Senioren

Derde flikt het weer

Derde flikt het weer
03/05/2015

Gisteren speelde het derde elftal de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op de Zwaaier in Werkendam. Tegenstander was Rijsoord 4 en bij winst zouden we nog mee doen om de 3e periode, uiteindelijk won het derde met 4-2 en mede door de andere uitslagen zijn we ook winnaar geworden van de 3e periode en dat is gezien dit seizoen een hele knappe prestatie te noemen.

1e helft
In de beginfase kreeg Cees al snel de mogelijkheid om ons op een 1-0 voorsprong te brengen, helaas lukte hem dit nog niet. Niet veel later was het wel raak voor Cees en bracht hij ons op een 1-0 voorsprong. We brachten de bezoekers door een eigen doelpunt van Addy terug in de wedstrijd en dat doen we de laatste weken wel vaker scoren in eigen doel. De bezoekers gaven ons bij tijd en wijle alle ruimte om te voetballen en daar maakten we niet altijd even dankbaar gebruik van. Voor rust is het Antonio die ons op een 2-1 voorsprong schiet.

2e helft
Net na rust bracht Antonio via een kopbal de stand op 3-1 in ons voordeel en zo leek de wedstrijd wel beslist te zijn. Toch wisten de bezoekers de spanning nog terug te brengen door de 3-2 binnen te koppen en was het even spannend of ze nog langszij zouden komen. Maar aan die twijfel bracht Delvin een eind door de 4-2 binnen te schieten en daarmee ook de eindstand op het scorebord bracht.

Nacompetitie
Voor de zesde of zevende keer op rij spelen we weer nacompetitie, als het goed is nemen we op doelsaldo de 3e periode over van ASWH 3, die zelf kampioen zijn geworden en ook al winnaar zijn van de 1e periode. Wie onze tegenstander is en wanneer we moeten spelen is op dit moment nog niet bekend.

Opstelling
Danny van Dijk, Bassie Scholes, Etienne Koman, Ronald Verhoeven, Leon den Hollander (Rini Visser/Rick van Garderen), Rohan Vink, Martijn Koman, Ton Visser, Antonio Aurino, Cees Dingemanse en Mark van Ooijen

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3 voor alle uitslagen en standen

Vorige pagina

Fotoverslag KB VR1 - De Alblas VR2

Fotoverslag KB VR1 - De Alblas VR2
01/05/2015

Gisterenavond speelde ons dameselftal thuis tegen De Alblas VR2 op de Zwaaier in Werkendam. Wederom een goed resultaat, want na negentig minuten stond er een 4-1 eindstand op het scorebord. Van deze wedstrijden zijn door onze huisfotograaf Wim Verhoeven weer mooie foto’s gemaakt, welke u kunt bekijken door op onderstaande link te klikken.

Fotoverslag Kozakken Boys VR1 – De Alblas VR2

Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Vijfde wint en viert het kampioenschap

Vijfde wint en viert het kampioenschap
26/04/2015

Zaterdag stond de altijd beladen derby tegen Sleeuwijk 7 op het programma. Hoewel er voor ons niks meer op het spel stond, wonnen we deze wedstrijd vrij eenvoudig met 4-2.

De voorbereiding aan deze wedstrijd was niet optimaal te noemen. Velen hadden nog last van een kater na het gezellige bruiloftsfeest in de ontmoeting van Tijs en Desiree, dus dat beloofde niet veel goeds. Daarnaast is Ralph helemaal vergeten dat we vandaag moeten voetballen. Op zich geen ramp, alleen had hij wel de tas met kleding thuis had staan. Onze leider haast zich om de tas alsnog op te pikken, maar hierdoor verschijnen we uiteindelijk wel pas 5 minuten voor de wedstrijd ‘fris en fruitig’ op het veld.

De eerste helft hebben we de eerste 10 minuten nog wat last van opstart problemen, maar daarna laten we zien dat wij niet voor niets kampioen zijn geworden. We spelen goed voetbal met mooie combinaties en zijn een stuk sterker dan Sleeuwijk. Na 20 minuten komen we dan ook terecht op 0-1. Het is Teus, de man die alleen scoort als hij binnen de 5 meter lijn staat, die de bal wederom van dichtbij langs de doelman schiet. Daarna krijgt Sleeuwijk nog een goede kans om gelijk te maken. Een schitterend afstandsschot wordt echter door onze stand-in keeper Richard geweldig uit de kruising getikt. Wij blijven de nodige kansen creëren en we lopen dan ook verder uit. De 0-2 volgt na een prachtige aanval welke begint bij Antonio die Teus aan de linker kant diep stuurt. Uit de afgemeten voorzet van Teus weet Gerrit de bal goed binnen te tikken.

We blijven goed combineren en weten makkelijk de vrije man te vinden, maar de scheidsrechter hebben we deze middag niet aan onze zijde staan. Sleeuwijk had speciaal voor ons de grootste thuisfluiter die ze konden vinden geregeld, aangezien zij in de heenwedstrijd ook te maken hadden met twijfelachtige beslissingen van onze leidsman. Het blijft belangrijk voor zowel thuis als uitwedstrijden dat er objectief gefloten wordt, anders kun je inderdaad meer van deze acties verwachten. Nu vond de scheids het nodig om tegen alles en iedereen in te gaan die het maar een beetje niet eens was met zijn beslissingen. Geheel laten we ons daar niet door uit ons spel halen, maar benadeeld worden we vanmiddag wel zeker. Ton krijgt de bal op de rand van de zestien en bedient met een steekbal Antonio die vrij voor het doel geen fout maakt in de afronding. Deze goal wordt echter geheel onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Na 35 minuten spelen valt dan alsnog een extra doelpunt. Uit een aanval van onze zijde wordt een schot door de doelman eerst nog gekeerd, waarna de bal voor de voeten van Teus beland (ja, ja, wederom in het 5 meter gebied!). Teus, in de vorm van zijn leven deze middag, laat deze mogelijkheid niet onbenut en schiet de bal snoeihard tegen de touwen, 0-3.

Door de ruime voorsprong lijken sommigen het wel te geloven deze middag. Er wordt wat meer ruimte gegeven aan de tegenstander en op het moment dat wij even niet snel genoeg omschakelen, weet Sleeuwijk de 1-3 binnen te schieten. Vlak voor rust is het Jacco die onze vierde treffer aantekent deze middag. Hij weet zijn directe tegenstander eruit te sprinten en schiet de bal langs de keeper in het doel. Zo gaan we met een 1-4 voorsprong de rust in en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

De tweede helft spelen we minder goed dan de eerste helft, maar dat is gezien de tussenstand niet meer dan logisch. Ook werkt de regenbui hieraan mee. Er volgt nog wel een mooie aanval vanuit onze zijde. Goes haalt aan de rechterkant de achterlijn, kapt de bal terug en geeft met zijn chocolade been een puntgave voorzet op Cees, die de bal in de bovenhoek kopt. Helaas wordt ook deze goal onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Niet veel later is er wederom een discutabele beslissing van de scheidrechter, waar onder ander Jacco het niet mee eens is. Vanwege aanmerkingen op de leiding krijgt hij geel. Helaas volgt er nog een opmerking van Jacco, waardoor hij met rood het veld af kan. Ook al heb je te maken met zo’n scheidsrechter als zaterdag, we moeten hem geen aanleiding geven om ons te kunnen benadelen!

Door de ondertalsituatie die is ontstaan door het wegsturen van Jacco, ontstaat er meer ruimte voor Sleeuwijk om te voetballen. Tot echt grote kansen leidt dit niet, maar de scheids wil deze middag nog een keer de helpende hand bieden door een penalty cadeau te geven. Sleeuwijk weet deze penalty te benutten en zo eindigt de wedstrijd in 2-4.

Na de wedstrijd kan dan begonnen worden met het uitgestelde kampioensfeest. In de kantine kregen we van het bestuur een paar pullen bier en slagerij Van den Heuvel had voor ons een heerlijke BBQ geregeld. Beide nogmaals bedankt hiervoor!

Volgende week spelen we om 12:30 uur thuis de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Wieldrecht 6.

Opstelling: Richard Kramer, Eric Goes, Arjan Scheffers, Andre Broere, Arjan Schmidt, Cees Dingemanse, Ton Visser, Antonio Aurino, Teus Schmidt, Jacco van Andel, Gerrit van der Werken (René Slinger)

Vorige pagina

Derde speelt zich veilig

Derde speelt zich veilig
26/04/2015

Gisteren speelde het derde elftal uit tegen De Alblas 2. Na een 3-0 achterstand knokten we ons uiteindelijk terug tot een 3-3 eindstand en mede door de resultaten van de andere wedstrijden hebben we ons gisteren ook definitief veilig gespeeld.

1e helft
We begonnen niet bepaald scherp aan de wedstrijd, of de avond tent de reden daarvan was zullen we wel nooit te weten komen. Beide ploegen wisten niet veel mogelijkheden te creëren en dan toch kwam de thuisploeg uit het niets op een 1-0 voorsprong het was onze eigen aanvoerder die de bal achter Danny in de goal kopte. Nog voor rust kwamen we op een 2-0 achterstand een voorzet vanaf de zijkant verdween tot ieders verbazing zomaar achter Danny in de goal en zo leek de wedstrijd al vroeg in ons nadeel beslist. In de rust moedigde Danny Buijs ons aan dat als we een goal zouden maken de wedstrijd wel eens zou kunnen kantelen en daar kreeg hij achteraf gezien wel gelijk in.

2e helft
Na ruim een uur voetballen kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong en leek alle hoop op een resultaat te zijn vervlogen, maar niets was minder waar. Danny Buijs nam de ploeg op sleeptouw en uit een individuele actie maakt hij zelf de 3-1 en het geloof was opeens weer terug binnen het elftal. Niet veel later was het Etienne die zijn eerdere eigen goal rechtzette door ook aan de andere kant te scoren en ons zo weer helemaal terug in de wedstrijd bracht. De laatste treffer was ook meteen de mooiste van de middag, Danny Buijs schoot een vrije trap in de verre hoek achter de doelman van de thuisploeg. Verder dan een 3-3 gelijkspel kwamen we niet, maar gezien de 3-0 achterstand was dit ook wel het hoogst haalbare en verdient het derde elftal een groot compliment.

Volgende wedstrijd
Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, op de Zwaaier in Werkendam spelen we om 12.30 uur tegen Rijsoord 4 en het zou zomaar eens kunnen dat we met de 3e periode aan de haal gaan.

Opstelling
Danny van Dijk, Bassie Scholes, Etienne Koman, Ronald Verhoeven, Thomas Tamerus (Danny van den Heuvel), Leon den Hollander, Martijn Koman, Ludo de Heus, Danny Buijs, Mark van Ooijen en Hans van Megen.

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3 voor alle uitslagen, standen en meer nieuws

Vorige pagina

Zesde te sterk voor Woudrichem

Zesde te sterk voor Woudrichem
24/04/2015

Afgelopen dinsdagavond werd er afgetrapt op sportpark Het Bolwerk in Woudrichem. Kampioen worden was niet meer mogelijk voor Kozakkenboys, maar om op de 2e plaats te kunnen blijven staan moest er gewonnen worden in Woudrichem. In de tweede helft werd duidelijk het verschil gemaakt en werden de 3 punten meegenomen naar Werkendam.

1e helft
De wedstrijd werd gespeeld op een slecht en moeilijk bespeelbaar veld. Beide ploegen wisten weinig in te brengen in de eerste helft. Daardoor waren de doelpogingen van beide ploegen ook op één hand te tellen. Kozakken Boys probeerde een paar keer van afstand het doel te bereiken, maar de schoten waren geen gevaar voor de keeper van Woudrichem. De beste kans in de eerste 45 minuten werd gecreëerd door een goede voorzet van Patrick, maar helaas wist Eros de bal niet tussen de palen te krijgen.

2e helft
Na de rust werden er een aantal aanpassingen in het elftal aangebracht door de jong en zeer ervaren teammanager Erik. De linkshalf die een sterke eerste helft speelde verliet het veld. Voor hem in de plaats kwam Randal op de linksbuiten positie te staan. De rechtsbuiten maakte plaats voor Giel, de topscoorder van het elftal. Vroeg in de tweede helft ging Kozakken Boys in de aanval met een mooie diepe bal van Patrick over de verdediging heen die hij in de loop van Randal wist te krijgen. Randal schoot de bal direct vanuit de stuit hard op doel en de bal verdween achter de keeper in het net. Het prachtige doelpunt en de 0-1
voorsprong bracht opluchting bij het elftal waarna er snel weer een doelpunt volgde. Opnieuw Randal die een hoge bal in het 16 meter gebied op z’n knie aannam en vanuit de draai op doel schoot en daarmee de stand op 0-2 bracht. Het positiespel van Kozakkenboys werd na deze treffers steeds beter waardoor ze continu in de aanval waren. Na een mooie aanval en goede afronding mocht ook Giel zijn 26ste doelpunt van dit seizoen noteren. De toon was gezet en Woudrichem had niets meer in te brengen na de 0-3. De vernedering werd alleen maar erger voor de Woerkummers. Even later werd er helaas een zware
overtreding op Robin gemaakt die hierdoor niet verder kon spelen. Kort daarna liep Giel richting het doel van de tegenstander. Door middel van een technisch hoogstandje liep hij door de verdediging heen en maakte hij koelbloedig de vierde treffer. Tot slot wist Randal z’n eigen te belonen met een hattrick en de uitslag op 0-5 te brengen.

Graag zouden wij als elftal alle meegereisde supporters willen bedanken voor hun steun!

Vorige pagina

Derde doet goede zaken

Derde doet goede zaken
19/04/2015

Gisteren speelde het derde elftal thuis op de Zwaaier in Werkendam tegen Meerkerk 3. Een belangrijke wedstrijd voor het derde, die uiteindelijk al in de eerste helft beslist werd in het voordeel van het derde, een 3-1 overwinning betekende dat we ons nagenoeg veilig hebben weten te spelen.

1e helft
Met een schat aan ervaring in de persoon van Danny Buijs, waren het toch de bezoekers die verrassend op een 0-1 voorsprong kwamen. Scoorden wij vorige week een wereldgoal van afstand, gisteren deden de bezoekers het omgekeerde, al kwam dat volgens onze goalie door een plots opstekende zijwind? Na deze vroege achterstand was het alleen nog maar het derde wat de klok sloeg, op het trainingsveld was het moeilijk voetballen, maar toch lieten we ons van onze beste kant zien. Buijs zette al snel de lijnen uit en met zijn coaching zette hij de jongens van het derde op de juiste plaats. Bij de gelijkmaker ging een assist van Buijs aan vooraf en Hans kon de bal uiteindelijk binnen koppen. De 2-1 was er eentje om in te lijsten, Rohan speelde niet bepaald zijn allerbeste wedstrijd, maar dat maakte hij goed met zijn treffer, met zijn chocolade been schoot hij de bal geweldig in de winkelhaak. Nog voor rust beslisten we de wedstrijd definitief, Ludo ging bij een vrije trap achter de bal staan en gaf de keeper met een loepzuivere schuiver het nakijken en bepaalde hiermee de ruststand op 3-1 in ons voordeel.

2e helft
In de tweede helft konden we nog een kwartier gebruik maken van de diensten van Buijs, daarna moest hij het veld verlaten om zich mentaal voor te bereiden op de wedstrijd tegen de Vogels. Dat scheelde wel een slok op een borrel toen hij eruit was, maar gelukkig wisten we deze voorsprong over de eindstreep heen te trekken en zo deden we goede zaken op de ranglijst en staan we er ook goed voor in de 3e periode, dus wie weet of we dit bewogen seizoen toch nog kunnen afsluiten met een prijs?

Pupillentijd
De wedstrijd was gisteren vervroegd naar 10.30 uur, zodat we na afloop met zijn allen af konden reizen naar de rode zijde van de Westmaat. Meerkerk 3 was daar niet bepaald gelukkig mee, maar had er wel begrip voor, alleen na afloop was alle begrip weg, omdat wij met Buijs op de proppen kwamen. In de rust had Buijs al een aantal oproepen gemist van spelers, bij wie de zenuwen toch wel toe leken te slaan. Laten we het daar dan ook maar meteen op houden, met het 3e elftal dit seizoen tweemaal mee afgereisd naar de Westmaat. Ging het eerder dit seizoen aan de blauwe zijde niet bepaald naar wens, gisteren aan de rode zijde werd er nog een schepje bovenop gedaan. Jammer dat we niet op de momenten, waarop het “moet” de kwaliteiten boven komen drijven, want kwaliteit zit er genoeg in, aan de andere kant hebben we nog steeds alles in eigen hand en het 3e elftal zal onze Kozakken blijven steunen!

Volgende wedstrijd
Volgende week zaterdag spelen we uit tegen De Alblas 2, de wedstrijd op sportpark Souburgh begint om 12.45 uur. Dit is in de achtertuin van Buijs, dus wie weet kunnen we nog een keer gebruik maken van zijn diensten haha…..

Opstelling
Danny grote smurf van Dijk, Bassie Scholes, Etienne Koman, Ronald Verhoeven, Thomas Tamerus, Rohan Vink, Martijn Koman, Ludo de Heus (Rini Visser), Danny Buijs (Robbert IJzerman), Huub Stapel (Mark van Ooijen) en Hans van Megen.

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3 voor alle uitslagen, standen en nog meer nieuws

Vorige pagina

Verzorger tweede elftal

Verzorger tweede elftal
16/04/2015

Voor het seizoen 2015/2016 zal Gert-Jan Kortlever de verzorging van het tweede elftal op zich nemen, waar nodig zal Gert-Jan ook de jeugdleden behandelen en de verzorger van het eerste elftal ondersteunen.

Gert-Jan is 26 jaar en woonachtig in Gorinchem, op dit moment is hij verzorger bij VV Sleeuwijk.

Vorige pagina

Kozakken Boys 5 Kampioen!

Kozakken Boys 5 Kampioen!
16/04/2015

Nadat het twee jaar geleden op de allerlaatste speelronde mis ging tegen Brakel, is het het 5e elftal afgelopen dinsdag alsnog gelukt kampioen te worden in de 5e klasse. Na een doordeweekse overwinning tegen het laag geklasseerde De Alblas 4, was het voor de naaste belagers niet meer mogelijk om in de resterende drie wedstrijden het puntenverschil van 12 te overbruggen.

Onder zomerse omstandigheden begonnen we in Alblasserdam om 20:00 uur aan de wedstrijd. Door het onverwachte verlies van de nummers 2 en 3 afgelopen zaterdag, wisten we dat de kans zeer groot was dat we deze inhaalwedstrijd kampioen zouden worden, aangezien we aan een punt genoeg zouden hebben. We beginnen goed aan de wedstrijd en zijn vele malen beter dan De Alblas, maar of het nu de zenuwen waren of het slechte veld, we komen maar niet tot scoren. Uit de vele aanvallen weten onder andere Cees, Gerrit en Teus hun kansen niet tot doelpunten om te zetten. De Alblas daarentegen, weet hier weinig tot niet tegenover te stellen, waardoor onze stand-in goalie Danny zich nauwelijks in hoefde te spannen. Na 45 minuten staat er daardoor een bloedeloze 0-0 op het scorebord.

Onder het toeziend oog van het halve dames elftal en onze vaste supporters (allen bedankt voor de support!), beginnen we de tweede helft. Al vrij snel valt dan alsnog het eerste doelpunt door een niet al te sterk optreden van de keeper van de tegenstander. Frans wordt net voor de zestien neergelegd en een vrije trap volgt. Het is Antonio die achter de bal gaat staan en de bal door de muur schiet. De keeper duikt onder de bal door en zo komen we meer dan verdient op een 0-1 voorsprong. Door deze voorsprong lijkt tevens het verzet van De Alblas gebroken. Wij krijgen meer en meer ruimte en weten elkaar ook steeds beter te vinden. Uit een mooi opgebouwde aanval, valt dan ook snel de 0-2. Via meerder schijven komt de bal uiteindelijk terecht bij Gerrit die de bal met een sublieme voetbeweging langs de keeper wipt.

Ook Teus doet nog van zich spreken. Cees komt aan de bal binnen de zestien meter en lijkt de bal te verspelen aan de tegenstander, maar door geklungel van de keeper en zijn verdediger valt de bal via de kluts voor de voeten van Teus. Hij kan de bal eenvoudig in het lege doel schieten.

Door deze voorsprong schakelen we een niveautje terug, maar worden we ook wat slordiger in onze passing. Zodoende komt De Alblas steeds dichter bij ons doelgebied te voetballen en weten zij zelfs te scoren. Na niet kordaat ingrijpen van onze zijde, volgt er een schot in de korte hoek, die uiteindelijk via de binnenkant van de paal in het doel verdwijnt, 1-3. Vervolgens breekt een enorm gejuich uit bij De Alblas, aangezien zij het voor elkaar hebben gekregen om te scoren tegen de aanstaande kampioen. Uiteindelijke weten wij via wie anders dan onze topscoorder Cees nog een keer te scoren. Na een goede individuele actie, weet hij de keeper in de korte hoek te verrassen.

Zo eindigt deze wedstrijd in 1-4 en is het vijfde officieel kampioen. Na afloop werd er nog een klein feestje gevierd in Alblasserdam (groot feest volgt later) en kwam ook onze leider en kersverse vader Richard langs om aan ons de kampioenschaal te overhandigen (zie foto). Al met al een bekroning op een mooi seizoen en zo kan het vijfde volgend jaar zijn kunsten laten zien in de 4e klasse.

Hoewel het er niet meer toe doet spelen we aanstaande zaterdag om 12:30 uur thuis tegen ASWH 7.

Opstelling: Danny van Dijk, Ralph den Dekker, Eric Goes, Arjan Scheffers,  Arjan Schmidt, René Slinger (Ton Visser), Frans Schmidt, Antonio Aurino, Gerrit van der Werken, Cees Dingemanse

 

Vorige pagina

Derde overklast ASH 2

Derde overklast ASH 2
12/04/2015

Gisteren speelde het derde elftal de altijd lastige uitwedstrijd tegen ASH 2 uit Hellouw. Met precies elf man reisden we af naar Hellouw, achteraf bleek dat we het met tien ook prima redden, we trakteerden de thuisploeg op een 0-7 nederlaag!

1e helft
Op een moeilijk bespeelbaar veld was het lastig voetballen aan het begin van de wedstrijd voor het derde elftal. Na de zeperd van donderdagavond was het tijd om ons te herpakken tegen ASH 2. In de eerste 25 minuten was er geen vuiltje aan de lucht, totdat Rick een gele kaart kreeg, wegens niet voldoende afstand houden bij een vrije trap, toen hij hierover heen nog eens commentaar leverde op de scheidsrechter, kon hij er met een rode kaart vanaf. Toen wisten we het, dat kan wel eens een lastige middag worden. Toch kwamen we met tien man voor de rust op een 0-1 voorsprong, Ronald stuurde Hubert de diepte in en die wist de mee opgekomen Hans te bereiken en die schoot de bal keurig tegen touwen. In de rust wezen we elkaar erop om in de tweede helft compact te blijven spelen om zo de voorsprong te verdedigen. De trainer van ASH zou wel een donderspeech gehouden hebben in de rust, want hij was voortdurend aan het mopperen op zijn spelers in de eerste helft.

2e helft
We waren klaar voor het offensief van ASH, maar ik weet niet wat de trainer gezegd had, in ieder geval was er maar één ploeg die voetbalde en dat waren de tien mannen van het derde, gaat u er maar eens goed voor zitten, voor dit galaverslag. Met Hubert in de punt om de ballen vast te houden speelden we de thuisploeg helemaal zoek en stuk. Hubert nam zelf de 0-2 voor zijn rekening uit een messcherp uitgevoerde counter. De 0-3 is wederom voor Hans, die omzeilde de buitenspelval en kon zo alleen op de doelman van ASH afstevenen om zijn tweede van de middag te maken. De 0-4 was er ook eentje om in te lijsten, onze eigen Gaari (Addy) kwam weer eens op over de rechterkant en passeerde iedereen, die hij tegen kwam om vervolgens ook de bal langs de keeper binnen te schuiven. ATTENTIE voor de 0-5, Ludo had de bal in de middencirkel en nadat een aantal spelers (zowel tegenpartij als mede ploeggenoten) riepen schieten, schoot hij de bal vervolgens ook van ruim veertig meter over de keeper heen, wat een wereldgoal. De 0-6 en 0-7 nam Hubert nog van voor zijn rekening, die hiermee zijn prima wedstrijd bekroonde met in totaal drie treffers. Bij één van deze twee laatste goals ging een geweldige assist vooraf van onze doelman, we klagen nog wel eens dat zijn uitrappen niet verder dan de middellijn komen, maar gisteren had hij een keer een goede trap (en natuurlijk wind mee) en zo kon hij Hubert in stelling brengen om tot een doelpunt te komen.

Teamprestatie
We kunnen echt terug kijken op een fantastische dag gisteren, na de rode kaart zijn we niet bij de pakken neer gaat zitten, maar stonden we er als één team. Het was genieten in en buiten het veld. Klasse mannen, dat jullie na de domper van donderdagavond zo jullie herpakt hebben, zelfs de trainer dacht na afloop dat we de titel hadden veroverd, hij stapte met kleren en al aan onder de douche. Na afloop zat Wilhelmia’26 ook bij ons in de kleedkamer, dus stond er een lekkere schrobbelaar klaar voor ons, bedankt mannen. Voor de geïnteresseerden onder ons, de trainer van ASH is afgelopen nacht zeven keer gillend wakker geworden, helaas was deze nachtmerrie toch werkelijkheid, maar Hans (trainer ASH 2) zal er morgen nog wel aan herinnerd worden op zijn werk, dat kan ik wel aan de webmaster van Kozakken Boys over laten.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 18 april 2015 spelen we al om 10.30 uur thuis op de Zwaaier in Werkendam tegen Meerkerk 3

Opstelling
Danny van Dijk, Bassie Scholes, Etienne Koman, Ronald Verhoeven, Thomas Tamerus, Hans van Megen, Martijn Koman, Ludo de Heus, Huub Stapel, Rini Visser en Rick van Garderen.

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3 voor uitslagen, standen en meer nieuws

Vorige pagina

Verplichte overwinning vijfde

Verplichte overwinning vijfde
12/04/2015

Na de mooie overwinning op ASWH afgelopen maandag, stond er vandaag een wedstrijd van een heel ander kaliber op het programma; tegen Streefkerk 3, die de laatste plek in de competitie bezet. Het was een gemakkelijke wedstrijd voor het vijfde, die uiteindelijk met ruime cijfers (8-2) gewonnen werd.

Vanaf het eerste fluitsignaal wordt al snel duidelijk dat we weinig te vrezen hebben van Streefkerk. Wij zijn vele malen sterker en creëren een legio aan kansen. Vooral Cees krijgt een legio aan kansen en kan zo zijn doelpuntenaantal dit seizoen verder omhoog krikken. De eerste twee goals komen dan ook op zijn naam. Daarnaast weet Gerrit, die de laatste tijd steeds meer op stoom komt, ook weer een doelpuntje mee te pikken en hij schiet de 3-0 binnen.

De enige keer dat Streefkerk in de buurt van ons doel komt, is dat eerder door onze fouten dan door hun kwaliteiten. Zoals het moment dat Stephan ver zijn doel uitkomt na een lange bal van de tegenstander. Net voor de bal over de zijlijn rolt, komt onze keeper op het buitengewone idee om de bal toch maar even aan te nemen, hetgeen niet lukt en hij de bal over de zijlijn ziet verdwijnen. Uit de daaruit voortkomende aanval komt verder geen kans, maar kort daarna besluit de scheidsrechter voor een vermeende handsbal een vrije trap cadeau te geven voor Streefkerk net buiten de zestien. De genomen vrije trap, waarbij de bal zo traag ging dat het bijna een slow motion herhaling leek, weet onze doelman echter ‘gemakkelijk’ uit het doel te tikken. Vlak voor rust weet Frans ‘de kuif’ Schmidt een goede actie met een mooi puntertje in de verre hoek af te ronden en zo gaan we de theepauze in met een ruime voorsprong van 4-0.

De tweede helft vertoond hetzelfde spelbeeld als de eerste helft; wij vallen aan en Streefkerk probeert de schade zoveel mogelijk te beperken. Maar al snel is het Cees die zijn derde van de middag scoort. Hij wint na een diepe bal het duel met zijn directe tegenstander en schiet de bal met buitenkant rechts laag in het doel, 5-0. Als er vanmiddag 1 man ‘de nul’ niet wilde houden, dan is het gek genoeg onze eigen doelman wel. Na de al merkwaardige actie in de eerste helft, ziet Stephan nu 3 spelers die helemaal vrij staan totaal over het hoofd en schiet de bal zo in de voeten van de spits van Streefkerk. Die weet wel raad met dit cadeautje en schiet de 5-1 binnen.

Ook Antonio pikt weer zijn doelpuntje mee. Hij krijgt de bal aangespeeld aan de linkerkant, draait naar binnen en schiet de bal van buiten de zestien in de korte hoek, 6-1. Streefkerk laat daarna nog een keer van zich spreken. Wij hebben moeite met de bal weg te werken uit onze verdediging en Streefkerk weet de pijn iets verder te verzachten door de 6-2 achter Stephan te schieten. Daarna pakken wij het verder op en weten nog twee keer te scoren deze middag. Gerrit maakt met een mooie kopbal in de verre hoek de 7-2 na afgemeten voorzet Arjan Schmidt. Het slotakkoord is voor Teus. Hij zorgt voor de eindstand van 8-2 door een niet te missen voorzet van Cees tegen de touwen te schieten.

Komende dinsdagavond staat om 19:00 uur de inhaalwedstrijd tegen De Alblas 4 op het programma. Door de nederlagen van nummer 2 Wieldrecht en nummer 3 Drechtstreek is onze voorsprong drie wedstrijden voor het eind van de competitie 9 punten. Bij winst aanstaande dinsdag op De Alblas zal het vijfde dus kampioen zijn!

Opstelling: Stephan Kolijn, Thijs Schmidt, Arjan Scheffers (Teus Schmidt), André Broere, Arjan Schmidt, René Slinger Ton Visser, Frans ‘de Kuif’ Schmidt (Antonio Aurino), Ralph den Dekker, Gerrit van der Werken, Cees Dingemanse

Vorige pagina

Pagina's