Senioren

Bekerpoule Kozakken Boys 2 bekend

Bekerpoule Kozakken Boys 2 bekend
13/07/2017

Ons tweede elftal mag zich dit seizoen wederom meten met standaardteams in de districtsbeker. Vanwege de gewonnen periodetitel zal Kozakken Boys 2 het seizoen starten met drie bekerwedstrijden.

KNVB Beker Zuid I, Groep 2 10
ASH 1 (4klasse D)
Herovina 1 (3klasse D)
Kozakken Boys 2 (reserve hoofdklasse)
Vuren 1 (3klasse C)

De speeldata zijn nog niet bekend.

Ons tweede elftal zal Kozakken Boys representeren in de districtsbeker; sinds afgelopen seizoen spelen teams uit de Tweede en Derde Divisie niet meer mee.

KB Media/Devin van der Wiel
Foto: Hans Kieboom

Vorige pagina

Een bericht van Dames 1

Een bericht van Dames 1
22/05/2017

Wat een seizoen hebben wij beleefd en wat zijn wij trots op ons team. Een mooie vierde plek (wedstrijd minder) in een nieuwe competitie, de bekerfinale, maar vooral het zijn van een team.

Dat damesvoetbal steeds meer zijn weg vindt in Nederland wisten we al, maar wij vinden het supermooi om te zien dat dit ook bij Kozakken Boys gebeurt. Afgelopen zaterdag vertrokken wij met zo’n 40 supporters in de bus naar Bergen op Zoom en toen wij eenmaal aan de wedstrijd begonnen, hadden we nog heel veel meer supporters op de tribune zitten. Daarbij ook meisjes van de jeugd die ons maar wat graag aanmoedigen en steunen. Wat is het belangrijk en mooi voor vrouwenvoetbal binnen Kozakken Boys dat juist de jeugd hierbij betrokken wordt. Daarnaast willen wij graag al onze sponsoren én supporters van het afgelopen seizoen bedanken. Deze groep wordt langzaamaan groter en groter, en ook daar zijn wij trots op.

Een team heb je niet alleen, je moet ook een team zijn. Wij zijn Kozakken Boys Dames 1 en wij zijn een prachtig team.

Vorige pagina

Kozakken Boys Dames 1 naar de bekerfinale!

Kozakken Boys Dames 1 naar de bekerfinale!
16/05/2017

De voetbalcompetitie is inmiddels afgelopen, maar dat betekent niet dat de dames van Kozakken Boys ook klaar zijn met voetballen. Dit jaar gingen zij voor de volle 100% voor de beker. Aan het begin van het seizoen hadden zij al besloten dat zij aan het einde van het seizoen met de beker zouden staan. Of je er vertrouwen in had of niet, ondertussen staan diezelfde dames in de finale.

Nooit eerder kwam een damesteam van Kozakken Boys verder dan überhaupt de beginpoule. Als we even terug rekenen zijn de dames nu dus al 5 wedstrijden bezig met geschiedenis schrijven. Afgelopen zaterdag speelden zij tegen de dames van HVV’24 uit Hulst. Na een gigantische thriller op De Zwaaier in Werkendam staan zij nu dan toch echt in de finale. 90 minuten lang was het spannend, Kozakken Boys kwam ruim voor rust op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft konden zij dit nog even vasthouden, maar toen was het toch HVV’24 die het volgende doelpunt wist te maken. De klok tikte door en na twee keer 45 minuten stond nog steeds 1-1 op het scorebord. Geen verlenging, maar direct penalty’s. HVV’24 begon en scoorde, maar niet alleen zij want ook Kozakken Boys scoorde de eerste penalty (1-1). De volgende werd wederom door HVV’24 gescoord, maar door de dames van Kozakken Boys werd gemist (1-2). De spanning steeg naar een hoger niveau, maar de speelsters die de volgende penalty's namen bleven rustig en zo was het na de derde ronde 2-3. De volgende werd weer genomen door de HVV’24, maar er werd gemist. Dit was dé kans voor Kozakken Boys om weer gelijk te komen en dat lukte: 3-3. De laatste ronde, als één van de twee mist is het klaar. Het gebeurde, want de penalty van HVV’24 werd gestopt door de keeper van Kozakken Boys. De spanning was te voelen op heel het sportpark, want dit zou de winnende worden. Ja hoor, de laatste werd door Kozakken Boys binnengeschoten en daarmee was het 3-4.

De finale wordt aanstaande zaterdag gespeeld tegen de dames van SVSSS in Bergen op Zoom. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de Facebookpagina van Kozakken Boys Dames 1.

Kozakken Boys Dames 1

Vorige pagina

Voorbeschouwing KB 2 tegen Pelikaan 2

Kozakken Boys 2
4Figures
Voorbeschouwing KB 2 tegen Pelikaan 2
05/05/2017
A.s. zaterdag is alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor het 2e elftal.  En wat voor een wedstrijd? Kozakken Boys 2 heeft aan een punt genoeg om een periodetitel binnen te halen en zo de bekerwedstrijden tegen 1e elftallen volgend seizoen zeker te stellen.
Het 2e elftal is aan een goede serie bezig, met 5 overwinningen op rij is de 2e plaats zelfs weer in zicht.  Vorige week werd er na een goede 1e helft tegen LRC met 3-1 gewonnen. De 2e helft was niet al te best, maar in de problemen kwamen de boys eigenlijk niet.
Pelikaan 2 blijkt de afgelopen jaren een moeilijk te nemen horde voor de Kozakken. Zo werd er uit met maar liefst 5-1 verloren. Dit was ook de enige wedstrijd in het hele seizoen, waar we niks te vertellen hadden. Vorige week wonnen de Peli´s met 3-2 uit bij Oranje-Wit, een knappe overwinning.
Komt morgen allen om 15.00 uur de Werkendamse jongens naar de periodetitel schreeuwen. De wedstrijd staat onder leiding van Meerkerker S. de Wild.
 
Balsponsor
 
Morgen zijn er 2 balsponsoren. In de laatste wedstrijd hebben De Groene Mat en 4Figures de eer.
 
De Groene Mat: Advies en voetbalmaterialen op maat
Het bedrijf voor voetballend Nederland professioneel advies en alles onder één dak. innovatief zijn en meedenken met de klant staat bij ons hoog in het vaandel. Advies en voetbalmaterialen op maat. Belijningsverf, belijningstoestellen, ballen, doelnetten, banken voor naast, in de dug-out of rond het sportveld enz.
 
4Figures
4Figures is een accountantskantoor in Werkendam dat zich vooral richt op ZZP-ers, kleine ondernemers en het midden kleinbedrijf (MKB). Zij verzorgen de administratieve ondersteuning in de breedste zin van het woord. Controleren, administreren en regelen is niet het enige wat ze doen. Zij onderhouden graag persoonlijk contact en hechten veel waarde aan een prettige relatie. Transparantie, betrokkenheid in de werkwijze onderscheiden ons ten opzichte van de concurrenten. 
 
Eric en Freek, bedankt voor jullie bijdrage namens het 2e elftal.
 
Vorige pagina

Hoe de dames in de halve finale kwamen

Hoe de dames in de halve finale kwamen
02/05/2017

De competitie is bijna afgelopen, maar dat betekent niet dat wij ook bijna klaar zijn met dit seizoen. Dit jaar gingen wij voor de volle 100% voor de beker. Aan het begin van het seizoen al besloten dat wij aan het einde van het seizoen met de beker zouden staan. Of je er vertrouwen in had of niet, ondertussen staan wij in de halve finale. Benieuwd naar ons bekeravontuur? Lees dan snel verder, want hieronder is alles terug te lezen.

Onze start verliep niet soepel, de eerste poulewedstrijd verloren wij van NOAD’32 en de tweede liet lang op zich wachten. We wonnen gelukkig de tweede wedstrijd, met 1-5 versloegen wij de dames van VV Haaften. Voor de laatste poulewedstrijd werden wij verwacht in Gorinchem, om het daar op te nemen tegen GJS Dames 2. Een paar dagen voor deze wedstrijd bleek dat zowel NOAD’32 als VV Haaften gediskwalificeerd waren. De wedstrijd in Gorinchem betekende dus ‘erop of eronder’. Deze wedstrijd waren wij sterk, heel sterk, de dames van GJS werden in een fysiek zware wedstrijd verslagen met 3-6, hierdoor waren wij dus gelijk door naar de volgende ronde.

Nooit eerder kwamen dames van Kozakken Boys verder dan überhaupt de beginpoule. Vanaf dit moment zijn wij dus begonnen met het schrijven van geschiedenis. Vorig jaar waren wij dit al van plan, maar helaas kwamen wij toen al vroeg de uiteindelijke bekerwinnaar tegen: IFC Dames 1. Nu dus wel door naar de tweede ronde en daar hadden wij gelijk een lastige tegenstander. De dames van VV Asperen kwamen bij ons op bezoek. Waarom lastig? Omdat wij al een twee keer geoefend hadden tegen deze dames, maar geen een keer wisten te winnen. ‘Drie keer is scheepsrecht’ zeggen ze, dat klopte, want deze keer wisten wij de dames uit Asperen met 2-0 te verslaan. Weer een ronde verder dus!

In de derde ronde kwamen wij Almkerk Dames 1 tegen. Dit zorgde ervoor dat we twee weekenden achter elkaar tegen deze dames speelde. De eerste keer, voor de competitie, werd overtuigend door ons gewonnen. De week erna dus nog een keer, maar nu voor de beker. Met goede moed vertrokken wij opnieuw naar Almkerk, want de week ervoor was immers goed verlopen. Toch hebben wij hier de koppen bij elkaar gehad en duidelijk besproken dat je door te onderschatten al met een achterstand begint. ‘Dit is de beker, dit is anders, vorige week is niet gebeurt en vandaag starten we weer met 0-0.’ Dit hielp, want waar wij bij andere wedstrijden soms verloren door te onderschatten, hebben wij hier met een uitslag van 3-8 laten zien wie wij zijn.

Het was even afwachten wie onze tegenstander in de vierde ronde zou worden. Uiteindelijk kwam naar voren dat Peursum ons volgende ‘slachtoffer’ zou worden. Gelijk werd ook duidelijk dat dit een spannende wedstrijd zou worden, want net als wij gingen de dames uit Giessenburg voor niks minder dan goud! Nadat de wedstrijd een aantal keer verzet moest worden, werd hij uiteindelijk op een woensdagavond gespeeld. Inderdaad een spannende wedstrijd met twee gelijkwaardige teams op het veld. Toch wisten wij één keer meer te scoren dan onze tegenstander en dat is natuurlijk genoeg voor de overwinning. Met een uitslag van 2 tegen 1 kwamen wij ook de vierde ronde van de beker door.

Al een aantal keer vroegen wij ons af hoeveel wedstrijden we nog te gaan hadden tot de finale, want ja, hoeveel van die ‘rondes’ zijn er eigenlijk? Tot opeens ‘1/4 finale’ verscheen bij ons in de Voetbal.nl app. Onze tegenstander in deze kwartfinale werd het voor ons onbekende damesteam van SC Everstein. Op tweede paasdag reisden wij af naar Everdingen om de kwartfinale te spelen. Een leuk en sportief team stond daar tegenover ons, iets wat ook wel eens gezegd mag worden. Een zware wedstrijd, die door de 1-4 overwinning misschien makkelijk leek voor een ieder die er niet bij was. Maar niets in minder waar, de dames van SC Everstein hebben het ons heel lastig gemaakt en stonden heel lang 1-0 voor.

Stiekem al een beetje uitgezocht wie er nog in de race voor de beker waren en al snel werd duidelijk dat de halve finale hoe dan ook geen makkie zou worden. Inmiddels weten we dat we de halve finale zullen gaan spelen tegen de dames van HVV’24 uit Hulst. Op zaterdag 13 mei verwachten wij deze dames om 12:00 uur op ons eigen sportpark.

Wij zijn de dames van Kozakken Boys en wij hebben tijdens alle bovengenoemde wedstrijden laten zien dat wij één team zijn met één taak. Tot bij de halve finale! 

Kozakken Boys Dames 1

Vorige pagina

7X7-toernooi op 19 mei 2017

7X7-toernooi op 19 mei 2017
01/05/2017

Ongeveer zestig verenigingen verspreid over Nederland organiseren in samenwerking met de KNVB op vrijdag 19 mei een 7x7 toernooi. Tijdens deze toernooien nemen teams, bestaande uit zeven spelers, het op een half veld tegen elkaar op. 
Dit jaar is VV Sleeuwijk één van de zestig verenigingen, waar een 7x7 toernooi zal worden gespeeld. Er zullen twee toernooien worden gespeeld, voor 35+ en voor 45+.

Omdat je met én tegen leeftijdsgenoten speelt, is de voetbalsfeer ideaal. Voor velen is het toernooi dan ook de perfecte (gratis) seizoensafsluiter. Voor anderen is deelnemen aan een 7x7-toernooi dé kans om weer eens een balletje te trappen. 
Ook niet-leden mogen aan de toernooien mee doen. Zij kunnen weer eens met hun voetbalvrienden van weleer op het veld staan. 
 
Je hoeft niet per se een volledig team te hebben om je in te schrijven. Je kunt er ook voor kiezen om als ‘onvolledig team’ deel te nemen. Bijvoorbeeld als tweetal, drietal, viertal, of gewoon individueel. Van deze losse inschrijvingen maakt de organisatie volledige teams. 

Online inschrijven kan nog tot en met 2 mei. 

Ga naar www.knvb.nl, klik op doe mee en kies 7 tegen 7 toernooi.
 

 

Vorige pagina

Dames naar halve finale

Dames naar halve finale
17/04/2017

Kozakken Boys VR1 heeft tweede paasdag gevierd met een prachtig resultaat. Maandagmiddag werd in de kwartfinale van de beker met 1-4 gewonnen op bezoek bij SC Everstein.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Voorbeschouwing KB 2 - Almkerk 2

Voorbeschouwing KB 2 - Almkerk 2
07/04/2017
Morgen staat de derby tegen Almkerk 2 op het programma. Als de wedstrijd in Almkerk een voorbode is op deze wedstrijd, dan is spektakel gegarandeerd.
 
In Almkerk werden de punten gedeeld na een 4-4 gelijkspel. Kozakken Boys 2 was de betere ploeg, maar helaas kreeg men daar toch, geheel onnodig, 4 doelpunten tegen. De laatste 2 weken zijn er goede resultaten gehaald tegen laagvliegers Nieuw Lekkerland en SSV ´65. Echter, het spel van de Werkendammers kan en moet nog veel beter. 
 
Onze zuiderburen staan op een 12e plek en staan dus op nacompetitie. Zij willen dit natuurlijk ontlopen en zullen dus voor de winst gaan om uit de gevarenzone te komen. Vorige week werd er knap 2-2 gelijkgespeeld tegen LRC 2.
 
De wedstrijd begint morgen een uurtje eerder, namelijk om 14.00 uur. Scheidsrechter Kui(j)pers zal de wedstrijd in goede banen moeten leiden.
 
Balsponsor
 
Ook vandaag hebben we weer een balsponsor en dat is: Schildersbedrijf Pruijsen & De Keijzer B.V.
 
De schilders zijn ook wekelijks op de Zwaaier en wilde graag een keer wat doen voor het 2e elftal.
 
Heeft u een klus neem dan contact op met deze Kozakken op:
Bereklauw 122
4251 KT Werkendam
tel. 06 52355701 / 06 23921966
pruijsen.dekeijzer@gmail.com
 
Maikel en Steef, hartelijk dank voor jullie bijdrage namens het 2e elftal.
 
Vorige pagina

Voorbeschouwing Kozakken Boys 2 tegen Nieuw Lekkerland 2

A.Smits Service
Sandy's Traktaties
Voorbeschouwing Kozakken Boys 2 tegen Nieuw Lekkerland 2
24/03/2017

Na 3 hele knappe overwinningen tegen de goede ploegen van Kloetinge, Oranje Wit en Sliedrecht werd er afgelopen zaterdag een beschamende nederlaag geleden tegen promovendus Zwaluwe 2. In Lage Zwaluwe werd er, na een 4-2 voorsprong, met 6-4 verloren.
Morgen komt Nieuw Lekkerland 2 op bezoek in Werkendam. Zij wonnen vorige week het rechtstreekse degradatieduel van Roda Boys met 3-1 en zullen er alles aan doen om niet te degraderen. In de heenwedstrijd werd er in Lekkerland met 2-1 verloren. Kozakken Boys 2 is dus gewaarschuwd. Het zal dezelfde werklust en bereidheid op de mat moeten leggen als tegen de bovenste ploegen op de ranglijst. Als die er niet is, wordt het dus ook tegen de onderste ploegen lastig en dat bleek wel vorige week.
Het 2e elftal zal de zure nasmaak van vorige week weg willen spoelen. De wedstrijd begint morgen om 12.00 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter M. de Zwarte.

Balsponsor
Morgen zijn er zelfs 2 balsponsors en dat zijn A. Smits Service en Sandy´s Traktaties Verhuur.

A.Smits Service is een gecertificeerd kitbedrijf. bedrijf is op alle voorkomende afdichtingstechnieken gespecialiseerd. Met als hoofddoel kwalitatief hoogwaardige afdichtingen en snelle service leveren tegen een zeer lage kost prijs. Met 20 jaar ervaring in alle vormen van kitafdichtingen komen zij uiteraard met het juiste advies en werken we met uitsluitend gerenommeerde merken en materialen.

Sandy`s traktaties is een webwinkel gevestigd in het pittoreske Werkendam. Zij leveren aan party centra, bedrijven maar vooral natuurlijk aan ouders die iets leuks zoeken voor, hun zoon of dochter om te trakteren. Hun streven is een volledig pakket te leveren voor uw feest. Dus ook voor uw attracties of thema feesten kunt u bij hun terecht. Bestellen kan heel eenvoudig per mail.
En zij zorgen dat uw bestelling keurig wordt afgeleverd bij u voor de deur. Afhalen behoord uiteraard ook tot de mogelijkheden.


Arie en Sandy, hartelijk dank voor jullie sponsoring!
 

Vorige pagina

Leonard Paans jaar langer trainer Dames 1

Leonard Paans jaar langer trainer Dames 1
09/03/2017

Hierbij willen wij u informeren dat wij de samenwerking met onze huidige trainer van de Dames 1, Leonard Paans hebben verlengd voor het komende seizoen. Verder zijn we overeengekomen dat Leonard zich naast de functie van trainer ook gaat inzetten om het dames / meiden voetbal naar een hoger plan te trekken.

Hij zal dit mede samen met de meiden coördinator Joost Kant op zich gaan nemen. De bedoeling is om een breder draagvlak te creëren en de doorstroming van het alsmaar groeiende aantal jeugdleden naar de senioren te waarborgen.

Wij zijn zeer content met de verlenging en toezegging om het dames / meidenvoetbal een verdere impuls te geven en wensen Leonard heel veel succes.

Het Bestuur & De TC

Vorige pagina

Pagina's