Senioren

Voorbeschouwing Koz. Boys 2 – SSV’65 2

Voorbeschouwing Koz. Boys 2 – SSV’65 2
19/09/2014

Nadat afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland gelijk werd gespeeld, wacht morgen SSV’65 uit Goes.  Zij hebben de eerste wedstrijd verloren tegen Heerjansdam en de tweede wedstrijd met 3-0 gewonnen van SteDoCo. We kunnen dus stellen, dat onze tegenstander een betere start heeft dan het 2e elftal. Met 1 punt uit 2 wedstrijden is de competitiestart verre van goed, maar het spel uit beide eerste helften bied perspectief. SSV ’65 heeft het vorig seizoen in haar eerste jaar in Hoofdklasse goed gedaan en is uiteindelijk in middenmoot geëindigd, het is dus zeker geen ploeg om te onderschatten. Kan de ploeg nu 90 minuten goed voetbal laten zien? Deze vraag zal morgen rond de klok van 2 uur beantwoord kunnen worden. Kom morgen dus een paar uurtjes eerder naar de Zwaaier om eerst het 2e elftal aan te moedigen, voordat u bij het vlaggenschip gaat kijken..

Balsponsor

Ook vandaag hebben we weer een balsponsor en het is niemand minder dan (tevens speler van het 2e elftal) Stefan de Keijzer Schilderwerken, ook wel bekend als de zingende schilder. Dus wilt u schilderwerk van kwaliteit en ook nog eens mooie Nederlandse meezinger horen, bel dan gerust met Stefan op 06-42755360.

De wedstrijd begint om 12 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.A. de Fijter.

Vorige pagina

2e elftal wint wederom niet

2e elftal wint wederom niet
15/09/2014

Na een teleurstellende nederlaag bij VVGZ, stond er zaterdag de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Nieuw Lekkerland. Er moest gewonnen worden om in het spoor te blijven van de bovenste ploegen. Er ontbreken nog een 4-tal spelers bij het 2e elftal vanwege blessures en vakantie. Als het allemaal mee zit kunnen Corné, Rick en Antonio deze week of volgende week weer aansluiten. Bij Michael ziet het er minder goed uit en is nog maar de vraag of hij dit seizoen nog in actie kan komen.

Vanaf de aftrap werd er meteen druk gezet door Kozakken Boys en trok Nieuw-Lekkerland zich er ver terug. Na 5 minuten werd er al gescoord. Na een mooie pass van Stefan op Arif, kon laatstgenoemde de bal over de keeper heen lobben. De tegenstander werd vooral gevaarlijk, door persoonlijke fouten en verkeerde inspeelballen van onze zijde, maar echte kansen leverde dit niet op. Er waren nog wat mogelijkheden voor het 2e, maar die werden niet benut en gingen we met dezelfde stand rustten als vorige week.

In de rust werd er gewaarschuwd om scherp te blijven en niet gemakzuchtig te worden. Helaas gebeurde hetzelfde als vorige week en was de controle van de 1e helft compleet verdwenen. Hierdoor kreeg Nieuw-Lekkerland hoop en kregen ook kansen, uiteindelijk resulteerde dit in de gelijkmaker, door wederom een foute pass van onze kant. Daarna volgde er nog een paar kansen, maar helaas kwamen Youri en Tim niet tot scoren.

Dit betekende het eerste punt voor beide ploegen , maar was vooral Nieuw-Lekkerland hier erg blij mee. Voor Kozakken Boys is het zaak om de komende week de rug te rechten en er aanstaande zaterdag tegen SSV ’65 90 minuten te staan, in plaats van drie kwartier.

Opstelling: Elroy Vink, Kevin Ippel, Marco Damen, Reinier den Hoed, Stefan de Keijzer (’68 Tim Hartman), Gerco Nijhoff, Kevin Sluijk (’63 Teus Visser), Jesse van Oord, Sjoerd van der Waal (’72 Martijn Lommers), Arif Irilmazbilek (’70 Johnny Schouten), Youri Huyzer

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd

Foto: Hans Kieboom

Vorige pagina

Derde wint weer eens

Derde wint weer eens
14/09/2014

Gisteren speelde het derde elftal voor de competitie de eerste uitwedstrijd van dit seizoen, om 14.30 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld van Rijsoord, waar we het op moesten nemen tegen Rijsoord 4. Het was geen beste wedstrijd van onze zijde, maar door een wonderschoon doelpunt van Hubert in de slotfase van de wedstrijd, namen we de drie punten (1-2 eindstand) mee naar Werkendam.

1e helft
De wedstrijd werd gespeeld onder prima weersomstandigheden, doordat we op kunstgras speelde, was het soms afzien voor de spelers binnen de lijnen. Of we daar nu de oorzaak in moeten zoeken voor het vertoonde spel in de eerste 45 minuten, dat zou wel te gemakkelijk zijn geweest. We speelden vooral erg slordig, ballen over vijf meter waren al een probleem om die bij elkaar in de voeten te krijgen. De tegenstander, mannen op leeftijd, maar die het balletje lekker rond kunnen laten gaan, konden wel waarderen dat wij zo slordig speelde en combineerde er lustig op los. Gelukkig was onze sluitpost Danny in uitstekende vorm en hield ons in de wedstrijd met een geweldige redding. Tot de rust bleef het behelpen en mochten we tevreden zijn dat we de rust met een 0-0 tussenstand wisten te bereiken.

2e helft
Na de nodige woorden in de kleedkamer, was de tweede helft van een beter niveau, echter kwamen we wel op een (verdienden) 1-0 achterstand, die gaven we overigens wel erg gemakkelijk weg. In plaats van dat dit wel eens de nekslag kon zijn deze middag voor het derde, rechten we de ruggen en gingen iets meer op de aanval spelen, we speelden wat opportunistischer  en daar had de thuisploeg het zichtbaar moeilijk mee. De keeper van de thuisploeg hielp ons ook een handje, door een vrije trap van Hans volledig verkeerd in te schatten en zo lag de gelijkmaker in het netje. In de slotfase van de  wedstrijd gingen beide ploegen voor de winst, alleen hebben wij Hubert in ons elftal. Hubert werd gelanceerd en zette met een schitterende kap beweging zijn directe tegenstander te kijk en rondde vervolgens op schitterende wijze af en zo gingen de drie punten mee terug naar Werkendam.

Altijd wel wat……
Bij het derde elftal gebeurt altijd wel wat en zo ook afgelopen weekend. Vrijdagavond was er een groot feest bij de WVC/WVI, namens ons ook nog de felicitaties met het 50-jarig jubileum. Een speler van ons team was ook aanwezig op dit feest en besloot op tijd naar huis te gaan, want hij moest weer vol aan de bak op zaterdag (klasse!). Tot hij werd gebeld door zijn moeder, dat hij niet alle knippen erop zou doen, want zijn ouders kwamen later thuis, nee natuurlijk niet ma antwoorde hij en vervolgens viel hij in een diepe winterslaap. Gisterenmorgen ontwaakte hij gelukkig wel uit deze winterslaap en zag tot zijn grote schrik dat hij maar liefst 44 oproepen had gemist van de eerder genoemde moeder, hij schrok zich rot er zou toch niets gebeurd zijn? Gelukkig niets ernstigs, alleen hebben zijn ouders de nacht in de bus op het plein doorgebracht, omdat hij vergeten was de poort van het slot te laten en zij er dus niet in konden deze nacht, volgens zeer betrouwbare bronnen was het in het bewuste busje verre van rustig, gesnurk...........Uit privacy overwegingen zijn de namen weggelaten, maar de zoon heeft de bijnaam Zeefuik, vader is een gedreven trainer bij de jeugd en moeder is vaak terug te vinden achter de bar in de kantine, dus mensen mondje dicht tegen ze…..

Volgende wedstrijd
Volgende week zaterdag spelen we om 14.30 uur thuis op De Zwaaier tegen Groot-Ammers 2.

Opstelling
Danny van Dijk, Bassie Scholes, Etienne Koman, Ronald Verhoeven, Thomas winterslaap Tamerus, Leon den Hollander, Martijn Koman, Danny van den Heuvel (Ludo de Heus), Huub Stapel, Rick van Garderen (Robbert IJzerman) en Hans van Megen.

Volgende week wegens een wel verdiende vakantie van ondergetekende geen wedstrijdverslag, maar met dit verhaal kunt u zich wel twee weken vermaken.

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3

BijlageGrootte
Uitslagen.xlsx9.69 KB
Stand per 13-09-2014.xlsx10.96 KB
Vorige pagina

Eerste 3 punten binnen voor de Dames!

Eerste 3 punten binnen voor de Dames!
14/09/2014

Kozakken Boys VR1 – Drechtstreek VR1, 13 september 2014, 10:00

Winst in de eerste competitiewedstrijd! De dames van Kozakken Boys hebben vandaag de eerste 3 punten binnengehaald. Na drie nederlagen in de bekerwedstrijden werd deze wedstrijd met een mooie voorsprong gewonnen.

Onze eigen trainer Ken lag op dit moment op het strand en was blij verrast met de uitslag die binnenkwam via de groepsapp! Henk heeft Ken vandaag vervangen en ons goed gecoacht. Bedankt hiervoor Henk!

Met 2 wissels, Mariska en Simone, beginnen we de wedstrijd tegen Drechtstreek.  Rianne staat deze wedstrijd het doel te verdedigen. Het spel komt langzaam op gang en we proberen goed op het overtikken te letten. Cynthia, vandaag links half, maakt mooie combinaties met Eline die de linkerkant verdedigt. De bal wordt geopend naar de andere kant van het veld en door een fout van de Papendrechtse dames krijgen wij een vrije trap. Marissa komt voren en gaat de vrije trap nemen. Tijdens de voorgaande wedstrijden zijn alle 3 de vrije trappen erin gegaan, dus daar gaan we vandaag ook voor! En ja hoor! 4 van de 4 erin en het staat 1-0!

We gaan weer verder en de ballen van de tegenpartij worden netjes onderschept door de achterhoede. Vanaf onze helft wordt het spel goed opgebouwd. Ariëtte moet even wennen aan haar plaats op het midden, maar heeft al gauw haar draai gevonden. De De bal komt bij Marieke en deze slaagt erin de bal mee naar voren te nemen. Dribbelend tussen de zwart/wit spelers door vindt ze een moment om uit te halen en deze gaat perfect langs de keepster het doel in! 2-0. De drie nul laat niet lang op zich wachten en ook deze wordt door Marieke gescoord. Dan weet Papendrecht toch sterk door te breken. Vanaf de zijkant wordt de bal voorgegeven en afgemaakt door een van de speelsters die zich voor het doel had opgesteld. Jammer, maar we staan nog voor! We gaan er weer voor en er wordt nog wat gewisseld tussen de bank en het veld. Dan weet Marieke weer door te breken en mag ze het derde streepje achter haar naam zetten. Helaas gaat daarna Laura net voor de rust eruit met een blessure. Met 4-1 gaan we de rust in.

De tweede helft wordt er niet zoveel meer gescoord. Er wordt nog steeds geprobeerd om met elkaar over te tikken, maar af en toe vliegen de ballen toch van de ene naar de andere kant van het veld. Het vele rennen hakt er nu ook een beetje in, maar er wordt nog steeds goed getikt en we blijven het Drechtstreek moeilijk maken. Cynthia en Ariette proberen er ook nog een doelpunt uit te halen, maar deze willen er vandaag niet in helaas. Dan komt er een duel voor het doel van Drechtstreek. De bal rolt voor het doel langs en vele proberen er een knal tegen aan te geven, maar tervergeefs. Dan komt de bal bij Denice terecht. Een tikkie, 3 meter gras verder, een gepasseerde doellijn en het eerste doelpunt van Denice is een feit!!

Zo eindigen we met 5-1 de eerste competitie wedstrijd van  dit seizoen!

Meiden allemaal super (samen) gespeeld!!

Voor de liefhebbers, zaterdag 20 september spelen we weer thuis om 10:00 uur tegen Hardinxveld!

Vorige pagina

Derde ronde verder in de beker

Derde ronde verder in de beker
09/09/2014

Vanavond stond de laatste bekerwedstrijd in de poulefase op het programma, om 18.30 uur moesten we het uit opnemen tegen Meerkerk 3. Doordat we zelf veel te slordig om sprongen met de kansen, kregen we uiteindelijk het deksel op de neus en ging deze wedstrijd met 2-1 verloren. Door de eerdere twee overwinningen en een beter doelsaldo zijn we uiteindelijk wel een ronde verder in het bekertoernooi.

1e helft
Vanaf het beginsignaal hadden we veruit het meeste balbezit en dat resulteerde ook in verschillende 100% kansen, alleen stond het vizier totaal niet op scherp bij onze aanvallers. We gaven de moed niet op, na het missen van de vele kansen en trokken volop ten strijde naar de goal van de tegenstander, helaas met nul resultaat. Zo dachten we met een 0-0 stand de rust te halen, helaas uit het niets, is het de thuisploeg, die vlak voor rust de openingstreffer wist te maken, verdiend of niet?, zij gingen in ieder geval met een beter gevoel de kleedkamer dan het derde elftal!

2e helft
Het zelfde speelbeeld als in de eerste helft, wij hadden het meeste balbezit, alleen een goal maken bleek toch een hels karwei deze avond. Toen het haast, door de invallende duisternis, niet meer mogelijk was om te spelen, wist de thuisploeg nog een tweede treffer te maken. Vanaf de zijkant leek het erop dat onze goalie deze bal niet eens heeft zien aankomen door de eerder genoemde duisternis. In de slotfase wisten we dan eindelijk zelf tot scoren te komen, Leon haalde de trekker over en zo bepaalde hij de eindstand op 2-1 in het voordeel van de thuisploeg, getraind overigens door een bekende van ons, te weten: Nico Vuurens, jaren geleden nog eens trainer van het derde elftal.

Volgende wedstrijd
Zaterdag spelen we voor de competitie om 14.30 uur uit tegen Rijsoord 4. We zullen toch niet zelfde scenario krijgen als in het altijd rumoerige vissersdorp aan het IJsselmeer, daar werd ook na twee competitienederlagen en een midweeks bekerverlies een rigoureuze beslissing genomen, wordt vervolgd…(zaterdag moeten we er weer staan met zijn allen en voor de volle winst gaan!)

Opstelling
Danny van Dijk, Bassie Scholes, Etienne Koman, Thomas Tamerus, Robbert IJzerman (Leon den Hollander), Martijn Koman (Teus Visser), Tim Hartman, Ludo de Heus, Huub Stapel, Kevin Sluijk, Hans van Megen (Ronald Verhoeven).

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3

Alle uitslagen:

Sleeuwijk 2 - Meerkerk 3 3-0
Dubbeldam 2 - Kozakken Boys 3 4-7
Meerkerk 3 - Dubbeldam 2 4-2
Sleeuwijk 2 - Kozakken Boys 3 0-2
Dubbeldam 2 - Sleeuwijk 2 1-1
Meerkerk 3 - Kozakken Boys 3 2-1

Eindstand bekerpoule:

1. Kozakken Boys 3 3-6 (10-6)
2. Meerkerk 3 3-6 (6-6)
3. Sleeuwijk 2 3-4 (4-3)
4. Dubbeldam 2 3-1 (7-12)

Vorige pagina

2e verliest na een goede 1e helft!

2e verliest na een goede 1e helft!
08/09/2014

Na een wisselvallige voorbereiding waarbij niet altijd even goed werd gespeeld, maar wel 3 keer werd gewonnen in de beker, stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. De overwinningen op Wadenoyen (1-2), Rhelico (3-1) en Schelluinen (2-7) betekende dat het 2e elftal door is in de beker en is het dus afwachten op de loting of er eeen leuke tegenstander uit komt rollen. Na vorig jaar in de laatste wedstrijd kampioen te zijn geworden tegen VVGZ, stond die ploeg afgelopen zaterdag weer op het programma. Na wat vertraging en een warming-up in the middle of knowhere werd er om kwart over 1 afgetrapt in Zwijndrecht onder leiding van scheidsrechter Heijnen uit Klundert.

De eerste helft werd er door de boys goed gevoetbald en werden er weinig tot geen kansen weggeven. Na 15 minuten spelen was het al raak, het was Stefan die uit een vrije trap scoorde. Door de loopactie van Johnny zag de keeper de bal niet meer aankomen en belandde de bal mooi in de hoek. Daarna waren er nog goede mogelijkheden voor Johnny, Youri en Stefan, maar mede door goed keeperswerk bleef de ruststand 0-1. Als je zo’n goede 1e helft speelt en voldoende kansen creëert, moet je jezelf wel belonen en helaas werd dat verzuimd. Helaas viel Rick uit met een knieblessure en zal deze week moeten blijken hoe ernstig het is. Vooralsnog lijkt het mee te vallen.

In de 2e helft vanaf het fluitsignaal een veel feller VVGZ, waardoor het 2e elftal niet meer aan voetballen toekwam. Er werden helaas geen kansen meer gecreëerd, maar ook VVGZ was niet echt gevaarlijk. In de 70e minuut werd dan eigenlijk uit het niets ook de 1-1 gemaakt. Een blinde bal van een VVGZ verdediger kwam bij de spits van VVGZ , die na een mooie aanname de bal over Elroy heen lobte. Daarna kon het beide kanten op en hadden beide ploegen geen recht op 3 punten. Vijf minuten voor tijd maakte VVGZ toch de winnende treffer. Een voorzet werd niet goed weggewerkt door Elroy, waardoor een speler van VVGZ eenvoudig de bal in kon schieten. Hierna volgde nog 2 mogelijkheden voor Johnny, maar we wisten helaas niet meer de gelijkmaker te maken.

Het 2e elftal speelde een zeer goede 1e helft, maar wist dit helaas geen 90 minuten vol te houden. Helaas betekende dit dus gelijk de eerste nederlaag voor de voormalig kampioen, maar gelukkig is de competitie nog lang. Aanstaande zaterdag wacht Nieuw-Lekkerland 2 en zullen de punten in Werkendam gehouden moeten worden om niet gelijk te ver achterop te raken. De wedstrijd zal beginnen om half 3 en later deze week zal er een voorbeschouwing volgen.

Opstelling:  Elroy Vink, Kevin Ippel, Marco Damen, Rick Ruijtenberg (’30 Martijn Lommers), Reinier den Hoed, Gerco Nijhoff, Chawila Doekhi (’76 Teus Visser), Stefan de Keijzer, Jesse van Oord (’60 Kevin Sluijk), Johnny Schouten, Youri Huyzer (’73 Tim Hartman)

Vorige pagina

Derde verliest thuis van De Alblas 2

Derde verliest thuis van De Alblas 2
07/09/2014

Gisteren speelde het derde elftal voor de competitie thuis tegen De Alblas 2 uit Alblasserdam, het werd een teleurstellende wedstrijd van onze zijde en na negentig minuten stond er een 1-2 eindstand op het scorebord.

1e helft
In de eerste helft wisten we het voor elkaar te krijgen om geen enkele kans te creëren en dat baart toch wel zorgen voor de komende wedstrijden. Van beide kanten was het geen hoogstaande wedstrijd, de bezoekers kregen wel de beste mogelijkheden, maar gelukkig wist Danny zijn doel toen nog schoon te houden en zo werd een achterstand voorkomen. Zoals al eerder vermeld wisten we zelf totaal niet gevaarlijk te worden voorin, we speelden slordig en waren vaak te laat. Gelukkig wisten we de rust te halen met een 0-0 tussenstand en daar kon menig droeftoeter zich gelukkig mee prijzen.

2e helft
Met de inbreng van Marco en Freek hoopten we erop dat het spel wat beter zou worden van onze kan, gelukkig was dat ook wel zo, maar dat is na een slechte eerste helft al gauw natuurlijk. We speelden wat beter, maar belangrijker was nog dat we ook een aantal mogelijkheden kregen tot grote opluchting van iedereen. Toch zijn het de bezoekers die op een 0-1 voorsprong komen, Danny vandaag jarig van harte vanaf deze plaats, gaf gisteren al een dag te vroeg een cadeautje weg en zo kon De Alblas eenvoudig scoren. In de slotfase van de wedstrijd werd onze speelstijl omgezet, nog meer gingen we de aanval zoeken, maar meteen kregen we het deksel op de neus, een schitterende goal van de bezoekers deed alle hoop op een goed resultaat bij ons verdwijnen. In de slotfase kregen we nog een penalty, al dan wel terecht of niet, Hubert schoot vanaf elf meter zijn eerste treffer van dit seizoen tegen de touwen. In de resterende minuten weten we niet meer echt gevaarlijk te worden en zo zijn de competitie slecht begonnen op De Zwaaier in Werkendam.

The Team Locker
Gisteren werd de The Team Locker afgeleverd, voor wie interesse heeft hieronder wat meer informatie:

‘The Team Locker’ De oplossing voor sportteams om waardevolle spullen veilig in op te bergen tijdens het sporten. 20 genummerde vakjes om smartphones veilig in op te bergen. Twee grote vakken voor portemonnees, sleutels en dergelijke. 

De tas is voorzien van een schouderhengsel, twee handvatten en word gesloten doormiddel van een ritssluiting. Desgewenst kan de tas worden afgesloten met een hangslotje.

Prijzen:

  • The Team Locker € 68,97 incl. Btw
  • PDF ontwerp bedrukking € 7,50 incl. Btw
  • Bedrukking beide zijdes € 15,- incl. Btw
  • Verzendkosten € 8,40 incl. Btw

Uiteraard kunt u het bedrukken van de tas ook zelf regelen bij de lokale drukker. 

De afmeting van de tas is 46 x 30 x 8 cm

Kleur:

Zwart met wit vlak, binnenkant grijs.

Voor info kunt u contact opnemen met Eric van Wijk (De Groene Mat) op: 0620012304 of mailen naar: info@degroenemat.com

Volgende wedstrijd
Dinsdagavond om 18.45 uur spelen we uit voor de beker tegen Meerkerk 3.

Opstelling
Danny van Dijk, Bassie Scholes, Ludo de Heus, Ronald Verhoeven, Robbert IJzerman, Thomas Tamerus (Danny van den Heuvel), Martijn Koman, Leon den Hollander (Marco Kant, Huub Stapel, Rick van Garderen (Freek Vorthoren) en Hans van Megen.

Klik hier voor website van Kozakken Boys 3 (standen, uitslagen etc.)

Vorige pagina

Derde wint op 'De Roef'

Derde wint op 'De Roef'
29/08/2014

Gisterenavond stond de derby uit tegen Sleeuwijk 2 op het programma, dit was voor ons de tweede wedstrijd voor de beker. De wedstrijd stond in eerste instantie thuis op de Zwaaier op het programma, maar vanwege het vroege tijdstip van aanvang werd besloten deze wedstrijd om te draaien en daar hadden achteraf gezien geen spijt van, het derde won uiteindelijk met 0-2.

1e helft
In de warming-up viel het er gisterenavond wel met bakken uit en zo begonnen we allemaal als verzopen katjes aan de wedstrijd. Vanaf het beginsignaal is het een gelijk opgaande wedstrijd met over en weer een aantal mogelijkheden. Sleeuwijk was het dichtst bij het eerste doelpunt van de avond, maar vanwege buitenspel ging deze treffer niet door en ook bracht de lat een keer redding voor ons. Aan de andere kant waren wij zelf ook een aantal keer dichtbij de openingstreffer, Rick had hem op zijn schoen, maar die zat met zijn gedachten bij zijn schatje, die op de tribune zat en zo bracht hij deze kans om zeep. Uiteindelijk kwamen we zelf op een 0-1 voorsprong, Leon gaf met een zuivere en droge knal de goalie het nakijken, door het kletsnatte velde kreeg de bal steeds meer vaart en was er voor de keeper geen redden meer aan, met deze 0-1 voorsprong gaan we ook de rust in.

2e helft
De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, achterin stond het een keer als een huis en zo konden we op zoek gaan naar de volgende (en beslissende) treffer. Uit een wervelende aanval over de rechterkant kwam de bal terecht op het hoofd van Lommers, maar helaas eindigde zijn inzet op de lat, die aanval had veel meer verdiend! We hadden gisterenavond een extra pinchhitter meegenomen, in de persoon van Freek Vorthoren, die is altijd goed voor een doelpuntje en dat liet hij gisterenavond maar weer eens blijken. Hubert ging op avontuur en legde de bal keurig breed op Freek en die lepelde de bal eenvoudig over de keeper heen en besliste hiermee ook meteen deze bekerwedstrijd tot grote vreugde van onze trainer, die een vreugdesprong maakte, of we de Cup met de grote oren hadden veroverd, heerlijk om te zien hoe bedreven Ger is en dat zich dat dan ook terug betaald in de wedstrijden. We speelden namelijk een prima wedstrijd met een paar heerlijke aanvallen, waarop we verder kunnen borduren de komende trainingen.

Hey Biertje !!!
Na afloop gingen de meeste van ons meteen terug richting de Zwaaier in Werkendam, ons was ten oren gekomen, dat er problemen zijn met het bier in de kantine van Sleeuwijk. Dit schijnt de gemoederen al een tijdje aardig bezig te houden bij onze buren, dus namen wij het zekere voor het onzekere en gingen dus terug naar Werkendam voor een ijskoude gele rakker van onze eigen trouwe barman op de donderdagavond, bij u beter bekend onder de naam van de Berge.

Volgende wedstrijd
Morgen trainen we om 11.00 uur, de wedstrijd die voor morgen op het programma stond hebben we helaas af moeten zeggen. De bekerwedstrijd van gisterenavond heeft toch zijn sporen nagelaten en een aantal loopt me te veel pijntjes dus vandaar mogen een herstel training op de Zwaaier. Volgende week zaterdag start de competitie met om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen De Alblas 2.

Opstelling:
Danny van Dijk, Bassie Scholes, Etienne Koman, Thomas Tamerus (Martijn Koman), Robbert IJzerman, Martijn Lommers, Teusil Visser, Leon den Hollander, Huub Stapel, Hans van Megen en Rick van Garderen (Freek Vorthoren).

Klik hier voor de website van het derde voor nog meer nieuws, uitslagen en foto's

Vorige pagina

Derde wint knotsgekke wedstrijd

Derde wint knotsgekke wedstrijd
24/08/2014

Gisteren speelde het derde de eerste wedstrijd voor de beker, om 12.30 uur speelden we in Dordrecht tegen Dubbeldam 2, het werd een waar doelpuntenfestijn, waarin we met 4-7 aan het langste eind trokken.

1e helft
Helaas kwam de scheidsrechter gisteren niet opdagen en was iemand van Dubbeldam bereid om te fluiten, zodat de wedstrijd toch doorgang kon vinden. Op het kunstgrasveld werd het een eerste helft, waarin we zelf vier keer tot scoren kwamen en we er ook drie letterlijk weggaven. De 0-1 viel uit een corner, die Ludo met zijn linker er in één keer indraaide, wat een “goud” linkerbeen heeft die toch. Niet veel later kwamen we op een 0-2 voorsprong, het was Hans die uit een klutssituatie eenvoudig binnen kon tikken. Dachten we op een veilige voorsprong te staan, sloeg het compleet, door eigen toedoen overigens, helemaal de andere kant op en voor we het in de gaten hadden stond er een 3-2 tussenstand op het scorebord? Nadat we deze drie tegengoals te boven waren gingen we dan zelf iets beter spelen en dat resulteerde nog in twee treffers voor de rust, de gelijkmaker kwam van de nagel van Rick en Leon bepaalde met een droge knal de ruststand op 3-4 in het voordeel van het derde.

2e helft
In de tweede helft vallen de doelpunten wederom als rijpe appelen uit de lucht, al snel was het Danny die de 3-5 voor zijn rekening nam. Met zijn tweede van de middag, was het nu een bewuste of een mislukte voorzet, in ieder geval het was een wonderschoon doelpunt bepaalde Rick de stand op 3-6 en zo leken de drie punten dan toch echt veilig en wel in de tas te zitten. Maar toch waren we wederom niet alert en zo lag er weer eentje achter Richard in het netje. Het slotakkoord van dit waar doelpuntenfestijn komt op naam van Frans, die keurig de diepte werd ingestuurd en oog in oog met de goalie niet faalde en zo de eindstand op 4-7 bepaalde in het voordeel van het derde. Gelukkig wisten we gisteren wel het netje wat vaker te vinden, maar over de tegengoals, die we wel erg makkelijk weggaven, moeten we ons zorgen maken en daar zal de komende tijd nog hard aan gewerkt moeten worden!

Volgende wedstrijd
Donderdag spelen we (na goedkeuring van KNVB) de volgende wedstrijd voor de beker UIT tegen Sleeuwijk 2 aanvang van deze wedstrijd op sportpark De Roef is om 19.30 uur. De wedstrijd stond eerst op het programma in Werkendam en dan al om 18.30 uur, in goed overleg met beide ploegen is besloten om deze wedstrijd in Sleeuwijk te spelen en ook het aanvangstijdstip met een uur op te schuiven, zodat iedereen nog op tijd kan eten bij moeders de vrouw.

Opstelling:
Richard Verhoeven, Bassie Scholes, Etienne Koman, Thomas Tamerus, Robbert IJzerman, Ludo de Heus, Danny van den Heuvel, Leon den Hollander, Huub Stapel, Hans van Megen en Rick van Garderen (Frans Schmidt).

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3 voor meer nieuws en foto's

Vorige pagina

Derde verliest van GRC'14 2

Derde verliest van GRC'14 2
22/08/2014

Gisterenavond speelde het derde een oefenwedstrijd thuis tegen GRC’14 2.GRC’14 is voortgekomen uit een fusie tussen Giessen en Rijswijk en dus konden we op een sterke tegenstander rekenen, we hadden absoluut niet hoeven te verliezen, maar toch stond er na negentig minuten een 1-2 eindstand op het scorebord.

Scheidsrechter
Hoe vaak ligt het niet aan de scheidsrechter? Gisteren hadden we helemaal geen scheidsrechters en dus was Rini bereid om deze wedstrijd te leiden, zijn eerste optreden als scheidsrechter bij de senioren, normaal fluit hij alleen maar pupillen. Op geheel eigen (en vooral Engelse) wijze liet hij veel toe en dat kwam de wedstrijd ten goede, morgen is hij overigens weer grensrechter wegens vakantie van Wim.

1e helft
Al snel in de eerste helft kwamen we op een 1-0 voorsprong, Hans ging goed door en veroverde de bal en schoof de bal keurig breed op de mee op gekomen Martijn, die eenvoudig de 1-0 kon binnen tikken. Volgens de aanvoerder van de tegenpartij was hier een overtreding (?) aan vooraf gegaan, op geheel eigen wijze maakte hij dit kenbaar aan de scheidsrechter, die op zijn beurt dacht dat hij oog in oog met Gerald Vanenburg stond. We kregen in de eerste helft een flink aantal kansen, maar zoals zo vaak, weten we nog maar moeilijk het net te vinden, soms komen we letterlijk een teennagel te kort, of niet Ricky? We gaan uiteindelijk met een 1-0 voorsprong de rust in.

2e helft
In de tweede helft een aantal wissels en of het nu daar mee te maken had, maar het spel ging met de minuut achteruit, wat resulteerde dat de bezoekers steeds makkelijker konden gaan voetballen. Met die ruimte en vrijheid wisten ze wel raad en ook door geklungel van onszelf wisten ze zelf de 1-0 achterstand om te buigen naar een 1-2 voorsprong. Bij de 1-1 gaat onze goalie niet vrijuit en de 1-2 is een overigens keurige goal van GRC’14. Spaarzaam duiken we nog eens op voor de goal van de bezoekers, waar Dennis Mijdam onder de lat stond, keepte (en vooral voetbalde) een prima pot, hij wist zijn doel in de tweede helft schoon te houden, mede ook doordat we zelf niet met scherp schoten en zo eindigde deze wedstrijd in een 1-2 nederlaag.

Volgende wedstrijd
Morgen spelen we de eerste bekerwedstrijd om 12.30 uur uit tegen Dubbeldam 2.

Opstelling:
Danny sperzieboon van Dijk (Richard Verhoeven), Bassie Scholes, Etienne Koman, Thomas Tamerus, Robbert IJzerman, Kevin Ippel (Ludo de Heus), Martijn Lommers, Ludo de Heus (Leon den Hollander), Huub Stapel (Antonio Aurino), Hans van Megen en Rick van Garderen.

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3

Vorige pagina

Pagina's