Eerste elftal

Groot scherm in feesttent

Groot scherm in feesttent
29/05/2015

De wedstrijd tussen FC Lienden en Kozakken Boys wordt morgen om 17.00 uur live uitgezonden op een groot scherm in de feesttent. Voor de thuisblijvers is er dus de mogelijkheid om met elkaar in de feesttent de wedstrijd te volgen.

Vorige pagina

Parkeerproblematiek bij FC Lienden

Parkeerproblematiek bij FC Lienden
26/05/2015

Omdat FC Lienden over een zeer beperkte parkeergelegenheid beschikt adviseert het hoofdbestuur alle supporters die de wedstrijd willen bezoeken om dit zoveel mogelijk per supportersbus te doen. U voorkomt hiermee enorm lange loopafstanden.

De supportersvereniging kan een onbeperkt aantal bussen inzetten. Speciaal voor deze bussen heeft FC Lienden ruimte gecreëerd direct naast het hoofdveld. Ook kunnen supporters die met de bus gaan bij het instappen een toegangskaart kopen voor de wedstrijd. Ook dit scheelt weer lang wachten aan de kassa’s.

Supporters die met de bus gaan, maar ook met eigen vervoer, krijgen in de feesttent op ons sportcomplex vanaf 12.00 uur een gratis lunch aangeboden. De supportersbussen vertrekken vanaf 15.15 uur.

Opgeven voor de bus kan uiterlijk tot donderdagavond 21.00 uur.

Telefonisch bij Gerard Sas 0620562101 of op donderdagavond in de kantine.

Let op! Opgeven is ook uiterlijk donderdag tot 21.00 uur betalen.

Op dit moment zijn we nog aan het uitzoeken of het haalbaar is om de wedstrijd voor de achterblijvers op groot scherm uit te zenden in de feesttent. Hierover later meer.

Bestuur Kozakken Boys

Vorige pagina

Een slag verloren, maar met perspectief

Een slag verloren, maar met perspectief
23/05/2015

Kozakken Boys scoorde niet dat is het enige verwijt dat de thuisploeg zich mocht maken. De thuisploeg raakte diverse malen paal en lat en kreeg nog meer mogelijkheden maar het mocht allemaal niet baten. Dat FC Lienden profiteerde van een onnodige overtreding op de rand zestien was zuur maar zal in de return niet onoverkomelijk hoeven te zijn.

De strijd en passie was aanwezig, in Lienden moet het mogelijk zijn.

Klik hier voor de interviews met Buijs en Van der Haar na afloop van Kozakken Boys - FC Lienden door FOX Sports.

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Titelstrijd live op FOX Sports

Titelstrijd live op FOX Sports
19/05/2015

FOX Sports gaat definitief de strijd om het algeheel kampioenschap van de Nederlandse Topklasse op tv uitzenden. Dat is zojuist bekend geworden. Vorige week werd er al gesproken over dat FOX Sports mogelijk de ontknoping van de Topklasse zou gaan uitzenden. Dat is nu dus definitief. Topklasse.com sprak erover met Nico Wagenvoort van FC Lienden.

Pilot Tweede Divisie
Het gaat om zowel de heenwedstrijd op het sportpark van Kozakken Boys als de return bij FC Lienden. Het betreft een samenwerking tussen FOX Sports en Infostrada. Wagenvoort geeft aan dat het voor FOX Sports vooral een test is met het Nederlandse amateurvoetbal. ,,FOX Sports gaat kijken in hoeverre de Topklasse in de smaak valt bij de Nederlandse voetbalfan. Ze zijn benieuwd of het topamateurvoetbal aanslaat en kans van slagen heeft op de televisie. Daarmee kijken ze alvast vooruit om de nieuwe Tweede Divisie die er straks moet komen.”

Topklasse op de kaart
Dat de landelijke betaalzender voor het profvoetbal in Nederland deze twee finales gaat uitzenden op de televisie is in de ogen van Wagenvoort zeer positief. ,,Het laat zien hoe het voetbal in de Topklasse zich de afgelopen jaren heeft doorontwikkeld. Dat er interesse is om de Topklasse landelijk uit te zenden is prachtig.” FC Lienden gaat er alles aan doen om een mooie visitekaartje af te geven. ,,Wij hebben voor de wedstrijd van 30 mei LED boarding gehuurd voor langs het veld. Wij vinden het belangrijk dat de merknaam van het Topklasse voetbal als geheel op de kaart gezet wordt.”

Exposure
Vooralsnog gaat het alleen om de betaalzender van FOX. Voor zowel FC Lienden als Kozakken Boys is de uitzending op het kanaal van FOX geen financieel extraatje. ,,We zijn er lang mee bezig geweest. Er is voor ons geen financieel gewin in dit verhaal. Het is met name leuk voor de exposure van beide clubs en de Topklasse.” Zaterdag 23 mei wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Werkendam. Op sportpark de Zwaaier zal om 17:00 worden afgetrapt. U kunt het meemaken, live op FOX Sports.

Bron: Topklasse.com

Hieronder het officiële bericht op de site van FOX Sports van 20 mei 2015

FOX Sports doet zaterdag 23 en 30 mei rechtstreeks verslag van de strijd om het algeheel Nederlands amateurkampioenschap tussen FC Lienden (kampioen Topklasse zondag) en Kozakken Boys (kampioen Topklasse zaterdag).

Op basis van twee onderlinge duels zal blijken wie zich een jaar lang de beste amateurclub van Nederland mag noemen. Beide wedstrijden worden live uitgezonden op FOX Sports 1 en beginnen om 17.00 uur.

De heenwedstrijd om de landstitel bij de amateurs wordt gespeeld op zaterdag 23 mei in Werkendam, de thuisbasis van Kozakken Boys. Een week later is de return in Lienden waar de beslissing valt. (FOX Sports)

Bron: FOX Sports

Vorige pagina

Voorbereiding seizoen 2015 - 2016

Voorbereiding seizoen 2015 - 2016
18/05/2015

Het huidige seizoen is nog niet ten einde maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen is al weer begonnen. Traditie getrouw zal de A Selectie van het seizoen 2015 - 2016 worden voorgesteld aan leden, sponsoren en supporters van Kozakken Boys.

Noteer vast in uw agenda: Donderdag 04 juni 2015 aanvang 20:00 uur in de kantine van sportpark De Zwaaier. (ook de media is van harte welkom)

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2015 - 2016

A Selectie seizoen 2015 - 2016
15/05/2015

Naast de geroutineerde namen als Alje Schut, Berry Powel en Yoann de Boer wordt er bij Kozakken Boys uiteraard ook gekeken naar talenten die zich kunnen ontwikkelen. De technische commissie heeft een tweetal talenten aan de club weten te binden.

Voor komend seizoen zijn Sem van der Pijl en Jordi van Vugt aan de A-selectie toegevoegd.

Sem is begonnen bij onze buren uit Altena, maar is al vroeg gescout door Feyenoord waar hij zijn jeugdopleiding heeft doorlopen sinds 2009. Na zelfs minuten te hebben gemaakt bij de A-selectie van Feyenoord heeft Sem er nu toch voor gekozen zich verder te ontwikkelen bij Kozakken Boys.

Jordi speelt op dit moment bij de beloftes van FC Antwerp, gaat studeren in Breda en ziet in Kozakken Boys een perfecte opstap naar een verdere carrière in het voetbal.

Volgend seizoen spelen deze talenten dus op De Zwaaier.

Wij willen ze welkom heten bij onze club en wensen hen heel veel succes toe bij onze club.

Bestuur en TC

Vorige pagina

Compilatie kampioensfeest

Compilatie kampioensfeest
11/05/2015

Compilatie van het kampioensfeest op 9 mei 2015. Kozakken Boys leed een 2-0 nederlaag tegen Barendrecht, maar vanwege het verlies van Spakenburg deed dat er niet meer toe. Het kampioenschap in de Topklasse Zaterdag is een feit, waardoor 9 mei 2015 de boeken in gaat als een historische dag voor de Boys. Een compilatie van het kampioensfeest is hierboven te zien.

Een uitgebreid verslag van het kampioensfeest en de complete huldiging zijn te zien op de seizoensoverzicht-dvd van Kozakken Boys TV!

Klik hier om de seizoensoverzcht-dvd te reserveren.

Check www.kozakkenboystv.nl voor meer video's.

Klik hier voor deel 1 van de foto's van fotograaf Wim Verhoeven

Klik hier voor deel 2 van de foto's van fotograaf Wim Verhoeven

Klik hier voor deel 3 van de foto's van fotograaf Wim Verhoeven

Klik hier voor deel 4 van de foto's van fotograaf Wim Verhoeven

Klik hier voor de beelden van de wedstrijd Barendrecht - Kozakken Boys

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Programma algehele amateurtitel

Programma algehele amateurtitel
11/05/2015

Zaterdag 23 mei begint de nacompetitie om het algehele amateurkampioenschap van Nederland. Kozakken Boys speelt eerst thuis om vervolgens de week erop af te reizen naar Lienden.

De wedstrijd op De Zwaaier en de wedstrijd in Lienden beginnen allebei om 17:00 uur.

Vorige pagina

Kampioen topklasse word je misschien nooit meer

Kampioen topklasse word je misschien nooit meer
11/05/2015

WERKENDAM – Het was een onvergetelijk schouwspel op Sportpark De Bongerd in Barendrecht maar ook later in Werkendam zelf werden de matadoren  bejubeld en toegejuicht toen DE KAMPIOENEN op ‘een platte kar’ door het dorp reden richting De Zwaaier.

Kozakken Boys uit Werkendam landskampioen bij de zaterdagamateurs. Voor technisch manager Kees Spaan een kroon op zijn werk. “Fantastisch toch dat je kampioen wordt in de topklasse. Misschien word je dit nooit meer. Onvoorstelbaar. En dit na vier jaar werk bij de Boys. Vanaf de negende plaats in de hoofdklasse nu naar de top in topklasse”, vocht Spaan even tegen kleine traantjes.

“Ik ben super trots op de jongens. 59 punten na dertig wedstrijden. Als je me dat vooraf had gezegd, had ik je voor gek verklaard. Jammer dat we er vandaag alleen dat ene puntje nog niet uitgesleurd hebben”, had de bejubelde trainer Danny Buijs nog een kanttekening.

Geweldig
Een speciale wedstrijd was het voor Richie Basoski. De 28-jarige flankspeler van de Boys, bezig aan zijn zevende en laatste seizoen bij de Werkendammers, speelde tegen zijn oude en nieuwe club. “Geweldig om in je eigen dorp (Basoski woont bijna naast het Barendrecht-sportpark red.) kampioen te tussen je familie, vrienden en collega’s. De titel het hoogtepunt ?  Nou, spelen destijds met RBC in een volle Kuip was er ook eentje. Het zijn twee geweldige dingen sowieso. Maar kampioen worden bij de zaterdagamateurs kan niet iedereen zeggen”,sprak de Barendrechter, die volgend seizoen weer voor Barendrecht uitkomt.

Ook voor Stanley Husen was het een bijzondere wedstrijd. Hij speelde vanaf de E’tjes bij Barendrecht. Dit seizoen kwam hij over naar de Boys. “Ik ben weggegaan omdat ik kampioen in de topklasse wilde worden. Heel speciaal dit allemaal.”

El Khayati
Kozakken Boys legde de basis voor de titel in de eerste competitiehelft waarin met name Berry Powel en Nasser El Khayati excelleerden. Laatstgenoemde was er zaterdag speciaal vroegtijdig voor vanuit Mallorca gekomen waar hij met zijn Burton het hun verworven kampioenschap vierde. “Ik mocht van de club eerder weg. Ik wilde er bij zijn. Het is ook een beetje mijn verdienste en mijn grote feest hier.”

Aanvoerder Yoann de Boer moest het allemaal vanaf de zijlijn bekijken. De gele kaart tegen Excelsior Maassluis kostte hem een wedstrijd. “Ik heb in een hoekje van het sportpark gestaan. Je voelt je dan zo machteloos. In het veld kun je nog iets doen, want je wilt eigenlijk niet met een nederlaag kampioen worden. Maar de nederlaag ben ik nu al weer vergeten. We zijn ook de terechte kampioen, vind ik.”

Opgelucht
Keeper Jesper Hogedoorn was blij en opgelucht. De foutjes tegen Spakenburg zijn hem vergeven. “We hebben een lekker seizoen gedraaid. Over het algemeen heb ik goed gekeept en dat uit bij Spakenburg ben ik nu vergeten. Kampioen in de topklasse. Ja, dat is voor mij een hoogtepunt.”

Ook voor spits Arif Irilmazbilek(31)  is het kampioenschap in de topklasse hèt hoogtepunt. “Ja, we hebben net nog gekscherend gezegd dat je op je hoogtepunt moet stoppen. Maar ik ga nog een jaar door”, grinnikte de man die vier jaar geleden met Kees Spaan mee naar De Zwaaier kwam. “Misschien dat ik na volgend seizoen mijn plaats af sta aan een volgende generatie.”

Tekst: Regio-voetbal
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2015 - 2016

A Selectie seizoen 2015 - 2016
10/05/2015

Alje Schut maakt volgend seizoen deel uit van de A selectie van Kozakken Boys. De centrale verdediger speelt op dit moment in Zuid Afrika.

Van 1999 tot en met 2012 stond Schut bij FC Utrecht onder contract. Hij kwam in die periode uit in 225 duels, in de zomer van 2012 mocht Schut transfervrij vertrekken, waarna hij naar Mamelodi Sundowns vertrok. Voor deze club kwam hij 66 keer in actie.

Volgend seizoen speelt de ervaren verdediger zijn thuiswedstrijden op De zwaaier.

Vorige pagina

Pagina's