Senioren

Bekerindelingen senioren 2014-2015

Bekerindelingen senioren 2014-2015
26/07/2014

De KNVB heeft de indeling bekend gemaakt voor de bekercompetitie van de senioren en van het damesteam. In de bijlage vindt u een compleet overzicht, met achter de teams de voorkeurtijd voor de thuiswedstrijd(en).

Wanneer deze wedstrijden gespeeld gaan worden, kunt u t.z.t. terug vinden in het onderdeel programma en uitslagen elders op onze website.

Vorige pagina

Competitie indelingen Senioren

Competitie indelingen Senioren
19/07/2014

Gisteren zijn door de KNVB de competitie indelingen voor het seizoen 2014-2015 bekend gemaakt. In de bijlage vindt u een overzicht van alle senioren elftallen en ook de indeling voor de Vrouwen vindt u hierin terug. Achter elke ploeg staat de voorkeurstijd voor het spelen van de thuiswedstrijden.

Vorige pagina

Bekerloting tweede elftal

Bekerloting tweede elftal
16/07/2014

Kozakken Boys 2 heeft zich opnieuw geplaatst voor deelname aan de KNVB beker Zuid 1 van aankomend seizoen.

Voor de manschappen van Marinus van der Pijl kwam de volgende loting uit de bus:

  • 23 aug   Wadenoijen 1 – Kozakken Boys  2 17.00 uur
  • 26 aug   Schelluinen 1 – Kozakken Boys 2 18.30 uur
  • 30 aug   Kozakken Boys 2   - Rhelico 1 17.00 uur
Vorige pagina

Tuchtzaken volgen per e-mail

Tuchtzaken volgen per e-mail
18/06/2014

Per 1 juli 2014 (nieuwe seizoen 2014/’15) kent tuchtzaken amateurvoetbal drie wezenlijke veranderingen. Eén daarvan heeft betrekking op het informeren over tuchtrechtelijke beslissingen aan leden van verenigingen, dat voortaan (alleen) per e-mail verloopt.

Let op: hierbij is het aan de verenigingen om de e-mailadressen van haar leden te (laten) registreren!

Tot nu toe ontvangt de betrokkene per post en diens vereniging digitaal het bericht van een tuchtrechtelijke mededeling. Per 2014/’15 ontvangt de vereniging de mededeling nog altijd digitaal via Sportlink Club, maar wordt het individuele lid niet meer per post maar dus per mail geïnformeerd.
 
Rechtstreeks in Sportlink of via DWF
Het is een recht om als individueel lid rechtstreeks geïnformeerd te worden over een tuchtrechtelijke beslissing, maar dit recht vervalt als er geen correct e-mailadres is aangeleverd. De reglementen worden hier per 1 juli ook op aangepast. Als het e-mailadres ontbreekt, ontvangt alléén de vereniging de mededeling en moet zij de inhoud van dit bericht tijdig doorgeven aan het individuele lid. Het is dus in het belang van de vereniging om de e-mailadressen van haar leden in Sportlink Club te registreren. Ook op het DWF komt de mogelijkheid om e-mailadressen in te vullen. Hierdoor heeft het individuele lid ook zelf een directe gelegenheid zijn digitale correspondentieadres kenbaar te maken.
 
Registreren van groot belang!
Het is voor verenigingen om meerdere redenen van groot belang om vóór aanvang van het seizoen de e-mailadressen van al hun leden te registreren. Dit voorkomt dat de vereniging haar leden gedurende het seizoen constant zelf moet informeren over lopende tuchtzaken. Bovendien verkleint dit de kans dat het lid niet tijdig wordt geïnformeerd en daardoor mogelijk een tuchtrechtelijke mededeling negeert. Dit laatste kan leiden tot nieuwe tuchtrechtelijk consequenties, bijvoorbeeld als een speler ongerechtigd heeft deelgenomen aan een wedstrijd waarvoor hij is uitgesloten.
 
Voordelen
Het in kaart hebben en registreren van de e-mailadressen van de leden biedt clubs veel bijkomende voordelen. Via SportlinkClub kunnen verenigingen zo heel eenvoudig met hun leden communiceren, ook over alle andere (club)onderwerpen. De automatisering bespaart de vereniging bovendien structureel werk en tijd. Digitale informatievoorziening is sowieso haast onmisbaar en zowel voor elftal/team en vereniging als speler, aanvoerder en/of andere individuele betrokkene is en blijft het belangrijk goed geïnformeerd te zijn over lopende tuchtzaken. De KNVB kan verenigingen hierbij ontlasten door tuchtrechtelijke beslissingen ook aan het betrokken lid digitaal toe te zenden.
 
Meer info wijzigingen tuchtzaken AV?
De drie veranderingen per seizoen 2014/’15 leiden tot vereenvoudigde tuchtprocedures en leveren onder meer de verenigingen en scheidsrechters tijds- en efficiencyvoordelen op. Naast genoemde wijziging gaat het om uitbreiding van het schikkingsvoorstel en een herziening van de strafcodes. Voor uitgebreidere informatie over de veranderingen in tuchtzaken AV, zie ook dit nieuwsbericht.

Bron: KNVB

Vorige pagina

Vacature: Trainer/coach Dames 1 team

Vacature: Trainer/coach Dames 1 team
06/06/2014

Kozakken Boys zoekt voor het seizoen 2014 - 2015 een enthousiaste trainer om een actieve bijdrage te leveren aan de ambities van onze club

TRAINER / COACH voor ons DAMES 1 team

De Trainer/Coach verzorgt de trainingen op de twee trainingsavonden en coacht het team tijdens de wedstrijden.

We roepen geïnteresseerden op om contact met ons op te nemen.

Voor eventuele vragen over de functie kan contact worden opgenomen met Henk Groeneveld 06 - 37024318

Sollicitaties (inclusief CV) te richten aan:

s.v. Kozakken Boys
T.a.v Henk Groeneveld
e-mail: henk.groeneveld@hotmail.com

Vorige pagina

Derde neemt afscheid

Derde neemt afscheid
01/06/2014

Gisteren speelde het derde elftal de return van de finale van de nacompetitie op De Zwaaier, de heenwedstrijd eindigde afgelopen donderdag in een 6-1 nederlaag en gisteren stond er na negentig minuten een 0-4 eindstand op het scorebord en zo promoveerde Papendrecht 2 naar de reserve 1e klasse.

Voor de wedstrijd hebben we met het elftal in de sporthal gegeten, niet iedereen was erbij aanwezig, de één was niet op de hoogte gebracht en de ander verkoos een bord met friet en frikadellen boven de broodjes van Bram. Vanaf deze plaats nogmaals onze dank aan Bram en ook voor de gezellige avond, die we in de sporthal met elkaar hebben doorgebracht.

De wedstrijd stond gisteren vooral in het teken van het afscheid nemen van de trainer, als een tweetal spelers, daarover later meer. De wedstrijd was in ieder geval een stuk beter dan op Hemelvaartsdag, de opstelling was dusdanig gewijzigd ten op zichtte van donderdag en dat kwam het spel ten goede. Ook onze dank aan de jongens van de A1, die ons versterkt hebben in de nacompetitie en ook Cees bedankt voor het sleuren voorin de spits. De bezoekers weten in de eerste helft twee keer tot scoren te komen en dat zelfde kunststukje herhaalden ze ook in de tweede helft en zo ging deze wedstrijd dus uiteindelijk met 0-4 verloren en promoveerde Papendrecht 2 meer dan terecht naar de reserve 1e klasse.

Voor drie mensen was het gisteren hun laatste wedstrijd bij het derde elftal:

Henk Smits
Onze trainer gaat volgend seizoen aan de slag bij de dames van Sleeuwijk, vanaf deze plaats heel veel succes gewenst. Dit jaar weinig spelers om mee te moeten werken, maar toch hebben we een periodetitel weten te pakken en daar kunnen we trots op zijn. Je gaat nu voor de tweede keer weg bij het derde en daar is het ook mee klaar hoor, de deur is nu echt dicht voor nog eens een terugkeer naar het derde haha. Henk nogmaals succes en we zien elkaar nog wel eens, bedankt voor alles namens de voltallige selectie van het derde!

Ton Visser
Gaat een niveautje lager voetballen binnen onze vereniging en daar werd het ook wel tijd voor haha. Ton, jij ook bedankt voor je inzet al die jaren binnen het derde elftal en succes volgend seizoen, we zullen je tomeloze inzet gaan missen op de trainingen, het was een plaag als je tegen hem moest spelen op de training, hopelijk komt dit er volgend seizoen ook eens uit op de zaterdagen.

Rini Visser
Ondergetekende hield het gisteren ook voor gezien. Tot grote opluchting van heel het derde, gestopt was hij gezien zijn spel al jaren, maar nu nam hij dan echt afscheid als “actieve” speler van het derde.  Volgend seizoen word ik leider van het derde, dus u bent nog niet af van het wekelijkse wel en wee rondom het derde elftal. Gasten, super om met jullie allemaal gespeeld te mogen hebben. Hoop nog een leuke tijd als leider met jullie mee te gaan maken, maar het derde kennende komt dat zeker dik voor elkaar. Top dat jullie nog een afscheidswedstrijd voor me geregeld hebben, de datum moet nog worden vastgesteld, maar ik kijk daar nu al naar met heel veel plezier naar uit!!! 

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd van Dirk Werkman (Papendrecht)

Vorige pagina

Derde geeft niet thuis

Derde geeft niet thuis
29/05/2014

Vanmiddag speelde het derde elftal de eerste wedstrijd van de finale van de nacompetitie, vooraf wisten we dat het niet gemakkelijk zou worden, maar op een 6-1 nederlaag had ook niemand gerekend binnen het derde elftal.

Om 14.30 uur trapten we af op het hoofdveld en al binnen vijf minuten lag de bal al achter onze doelman in het netje. Niet goed opletten was de aanleiding voor deze eerste tegengoal. Bij de tweede goal ziet onze goalie er niet bepaald zeker uit en zo stonden we al snel op een 2-0 achter stand. De derde treffer neemt Rini voor zijn rekening, nadat een vijf tegen drie situatie goed werd uitgespeeld, was hij de ongelukkige door de bal in eigen goal te schieten, met deze 3-0 achterstand gaan we ook de rust in.

De tweede helft proberen we onze rug te rechten en de schade te beperken, zodat de thuiswedstrijd er aanstaande zaterdag toch nog toe doet. Helaas lukt dit niet bepaald, al snel in het tweede bedrijf stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord. Toch weten we de eer te redden, Cees Dingemanse rondde één van de spaarzame aanvallen keurig af en zo kregen we toch weer een beetje hoop. Die hoop was alleen snel vervlogen, nadat de thuisploeg de 5-1 en 6-1 nog wist te maken en zo met anderhalf (lees twee) been gepromoveerd zijn naar de eerste klasse.

Zaterdag moeten we toch nog de return spelen in Werkendam, om 14.30 uur staat de wedstrijd Kozakken Boys 3 – Papendrecht 2 op het programma . Voor de (eventueel) geïnteresseerden, we moeten maar liefst met vijf goals verschil winnen om er minimaal een verlenging uit te slepen……

Opstelling: Richard Verhoeven, Bassie Scholes (Tomas Tamerus), Etienne Koman, Ronald Verhoeven, Rini Visser (Rick Ruytenberg), Ton Visser (Jannick Vogel), Martijn Koman, Danny van den Heuvel (Jesse van Oord), Teus Visser (Leon Hollander), Hans van Megen en Cees Dingemanse.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd van fotograaf Dirk Werkman (Papendrecht)

Vorige pagina

Derde naar finale nacompetitie

Derde naar finale nacompetitie
25/05/2014

Gisteren speelde het derde elftal voor de nacompetitie uit tegen Rijsoord 3, de eerste wedstrijd werd thuis met 6-2 gewonnen, dus dat moest voldoende zijn om de finale van de nacompetitie te bereiken, dat was het ondanks het 4-2 verlies van gisteren ook en zo spelen we nog twee wedstrijden tegen Papendrecht 2.

Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld trapten we gisteren om 14.30 uur af in Ridderkerk, vanaf het beginsignaal zaten we absoluut niet lekker in de wedstrijd. Het was zoeken na wie we nu moesten oppakken in het veld, de verdienste van de thuisploeg, of de onmacht van onszelf? In ieder geval speelden we een draak van een eerste helft met zijn allen. De nodige kansen werden door ons om zeep geholpen en de thuisploeg wist in het eerste bedrijf wel tweemaal doeltreffend te zijn. De eerste uit een houdbare vrije trap en de tweede mogen ze ook wel erg makkelijk binnen schieten. De thuisploeg kreeg hierdoor het geloof, dat er wel eens een stunt in kon zitten. We gingen dus met een 2-0 achterstand de rust in en dat was toch even schrikken voor de mannen van Henk Smits.

In de tweede helft kregen we al snel een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar net zoals in de eerste helft sprongen we slordig met onze kansen om. Toch is het daarna snel raak, Cees Dingemanse liep alleen op de keeper af en deze keer faalde hij niet oog in oog met de doelman. Niet veel later kwamen we langszij, Addy met een heerlijke solo, maar voor hij het in de gaten had, pakte Teus de bal van zijn voeten, om vervolgens de 2-2 binnen te schieten. In het restant van de wedstrijd ging er weer het broodnodige mis en zo kon Rijsoord 3 nog twee keer scoren en zo eindigde deze wedstrijd teleurstellend in een 4-2 nederlaag. Met een aantal blessures en een slecht gevoel, wat we over hielden aan deze wedstrijd, is het de vraag hoe we volgende week donderdag (Hemelvaarstdag) voor de dag komen in Papendrecht.

Programma:
Donderdag 29 mei om 14.30 uur Papendrecht 2 – Kozakken Boys 3
Zaterdag 31 mei om 14.30 uur Kozakken Boys 3 – Papendrecht 2

De winnaar van deze dubbele confrontatie speelt volgend seizoen in de reserve 1e klasse.

Opstelling: Richard Verhoeven, Bassie Scholes, Ronald Verhoeven, Etienne Koman, Danny van den Heuvel (Tomas Zeefuik Tamerus), Ton Visser (Jannick Vogel), Hans van Megen, Rini Visser (Leon Hollander), Teus Visser, Huub Stapel (Wim Ippel) en Cees Dingemanse.

Vorige pagina

2e elftal verliest in Katwijk

2e elftal verliest in Katwijk
20/05/2014

Na het geweldige feest van vorige week bij het behalen van het kampioenschap, moest er zaterdag voor het algeheel kampioenschap van Nederland worden gespeeld bij Quick Boys in Katwijk. Het is een dubbele confrontatie, dus dat betekende dat er niet gelijk vol op de aanval gespeeld hoefde te worden. Omdat we al om 12.00 uur af moesten trappen op sportpark Nieuw Zuid, vertrokken we al om 9.00 uur met de bus. Zo’n 1,5 uur later arriveerden we op het mooie complex van Quick Boys, waar iedereen vooral van het hoofdveld onder de indruk was.

We werden door Quick Boys prima ontvangen en speelde op veld 2 (1 van de 5 kunstgrasvelden!). Het balbezit in het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar dit leidde niet tot echt grote kansen. Na 20 minuten spelen werd Youri onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wuifde het tot ieders verbazing weg. In de tegenaanval kwam Quick Boys op een 1-0 voorsprong, door niet alert verdedigen van onze kant. Daarna kregen wij enkele goede mogelijkheden maar wisten niet meer te scoren voor de rust.

Na de rust waren we niet helemaal wakker en stonden we binnen no-time met 3-0 achter en met 10 man. Door persoonlijke fouten gaven we de wedstrijd volledig uit handen, terwijl dit helemaal niet nodig was. Uiteindelijk was dit ook de eindstand, omdat de 10 spelers knap stand hielden en Quick Boys niet meer tot scoren kwam.

Door deze uitslag zal het een zware klus worden om nog de halve finale te bereiken, maar zeker geen onmogelijke. Als we voorin de kansen weten te benutten en achterin iedereen scherp is, is er wel degelijk wat mogelijk. De wedstrijd op Sportpark de Zwaaier begint zaterdag om 14.30 uur, dus komt allen om het 2e elftal aan te moedigen.

Opstelling: Mike Sas, Corné van Rosmalen, Marco Damen, Corné Nijhof, Stefan de Keijzer, Gerco Nijhof, Martijn Lommers, Ampario Gomes Ferreira, Johnny Schouten (’20 Kevin Sluijk), Youri Huyzer (’60 Kevin Ippel), Hendri Kant (’80 Djeison Gomes Ferreira)

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Derde begint nacompetitie uitstekend + Samenvatting

Derde begint nacompetitie uitstekend + Samenvatting
18/05/2014

Gisteren speel het derde elftal voor de nacompetitie thuis tegen Rijsoord 3. De wedstrijd werd uiteindelijk met maar liefst 6-2 gewonnen en zo zetten we een grote stap richting de volgende ronde van de nacompetitie.

Het was afwachten hoe de meeste van ons zich zouden voelen gisteren, onze oud leider Jaco van Driel trouwde namelijk afgelopen vrijdag met zijn grote liefde Angela, vanaf deze plaats nogmaals onze felicitaties, een deel van het derde was uitgenodigd voor het feest in Kaatsheuvel. Wonder boven wonder was iedereen gisteren op tijd aanwezig, fris en fruitig kunnen we niet zeggen, maar in het veld stonden we er wel gewoon, klasse mannen!

Om een ongebruikelijke tijd 13.30 uur trapten we af op een zonovergoten sportpark De Zwaaier. Onze tegenstander was bekend, twee jaar geleden waren zij nog Rijsoord 4 en toen werden we thuis ook voor de nacompetitie helemaal weggespeeld, we waren dus gewaarschuwd gisterenmiddag. We opende de score via Teus Visser, na grondig bestuderen van de beelden van KBTV, geven we hem het voordeel van de twijfel, dat hij hem toch echt zelf scoorde en niet een eigen doelpunt. Nog in de eerste helft kwamen de bezoekers nog langszij en zo werd er met een 1-1 tussenstand afgefloten voor de rust.

In de tweede helft kregen we een penalty, na een overtreding op Ton, Hubert faalde niet en schoot deze penalty keurig binnen. Niet veel later toch weer de bezoekers die opnieuw de stand gelijk trokken en zo leek het een lastige middag te gaan worden. Toen was het de beurt aan Tim, speelde een ongelukkige eerste helft, maar compenseerde dit volledig in de tweede helft, met maar liefst drie treffers schoot hij derde na een riante 5-2 voorsprong. Het slotakkoord was voor Jannick Vogel en zo wonnen we me ruime cijfers van Rijsoord 3. 

Volgende week zaterdag 24 mei is de return in Ridderkerk, om 14.30 uur spelen we dan uit tegen Rijsoord 3, daar moeten we dan deze 6-2 voorsprong verdedigen.

Vanaf deze plaats bedanken wij Kozakken Boys TV voor het maken van de samenvatting en daarnaast ook onze dank aan Anita Vogel voor het maken van de foto’s.

Opstelling: Richard Verhoeven, Bassie Scholes, Etienne Koman, Ronald Verhoeven, Danny van den Heuvel, Ton Visser (Danny Schaddelee), Martijn Koman, Leon Hollander (Thomas Tamerus alias “Zeefuik”), Teus Visser (Jannick Vogel), Huub Stapel en Tim Hartman.

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van Anita Vogel

Vorige pagina

Pagina's