Senioren

Onverdiende nederlaag tweede

Onverdiende nederlaag tweede
31/03/2015

Na 2 goede overwinningen tegen SSV’65 en Almkerk stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper Pelikaan op het programma. De thuiswedstrijd was Kozakken Boys 2 voetballend de betere ploeg, maar ging de wedstrijd helaas met 2-1 verloren, na een 1-0 voorsprong. Dat was deze keer precies hetzelfde geval en kan Pelikaan zich klaar gaan maken voor het kampioensfeestje.

In de 1e helft was Kozakken Boys die het voetbal verzorgde van achteruit en zich keurig onder druk van pelikaan uit voetbalde. Hierdoor ging Pelikaan wat meer inzakken,  om de ruimtes kleiner te maken. Na een halfuur spelen was het een keurige pass van Stefan de Keijzer op Johnny, die alleen door kon lopen op de keeper van Pelikaan. Hij werd neergelegd door een de laatste verdediger van Pelikaan en dit betekende een strafschop en ‘slechts’ een gele kaart. Gerco schoot de penalty keurig onder in de hoek en bracht 0-1 op het scorebord. Op slag van rust was er nog een grote kans voor Martijn, maar de keeper van Pelikaan bracht prima redding.

In het begin van de 2e helft ging Kozakken Boys op zoek voor de 0-2, maar door 2 totaal onbegrijpelijke beslissingen konden we de score niet uitbreiden. Eerst werd Kevin Sluijk weggestuurd, die uit het middenveld kwam lopen, maar werd vakkundig en onterecht afgevlagd door de grensrechter van Pelikaan. Een paar minuten later werd Kevin Ippel hard ten val gebracht in de 16-meter, maar de scheidsrechter besloot tot ieders verbazing dat er niks aan de hand was. Hierna ging Pelikaan op zoek naar de gelijkmaker en werd het spel een stuk rommeliger. Waar lichte overtredingen van de kant van Kozakken Boys werden bestraft, vond de scheidsrechter het niet nodig om overtredingen van Pelikaan te bestraffen. In de 85e minuut kwamen de Peli’s uiteindelijk toch op gelijke hoogte vanuit een corner. Vlak daarna werd Stefan met rood weggestuurd vanwege commentaar op de scheidsrechter. Tot overmaat van ramp scoorde Pelikaan in de 93e nog de 2-1 en ging deze wedstrijd helaas verloren, want even later blies scheidsrechter Safranti voor het einde.

De uitslag was heel erg zuur en ook niet verdiend, maar het spel biedt zeker perspectief voor de komende wedstrijden. Aanstaande zaterdag zijn we een dagje vrij en op paasmaandag wordt er om 14.30 uur thuis op de Zwaaier gespeeld tegen Oranje Wit 2.

Opstelling: Elroy Vink, Kevin Ippel, Chawila Doekhi, Corné Nijhof, Stefan de Keijzer, Gerco Nijhof, Martijn Lommers, Tim Hartman, Jesse van Oord (’86 Ronald Verhoeven), Johnny Schouten, Kevin Sluijk

Vorige pagina

Derde wint weer eens

Derde wint weer eens
29/03/2015

Gisteren speelde het derde op de Zwaaier in Werkendam tegen Pelikaan 4. Het was zaak om de punten in Werkendam te houden en in die missie zijn de manschappen van trainer Ger Klop geslaagd, Pelikaan werd op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

1e helft
In de eerste helft zaten we er vanaf minuut 1 meteen lekker in en al snel kregen we de eerste mogelijkheden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat we al snel op een 1-0 voorsprong kwamen, Ludo scoorde uit een kort genomen corner de openingstreffer en daarmee beloonde hij zijn goede spel en zijn goede trainingen van de laatste weken. De bezoekers lieten het balletje ook lekker rond gaan en zo was het voor de neutrale toeschouwer een leuke pot voetbal om naar te kijken. We kwam door Hubert op een 2-0 voorsprong, overigens ging hier wel een heerlijke assist van Hans aan vooraf, door het hart van de defensie sneden we er doorheen als Barcelona in haar hoogtij dagen.

Ambulances, hoofdwonden
Met nog 8 minuten op de klok gaat het ineens finaal mis op de Zwaaier, Martijn Koman kwam keihard in botsing met een tegenstander, met als gevolg voor beide een grote hoofdwond. Martijn had een snee van 15 centimeter en met 20 hechtingen werd hij weer vanuit het Ziekenhuis naar huis gestuurd. De tegenstander had een grote wond precies in het midden van zijn hoofd en met 12 hechtingen mocht hij ook het ziekenhuis verlaten. Vanaf deze plaats wensen wij beide spelers een voorspoedig herstel toe. Ook onze dank aan Theo, die snel reageerde door de huisartsenpost te alarmeren, die vervolgens na overleg met Theo de ambulances lieten uitrukken om de twee heren mee te nemen naar het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem.

2e helft
De tweede helft begon na een onderbreking van drie kwartier, eerst speelden we nog de resterende tijd van de eerste helft uit.  De bezoekers kwamen beter uit de lange onderbreking en kregen een flink aantal kansen, maar gelukkig voor ons wist Danny weer eens de nul te houden gisteren en dat was een tijd geleden. Als die aan de ene kant niet valt, dan weet u het wel en zo ging het gisteren ook, hun de kansen wij de doelpunten. De 3-0 was van Tim Hartman, maar wat een actie van Thomas ging daar aan vooraf, je hebt assists en je hebt assists, heerlijk hoe hij de bal met zijn hoofd klaar legde voor Tim en toen was het nog maar een koud kunstje om de bal binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Hans, die vlak voor tijd een corner er in één keer indraaide en hiermee de eindstand op 4-0 bepaalde, maar toen was het inmiddels al wel half zes geloof ik en vond de scheidsrechter het welletjes om af te fluiten. Een broodnodige overwinning voor het derde en zo klimmen we een paar plaatsjes omhoog, alleen staan we nog wel steeds veel te laag, gezien ons vertoonde spel.

Volgende week zaterdag spelen we om 14.30 uur thuis tegen Peursum 2.

Opstelling: Danny van Dijk, Bassie Scholes, Etienne Koman, Ronald Verhoeven, Thomas Tamerus, Ludo de Heus, Martijn Koman (Tim Hartman), Danny van den Heuvel (Rick van Garderen), Huub Stapel, Rohan Vink en Hans van Megen.

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3 voor alle uitslagen, standen en meer nieuws

Vorige pagina

Tweede wint dik verdiend van Almkerk!

Tweede wint dik verdiend van Almkerk!
24/03/2015

Vorige week werden er eindelijk weer eens 3 punten gehaald bij SSV’65 in Goes met een beperkt aantal spelers, waar zelfs de assistent trainer nog op de bank zat. Zaterdag was dit weer helemaal anders en moesten er weer keuzes worden gemaakt. Zo stonden 3 basisspelers van vorige week (die het uitstekend hadden gedaan) afgelopen zaterdag niet bij de eerste 11. In de week voorafgaand werd er goed en fel getraind en iedereen was dus klaar voor de derby. Er moest immers een keer gewonnen worden van Almkerk, na 2 gelijke spelen en een nipte nederlaag.

Het 2e elftal was vanaf minuut 1 de ploeg die het spel maakte, waar Almkerk wachtte op de fout van de thuisploeg. Na 10 minuten spelen was het al raak. Het was een foutieve terugspeelbal, die Kevin Sluijk onderschepte en vervolgens koelbloedig afrondde. Het 2e elftal ging op zoek naar nog een treffer, maar dit leidde niet tot echte kansen. Waar er vooraf voor gewaarschuwd werd, gebeurde ook. Door een slippertje bij ons achterin, profiteerde Almkerk meteen en kwam op gelijke hoogte. Na 35 minute spelen nam Kozakken Boys weer de leiding. Het was wederom kevin Sluijk die de bal onderschepte en de bal vanaf 18 meter schitterend in hoek krulde, dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was het spelbeeld hetzelfde, alleen werd het wat rommeliger van beide kanten. Er gebeurde vrij weinig tot de 83e minuut. Het was Johnny die na een mooie counter de 3-1 maakte.  De wedstrijd leek gespeeld, maar 2 minuten voor tijd maakte Almkerk de aansluitingstreffer door een vrije trap mooi binnen te schieten. De scheidsrechter (die overigens prima floot) trok om onverklaarbare reden nog 6 minuten bij, waardoor het nog even spannend werd. Maar Almkerk creeerde geen grote kansen meer en zo werd de eerste overwinning tegen de zuiderburen behaald in de Reserve Hoofdklasse.

Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstijd tegen de koploper Pelikaan. Zij zijn bijna niet meer te achterhalen door de andere ploegen in strijd om het kampioenschap. De thuiswedstrijd was het 2e elftal toch de veel beter ploeg, maar trok Pelikaan uiteindelijk aan het langste eind. Kunnen we voor een stuntje zorgen en de 3e overwinning op rij pakken?

Opstelling: Elroy Vink, Kevin Ippel, Wesly Pollemans (’60 Corné Nijhof), Chawila Doekhi, Stefan de Keijzer (’60 Tim Hartman), Gerco Nijhof, Jesse van Oord, Medhi Naqqadi (’75 Martijn Lommers), Davi Soares Lizardo, Johnny Schouten, Kevin Sluijk

Vorige pagina

Dames winnen met 8-0!

Dames winnen met 8-0!
23/03/2015

Lief Dagboek, zaterdag hebben we weer een keer een thuiswedstrijd gespeeld. Dit keer speelde we tegen de dames  van Altena. De vorige keer hebben we net met 3-2 verloren dus waren we er nu extra op gebrand om te gaan winnen. De pittige trainingen van Leonard afgelopen weken hebben ons al goed voorbereid op de wedstrijd.

Leonard is zo zenuwachtig voor deze wedstrijd, dat zn hart soms een slag over slaat. Het gecoach langs de lijn doet wonderen met het team en dat blijkt ook wel tijdens deze wedstrijd. Het ene na het andere doelpunt valt en ons geluk kan niet meer op.

We beginnen de wedstrijd met wat ‘tikkie takkie’ maar na 12 minuten gaan we flink de aanval in. Altena komt een stukje richting ons doel, maar dit wordt netjes opgevangen door Laura. Het is natuurlijk Marieke die daarna sterk terugkomt en het eerste doelpunt in de 24ste minuut maakt. Bo en Marieke stormen samen ook richting het doel, maar de keepster weet een tweede doelpunt te voorkomen. Ook complimenten voor de keepster die daarna een vrije trap (lees: kanonskogel) van  Marissa weet te stoppen. Nieuwendijk zet ook weer de aanval in en krijgen een corner mee. Deze levert gelukkig geen gevaar op en met een flink trap van Thirza is deze weer weg.

Weer een vrije trap. Marissa krijgt nog een kans om deze nu wel voorbij de keepster te schieten en dat lukt! Marissa maakt de 2-0 in de eerste helft. Gelukkig was Hennie dit keer wel net op tijd om mee te kunnen genieten van dit doelpunt.

Na de rust gaan we ook weer met een power gevoel het veld op. Aangesterkt door de banaantjes in de kleedkamer trekken we weer op naar het gebied waar de doelpunten gemaakt moeten worden. Marieke heeft de bal weten te veroveren en staat ermee recht voor het doel. Na wat gepingel lukt het haar niet om een mooi schot te nemen en besluit ze voor deze keer de linkse kant eens uit te proberen. En dat werkte! Met een mooi lobje  over de keepster heen is de 3-0 in the pocket!

Simone en Marieke gaan samen de aanval in en met een mooie assist van Simone weet onze topscoorster weer de bal in het mandje te leggen. Altena geeft nog niet op en probeert nog een aanval om de eer te herstellen, maar onze ausputzer Marissa geeft ze geen kans en knalt de bal zo weer terug naar voren. De bal wordt onderschept door de keepster, maar deze wordt opgevangen door Bo. De bal weet Marieke weer te bereiken, Mariek weet het doel weer te bereiken en zo is het als snel in de tweede helft 5-0.

Cynthia speelt het tweede deel van de tweede helft wat meer verdedigend om deze mooie score te behouden. Dit lijdt ook weer tot leuke acties, waarin de trainingen van Leonard weer mooi terugkomen in deze match. Cynthia neemt een corner en schiet de bal prachtig hoog voor de pot, waar het Marieke is die de bal met haar hoofd een tikkie richting het doel duwt en zo haar 5de goal voor vandaag mag opschrijven.

Onze topscoorster mag even uitrusten op de bank en Eline en Anouschka nemen het over. Samen gaan ze in de aanval, maar Eline wordt in de zestien onderuit gehaald en krijgt een penalty van de scheids. Dit tot grote frustratie van Nieuwendijk. De penalty wordt door Eline zelf genomen en zo mag Eline vandaag ook een doelpunt op haar naam zetten. Dit tot grote vreugde van Leonard. Wat voor afspraak ze hadden, geen idee.. maar het heeft gewerkt!

Nu Marieke op de bank zit is er plaats voor andere speelsters om ook eens een overwinningspunt te maken. Het laatste doelpunt, de 8-0 wordt gemaakt door Cynthia. Vanuit achteren trekt ze helemaal naar voren en weet de keepster te slim af te zijn door een mooie hoek uit te kiezen.

Grote vreugde heerst aan het einde van de wedstrijd. Onze supporters werden na de wedstrijd met een applausje bedankt en ook in de kleedkamer werd er even een kort liedje gezongen voor Leonard en Kees.

Zaterdag 28 maart staat ons weer een zware dobber te wachten tegen Almkerk. Maar als we zo weten te spelen als vandaag, zal dit zeker een spannende wedstrijd worden! De wedstrijd wordt gespeeld bij Almkerk uit om 12:00 uur. 

Klik hier voor de facebook pagina van onze Dames

Vorige pagina

Derde opnieuw onderuit

Derde opnieuw onderuit
22/03/2015

Gisteren stond de uitwedstrijd tegen directe concurrent HSSC’61 2 op het programma in Hei- en Boeicop, door een ongelukkig openingsdoelpunt van onze zijde hielpen we de thuisploeg in het zadel en deze klap kwamen we niet meer te boven en zo stond er na negentig minuten uiteindelijk zelfs een 3-0 eindstand op het scorebord en hierdoor nemen de zorgen voor het derde met de week toe.

Op donderdagavond hadden we slechts tien man op papier staan en zo moest ondergetekende zijn schoenen weer uit het vet halen, om zodoende met elf man aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Gelukkig sloten er gisteren vier spelers van de A1 na hun met 0-4 gewonnen wedstrijd aan bij het derde, de spelerspassen kwamen wat later aan dan de spelers, anders hadden ze veel meer minuten kunnen maken, toch vanaf deze plaats nogmaals onze dank aan Johnny, André, Remco en Toine, klasse mannen! Het is al weken schrapen voor het derde om aan genoeg spelers te komen, een aantal blessures, spelers die lopende het seizoen gestopt zijn, vakanties, K3, etc. We hopen dan ook dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt om de resterende zeven wedstrijd er alles aan te doen om aanwezig te zijn, zodat we het derde kunnen behouden voor de reserve tweede klasse!!!

De wedstrijd begon gisteren om 14.30 uur op sportpark Het Plein, een straf windje en een zonnetje waren de ingrediënten voor een lekker pot voetbal. We waren voetballend gezien de bovenliggende partij, alleen om nou te zeggen dat we de ene na de andere kans creëerden, daar was absoluut geen sprake van . Een paar mogelijkheden, die we als we die wat slimmer hadden weten uit te spelen, om hadden kunnen zetten in een doelpoging. De thuisploeg werd ook niet al te gevaarlijk in het eerste bedrijf en zo was het niet verrassend te noemen dat we met een 0-0 ruststand de kleedkamer in gingen.

In de tweede helft werd ondergetekende samen met Thomas al snel gewisseld om twee frisse jeugdspelers van onze A1 in te brengen. De leider ging even snel de kleedkamer in om een warme jas aan te trekken en zo niets te hoeven missen voor het verslag van deze wedstrijd, helaas net toen hij de kleedkamer binnen liep hoorde hij gejuich en dat was te luid voor de meegereisde supporter. Bij terugkomst bleek hoe die goal tot stand was gekomen, een diepe bal van de thuisploeg, die eenvoudig weggeschoten kon worden door onze goalie, maar helaas maaide hij finaal over de bal heen en zo was het een koud kunstje voor de thuisploeg om de 1-0 binnen te tikken. Na deze domper was het zaak om de draad weer snel op te pakken en het moet gezegd worden, dat doen we wekelijks, ons spel is absoluut niet slecht, alleen door alle omstandigheden waarin we momenteel verkeren zitten we duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. We krijgen een aantal flinke kansen in de resterende tijd, maar helaas mocht het gisteren wederom weer niet zo zijn. De thuisploeg wist gisteren nog wel twee keer het net te vinden, waarbij de derde goal al dan wel of niet een eigen goal was van onze goalie, maar dat mag u hem zelf vragen. Door deze nederlaag ging HSSC’61 2 ons voorbij op de ranglijst en zo staan we op een tiende plaats en moeten we uit gaan kijken dat we niet in de nacompetitie terecht komen, of nog erger rechtstreekse degradatie.

Vorige week zaterdag werd de wedstrijd thuis tegen ASWH 3 vanwege te weinig spelers afgelast, deze wedstrijd halen we nu aanstaande donderdag 26 maart in. Op de Zwaaier in Werkendam rolt de bal tussen beide ploegen vanaf 20.00 uur en we kunnen wel wat steun gebruiken tegen deze tegenstander. Zaterdag 28 maart spelen we om 14.30 uur thuis tegen Pelikaan 4.

Opstelling: Danny van Dijk, Bassie Scholes, Etienne Koman, Thomas Tamerus (Toine van der Pijl), Rohan Vink (Remco Vorthoren), Martijn Koman, Teus Visser, Huub Stapel, Ludo de Heus (André van Rosmalen, Rini Visser (Johnny Lommers).

Klik hier voor de website van Kozakken Boys 3 voor alle uitslagen, standen en overig ieuws

Vorige pagina

De Alblas VR2 - Koz. Boys VR1

De Alblas VR2 - Koz. Boys VR1
16/03/2015

Lief Dagboek: Vandaag heb ik weer een wedstrijd gespeeld en dit keer kwamen we met 19 meiden, Kees en Leonard aan bij de Albas. Met 13 dames van onszelf en een versterking van 4 meiden van de C zijn we de wedstrijd ingegaan. Melanie heeft de scheids geholpen met de vlag en Eline zorgde voor de emotionele support.

We begonnen de wedstrijd direct met een aanval. Cynthia legde direct een mooie diepe bal klaar voor Marieke die direct uithaalde op het doel. Helaas was de keepster voorbereid en ving ze de bal  netjes op. Kort daarna kreeg Marieke weer een kans, maar werd er voor buitenspel gevlagd.

De meiden van de Albas zijn lekker aan het tikken. Wij gaan er fel op in, maar dit werd meer een ping-pong spelletje. De Albas maakt een prachtig doelpunt die niet te stoppen was door Rianne. Gelukkig voor ons stond de speelster van hen buitenspel waardoor dit doelpunt werd afgekeurd door de scheids. Kort daarna lukt het ze alsnog een doelpunt te maken. Gelukkig was onze reactie hierop op goed en wisten we het gelijk 1-1 te maken. Marissa nam weer een vrije trap, die zoals altijd perfect terecht kwam. Marieke wist er deze keer goed gebruik van te maken en schoot de bal rustig, maar wel door de benen van de keepster, in het net. Binnen 8 minuten stond het al 1-1.

De dames van de Albas gingen ook de strijd weer aan, want ze wilde weer op een voorsprong komen. Ze weten gevaarlijk ver richting het doel te komen, maar Marissa en Rianne weten een doelpunt te voorkomen. De bal wordt weer naar voren gespeeld en het is Marieke weer die ons op een voorsprong brengt door een punt te maken. 1-2. Er komt kort daarna weer een kans voor ons. Dit keer is het Marieke die de bal voorgeeft, maar Bo krijgt het net niet voor elkaar om deze af te ronden. De Albas komt ook terug weet de stand weer gelijk te brengen naar 2-2. Het loopt spannend op zo met de doelpunten.

Marieke en Anouschka gaan ook lekker fel door. Ze komen samen op naar voren, Anous krijgt een mooie kans en schiet netjes richting doel. Helaas ging deze net langs de verkeerde kant van de witte paal. We breken iedere steeds netjes door de verdediging heen, maar het derde doelpunt wil nog niet lukken, ondanks dat we aan de sterkere hand zijn. De tegenpartij komt ook weer met een aanval maar deze wordt sterk verdedigt door Laura en de bal komt bij onze keepster terecht. Samen met Melanie, Marissa en Amber weet Laura veel aanvallen van de Albas te stoppen. Vanuit daar wordt de bal weer lekker naar voren geknald. Na 22 minuten neemt Cynthia een corner. Het is Marieke die met haar hoofd de lucht ingaat en de bal perfect voorbij de keepster kopt. Dit brengt ons weer op een voorstand van 2-3. Simone en Marieke breken samen ook weer door, maar dit keer weet de keepster de bal wel te onderscheppen door goed uit te komen.

Na een korte peptalk van Leonard in de rust en een lekker bekertje erg zoete limo in de kleedkamer kunnen we er weer tegenaan. Thirza gooit de bal netjes in de voeten van Marieke, die de bal direct richting doel schiet. De bal rolt mooi voor het doel langs, maar gaat er niet in.

De Albas krijgt nog een hele mooie kans, maar schiet de bal hoog over een open doel. Stik zenuwachtig word ik er van, want die voorstand willen we in de tweede helft wel behouden. Helaas weet de Albas het dan toch 3-3 te maken na 9 minuten. Met z’n allen wordt er goed aangevallen, maar ook erg goed verdedigt. Iedereen zakt netjes terug om de verdediging te helpen. Ook Rianne weet nog een paar mooie aanvallen op het doel te stoppen. Als de Albas een vrije trap krijgt, wordt deze al gestopt in de sterke muur die er is neergezet.

Cynthia en Marieke werken de bal weer naar voren. Met behulp van Esmee en Simone worden er nog wat aanvallen gedaan, maar deze worden netjes gestopt door de keepster of de verdediging. Na 30 minuten is het dan toch weer Marieke die weet te scoren. De aanval van Marieke werd geblokt door de verdediging, maar kwam direct weer voor de voeten voor Marieke die de bal terugkaatste naar het doel. 3-4.

Zoals het de hele wedstrijd al gaat, gaan de doelpunten gelijk op. De albas laat zien dat ze deze wedstrijd niet zonder punten willen afsluiten en weten dan ook nog een doelpunt te maken. We proberen nog een paar keer het doel te vinden om onze voorstand weer te behalen. Een heerlijk 1-2’tje tussen Marieke en Anouschka, die de bal net van de lijn houd, mag ook niet baten.

Uiteindelijk mogen we dan met 1 punt weer terug naar huis. Het was echt super dat de meiden van de C meededen. Voortaan gaan ze ook met ons meetrainen doordeweeks. Eigenlijk kunnen we ze dus wel al beetje de ‘kleine’ dames gaan noemen.

Kees had zijn camera meegenomen. Deze foto’s staan op onze nieuwe facebookpagina

Nou lief dagboek, dit was het weer voor vandaag. Volgende week spelen we thuis tegen Altena. Hopen dat er dan weer een heerlijk zonnetje schijnt en we veel supporters langs de lijn hebben!

Vorige pagina

Tweede laat zien wat een team is!

Tweede laat zien wat een team is!
16/03/2015

Na een hele teleurstellende nederlaag bij GJS vorige week, waar er geen winnaarsmentaliteit werd getoond en ook de instelling te wensen overliet, stond vandaag de uitwedstrijd tegen het Zeeuwse SSV'65 op het programma. Donderdagavond was het flink puzzelen met spelers. Maar nadat bekend werd dat het 3e elftal niet hoefde te spelen (ook spelerstekort), waren er toch 3 spelers van 3e bereid om mee te gaan naar het verre Zeeland. Dit in tegenstelling tot sommige spelers die niet konden spelen, die Spakenburg verkozen boven het eigen team..

Uiteindelijk waren er 3 wissels, waaronder de assistent trainer. Om 15.00 uur werd er afgetrapt op het schitterende (beste kunstgras van Nederland?) veld van SSV’65.  Het begin van de wedstrijd namen de Werkendammers meteen het initiatief en dit leverde enkele kleine mogelijkheden op. Maar na een kwartier spelen viel, geheel uit het niets, de 1-0 voor de mannen uit Goes. Het was hun nummer 10, die de bal schitterend binnenschoot. Daarna werd het voetbal een stuk slordiger, maar bleef Kozakken Boys de bovenliggende partij. Zo’n 10 minuten voor de rust was daar dan ook de terechte gelijkmaker. Het was Kevin Ippel die de bal binnenkopte uit een corner. Daarna kabbelde de wedstrijd voort tot de rust.

Na de rust werd het spel er niet beter op, maar er werd wel geknokt als team, wat die week ervoor totaal niet gebeurde. Na 20 minuten spelen, kwamen Addy Verhoeven en Martijn Koman is het veld, voor de moegestreden Ronald Verhoeven en Martijn Lommers. Met Martijn kwam er weer iets meer rust op het middenveld, waardoor SSV’65 minder gevaarlijk werd door hun lopende nummer 8. Met nog 10 minuten te spelen, kwam er een voorzet van Tim Hartman op de geheel vrijstaande Kevin Sluijk. Die kopte de bal keurig in de hoek en dit zorgde voor een enorme ontlading. Hierna waren voor het doel van ‘de boys’ nog een paar hachelijke momenten, maar we kwamen met de schrik vrij en wonnen gezien de verhoudingen verdiend met 2-1.

Na de wedstrijd werd er op de terugweg nog een kijkje genomen in de Raayberg. Bij aankomst bleken wij de enige ploeg te zijn. Althans dat dachten we, maar wat bleek, er zaten nog 7 dames van voetbalvereniging Nieuwdorp. Zij waren geen onbekende, want vorig jaar waren zij er ook al. Het werd nog enorm gezellig, waarbij worsten (uit het spoelwater) werden gegeten, geskydived door de buschauffeurs, gezongen door Stefan, Tim en Teus, foto’s gemaakt en nummers werden uitgewisseld. De details zal ik u besparen. Het bleek maar weer, dat er nog een enorm teamgevoel is. Hopelijk heeft dit ons goed gedaan en kunnen we de komende weken nog vele 3 punters bij gaan schrijven.

Opstelling: Elroy Vink, Ronald Verhoeven (’65 Addy Verhoeven), Kevin ippel, stefan de Keijzer, Tim Hartman, Gerco Nijhof, Teus Visser, Martijn Lommers (’65 Martijn Koman), Jesse van Oord, Johnny Schouten, Kevin Sluijk 

Vorige pagina

Collectief falen Kozakken Boys 5

Collectief falen Kozakken Boys 5
15/03/2015

Na vorige week met ruime cijfers gewonnen te hebben van VVAC, stond er vandaag een wedstrijd op het programma van een heel ander kaliber; tegen de nummer 3, Drechtstreek 7. Net als vorige week trapten we ook nu 15 minuten later dan gepland af op een winterkoud sportpark Oostpolder.

We zijn nog geen 2 minuten bezig of de bal ligt al achter onze goalie. De linksbuiten van Drechtstreek besluit de bal voor te geven en tot ongeloof van iedereen, inclusief hemzelf, valt de bal over onze keeper in de rechterbovenhoek, 1-0. Op zich is er na deze goal nog niks aan de hand. Er is nog genoeg tijd om de achterstand om te buigen. Enig nadeel is wel dat je hiervoor zelf moet scoren en dat bleek deze middag een heel lastige opgave te zijn. Hoewel we  de bovenliggende partij zijn en ook de nodige kansen krijgen, weten we geen enkele daarvan te verzilveren. Zo weet Cees na een mooie actie de achterlijn te halen en geeft goed voor op Ralf. Hij heeft de hoek voor het uitkiezen, maar schiet de bal met links hoog over het doel. Daarnaast volgens er nog een legio aan kleinere kansen, waaronder een kopbal van Cees die net naast gaat en een puntertje van Gerrit die de keeper uit het doel weet te houden.

Toch is ons spel alles behalve goed te noemen. We hanteren veel de lange bal en de combinaties lopen niet lekker. Daarnaast maken we het onszelf vaak veel te moeilijk door verkeerde beslissingen te nemen. De grootste kans deze middag is voor Cees. Antonio kopt een lange bal goed door op de diep gelopen Cees, die eerder bij de bal is dan de uitgelopen keeper. Hij omspeelt de keeper, maar weet voor open doel de bal helaas niet in de doel te krijgen. Als zelfs deze kansen gemist worden, weet je dat het een heel lastige middag gaat worden. En zo gaan we, ook tot verrassing van Drechtstreek, met een 1-0 achterstand de rust in.

Na rust hebben we nog 45 minuten om het tij te keren, maar als snel blijkt dat het onze middag niet gaat worden. Na 5 minuten wil Ton de bal terug spelen op Andre, maar die krijgt het voor elkaar om te struikelen over het enige polletje op het kunstgrasveld (of gewoon over zijn eigen benen), waardoor de spits van Drechtstreek er zo met de bal vandaar kan gaan. Drechtstreek speelt de overtal situatie goed uit en zo is de 2-0 een  feit.

Na deze goal gaat er alles mis wat er verder nog mis kan gaan. Ons spel gaat hard achteruit, bijna elk duel wordt verloren en er ontstaat veel ruimte waar Drechtstreek het beste van weet te profiteren. Als Goes ook nog eens aan de handrem moet trekken door een stevige overtreding te maken en hierdoor 10 minuten naar de kant moet, is de organisatie bij ons helemaal zoek. Drechtstreek weet de 3-0 te maken en tot overmaat van ramp krijgt Thijs ook nog eens een domme rode kaart door de scheidsrechter te beledigen.

We mogen hierna van geluk spreken dat Drechtstreek nog maar een keer weet te scoren in de resterende minuten; een prachtige volley beland in de rechter bovenhoek, 4-0.

Zo krijgen we een ongenadig pak slaag dat we geheel aan onszelf hebben te wijten. We staan weliswaar nog 6 punten voor op de nummer 2 Wieldrecht, maar we moeten wel beseffen dat het echt anders moet, willen we aan het einde van het seizoen bovenaan de ranglijst staan.

Volgende week speelt het 5e thuis om 12:30 uur tegen Hardinxveld 8.

Opstelling: Stephan Kolijn, Tijs Schmidt, Eric Goes André Broere, Arjan Schmidt, Ralph den Dekker (Frans Schmidt), Ton Visser, Antonio Aurino, Cees Dingemanse, Gerrit van der Werken

Vorige pagina

Titel voor Jesse en Antonio

Titel voor Jesse en Antonio
12/03/2015

WERKENDAM Het Werkendamse duo Jesse van Oord en Antonio Aurino zijn vrijdagavond in Raamsdonksveer Nederlands kampioen Indoor Footvolley geworden. Een unieke prestatie omdat deze titel de voorbije tien jaar steeds was weggelegd voor een team uit Groningen.

Jarenlang vormde Antonio Aurino met zijn plaatsgenoot en boezemvriend Hendri Kant een onafscheidelijke en ook succesvolle twee-eenheid in de Nederlandse beachfootvolleywereld. In de wintermaanden streden zij al jaren mee om de nationale indoorcompetitie. Aurino en Kant wonnen in de buitenlucht heel veel toernooien, maar in het indoortoernooi werd het hoogste treetje op het podium nooit gehaald.

,,Misschien had ik met Hendri nu ook wel de titel gepakt. Maar het is natuurlijk fantastisch dat het in het eerste seizoen samen met Jesse van Oord is gelukt. Dit hadden wij vooraf nooit verwacht,’’ aldus Aurino. Een scheiding van zijn maatje Hendri Kant was onvermijdelijk. ,,Hij koos deze zomer om voor een voetbalavontuur bij Nivo Sparta.’’

Jesse van Oord, pas twintig jaar, is al jaren actief in het beachfootvolley-circuit. Aurino: ,,We trainen ook al jaren samen aan de Copa Kadijk en hebben in het verleden al de nodige partijtjes samengespeeld. En dan hadden we best wel een klik. Hij is net als ik bloedfanatiek en wordt elk jaar beter. En hij speelt net als Hendri het liefste aan de rechterkant, terwijl ik mij het meeste thuis voel aan de linkerkant. Ook dat past dus perfect. Er hoeft niemand te worden omgeschoold.’’

De titel werd op overtuigende wijze gepakt. ,,We zijn twee keer tweede geworden, de rest van de wedstrijden hebben we gewonnen. Met nog één wedstrijd in Groningen te gaan, kunnen niet meer worden ingehaald door Bart Zandman en Martijn ten Duis. Zij werden hiervoor zes jaar op rij kampioen. Een mooie bijkomstigheid van het winnen van dit NK is dat wij komende zomer nu de eerste keus hebben met betrekking tot het meedoen aan de grote buitenwedstrijden in Europa.’’

Tekst en foto's: Jan Volwerk

Vorige pagina

Vijfde komt goed uit de startblokken

Vijfde komt goed uit de startblokken
08/03/2015

Op de eerste lentedag van 2015 mochten we op 7 maart (!) eindelijk de eerste competitiewedstrijd na de winterstop spelen. Voor ons een goede check hoe het stond met ons wedstrijdritme en of er nog wat over was van onze vorm voor de winterstop. Gelukkig traden we aan tegen een minder sterke tegenstander; VVAC 6 uit Ottoland die momenteel laatste stonden op de ranglijst.

Om 16:15 uur zouden we aftrappen op sportpark De Put, maar dat vond de scheidsrechter nog niet laat genoeg, hij wilde nog even de wedstrijd van het eerste elftal afkijken en zo begonnen we om half 5 pas aan de wedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal blijkt al snel dat het niveauverschil tussen beide teams redelijk groot is. Hoewel we wat slordig beginnen aan de wedstrijd, komen we toch vrij snel op voorsprong. Na 10 minuten spelen valt een corner van René bij de tweede paal voor de voeten van Antonio die de bal naar binnen kapt en de 0-1 aantekent. VVAC wordt daarentegen nauwelijks gevaarlijk terwijl wij op zoek gaan naar de volgende goal. Die goal komt er dan ook na ongeveer 25 minuten spelen. Het is Frans die Cees bereikt en hij schiet de bal laag langs de tweede paal in het doel. Kort daarna valt ook die 0-3. Het is Cees, deze keer als aangever, die de bal goed voorgeeft en Ton ziet zijn schot via de onderkant van de lat achter de doellijn belanden. Daarna zwakken we wat af en geven we VVAC wat meer ruimte. Tot grote kansen leidt dat echter niet en zo gaan we met een 0-3 voorsprong de rust in.

Na rust blijken de wissels van VVAC het toch al zwakkere team zeker niet sterker te maken. Wij weten goed  te profiteren van geklungel achterin, waardoor Jacco kort na rust de bal in de lange hoek binnen schiet. In de 60e minuut volgt dan het hoogtepunt van de wedstrijd. Na 11 wedstrijden droog te hebben gestaan, schiet Gerrit zijn eerste goal van het seizoen binnen. Antonio zet hem via een mooi hakballetje vrij voor de keeper en Gerrit faalt niet, 0-5. Helaas kunnen we vanmiddag toch de nul niet houden. Uit een spaarzame aanval van VVAC wordt er van net achter de zestien op doel geschoten. Of het nu een houdbare bal was of dat er een lastige stuit is zat, de bal belandt achter het niet.

Veel mocht het echter niet baten, want in de resterende 20 minuten weten we nog maar liefst 4 keer te scoren. De 1-6 valt na een mooi uitgespeelde aanval via Cees, die het overzicht bewaart en Frans vrij voor het doel zet. Frans laat zien dat scoren met je ‘chocolade been’ gewoon mogelijk is (Antonio) en schiet de baal rustig in de korte hoek. Kort daarna weet Ton zijn directe tegenstander van 45+ bij de zijlijn te snel af te zijn (was de bal nu binnen of toch niet??) en stuurt hij Jacco diep, die  de 1-7 maakt. Het geluk kan Gerrit niet op als hij 10 minuten voor tijd zijn 2e van de middag (van het seizoen) denkt te maken. Hij schiet de bal langs de keeper richting de tweede paal, waar Jacco de bal net voor de doellijn net wel of net niet aanraakt. Wie deze goal nu precies op zijn naam krijgt, laten we maar in het midden. Dat mogen de heren samen nog maar even uitmaken. Het slotakkoord is voor Goes. Zijn voorzet komt via een speler van VVAC weer terug voor zijn voeten en met zijn gouden linker schiet hij de bal in de verre hoek. Eindstand: 1-9.

Volgende week staat op 15:30 uur de uitwedstrijd tegen Drechtstreek 7 op het programma.

Opstelling: Stephan Kolijn, Tijs Schmidt, Eric Goes (Ralph den Dekker), Arjan Scheffers (André Broere), Arjan Schmidt, Rene Slinger, Frans Schmidt, Antonio Aurino (Cees Dingemanse), Ton Visser, Jacco van Andel, Cees Dingemanse (Gerrit van der Werken)

Vorige pagina

Pagina's