Eerste elftal

Barendrecht naar De Zwaaier

Barendrecht naar De Zwaaier
22/03/2017

Een 2-0 achterstand werd knap omgebogen in een 2-3 voorsprong, maar door een eigen doelpunt diep in blessuretijd verspeelden Kozakken Boys zaterdag toch punten in Hardenberg. Het vervelende gevoel zal rechtgezet willen worden tegen Barendrecht.

Vibe
De opponent van aanstaande zaterdag deed midweeks belangrijke zaken. Het duel met Jong Vitesse, dat overgespeeld moest worden wegens een fout van de Arnhemmers, werd met 0-2 gewonnen en daarmee hebben de Barendrechters voorlopig even afstand gedaan van degradatievoetbal. Een positieve vibe die de mannen van Adrie Poldervaart goed konden gebruiken, want in de vijf voorgaande wedstrijden werd er niet gewonnen.

Ongeslagen
Kozakken Boys is na de winterstop nog ongeslagen op De Zwaaier en dat zal het graag zo willen houden. De strijd om de derde periodetitel en daarmee directe plaatsing voor de eerste ronde van de KNVB Beker ligt nog open, aangezien beloftenteams niet mogen deelnemen aan de beker.

Basoski
Het wedstrijdverleden met Barendrecht gaat ver terug. Bij de vier recentste ontmoetingen bleven te drie punten op, of gingen de drie punten mee naar De Bongerd. De uitwedstrijd werd met 2-0 verloren en ook het in thuisduel van het vorige seizoen was Barendrecht met 0-2 te sterk. In beide confrontaties wist oud-Kozak Richie Basoski te scoren.


Liefst drie duels zijn speelronde 28 live te zien op FOX Sports.

Onder leiding van dhr. Martens uit Rijsbergen gaan Kozakken Boys en Barendrecht zaterdag om 15:00 uur beginnen. Sponsor van de dag is Laspartners Multiweld.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Arends nieuwe keeper Kozakken Boys

Arends nieuwe keeper Kozakken Boys
22/03/2017

Kozakken Boys heeft vanaf volgend seizoen de beschikking over Richard Arends. De momenteel bij Spakenburg spelende doelman heeft een contract getekend voor twee seizoenen op De Zwaaier.

Arends (26) speelde in de Voetbalacedemie NEC/FC Oss en stond vervolgens 75 duels onder de lat bij de Ossenaren. In 2015 maakte de Opheusdenaar de overstap naar ÍB Keflavík op IJsland, waarna hij een half jaar later aansloot bij SV Spakenburg.

Kozakken Boys kijkt uit naar de komst van Richard en wenst hem de komende twee seizoenen veel succes toe op De Zwaaier!

KB Media/Devin van der Wiel
Foto: Voetbal International

Vorige pagina

KNVB: Soepelere licentie-eisen, meer beloftenteams

KNVB: Soepelere licentie-eisen, meer beloftenteams
21/03/2017

Het amateurvoetbal en betaald voetbal zijn het eens geworden over de verbeteringen in de voetbalpiramide. In de bondsvergadering is dinsdag besloten dat amateurvoetbalclubs in de Tweede en Derde divisie vanaf het seizoen 2017/’18 minder contracten en contracten voor minder uur per week hoeven af te sluiten.

Bovendien wordt het aantal contractspelers gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de club. Het aantal beloftenteams wordt vanaf het seizoen 2018/’19 gemaximaliseerd. In de vergadering is ook besloten in het voorjaar een evaluatie te houden, waar ook andere uitdagingen uit de voetbalpiramide worden besproken.

Dit seizoen deed de nieuwe voetbalpiramide zijn intrede, waarbij voor het eerst sinds 1954 promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal een feit werd. De afgelopen periode zijn de twee grootste uitdagingen in de voetbalpiramide, het aantal verplichte contractspelers in het amateurvoetbal en de deelname van beloftenteams, onder de loep genomen.

Vertegenwoordigers van de Tweede en Derde divisie, Eerste divisie, Eredivisie, de ledenraad amateurvoetbal en directie van de KNVB zaten hierover met elkaar aan tafel. Dat gezelschap is gezamenlijk tot voorstellen gekomen, die vandaag op de bondsvergadering door afgevaardigden van het amateurvoetbal en betaald voetbal zijn bekrachtigd.

Contractspelers
In de Tweede en Derde divisie zijn er sinds dit seizoen licentievoorwaarden ingevoerd. Dit zijn voorwaarden die clubs helpen gefaseerd toe te groeien naar een hoger niveau, in het geval van promotie. De verplichting contractspelers te registreren stuitte een aantal clubs tegen de borst. De eis is om die reden nogmaals tegen het licht gehouden, en vervolgens aangepast.

Amateurvoetbalclubs in de Tweede en Derde divisie hoeven vanaf het seizoen 2017/’18 minder contracten en voor minder uur per week af te sluiten. Het aantal contractspelers wordt gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de club. Hoe beter de jeugdopleiding gewaardeerd wordt, des te minder contractspelers een club hoeft te registreren. De investering in de ontwikkeling van het jeugdvoetbal komt zo meer centraal te staan en wordt gestimuleerd.

Derde divisie
Clubs in de derde divisie moeten minimaal drie contractspelers vastleggen, voor ten minste acht uur per week. Dat was zes contractspelers voor minimaal twaalf uur per week. Als een club een jeugdopleiding heeft met regionale en lokale certificering, hoeft het geen contractspelers meer te hebben.

Tweede divisie
In de Tweede divisie gaat het aantal verplichte contractspelers van dertien naar tien. Een lokaal of regionaal gecertificeerde jeugdopleiding brengt het aantal contractspelers naar respectievelijk acht en vier. Het minimaal aantal uur van het contract gaat van twaalf naar tien uur per week. Voor de clubs die promoveren naar de Tweede divisie, is er een overgangsregeling opgesteld, zodat clubs kunnen groeien naar een hoger niveau.

Beloftenteams maximaliseren
Het aantal beloftenteams wordt gemaximaliseerd naar vier teams in een competitiepoule van achttien clubs, en drie teams in een poule van zestien clubs. Onderdeel hiervan is dat er vanaf 2018/’19 meer beloftenteams kunnen worden toegevoegd aan de (bovenkant van de) voetbalpiramide. Onder welke voorwaarden dat gebeurt, en in welke competities de beloftenteams worden ingedeeld, wordt in de komende maanden geconcretiseerd. Dat is afhankelijk van zowel de geplande evaluatie, als het aantal beloftenteams dat wilt deelnemen aan voetbalpiramide.

Dit is het eerste seizoen dat de beloftenteams van betaald voetbalclubs meedoen in de amateurvoetbalcompetities. De achterliggende gedachte is dat talentvolle, jonge spelers tegen betere tegenstanders en met meer weerstand voetballen, wat goed is voor de Nederlandse voetbalontwikkeling.

Eerder evalueren
Ook is besloten de andere uitdagingen van de voetbalpiramide eerder te bespreken. In het voorjaar vindt er een evaluatie plaats over diverse aandachtspunten in de Tweede en Derde divisie. Alle betrokken clubs worden gevraagd deel te nemen aan de evaluatie en aandachtspunten in te brengen. 

Bron: KNVB

Lees ook: Kozakken Boys tegen beloftenteams in tweede divisie

Vorige pagina

Kozakken Boys - AFC eerder

Kozakken Boys - AFC eerder
20/03/2017

De wedstrijd tussen Kozakken Boys en AFC op zaterdag 22 april zal niet om 18:00 uur, maar om 's middags om 15:00 uur beginnen.

Zodoende speelt Kozakken Boys nog maar twee competiewedstrijden in de avonduren. De duels in de laatste twee speelronden in de Tweede Divisie vangen namelijk allen om 18:00 uur aan.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Jakoba en Gaari naar Curacao

Jakoba en Gaari naar Curacao
20/03/2017

Kozakken Boys moet deze week Quentin Jakoba en Juriën Gaari missen vanwege interlandverplichtingen. De twee verdedigers zijn opnieuw geselecteerd voor het nationale elftal van Curaçao.

Het elftal van bondschoach Remko Bicentini speelt dinsdag op woensdagnacht (Nederlandse tijd) thuis tegen El Salvador. De wedstrijd staat in het teken van de voorbereiding op de aankomende toernooien.

Caribbean Cup
In de Caribbean Cup start Curaçao op 23 juni in de halve finale tegen gastland Martinique. De eventuele finale wordt drie dagen later gespeeld tegen de winnaar van Jamaica tegen Frans-Guyana.

CONCACAF Gold Cup
Vanaf 9 juli staat alles in het teken van de Gold Cup in de VS. Debutant Curaçao is samen met El Salvador, Jamaica en zevenvoudig winnaar en titelhouder Mexico ingedeeld in groep C.

Kozakken Boys wenst Quentin en Juriën veel succes toe in de aankomende interlandperiode!

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Duel in Hardenberg duurt minuut te lang

Duel in Hardenberg duurt minuut te lang
18/03/2017

Kozakken Boys heeft zaterdag gelijkgespeeld op bezoek bij HHC Hardenberg. In het oosten van het land werd het na een bizarre slotfase 3-3.

Gouriye
Een slappe start van Kozakken Boys werd afgestraft door HHC. Door een goal van Sargon Gouriye en een eigen doelpunt van Gaari stond het na een half uur volkomen terecht al 2-0 op De Boshoek.

Comeback
Een afstandsschot van Everton Pires Tavares bracht Kozakken Boys weer terug in de wedstrijd. De gelijkmaker had via Jongeneel en Mendes Moreira al voor rust op het scorebord kunnen staan, maar deze bleef nog even uit.

Pas een kwartier voor tijd maakte Kozakken Boys de verdiende gelijkmaker. Raily Ignacio kopte een voorzet van Gaari prima binnen. De comeback was compleet, toen Ignacio in de 86e minuut de 2-3 binnenschoot. Toen HHC'er Kevin Görtz zijn tweede gele kaart ontving, leken de drie punten binnen te zijn voor de Werkendammers.

Blessuretijd
Het bord met het verassende cijfer 6 bleek dodelijk voor de Kozakken. In de laatste minuut van de lange blessuretijd kwam HHC op gelijke hoogte, toen Van Nuland de bal ongelukkig achter doelman Van der Wiel kopte.


Reacties van trainer Danny Buijs en Jeffrey van Nuland.

Volgende week ontvangt Kozakken Boys op De Zwaaier BVV Barendrecht. Aftrap is om 15:00 uur.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Jakoba langer geschorst

Jakoba langer geschorst
16/03/2017

Quentin Jakoba is in hoger beroep door de KNVB zeven duels geschorst n.a.v. zijn rode kaart tegen GVVV. Eerder werd een schikkingsvoorstel van zes wedstrijden schorsing door Jakoba en Kozakken Boys niet geaccepteerd, waarna men in hoger beroep is gegaan bij de tuchtcommissie.

Jakoba heeft er al één wedstrijd schorsing (tegen TEC) opzitten. Wanneer Kozakken Boys niet nog een keer in beroep gaat, zal Jakoba pas de voorlaatste competitiewedstrijd tegen UNA weer in actie mogen komen.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys tegen belofteteams in tweede divisie

Kozakken Boys tegen belofteteams in tweede divisie
16/03/2017

Sportpark De Westmaat in Spakenburg vormde jongstleden donderdagavond het decor voor een bijeenkomst van de CVTD, de belangenvereniging voor clubs uit de tweede en derde divisie. „Belangrijkste gespreksonderwerp vormde de dreigende toetreding van meer beloftenteams,” vertelt Henk de Goeij, voorzitter van Kozakken Boys.

Met de kersverse voetbalpiramide op weg naar de slotfase van het eerste seizoen nadert een grondige evaluatie. Hieraan voorafgaand werd de afgelopen periode vanuit bvo-kringen een fragmentatiebom richting de amateurrangen afgeworpen. Onder meer Feyenoord, PEC Zwolle en NAC willen vanaf 2018-2019 met hun beloftenteams alsnog deel uitmaken van de top van de piramide, waarmee verdere deuken dreigen voor de aantrekkelijkheid van de tweede en derde divisie. De betreffende amateurclubs vormen als CVTD een blok dat lijnrecht tegenover de plannen van de profs staat.

„Je merkt dat dit enorm leeft,” omschrijft De Goeij de beleving binnen de amateurs hierover. „Vrijwel alle clubs zijn absoluut tegenstander van uitbreiding van het aantal beloftenteams. Stemrecht hebben we niet en we kunnen het dus niet tegenhouden, maar we gaan met elkaar wel een front vormen. We willen er voor zorgen dat het aantal bvo’s per competitie wordt gemaximaliseerd tot vier, zoals het nu is. En zelfs daar zijn we het niet mee eens, want eigenlijk willen we die teams helemaal niet. Sterker nog; dat zou eerst worden geëvalueerd en pas daarna zouden we met z’n allen kunnen zeggen wat we van deze competitieopzet vinden. Waarom wij tegen die ploegen zijn? Zij hebben een compleet andere doelstelling. Wij vinden dat het amateurvoetbal een eigen dna heeft en dat wordt nu verkwanseld. Er wordt zwaar onvoldoende rekening gehouden met de amateurclubs.”

Dat het de clubs menens is zal later duidelijk worden gecommuniceerd richting de KNVB. De Goeij schetst een toekomstig schrikbeeld mocht de tsunami van Jong bvo’s binnen de voetbalpiramide doorgang vinden. „Stel dat een beloftenteam kampioen wordt in de derde divisie. Dan moet de laagst geklasseerde bvo uit de tweede divisie degraderen. Dat kan in theorie de nummer vier van de competitie zijn. In mijn ogen krijg je in potentie een gedrocht van een competitie, waarbij je zelfs een competitie binnen de competitie krijgt. Ab-so-luut een drama en heel slecht voor het amateurvoetbal.”

Los van de aanwezigheid van de bvo’s laat De Goeij overigens een tegengeluid horen betreffende de kritische geluiden richting de huidige tweede divisie. Dankzij de krankzinnige voorsprong van koploper en aanstaand kampioen Jong AZ en het ontbreken van een nacompetitie is alle spanning weggezogen. Bovendien zorgt de loodzware degradatieregeling voor wrevel. De preses van Kozakken Boys pareert: „Er is weinig verschil met de topklasse, wat we met z’n allen een prachtige competitie vonden. Destijds konden ook vier ploegen degraderen  en de kampioen mocht promoveren. Via periodetitels kon een plaats in het toernooi om de ‘grote’ KNVB-beker worden bereikt. In feite is dat gelijk gebleven. Die positiviteit mogen we best meer uitdragen.”

Wat betreft de licentie-eisen binnen de tweede en derde divisie met betrekking tot het aantal contractspelers, waarover onlangs gekrakeel tussen twee partijen ontstond, werd donderdag een akkoord bereikt. De Goeij: „De eisen worden iets naar beneden bijgesteld en daar kon ruim twee-derde van het benodigde aantal clubs mee leven. We zijn toch in staat gebleken als zaterdag en zondag tot elkaar te komen. Een signaal richting de KNVB dat we een front zijn waarmee rekening moet worden gehouden.”

Kees van Peer

Vorige pagina

Kozakken karavaan naar Overijssel

Kozakken karavaan naar Overijssel
15/03/2017

Aanstaande zaterdag gaat de reis naar het oosten van het land. In Hardenberg neemt Kozakken Boys het op tegen HHC op een heerlijk ouderwets tijdstip: 14:30 uur.

Strijd tegen degradatie
Waar menig liefhebber van gezellige supporters en sfeervolle sportparken het liever anders zou zien, staat HHC er niet zo best voor. De oranjehemden staan op een directe degradatieplek, alleen boven het al opgegeven Jong FC Twente. Na het ontslag van Joseph Oosting in oktober moet Gert Jan Karsten HHC redden uit degradatienood.

Na overwinningen op AFC, UNA, Spakenburg en Katwijk heeft HHC het gat met de nummer 16 kunnen verkleinen tot één punt. De Hardenbergers, met radio-dj Edwin Evers als bekendste supporter, zullen er alles aan gelegen zijn om zaterdag tegen opnieuw een voetballende ploeg de broodnodige punten te vergaren.

Eer
Kozakken Boys kan zaterdag daarentegen ontspannen in de bus stappen. De Werkendammers delen samen met De Treffers (twee duels minder gespeeld) en G.V.V.V. de plek achter aanstaand kampioen Jong AZ. Enkel de eer en wellicht nog de derde periodetitel staan de resterende 8 wedstrijden op het spel, hoewel voetballen voor een vol sportpark natuurlijk altijd leuk is.

El Azzouti
De thuiswedstrijd op De Zwaaier werd eenvoudig gewonnen door Kozakken Boys. Live op FOX Sports werd het de zaterdag na de overwinning op Helmond Sport en de bekerloting met Ajax 4-1. Ahmed El Azzouti, met een hattrick tegen TEC en een contractverlening de meest besproken Kozak van de week, maakte toen één van de doelpunten.


Zaterdag staat o.a. de Rijnmondderby tussen Barendrecht en Excelsior M op het programma. Verder zijn er geen avondwedstrijd in speelronde 27.

Onder leiding van scheidsrechter Dröge gaan HHC en Kozakken Boys zaterdag op Sportpark de Boshoek de strijd met elkaar aan. De supportersbus zal om 11:30 uur vertrekken vanaf De Zwaaier voor een 168 kilometers tellende reis richting Overijssel. Lunchpakketjes worden verzorgd door Restaurant de Waterman.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys loot oude bekende

Kozakken Boys loot oude bekende
15/03/2017

Kozakken Boys heeft in de kwartfinale van de EM Kantoorsystemen Cup geloot tegen SVW. Het duel met de zaterdag derdeklasser zal op dinsdag 18 april (onder voorbehoud) worden gespeeld op Sportpark Molenvliet in Gorinchem.

Bij de 'streepjes' staat Arie Schep sinds dit seizoen aan het roer. Schep was tussen 2014 en 2016 hoofdtrainer bij Kozakken Boys.

Dinsdagavond werd in de achtste finale DSC met 9-1 verslagen. Vorig seizoen was Kozakken Boys de winnaar van het toernooi van Regio-Voetbal.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Pagina's