Eerste elftal

Ook Koz. Boys kan Jong AZ niet stoppen

Ook Koz. Boys kan Jong AZ niet stoppen
21/01/2017

Op bezoek bij de koploper had Kozakken Boys weinig in de melk te brokkelen. Jong AZ was de betere ploeg op het prachtige AFAS Trainingscomplex en won met 2-0 van de Werkendammers.

Jong AZ nam voetballend het initiatief en was de ploeg die kansen creëerde. Ondanks dat was het niet een uitgespeelde aanval, maar een knullige klutsgoal die Kozakken Boys de das om deed. Juriën Gaari werkte de bal ongelukkig in eigen goal, nadat de bal op de rug van Monteiro viel. Met het ervaren duo Jop van der Linden/Rens van Eijden (samen goed voor 236 eredivisieduels) achterin hadden de Alkmaarders aan de andere kant weinig te duchten. Op een enkele goede aanval na, waarin Bot een teenlengte te kort kwam om in te tikken, werd Kozakken Boys niet gevaarlijk.

In de tweede helft scoorde het zestienjarige talent Myron Boadu al snel de 2-0 voor de thuisploeg. Na een snel uitgespeelde aanval bevestigde Jong AZ de status van titelfavoriet. "Een maatje te groot voor deze competitie", zo was het oordeel over het talentvolle belofteteam.


Reacties trainer Danny Buijs en Jeffrey van Nuland.

Kozakken Boys zal zich na de vijfde wedstrijd op rij zonder overwinning gaan richten op volgende week. Dan komt Katwijk op bezoek op De Zwaaier. Vanwege de live-uitzending op FOX Sports zal die wedstrijd op 15:30 uur beginnen.

De samenvatting van Jong AZ - Kozakken Boys (2-0).

KB Media/Devin van der Wiel
Foto: AZ Alkmaar

Vorige pagina

Kozakken Boys naar titelfavoriet

Kozakken Boys naar titelfavoriet
19/01/2017

De spelersbus mag zaterdag voor het eerst in het nieuwe jaar weer worden warmgedraaid. Kozakken Boys gaat het in het Noord-Hollandse Wijdewormer opnemen tegen koploper Jong AZ.

Jong AZ uitzondering
Liefst 11 punten los staan ze, de talenten van AZ. Kanttekening daarbij is dat achtervolger AFC nog een wedstrijd met De Treffers tegoed heeft. Wie naar de ranglijsten van de Tweede en Derde Divisie kijkt, weet dat dat een bijzonder knappe prestatie is. Bij belofteploegen overheerst over het algemeen vaker de vrees voor degredatie, dan de hoop op promotie.

Afgelopen zaterdag wist Jong AZ met 0-2 te winnen bij naaste concurrent Katwijk. 'Een geflatteerde 0-2', zo oordeelde trainer Martin Haar. Zeker in de eerste helft kreeg Katwijk kansen om de spanning in de titelstrijd nog enigzins terug te brengen, maar dankzij goed keeperswerk van Olij en doelpunten van Koopmeiners en Helmer in de tweede helft mocht Jong AZ voor de dertiende maal dit seizoen een overwinning bijschrijven.

2-4
Één van die andere overwinningen behaalde de jonge Alkmaarders eerder dit seizoen op De Zwaaier. Nadat de 36-jarige Berry Powel Kozakken Boys tot tweemaal toe op gelijke hoogte bracht, was het de 18-jarige Ferdy Druijf die Jong AZ met de 2-3 en de 2-4 de overwinning bezorgde. Welkom in de Tweede Divisie.

Drogende verf
Kozakken Boys opende 2017 met een gelijkspel tegen VVSB. Hoewel de gezichten van de mannen van Danny Buijs terecht een balend gezicht vertoonden, kan er op voetballend vlak teruggekeken worden op een prima herstart van de competitie. Een eventuele winstpartij zaterdag op Jong AZ zal niet alleen Werkendam, maar toch ook de Tweede Divisie-liefhebber een kleine boost geven. Voor de titelstrijd van deze fonkelnieuwe competitie dreigt namelijk de amusementswaarde van drogende verf. Aan de Kozakken om dat te voorkomen.


In Rotterdam, Tiel en Veldhoven staan heuze degradatiekrakers op het programma. Bovenin gaan AFC, De Treffers en Katwijk proberen in het spoor te blijven van Jong AZ.

Op het hypermoderne AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer gaan Jong AZ en Kozakken Boys om 14:30 uur aftrappen. De fluit zal worden gehandeerd door dhr. Kooij.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Duel met Katwijk live op tv

Duel met Katwijk live op tv
18/01/2017

De wedstrijd Kozakken Boys - Katwijk van 28 januari zal live uitgezonden worden op FOX Sports 1. Het treffen tussen de twee zaterdagploegen zal daarom om 15:30 uur aanvangen.

Het zal, naast het bekerduel met Ajax, het derde liveduel in de Tweede Divisie van de Boys zijn dit seizoen. 

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Website Tweede Divisie

Website Tweede Divisie
17/01/2017

De CV Tweede Divisie en Eyecons Voetbal, de exploiteur van de Tweede Divisie en o.a. verantwoordelijk voor de samenvattingen op FOX Sports, presenteren de officiële website van de Tweede Divisie: www.tweededivisie.nl. Op deze website kun je terecht voor het laatste nieuws uit onze competitie, samenvattingen, statistieken en meer.

Social Media
De Tweede Divisie was al langere tijd te volgen via de sociale media. Via Twitter, Facebook en Instagram ontvang je het nodige beeldmateriaal in je tijdlijn!
 

 

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Sem van der Pijl verlaat Kozakken Boys

Sem van der Pijl verlaat Kozakken Boys
16/01/2017

Sem van der Pijl zal Kozakken Boys aan het einde van het seizoen gaan verlaten. De verdediger heeft nog geen nieuwe club.

De 20-jarige Nieuwendijker kwam in de zomer van 2015 over de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde vorig seizoen vier wedstrijden mee in het eerste van de Boys. Dit seizoen kwam Van der Pijl nog niet in actie.


Sem van der Pijl maakte vorig seizoen z'n basisdebuut tegen Katwijk (3-4 winst).

Gezien de jonge leeftijd en het geringe aantal speelminuten in het eerste elftal hebben de TC en Sem besloten na dit seizoen afscheid van elkaar te nemen. De club hoopt dat Sem een vereniging vindt waar hij meer aan spelen toe komt.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys baalt na gelijkspel

Kozakken Boys baalt na gelijkspel
14/01/2017

Onder ijskoude omstandigheden heeft Kozakken Boys zaterdagavond het competitiejaar 2017 geopend met een gelijkspel tegen VVSB. Een vroege achterstand werd nog omgebogen in een verdiende 2-1 voorsprong, maar uiteindelijk wisten de bezoekers uit Noordwijkerhout toch nog een punt mee te nemen uit Werkendam.

Op een matig gevulde De Zwaaier - Werkendammers moeten blijkbaar nog even wennen aan het ongebruikelijke tijdstip van 18:00 uur - keerden Hogedoorn, Stout en Van Nuland na blessureleed terug in de basis van de Boys. Hetzelfde elftal dat dinsdag SteDoCo met 6-0 versloeg, kreeg na acht minuten een goal tegen die deed terugdenken aan de fase van net voor de winterstop. Na ongelukkig wegwerken van de Kozakken-defensie opende Tomas Tavilla de score.

Het zou één van de weinige keren zijn dat VVSB voor het doel van Hogedoorn verscheen. Kozakken Boys viel aan en wist de score nog voor rust om te draaien. Ahmad Mendes Moreira zocht spits Powel, maar zijn voorzet verdween zo achter doelman Valk. Ook de 2-1 was een fraaie: een korte corner van Stout werd op de rand van de zestien bezorgd bij Jeffrey van Nuland, die de bal met links in de bovenhoek krulde.

De tweede helft was het wachten op de 3-1. Onder anderen Bot, Stout en Powel kregen de kans de wedstrijd te beslissen, maar wisten deze niet te benutten. In minuut 68 deed Tomas Tavilla dit wel voor VVSB. De vervanger van de weggestuurde Serbony scoorde zijn tweede van de avond en zette daarmee de eindstand op het bord.

Volgende week gaat de ploeg van Danny Buijs op bezoek bij Jong AZ in Wijdewormer. De jonge profs staan 11 punten voor op de nummer 2 en kunnen de champagne (of sinas) al bijna koud zetten. Taak aan de Boys om de titelstrijd in de Tweede Divisie nog enigzins spannend te maken.

Wegens een technisch probleem hebben we helaas geen interviews kunnen opnemen.

Samenvatting Kozakken Boys - VVSB (2-2)

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

In de media: Jeffrey van Nuland

In de media: Jeffrey van Nuland
14/01/2017

In AD/Rivierenland vanmorgen een interview met Kozakken Boys-middenvelder Jeffrey van Nuland. Na een kwakkelende periode hoopt Van Nuland vanavond tegen VVSB weer aan de aftrap te verschijnen.


Van Nuland: ‘Moeten the best of the rest worden’

WERKENDAM – Kozakken Boys hervat vanavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVSB. Bij de Werkendammers viert de van een blessure teruggekeerde Jeffrey van Nuland zijn rentree in de basis.

Het grillige competitieverloop van Kozakken Boys is genoegzaam bekend. De ploeg van Danny Buijs kende prima eerste maanden, om richting de winterstop te imploderen. Jeffrey van Nuland (26) aanschouwde het vanaf de zijkant, kampend met lichamelijke ongemakken. „Heel frustrerend,” meldt de voormalig jeugdinternational. „Niemand wil zo verder. De eerste maanden van dit seizoen was het leuk om bij Kozakken Boys te spelen, maar de laatste weken waren Kozakken Boys-onwaardig. Daar was iedereen het over eens, waarna de vraag kwam hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen. Er waren veel blessures, maar ik vind nog steeds dat we een selectie hebben die dat beter op had kunnen vangen dan nu het geval was.” Omdat hij gedwongen toekeek was Van Nuland niet in de positie met de vuist op tafel te slaan. „Soms heb ik getwijfeld, maar het is moeilijk je zegje te doen als je zelf loopt te kwakkelen. Al heb ik in gesprekjes die we in kleine groepjes voerden wel gezegd wat ik er van vond.”

Van Nuland vermoedt dat de klachten die hem, met tussenpozen, al maanden dwarsbomen hun oorsprong vinden in de slotmaanden van vorig seizoen. In dienst van Helmond Sport liep de middenvelder een knieblessure op, waardoor hij in Werkendam wellicht geforceerd is begonnen. „Daar heb ik later de rekening voor gekregen, waardoor ik ben blijven sukkelen,” aldus de Tilburger. Na TEC-uit (3 september, 0-2) zei het lichaam; stop! Anderhalve maand later maakte Van Nuland zijn rentree in de bekerwedstrijd tegen Ajax (1-6), maar het thuisduel half november tegen GVVV (2-3) bleek voorlopig zijn laatste wapenfeit. „Misschien heb ik te snel te veel gedaan. Het bleef kwakkelen. Buikspier, lies, voet, hamstring, onderrug. Op een gegeven moment hebben we besloten tot de winterstop aan de kant te blijven.” Thans is Van Nuland fit genoeg tegen VVSB te starten. „Afhankelijk van het wedstrijdverloop kijken we hoe lang ik het volhoud.”

Het oefenduel tegen SteDoCo van afgelopen dinsdag, dat door Kozakken Boys met 6-0 werd gewonnen, biedt richting de ontmoeting tegen de ploeg uit Noordwijkerhout de nodige aanknopingspunten. Het swingende Kozakken Boys van de eerste maanden van het seizoen meldde zich terug van weggeweest, constateert ook Van Nuland, die volgens afspraak overigens na rust achterbleef in de kleedkamer. „Garanties biedt zo’n overwinning niet, maar het geeft wel een goed gevoel. We gingen met een slecht gevoel de winterstop in en de wedstrijd op trainingskamp (5-2 tegen Valleivogels, red.) vond ik nog niet denderend, maar dinsdag hebben we laten zien wat we kunnen. De kunst is dit elke week te doen. Mijn gedachten gingen terug naar de voorbereiding, toen we tegenstanders onze wil oplegden. Als we die lijn door kunnen trekken, gaan we nog veel punten halen.” Kozakken Boys is in de tweede divisie door de reeks nederlagen voor de winterstop weggezakt naar de middenmoot, met dertien punten achterstand op koploper Jong AZ. Derhalve dreigt een kleurloze tweede half jaar. Van Nuland: „Dat hebben we door het grote verval aan onszelf te danken. AZ moet wel heel erg in elkaar zakken om daar nog bij te komen. Ons doel is nu zo hoog mogelijk te eindigen. The best of the rest worden, zeg maar.”

Bron: AD Rivierenland/Kees van Peer

Vorige pagina

Jesper Hogedoorn verlaat Kozakken Boys

Jesper Hogedoorn verlaat Kozakken Boys
12/01/2017

Jesper Hogedoorn gaat Werkendam na dit seizoen verruilen voor Katwijk. De doelman zal de overstap maken naar Quick Boys.

Hogedoorn kwam in de zomer van 2014 over van XerxesDZB en maakte als eerste doelman het kampioenschap in de Topklasse mee.

Het huidige seizoen staat voor de Rotterdammer tot nu toe in het teken van revalideren, maar afgelopen dinsdagavond tegen SteDoCo (6-0 winst) maakte Hogedoorn alweer zijn eerste minuten onder de lat bij de Boys.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Tweede Divisie wordt hervat tegen VVSB

Tweede Divisie wordt hervat tegen VVSB
12/01/2017

Het vuurwerk is afgestoken en de oliebollen zijn verteerd. Tijd voor de tweede helft van de competitie. Zaterdagavond ontvangen we VVSB op De Zwaaier!

Voor Kozakken Boys kwam de winterstop in december als geroepen. Na pijnlijke verliespartijen tegen UNA (5-2), FC Lienden (2-3) en Koninklijke HFC (4-0) waren de mannen van Danny Buijs wel toe aan het leegmaken van de koppies. Vorige week vrijdag werd er in Mierlo tijdens het trainingskamp de eerste oefenpot van 2017 afgewerkt. Zondag tweedeklasser Valleivogels werd op het complex van Mifano met 5-2 verslagen.

Ook afgelopen dinsdag viel de score hoog uit. Op De Zwaaier werd er met 6-0 gewonnen van derde divisionist SteDoCo, dankzij goals van Leon Bot (3 maal), Gwaeron Stout, Berry Powel en Ahmad Mendes Moreira. Er kan met vertrouwen vooruit worden gekeken op de hervatting van de Tweede Divsie.

Waar voor VVSB 2016 mooi eindigde - er werd gewonnen van Excelsior Maassluis en men ging op plek 6 de winterstop in - begon 2017 een stukje rommeliger. Spits en clubtopscorer Giovialli Serbony werd per direct uit de selectie van de ploeg uit Noordwijkerhout gezet. Wel werd er tijdens het trainingskamp met 1-4 gewonnen van derde divisionst Jong De Graafschap.


Koploper Jong AZ mag na de winter meteen aan de bak op bezoek bij Katwijk. Jong Twente en Jong Vitesse gaan hun geluk beproeven op de maandagavond.

De vorige ontmoeting met VVSB dateert van 20 augustus van het vorige jaar. Op een zonnig Sportpark de Boekhorst wonnen de Boys met 1-4 dankzij goals van Berry Powel en Gwaeron Stout (beide 2 keer). De terugwedstrijd zal zaterdagavond om 18:00 uur starten onder leiding van scheidsrechter De Brito Roque. 

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Bryan Jongeneel naar SteDoCo

Bryan Jongeneel naar SteDoCo
10/01/2017

Bryan Jongeneel zal Kozakken Boys aan het einde van het seizoen gaan verlaten. De linksback zal volgend seizoen actief zijn bij derde divisionist SteDoCo.

Jongeneel ging de geschiedenisboeken in als eerste door een amateurclub gehuurde speler. In het seizoen 2014/15 kwam Jongeneel op huurbasis over van FC Dordrecht, waarna hij in zijn eerste seizoen bij Kozakken Boys meteen de titel in de Topklasse Zaterdag achter zijn naam mocht schrijven.

In de twee daaropvolgende seizoenen bleef Jongeneel actief op De Zwaaier als speler van Kozakken Boys, met de gelijkmaker in het KNVB Bekerduel met AZ Alkmaar als één van zijn hoogtepunten. 


Bryan Jongeneel (r) na de 1-1 tegen AZ uit een schitterende vrije trap.

Vanavond (dinsdag) kan Jongeneel alvast kennismaken met zijn nieuwe club. Kozakken Boys speelt om 20:00 uur in Werkendam een oefenwedstrijd tegen de ploeg uit Hoornaar.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Pagina's