunt winnen, en ook niet onbelangrijk, er gelden deze dag gereduceerde prijzen.

Noteren dus, en tot zaterdag 27 December!

’t Ouwe Zesde.

Vorige pagina

Pagina's