Senioren

Voorbeschouwing KB2-Kloetinge 2

Voorbeschouwing KB2-Kloetinge 2
28/11/2014

Na een teleurstellende reeks waarin gelijk werd gespeeld tegen Almkerk en verloren tegen pelikaan en Wieldrecht zal het 2e elftal morgen de rug moeten rechten tegen Kloetinge. Dit zal geen gemakkelijke opgave zijn, omdat de zeeuwen elk jaar bewijzen een sterk team te hebben. Ook nu doeen zij weer mee bovenin en staan op een keurige 3e plaats op 4 punten van koploper Sliedrecht. Zij zullen er dus alles aan doen om niet te ver achterop te raken. Het 2e elftal heeft de punten heel hard nodig om bij de onderste ploegeen weg te blijven en weer heel voorzichtig naar boven te kunnen kijken.

Zij kunnen dus de steun uw steun goed gebruiken in de wedstrijd tegen Kloetinge 2. Dus als u niet afreist naar Genemuiden, kom dan naar de Zwaaier om deze Werkendamse boys aan te moedigen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T. van Baardwijk.

Balsponsor

Ook morgen hebben we weer een balsponsor en dat is Kees Spaan van All Groen B.V..

Allgroen b.v. is een professionele speler op het gebied van groen, grond en infrastructurele werken.

Vanuit Dordrecht zijn er dagelijks zo’n 40 medewerkers actief voor tal van opdrachtgevers zoals gemeentes, waterschappen, woningbouwcoöperaties, bedrijven, scholen, (zorg-)instellingen en particulieren.

Allgroen b.v. beschikt over een modern en uitgebreid machinepark. Met de verhuur, inclusief chauffeur/machinist, bent u verzekerd van een efficiënte uitvoering en een professioneel eindresultaat.

Klik hier voor de website van All Groen B.V.

Kees en All Groen, hartelijk dank voor deze bijdrage!

Vorige pagina

Tweede komt moeilijk tot scoren!

Tweede komt moeilijk tot scoren!
25/11/2014

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Wieldrecht 2 op het programma. Zij behaalde uit de laatste 2 wedstrijden wel 4 punten en behaalde een knappe overwinning tegen Kloetinge. We waren dus vooraf gewaarschuwd.

Om half 3 werd er afgetrapt op het dramatische hoofdveld van Wieldrecht en dat was niet in het voordeel van het 2e elftal. De eerste helft was van beide kanten niet best, maar hadden de Werkendammers veruit het meeste balbezit. Er waren tientallen corners, waar helaas niet uit gescoord kon worden. Ook raakte Kevin Sluijk nog de paal. En zoals zo vaak die seizoen, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. Bij een onoplettendheid bij een vrije trap aan onze linkerkant kon een speler van Wieldrecht de bal voorgeven en de geheel vrijstaande spits de bal achter doelman Danny koppen.

In de 2e helft begon het 2e elftal voortvarend met heel veel druk vooruit om snel de gelijkmaker te zoeken. Maar na 10 minuten viel die aan de andere kant. Uit een counter schoot de spits van Wieldrecht van zo’n 25 meter in de kruising. Hierna ging het 2e elftal nog meer vooruit spelen en dit resulteerde een kwartier voor tijd eindelijk in een doelpunt. Uit een vrije trap schoot Michael Potkamp vrij. Hierna volgde nog diverse kansen op de gelijkmaker, maar zoals zovaak dit seizoen zat het weer niet mee en werd er teleurstellend verloren.

Volgende week wacht er een zware tegenstander, namelijk Kloetinge. Zij waren vorig jaar ook nog een directe concurrent voor de titel en staan ook nu weer bovenin. Hopelijk weten de boys volgende week wel het doel te vinden. De wedstrijd op de Zwaaier begint om 14.30 uur.

Opstelling: Danny van Dijk, Kevin Ippel (’45 Johnny Schouten), Corné Nijhoff, Reinier den Hoed, Mohammed Hammouti, Gerco Nijhoff, Stefan de Keijzer (’45 Youri Huyzer), Chawila Doekhi, Jesse van Oord (’60 Marco Damen), Kevin Sluijk, Michael Potkamp

Vorige pagina

Keeper gezocht voor het vijfde

Keeper gezocht voor het vijfde
23/11/2014

Kozakken Boys 5 is per direct op zoek naar een keeper. Onze vaste keeper heeft na een zware blessure moeten beslissen om definitief te stoppen met keepen en sindsdien hebben wij geen keeper meer. 

Profiel kandidaat:

  • Geen 9 tot 5 mentaliteit
  • Enige ervaring met het uit het doel houden van ballen is gewenst.

Heb je interesse om het 5e elftal te komen versterken, dan kun je contact opnemen met Richard Boerman (06-23599480)

Vorige pagina

Derde wint eenvoudig van ASH 2

Derde wint eenvoudig van ASH 2
23/11/2014

Gisteren kon het derde elftal weer eens drie punten toevoegen aan het puntentotaal, op de Zwaaier werd met 5-2 gewonnen van ASH 2.

Lunch
Voor de wedstrijd werden we om 12.00 uur uitgenodigd door Bram om in sportcafé de Crosser gezamenlijk met elkaar de lunch te nuttigen. Bram altijd een trouwe volger van ons derde elftal en vanaf deze plaats willen we jou nogmaals bedanken voor het verzorgen van de lunch en het heeft ons geen windeieren gelegd, dus ik denk dat je ons vaker kunt verwachten dit seizoen.

1e helft
Op een dag dat het eerste elftal ook thuis speelt, staan er maar weinig mensen bij het derde te kijken, jammer want die hebben gisteren een werkelijk sublieme eerste helft moeten missen. Binnen een kwartier spelen stonden we al op een 2-0 voorsprong. Grote namen in de eerste helft waren Leon met zijn heerlijke crossballen en Hubert die met scherp schoot gisterenmiddag. Aan de 1-0 ging een heerlijk bal van Leon aan vooraf, de ontvanger van deze bal legde hem vervolgens keurig af op Hubert, die zijn eerste van de middag scoorde. De 2-0 het zelfde scenario, weer een bal van Leon en nu werd de bal vervolgens afgegeven op Martijn Lommers, die deze mogelijkheid niet onbenut liet. De trainer van ASH greep toen al in tot grote frustratie van zijn spelers werd er een speler van hun al na een kwartier spelen geslachtofferd. Daar zal morgen nog wel even over worden na gesproken in Gorinchem, de trainer van ASH is namelijk een collega van webmaster Edwin, en aan hem is het wel besteed om morgen onder de koffie even een extra duit in het zakje te doen. Terug naar de wedstrijd, want zoals al eerder aangegeven het was genieten, de 3-0 was wel de mooiste van de middag. Leon geeft een prima boogballetje op Hubert, die neemt de bal in één keur uit de lucht aan, twijfelde geen moment en schoot de bal heerlijk snoeihard tegen de touwen. Hubert bepaalde gisteren daarna met een lobje de ruststand op 4-0 en zo gingen we rusten na een geweldige eerste helft van onze zijde.

2e helft
Hubert is achter gebleven in de kleedkamer, voor hem in de plaats onze scherpschutter Rick van Garderen. We speelden in het begin van de tweede helft nog prima en verzorgd voetbal en dat resulteerde al snel in de 5-0, ook deze goal mocht er zijn. Een heerlijk bal Richard op Addy Alves, die stuurde Martijn Lommers diep en na twee balcontacten legde hij de bal prima breed op de mee opgekomen Hans en die had geen moeite om zijn zesde van het seizoen binnen te schieten. Na deze goal zakte ons spel wat weg en konden we als al zo vaak dit seizoen de boel niet op slot houden achterin. We hebben slechts één keer de nul weten te houden en toen was onze aanvoerder er niet, maar daar moet u hem maar niet aan herinneren, ligt nogal gevoelig in de familie Koman (haha). We geven uiteindelijk nog twee tegengoals weg en zo eindigde de wedstrijd dus in een 5-2 overwinning voor het derde en dat was gezien de overige uitslagen een broodnodige drie punter voor de manschappen van ballenzoeker Ger Klop.

Volgende wedstrijd
Volgende week spelen we om 12.30 uur uit tegen Meerkerk 3, eerder dit seizoen ging de bekerwedstrijd daar verloren, dus we hebben volgende week wat recht te zetten in Meerkerk.

Opstelling
Richard Verhoeven, Bassie Scholes of Addy Alves, Etienne kan de nul maar niet houden Koman, Ronald Verhoeven, Thomas Tamerus, Martijn Lommers, Martijn Koman, Leon den hollander, Huub Hattrick Stapel (Rick van Garderen), Hans van Megen, Ludo de Heus (Robbert IJzerman)

Klik voor de website van Kozakken Boys 3 voor o.a. alle uitslagen en standen

Vorige pagina

Dubbele cijfers voor het vijfde

Dubbele cijfers voor het vijfde
23/11/2014

Het was weer schrapen met de manschappen afgelopen zaterdag. Hoewel we op papier 22 man zouden moeten hebben, is er daarvan een groot gedeelte die wel heel erg passief lid zijn. Daarnaast hadden Gerrit en Jacco zich afgemeld en Gertjan is nog steeds geblesseerd. Gelukkig was er een oude bekende die weer is teruggekeerd op het thuishonk, namelijk Antonio.

Als je dan al niet veel mensen hebt, dan is het wel zo fijn dat de mensen die je hebt ook allemaal meegaan richting het pittoreske Streefkerk. Helaas komen we er bij aankomst op sportpark Streveland achter dat René nergens te bekennen is en dat we hem zijn vergeten. Hij was niet goed geïnformeerd over de vertrektijd en stond met z’n tas op de Zwaaier waar niemand te bekennen was van het 5e. Dringend verzoek aan de technische staf om de communicatievaardigheden te verbeteren de komende tijd. Gelukkig was Walter bereidt op René op te halen, zodat hij toch nog kon spelen. Nogmaals bedankt Wally!

Werd er dan ook nog gevoetbald vanmiddag? Jazeker en goed ook! Al snel wordt duidelijk dat de koploper in de 5e klasse een paar maatjes te groot is voor Streefkerk 3, die onderaan de ranglijst bungelen. Door snel combinatiespel weten we de tegenstander in de eerste helft al kapot te spelen. De 1-0 komt van de hand van verloren zoon Antonio, die goed wegdraait van zijn tegenstander en in de lange hoek raak schiet. Frans, die alweer even droog stond, weet de 2-0 te maken. Daarna volgt een prachtige aanval die uiteindelijk door Cees wordt verzilverd en hij tekent ook voor de 4-0.

De doelman van de tegenstander blijkt in niet al te goede doen te zijn (nog voorzichtig uitgedrukt) en moet vrezen voor een zware middag, zeker als Arjan nog voor de rust de 5-0 via de kluts binnen schiet. Cees, zo sociaal als hij altijd is, wil de keeper nog wel wat bijbrengen en laat zien hoe je een bal klem vast pakt. Helaas deed hij het wel tijdens een goede aanval van onze zijde, die hierdoor geen gevolg krijgt. Zo gaan we met 5-0 de rust in.

In de tweede helft blijkt de honger naar doelpunten nog niet gestild en gaan we rustig verder met werken aan ons doelsaldo. René blijkt niet voor niets te zijn meegekomen en pikt ook zijn doelpuntje mee. Daarna zijn het Cees en Anton die de 7-0 en 8-0 maken. Toch blijft het voor ons moeilijk om het achterin dicht te houden en de nul te houden en zo weet de Streefkerk toch nog van die hatelijke nul af te komen, 8-1.

De keeper van de tegenstander blijkt weinig geleerd te hebben van de vorige 8 tegendoelpunten. Hij speelt de bal zo in de voeten van Antonio die met een mooie boogbal de bal over de doelman in het doel schiet. Teus is de man die ons naar de dubbele cijfers schiet. Uit een flipperkast op de doellijn van de tegenstander weet hij uiteindelijk de bal over de lijn te krijgen, 10-1. Wat een werelddoelpunt! We hebben zelden iemand zo hard horen juichen, goed gedaan Teus! Het slotakkoord is voor Slinger die na een goede actie van Cees de 11-1 binnen schiet.

Volgende week speelt het 5e om 12:30 thuis tegen Drechtstreek 7.

Opstelling: Tijs Schmidt, Ralph den Dekker (Antonio Aurino), André Broere, Arjan Scheffers, Arjan Schmidt, Pascal (Eric Goes), Frans Schmidt, Ton Visser, Teus Schmidt, Cees Dingemanse, Antonio Aurino (René Slinger)

Vorige pagina

Tweede doet zichzelf wederom tekort!

Tweede doet zichzelf wederom tekort!
12/11/2014

Er waren wederom complimenten voor het voetbal afgelopen zaterdag, maar wat koop je ervoor als er op het einde een 0-2 stand op het scorebord staat. Vooraf was duidelijk dat het een lastige wedstrijd zal worden tegen het altijd stugge en moeilijk verslaanbare Pelikaan.

Zoals gewoonlijk deze competitie was Kozakken Boys 2 weer de bovenliggende partij de eerste helft, maar kon wederom niet tot scoren komen. Zo werd een bal op de lat gekopt door Rowin van Zaanen, een inzet van Michael Potkamp knap gekeerd door de keeper en Kevin Ippel schoot een bal op een meter van de doellijn weer richting zijn eigen doel. Dit was typerend voor de wedstrijd. We weten moeilijk te scoren dit seizoen en dat bleek ook afgelopen zaterdag maar weer. Pelikaan daarentegen scoorde bij de eerste kans na een halfuur spelen gelijk. Op slag van rust werd er nog (tot groot ongenoegen van de tegenstander) een zuiver buitenspeldoelpunt van Pelikaan afgekeurd.

Er was in de rust dan ook niet heel veel aan te merken op het spel, alleen werd er wederom gezegd dat de kansen moesten worden afgemaakt. Maar de 2e helft was weer hetzelfde verhaal. Een oppermachtig Kozakken Boys voerde steeds verder de druk op, maar een vrije kopkans en 15 corners resulteerde niet tot een goal. In blessuretijd ging Elroy nog mee met een corner om de gelijkmaker te forceren. Deze bal werd weggewerkt door Pelikaan en hun spits kon zo doorlopen naar het doel en de beslissende 0-2 maken.

Helaas weer geen 3 punten voor het 2e elftal. A.s. zaterdag wordt er om 14.30 uur vriendschappelijk gevoetbald bij GRC ’14. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Wieldrecht op het programma.

Opstelling: Elroy Vink, Kevin Ippel, Marco Damen, Reinier den Hoed, Chawila Doekhi (’75 Martijn Lommers), Gerco Nijhoff, Stefan de Keijzer, Kevin Sluijk (’65 Youri Huyzer), Jesse van Oord (’80 Tim Hartman), Rowin van Zaanen, Michael Potkamp

Vorige pagina

Derde verliest van Pelikaan 4

Derde verliest van Pelikaan 4
09/11/2014

Gisteren speelde het derde elftal de uitwedstrijd in Zwijndrecht tegen Pelikaan 4. Deze wedstrijd ging uiteindelijk met maar liefst 5-1 verloren.

7 tegen 7 ?
Op donderdagavond beschikte het derde nog maar over slechts zeven basisspelers, gelukkig werden er nog twee spelers van ons eigen elftal vrijdag over de streep getrokken om toch zaterdag alsnog de kicks aan te trekken en mee af te reizen naar Zwijndrecht. De één zal hierdoor wel relatieproblemen hebben, maar ja er zijn ergere dingen in het leven toch haha, daarnaast beschikte IJzerman ook weer over een paar complete schoenen en zo was hij na een aantal weken van afwezigheid weer van de partij. Zeven plus twee dus nog steeds maar negen spelers, Danny werd gebeld (gestopt wegens te drukke werkzaamheden), gelukkig wilde hij ook mee doen en zo stond de teller op tien. Op zaterdagmiddag sloot Martijn Lommers van het tweede elftal nog bij ons aan en zo konden we uiteindelijk toch met elf man aan de wedstrijd beginnen.

1e helft
Om 14.30 uur werd er gisteren ook nog gewoon gevoetbald hoor in Zwijndrecht. We kregen de nodige mogelijkheden om tot scoren te komen, alleen miste we de juiste scherpte in de afronding. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 1-0 voorsprong en die voorsprong gaven ze niet meer weg en zo gingen we met een achterstand de kleedkamer in.

2e helft
In de tweede helft kwamen we al snel langszij, het was Danny die een vrije trap van Leon keihard tegen te touwen aan knikte en zo de dik verdiende gelijkmaker liet aantekenen op het scorebord. Niet veel later door wat geklungel in onze eigen defensie de 2-1 voor de thuisploeg. Na deze achterstand kregen we echt een handvol kansen, alleen zoals al eerder vermeld weten we deze kansen niet om te zetten in doelpunten en daar schort het wel vaker aan bij het derde elftal. Scoor jezelf niet, nou dan weet je het wel, dan valt hij aan de andere kant natuurlijk wel, dat er daar nog drie vielen was wel erg veel van het goede om eerlijk te zijn. 

Volgende week
Volgende week zaterdag wegens inhalen/beker geen wedstrijd voor het derde op het programma, neem aan dat onze trainer naar de intocht gaat van de goedheiligman en dan maar hopen dat hij een dozijn aan Spaanse spelers voor hem heeft meegenomen.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 22 november spelen we de eerstvolgende wedstrijd om 14.30 uur is ASH 2 de tegenstander op de Zwaaier in Werkendam

Opstelling
Richard Verhoeven, Robert IJzerman, Etienne Koman, Thomas Tamerus, Danny van den Heuvel, Bassie Scholes, Martijn Koman, Leon den Hollander, Martijn Lommers, Rick van Garderen en Hans van Megen.

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3

Vorige pagina

Het vijfde wint en houdt de nul!

Het vijfde wint en houdt de nul!
08/11/2014

Vandaag stond de wedstrijd tegen De Alblas 4 op het programma. De eerste helft is zeer slordig van onze zijde. We lijden veel balverlies en hebben moeite om de bal goed rond te spelen. Wel zijn we de bovenliggende partij en weten we een paar kleine kansen te creëren, maar een doelpunt blijft uit. Door de laagstaande zon is het moeilijk lange ballen van de tegenstander in te schatten en zij krijgen hierdoor dan ook enkele kleine kansen, maar ook De Alblas weet niet te scoren. Zo gaan we met 0-0 de rust in.

In de tweede helft weten we de slordigheden uit ons spel te halen en gaan de combinaties beter lopen. Het is Cees, de man die overal en altijd scoort, die een lange bal van Ralph tot een goal weet te verzilveren. Niet lang daarna is het onze keeper Stephan die met een prachtige uitworp Jacco in stelling weet te brengen en die rond beheerst af, 2-0. Toch krijgen ook de bezoekers nog een goede mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Uit een corner wordt goed raak gekopt, maar het is Arjan Schmidt die de bal van de lijn kopt.

Aan de andere kant is het wel raak. Cees kopt uit een corner van René de 3-0 in de kruising en zo lijkt de wedstrijd beslist te zijn. De Alblas krijgt nog een goede mogelijkheid tot scoren als de spits vrij voor doel komt te staan, maar hoewel Stephan al lang in de korte hoek lag, weet hij de bal met zijn benen toch nog uit het doel te houden.

Niet veel later valt ook de 4-0. Gerrit weet Jacco vrij voor het doel te zetten. Hij faalt niet en schiet de bal in de korte hoek in het doel. Het slotakkoord is voor Cees die de bal goed meeneemt na een steekbal van Teus en de bal snoeihard tegen de touwen schiet. 5-0! Zo wint het 5e deze wedstrijd en houdt het ook weer eens de nul.

Volgende week speelt het 5e in de beker uit tegen Woudrichem 4 om 14:30 uur.

Opstelling: Stephan Kolijn, Tijs Schmidt (Ralph den Dekker), André Broere, Arjan Scheffers, Arjan Schmidt, Jacco van Andel , Frans Schmidt, Ton Visser (Cees Dingemanse), Teus Schmidt, Gerrit van der Werken, Cees Dingemanse (René Slinger)

Vorige pagina

Tweede vergeet zichzelf te belonen!

Tweede vergeet zichzelf te belonen!
04/11/2014

Afgelopen zaterdag stond voor de  2e keer Almkerk-Kozakken Boys op het programma in de Reserve Hoofdklasse. Een wedstrijd die altijd beladen is, vanwege de geringe afstand tussen de 2 verenigingen. Bij het 2e elftal maakte Rowin van Zaanen zijn rentree na zijn hamstringblessure. Bij Almkerk stond Rick Boons op het formulier, die ook terugkeerde van een blessure. Om half 3 werd er afgetrapt met veel toeschouwers langs de lijn.

In de eerste helft was Kozakken Boys veruit de betere ploeg. Zelf gaf het geen kans weg en creëerde zelf enkele goede mogelijkheden. Kevin Ippel kwam een paar keer goed door aan de rechterkant, maar helaas wisten Jesse en Rowin niet tot score te komen. Ook Tim had nog een goede mogelijkheid, maar nam de bal aan in plaats van direct op doel te schieten. Het was dus nog een wonder dat de ruststand 0-0 was.

Na de rust een beter Almkerk en ging de wedstrijd meer gelijk op. Door slordig balverlies achterin werd de bal voorgegeven en kon de geheel vrijstaande spits van Almkerk de bal in het netje liggen. Zo was de eerste kans van de tegenstander ook meteen een goal. Daarna nam Kozakken Boys het weer over en kwam weer tot enkele kansen. Kevin Sluijk raakte de paal en Youri kreeg een vrij kopkans, maar mikte naast. Enkele minuten daarna was het dan eindelijk raak. Het was Stefan de Keijzer die de gelijkmaker scoorde. Of was het toch Crook die de bal licht toucheerde? Wie weet, mag het zeggen! Daarna kwamen er nog een paar kansen voor beide teams, maar er werd niet meer gescoord, mede door goed keeperswerk van Elroy.

Als je goed voetbalt is het mooi om jezelf te belonen, maar helaas zat het de eerste helft niet mee met het afwerken van de kansen. Volgende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen het altijd sterke Pelikaan.

Opstelling: Elroy Vink, Kevin Ippel, Marco Damen, Corné Nijhoff, Reinier den Hoed, Gerco Nijhoff, Tim Hartman (’60 Johnny Schouten), Stefan de Keijzer, Jesse van Oord (’75 Martijn Lommers), Kevin Sluijk, Rowin van Zaanen (’45 Youri Huyzer)

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Hans Kieboom

Foto's: Hans Kieboom

Vorige pagina

Het vijfde doet goede zaken

Het vijfde doet goede zaken
02/11/2014

Bij het vijfde elftal gebeurt eigenlijk elke week wel iets noemenswaardigs om te vermelden. Eigenlijk teveel om u te onthouden. Zo heeft u de afgelopen weken al gemist: twee zware knieblessures binnen  2 weken tijd, een speler die het voor elkaar kreeg 2 keer in 1 wedstrijd van het veld te worden gestuurd, en een doodsschop die aardig wat weg had van een ‘crime passionel’ (zonder namen te noemen wie waar verantwoordelijk voor was).

­

Het vijfde elftal staat op dit moment ongeslagen bovenaan de 5e klasse met 13 punten uit 5 wedstrijden. Waarschijnlijk is de stand ook de voornaamste reden voor de vraag naar een wedstrijdverslag. Reden genoeg voor de kersverse leider R. Boerman om de doelstelling dit jaar aan te passen van handhaving, naar plek in de top 3. Zelfs het woord titelkandidaat nam hij vorige week in de Kwinter al in zijn mond, zij het na enkele alcoholische versnaperingen.

De vraag is alleen of het vijfde de druk van de koppositie aan kan in de nog vele resterende wedstrijden in de competitie. Zo stond om te beginnen gisteren de uitwedstrijd tegen Hardinxveld 8 op het programma.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het wel schrapen om een elftal op de been te brengen. Goes dacht dat er genoeg man zouden zijn en bood zijn diensten aan aan het derde elftal, Gertjan en Walter waren nog geblesseerd en Richard Kramer moest op het laatste moment toch mee met het 2e, vandaar dat Tijs op het doel stond.

Bij het betreden van het veld wordt het duidelijk dat het best een moeilijk middagje kon worden.  Het veld lag er namelijk niet veel beter bij dan het weiland ernaast; het gras was lang en je zakte weg in de grond. Soepel combineren was dan ook moeilijk. Toch blijkt al snel dat het 5e de bovenliggende partij is deze middag en we komen dan ook snel op voorsprong. Na een goede aanval is het Ton die met een voorzet Cees weet te bereiken die de bal achter de doelman kopt. Voor rust wordt het ook nog 0-2. Cees verzilvert een makkelijk gegeven penalty, na een lichte overtreding op Gerrit. Wel komen we nog goed weg als Teus een bal in eigen zestien weg wil werken en deze panklaar legt voor de tegenstander om binnen te koppen. Door een katachtige redding van Tijs blijft het echter 0-2.

De tweede helft vertoont hetzelfde wedstrijdbeeld. Het 5e is beter en weet de voorsprong uit te bouwen naar 0-4. Na een goede individuele actie legt Cees de bal terug op Jacco die vervolgens eenvoudig raak kan schieten. De 0-4 komt na een mooie pass van Ralph op Jacco, die naar binnen draait en de bal goed met links in de lange hoek binnen schiet. Helaas krijgen we na slordig wegwerken van de bal door onze verdediging toch nog een tegendoelpunt en wordt het 1-4. Het had overigens ook nog 2-4 kunnen worden. Na een lange bal van de tegenstander is het keeper Tijs die uitkomt en met een aardige volleybal beweging de spits van de tegenstander vrij zet voor leeg doel. Deze weet echter op onverklaarbare wijze over het doel te schieten en zo eindigt deze wedstrijd in 1-4.

Volgende week speelt het 5e om 12:30 thuis tegen De Alblas 4.

Opstelling: Tijs Schmidt, Ralph den Dekker, André Broere (Rick van Wijk), Arjan Scheffers, Arjan Schmidt, Rene Slinger, Frans Schmidt, Ton Visser, Teus Schmidt, Gerrit van der Werken (Jacco van Andel), Cees Dingemanse

Vorige pagina

Pagina's