Eerste elftal

Kozakken Boys onmachtig

Kozakken Boys onmachtig
28/02/2015

Kozakken Boys heeft het even niet. HHC Hardenberg profiteerde dankbaar van twee slippertjes in de verdediging en zag Kozakken Boys aanvallend zeer weinig produceren. De thuisploeg die voor de winterstop in aanvallend opzicht grossierde in kansen heeft nog steeds aanvallend potentie genoeg, om alles in een elftal samen te brengen lijkt het grootste probleem.

Zaterdag in Scheveningen nieuwe ronde en nieuwe kansen. 

Kozakken Boys - HHC Hardenberg 0-2 (0-1)
39' Dennis Krohne 0-1
74' Willem Landouw 0-2

Klik hier voor het interview met Danny Buijs

Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

Inhaalduels bekend

Inhaalduels bekend
28/02/2015

De KNVB heeft Kozakken Boys gisteren medegedeeld dat de wedstrijd tegen Ajax ingehaald dient te worden op dinsdag 10 maart. Aanvangstijdstip in Amsterdam is 20.00 uur.

Op tweede Paasdag speelt Kozakken Boys thuis tegen GVVV aanvangstijdstip is 17:00 uur geworden.

Vorige pagina

Voorbeschouwing Koz. Boys - Hardenberg

Voorbeschouwing Koz. Boys - Hardenberg
25/02/2015

Voorbeschouwing op de topklassewedstrijd Kozakken Boys - HHC Hardenberg van zaterdag 28 februari 2015. Kozakken Boys TV sprak met Leon Bot na de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Check www.kozakkenboystv.nl voor meer video's.

Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Nieuws uit A selectie

Nieuws uit A selectie
25/02/2015

VEEN – Rowin van Zaanen speelt volgend seizoen voor hoofdklasser Achilles Veen. De 30-jarige van Zaanen komt over van Kozakken Boys waar hij momenteel aan zijn eerste seizoen bezig is.

Van Zaanen is de eerste nieuwe aanwinst die Achilles Veen presenteert voor het nieuwe seizoen. Rowin van Zaanen kwam eerder uit voor onder meer Cincinnati Dutch (VS), FC Volendam, Willem II, Fortuna Sittard en Almere City.

Bron: Regio-voetbal
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

Fotoverslag oefenwedstrijd

Fotoverslag oefenwedstrijd
25/02/2015

Fotoverslag van de oefenwedstrijd Kozakken Boys – FC Eindhoven van dinsdagavond 24 februari 2015 op sportpark de Zwaaier in Werkendam.

Kozakken Boys – FC Eindhoven 4-0 (1-0)

’26 1-0 Berry Powel
’75 2-0 Davi Lizardo
’80 Hermon ‘Xavi’ Tecleab (penalty)
’83 Hermon ‘Xavi’ Tecleab

Klik hier voor alle foto’s van fotograaf Wim Verhoeven

Foto’s: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Stichting Vrienden voor Sijmen

Stichting Vrienden voor Sijmen
23/02/2015

Zoals elk jaar heeft Kozakken Boys één wedstrijd waarbij iedereen entree moet betalen. Dit geldt dan ook voor leden en sponsoren.

Bij deze gelegenheid wordt ook kenbaar gemaakt wat er met de recette wordt gedaan. Dit seizoen is ervoor gekozen om een deel van de recette te doneren aan de Stichting Vrienden voor Sijmen. Het overige deel zal weer worden gebruikt voor verdere professionalisering van de jeugdafdeling.

Zoals bekend heeft Kozakken Boys een samenwerking met Make-A-Wish, maar dat neemt niet weg dat wij in het verlengde daarvan als club graag onze bijdrage willen leveren aan dit unieke initiatief voor Sijmen den Hartog.

Het aangrijpende verhaal van de Sijmen kunt u uitgebreid lezen op: http://www.vriendenvoorsijmen.nl

Donderdagavond zal er een voorverkoop zijn in de kantine, dus als u niet in de rij wil staan, kom dan uw toegangskaart kopen in de kantine tussen 19:30 en 21.00.

Mensen met een eigen stoel en sponsoren hoeven alleen een toegangsbewijs aan te schaffen, dus geen tribuneplaats. De gereserveerde plaats is dus ook zaterdag gewoon gereserveerd.

Bestuur SV Kozakken Boys

Uiteraard hebben kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Vorige pagina

Eerste goal voor El Khayati

Eerste goal voor El Khayati
22/02/2015

Ex-Kozak Nasser el Khayati scoorde gisterenmiddag zijn eerste goal voor Burton Albion. Mede door de treffer van de Rotterdamse ex-middenvelder van Kozakken Boys (1-2) won de formatie van trainer Jimmy Floyd Hasselbaink met 1-3 bij Dagenham&Redbridge FC. Ook in de 1-3 had El Khayati een belangrijk aandeel. De doelman van de thuisploeg, uit de zogenaamde League Two, wist zijn schot te keren, maar de rebound werd alsnog door een ploeggenoot verzilverd.

Door de winst is Burton Albion al twaalf wedstrijden ongeslagen en klom het ten koste van Shrewsbury naar de kop van de ranglijst.

Bron: Regio Rijnmond voetbal
Beelden afkomstig van het Youtube kanaal van Burton Albion

Vorige pagina

Kozakken Boys afgelast in Amsterdam

Kozakken Boys afgelast in Amsterdam
21/02/2015

In de voetbal hoofdstad van Nederland bleken de belangen anders te liggen dan dat men wellicht bij de KNVB in gedachten heeft. Ajax – Kozakken Boys werd afgelast terwijl een jeugd wedstrijd op de Toekomst wel doorgang had. Rond de klok van 17:00 uur bleken de manschappen van Danny Buijs nog steeds de te kloppen tegenstander in de Topklasse van het zaterdag voetbal.

Met een trainingsweek voor de boeg komt zaterdag HHC Hardenberg op bezoek in Werkendam, de wedstrijd op sportpark de Zwaaier begint zaterdag 28 februari om 14.30 uur.

Vorige pagina

Nieuws uit A selectie

Nieuws uit A selectie
20/02/2015

Doelman Gino Mommers verruilt Kozakken Boys komende zomer voor zaterdaghoofdklasser VVA'71 uit Achterberg.

Mommers slaagde er dit seizoen in Werkendam niet in om de vaste keus onder de lat te worden. De keeper kwam eerder onder meer uit voor RBC Roosendaal, NAC Breda en IJsselmeervogels.

Bron: Regio-voetbal
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

In de media

In de media
18/02/2015

BREDA - Voor de opvolging van de na dit seizoen vertrekkende doelman Gino Mommers heeft Kozakken Boys Maik van den Kieboom aangetrokken. De 23-jarige Bredanaar staat momenteel onder de lat bij zondag-hoofdklasser DOSKO uit Bergen op Zoom, maar genoot zijn jeugdopleiding bij RKC Waalwijk. Van den Kieboom gaat op De Zwaaier de concurrentiestrijd aan met Jesper Hogedoorn.

Met DOSKO pakte Maik van den Kieboom dit seizoen met slechts drie tegentreffers ongeslagen de eerste periodetitel, waardoor de ploeg van trainer Peter Sweres in de nacompetitie gaat strijden om een plek in de topklasse. Van den Kieboom wacht die ontwikkelingen niet af, maar koos voor een nieuw avontuur in Werkendam. „DOSKO is een hele leuke, vriendelijke club. Maar als Kozakken Boys komt, een van de beste amateurclubs van Nederland, is dat toch erg interessant. De club staat bovenaan in de topklasse en heeft een mooi toekomstperspectief. Redenen om daar graag te willen spelen.”

Van den Kieboom werd in de junioren opgepikt door RKC. „Ik was veertien en speelde met mijn toenmalige club Advendo een oefenwedstrijd tegen RKC. Na een proefwedstrijd mocht ik daar komen spelen. Uiteindelijk leidde dat na vier jaar in de jeugd tot een contract, waarna ik vorig seizoen ben uitgeleend aan FC Eindhoven. Bij beide clubs werd niet verlengd, dus besloot ik terug te keren naar de amateurs. Nee hoor, dat was geen klap. Ik studeer Commerciële Economie aan de Johan Cruyff University in Tilburg en wilde ook maatschappelijk iets gaan doen. De insteek was een club in de topklasse, maar het was al eind april en bijna alle clubs waren bezet. Uiteindelijk heb ik gezien het perspectief op speelminuten voor DOSKO gekozen.” Een interessant gegeven, gezien het feit dat Jesper Hogedoorn bij Kozakken Boys momenteel als de onbetwiste nummer een onder de lat geldt. De kans dat de nieuweling volgend seizoen genoegen moet nemen met een rol op het tweede plan is derhalve niet denkbeeldig. „Dat risico heb ik afgewogen en er toch wel een tijdje over nagedacht. Ik heb besloten het te proberen en de concurrentie aan te gaan. Ik heb genoeg zelfvertrouwen om het aan te durven. Hoe hoger je gaat spelen, des te groter is de concurrentie. Dat is nu eenmaal zo. Het is denk ik fifty-fifty en er spreekt vertrouwen uit het feit dat men mij als een gelijkwaardige keeper ziet. We zullen zien waar het schip strandt.”

In geval van nood is Van den Kieboom overigens ook inzetbaar als aanvaller. De keeper lacht: „We speelden in december thuis tegen TEC en kwamen met 1-0 achter. In de laatste minuut ging ik mee naar voren. Die bal valt voor mijn voeten en ik schiet ‘m er in. Bizar, maar leuk om een keer mee te maken.” Voorlopig concentreert Van den Kieboom zich echter op keepen. „Maar ik ben wel een keeper die graag meevoetbalt en risico durft te nemen in de opbouw. Sterk op de lijn en negentig minuten coachend. Tot hoofdpijn toe, van verdedigers en van mezelf. Inderdaad, dan hoor je weleens dat je een keer je mond moet houden. Ik ben niet de allergrootste was graag een paar centimeter langer geweest, vooral in verband met voorzetten. Dat laatste is denk ik het moeilijkste voor alle keepers en is een verbeterpunt waar ik veel aan werk.”

Tekst: AD / Rivierenland, Randje16
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

Pagina's