Eerste elftal

Verlies in Lisse

Verlies in Lisse
28/03/2015

Kozakken Boys heeft slechte zaken gedaan in het laatste weekend van maart. Op de knollentuin van Lisse was goed voetbal onmogelijk en was het zaak om het achterin dicht te houden. Het ging in de eerste minuut al mis. Gebrek aan scherpte betekende 1-0 en vechten tegen de bierkaai. De 2-0 deed Kozakken Boys helemaal op eigen kracht en verdubbelde daarmee de voorsprong van de thuisploeg.

Na rust was er strijd maar geen goed voetbal. Door een goal van Leon Bot was er de aansluitingstreffer maar verder kwam Kozakken Boys niet.

De voorsprong is geslonken maar een man overboord is er niet. Kozakken Boys heeft nog steeds alles in eigen hand.

Later op de avond beelden van de wedstrijd.

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2015 - 2016

A Selectie seizoen 2015 - 2016
27/03/2015

Sherwin Grot komt volgend seizoen de gelederen van Kozakken Boys versterken. De aanvallende middenvelder is nu aan zijn tweede jaar bij GVVV bezig.

De 24 jarige Arnhemmer is zijn voetballoopbaan begonnen bij Arnhemia en heeft daarna drie jaar in de jeugd van Vitesse gespeeld. Zijn debuut in de eredivisie heeft hij gemaakt bij NEC. Na een mislukte transfer naar PEC Zwolle startte Sherwin twee seizoenen geleden bij GVVV. Op dit moment is hij daar topscorer met elf goals in de Topklasse.

We heten Sherwin van harte welkom op De Zwaaier.

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Een stukje nostalgie

Een stukje nostalgie
27/03/2015

Een stukje nostalgie is weer terug gevonden. De toegangspoort aan de Wilgenlaan (naast het jeugdhonk) van ons vorige sportcomplex De Vierlaan. Er zal de komende tijd worden gezocht naar een geschikte plaats op ons huidige complex de Zwaaier om dit stukje nostalgie een mooie plek te geven. Wordt vervolgd.

Vorige pagina

Praktijklessen louteren ‘Xavi’

Praktijklessen louteren ‘Xavi’
25/03/2015

GORINCHEM/WERKENDAM – Tijdens zijn korte verblijf bij Kozakken Boys ervoer hij inmiddels pieken en dalen, maar Hermon ‘Xavi’ Tecleab heeft voor hetere vuren gestaan. Hij ontvluchtte zijn vaderland Eritrea en hoopt op een mooie toekomst in Nederland. „Ik wil hier graag lang blijven.”

De voorgeschiedenis is bekend. Een klein jaar geleden arriveerde een groep Eritreese vluchtelingen in Gorinchem, met daarbij een groot aantal spelers van het nationale voetbalelftal van het Afrikaanse land. Onder hen Hermon Tecleab (21), wiens talent na een reeks oefenwedstrijden die de ploeg onder de noemer Dutch Soccer Team Eritrea speelde beklijft. Tecleab flirt zelfs met Willem II, maar tot een overgang naar de Tilburgse eredivisionist kwam het vooralsnog niet. Kozakken Boys bleek alert en voegde de middenvelder toe aan de selectie, uitgedund na het vertrek van Nasser el Khayati en Michael Potkamp. Tecleab heeft het verschil tussen het Nederlandse en Eritreese voetbalstijl inmiddels ervaren „Het is heel anders. In Eritrea gaat het vooral om techniek en acties maken, in Nederland komt er meer agressie bij kijken.” Breed lachend: „Maar dat is goed voor mij.” De competitiewedstrijd in en tegen Spakenburg (3-1) en het thuisduel om de districtsbeker tegen Helvoirt (3-2) werkten voor Tecleab louterend. Balverlies van de Eritreeër leidde in Spakenburg tot de eerste tegentreffer van de Werkendammers. In onvervalst Nederlands: „Een fout van mij.” Kozakken Boys-trainer Danny Buijs had er geen wedstrijdbeelden voor nodig. „Nee, hij hoefde het niet uit te leggen. Ik weet zelf wat er verkeerd ging.” Drie dagen later mocht Tecleab tegen de Brabantse zondag-tweedeklasser Helvoirt voortijdig inrukken nadat hij zijn eigen fout middels een overtreding trachtte te herstellen, een schorsing afgelopen zaterdag tegen Sparta Nijkerk (4-0) tot gevolg. „Ook een fout, maar een rode kaart was niet nodig. Geel was voldoende. Die schorsing?” Schouderophalend: „Dat zijn de regels in Nederland.”

Tecleab debuteerde enigszins ongelukkig in het shirt van Kozakken Boys met een nederlaag tegen Rijnsburgse Boys (0-3), maar revancheerde zich. Op een steenkoude dinsdagavond produceerde de technicus enkele weken geleden zijn eerste doelpunt in Werkendamse dienst, door in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen de Ajax-amateurs vanaf ruim twintig meter fraai voor de derde treffer te zorgen. Een aantal landgenoten van Tecleab was er op sportpark De Toekomst getuige van, voorzien van een Eritreese vlag. „Zij leven in Amsterdam en zijn fans van mij. Ze zijn blij dat ik bij Kozakken Boys voetbal. Mooi om die steun te hebben.” Tecleab is afkomstig uit de regio Tigray en speelde in zijn vaderland voor Red Sea FC. Hij werd er bedeeld met de voetbalnaam Xavi, verwijzend naar de strateeg van Barcelona. „De fans in Eritrea hebben me zo genoemd, omdat ik ook op die positie speel.”

Naast de drie wekelijkse trainingsavonden in Werkendam is Tecleab in Gorinchem druk bezig met het aanleren van de Nederlandse taal en hij kan zich inmiddels, weliswaar met horten en stoten, verstaanbaar maken. „Ik ga drie keer per week naar school en oefen door met mensen te praten. De taal zelf spreken is moeilijk, maar ik kan je goed verstaan.” Het helpt hem zijn draai in Nederland te vinden, maar: „Natuurlijk mis ik Eritrea, familie en vrienden. We houden contact via de telefoon.” Zijn sportieve toekomst is nog ongewis. „I like Kozakken Boys, de trainer en mijn medespelers. Of ik hier volgend jaar ook nog speel moeten we afwachten.”

Bron: AD/Rivierenland, Randje16
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

Bijzondere vriendschap

Bijzondere vriendschap
25/03/2015

FC Lisse en Kozakken Boys: bijzondere vrienden in de top van het amateurvoetbal

‘Beter een goede buur dan een verre vriend’, luidt het gezegde, maar in het geval van FC Lisse en Kozakken Boys geldt het tegenovergestelde. De twee topklassers onderhouden sinds 2006 een bijzondere vriendschapsband. ,,FC Lisse heeft iets weg van de Brabantse gezelligheid, vandaar dat wij het zo goed kunnen vinden”, vertelt Stefan Hoogendoorn, supporter van Kozakken Boys.

Zaterdag treffen FC Lisse en Kozakken Boys elkaar op Ter Specke en dat is voor beide supportersgroepen altijd iets om zich op te verheugen. Hubert Habers, bestuurslid communicatie en vrijwilligersbeleid van FC Lisse, vermoedt dat het een latertje wordt nu zijn vrienden uit Werkendam op bezoek komen.

You’il Never Walk Alone

,,We houden allebei van een feestje en zijn beide clubs met nog een derde helft. Het gaat hier vaak tot 22.30 uur door en dat zie je nergens in de streek. Onze vriendschap is in 2006 begonnen. Door een doelpunt van Robin Stolp pakten wij de overwinning en was het groot feest op het veld en later in de kantine.” Terwijl de bus van Lisse het terrein afdraaide, bracht de supportersschare van Kozakken Boys het beroemde You Never Walk Alone ten gehore.

Habers: ,,Toen hadden wij ook nog een grote achterban. Helaas is het bij ons iets verwaterd, maar bij Kozakken Boys niet. Ze zijn daar erg fanatiek.”

Nee, stelt Hoogendoorn resoluut als hem wordt gevraagd of Kozakken Boys ook met andere clubs een speciale band heeft. ,,Natuurlijk zijn de uitwedstrijden tegen HHC Hardenberg, IJsselmeervogels en Spakenburg ook schitterend, maar die winnen het niet tegen FC Lisse. Als we daar in de kantine komen, krijgen we een soort van ‘thuiskom-gevoel’. Ongeacht de uitslag doen we altijd gezellig een paar ‘pilskes’.”

Hoogendoorn: ,,Een aantal jaar geleden had Lisse veel jongeren in hun aanhang. Dat is jammer genoeg minder geworden, maar met jongens als Hubert en vooral ook Joost van der Lans blijft het speciaal. Joost is bij ons al vaak tot laat in de kantine blijven hangen en heeft ook wel eens een nachtje overnacht.”

Gezamenlijk

Als teken van hun vriendschap heeft Kozakken Boys sinds een jaar of drie een groot spandoek met ook het logo van FC Lisse erop. Habers: ,,We proberen elkaars belangrijke wedstrijden te bezoeken. Zij zijn in 2008 bij ons in de kampioenscompetitie geweest en wij waren in 2012 bij de finale van de nacompetitie tegen Ter Leede ook van de partij. Als zij kampioen worden, zullen we ook nog wel ons gezicht laten zien.”

Waar Kozakken Boys dus op titelkoers ligt, verkeert FC Lisse in degradatiegevaar. ,,Ik hoop van ganser harte dat ze erin blijven”, vertelt Hoogendoorn. Enkel zaterdag gunt hij zijn vrienden uit de Bollenstreek niets. ,,Wij voelen de adem van Spakenburg in onze nek, dus we gaan vol voor de overwinning. Maar dat zal Lisse ook doen.”

De vriendschap gaat verder dan gezelligheid bij de onderlinge ontmoetingen. Supportersteams van Kozakken Boys deden al mee aan bedrijven- en zaalvoetbaltoernooien op Ter Specke. Ook Lisse gaf bij activiteiten van de Werkendammers acte de présence. ,,Een paar jaar geleden was het echt giga”, vertelt Hoogendoorn. ,,Nu hebben de meesten een gezinnetje en is het allemaal iets minder geworden.”

Bron: Voetbal in de Bollenstreek
Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Voorbeschouwing FC Lisse - Koz. Boys

Voorbeschouwing FC Lisse - Koz. Boys
25/03/2015

Voorbeschouwing op de topklassewedstrijd FC Lisse - Kozakken Boys van zaterdag 28 maart 2015. Rowin van Zaanen kan terugkijken op een succesvolle week. Na zijn twee goals tegen Helvoirt midweeks en twee goals en één assist tegen Sparta Nijkerk, spraken we met de linkerspits over de aankomende wedstrijd tegen FC Lisse.

Check www.kozakkenboystv.nl voor meer video's.

Vorige pagina

Vlekkeloze middag Kozakken Boys

Vlekkeloze middag Kozakken Boys
21/03/2015

Kozakken Boys won zaterdagmiddag eenvoudig met 4-0 van Sparta Nijkerk. De Werkendammers gingen met een 3-0 voorsprong de rust in, welke al na een kwartier op het scorebord stond. De goals van Berry Powel, Mohammed Hammouti en Rowin van Zaanen vielen allen tussen minuut 10 en minuut 15. In de tweede helft kregen de Boys genoeg kansen om, net als in de uitwedstrijd, tot een monsterscore te komen. Het bleef echter bij 4-0, nadat Rowin van Zaanen een van richting veranderde vrije trap achter doelman Rijnvis zag verdwijnen.

Achtervolger Spakenburg verspeelde punten tegen HSV Hoek. Op Zeeuwse bodem kwamen de 'blauwen' niet verder dan 1-1, waardoor het gat met Kozakken Boys nu 5 punten bedraagt.

Kozakken Boys - Sparta Nijkerk 4-0 (3-0)
10' Berry Powel 1-0
12' Mohammed Hammouti 2-0
15' Rowin van Zaanen 3-0
57' Rowin van Zaanen 4-0

Bekijk hier de samenvatting van Kozakken Boys - Sparta Nijkerk en een interview met Arie Schep op de website van Kozakken Boys TV.

Zaterdag gaat Kozakken Boys op bezoek in Lisse. Fc Lisse verzuimde te scoren maar was heer en meester in het duel met Genemuiden. Kozakken Boys dat een gemakkelijke middag beleefde is gewaarschuwd.

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven.

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

In de media: KBTV

In de media: KBTV
18/03/2015

Kozakken Boys TV draagt bij professionaliteit op de Zwaaier

WERKENDAM - De beelden die Ruben Kroeze en Devin van der Wiel wekelijks de ether inblazen, worden meer dan 4000 keer bekeken. Ruben en Devin zijn eigenaar van ReD Videoproducties, een sinds kort gedeponeerd bedrijf dat videoreportages maakt van voetbalwedstrijden en bedrijven. Tegenwoordig is ReD ook betrokken bij reportages voor Regio-voetbal.

Devin: “Binnenkort komt onze eerste bruiloft op film, een mooie opdracht. Spannend hoor.”

Op 16 december 2013 filmden Ruben en Devin voor het eerst bij Kozakken Boys-Rijnsburgse Boys. “Sindsdien is Kozakken Boys TV qua vormgeving sterk verbeterd. Ons werk wordt gewaardeerd, dat maakt het voor ons extra leuk”, stelt Ruben glunderend.

Zaterdag zaten de ReD-mannen in de spelersbus hun beelden van de topper tussen Spakenburg en Kozakken Boys al te monteren. Danny Buijs kwam nog even langs. “Monteer dat moment van die handsbal van Spakenburg er nog even goed in. Toen hadden wij een strafschop moeten krijgen waardoor wij op 0-1 hadden kunnen komen.”

Trainingskamp
Eén van de hoogtepunten was het trainingskamp in Fuengirola. Devin: “Hartstikke leuk dat wij mee mochten met de groep. Ook daar hebben wij veel filmmateriaal kunnen maken. Beeld is de toekomst.”

Soms gebruikt Kozakken Boys beelden van ReD als bewijsmateriaal voor de tuchtcommissie van de KNVB. Vorige week zijn beelden van het incident rond Husen tijdens Scheveningen-Kozakken Boys naar de KNVB gestuurd. Dat kan hen helpen bij de strafbepaling.

Ruben en Devin blijven natuurlijk echte Kozakken Boys-supporters. “Bij 3-0 achter hebben wij niet zoveel zin meer om te filmen. Wij gaan wel door, maar niet van harte hoor”, besluit het duo.

Bron: Regio-voetbal

Klik hier voor de website van Kozakken Boys TV
Klik hier voor de website van ReD Videoproducties

Vorige pagina

Nipte winst in bekertoernooi

Nipte winst in bekertoernooi
17/03/2015

Kozakken Boys is door naar de kwart finale van het bekertoernooi van het district Zuid 1. Zonder slag of stoot ging dit niet gepaard. Op sportpark De Zwaaier had het de grootst mogelijke moeite met de zondag tweedeklasser Helvoirt.

Kozakken Boys, dat ruim zeventig minuten met tien man speelde, zag een voorsprong omgebogen worden in een achterstand maar zegevierde door in de slotminuut de winst te pakken. De credits waren voor Helvoirt de volgende ronde is voor Kozakken Boys.

In de kwartfinale speelt Kozakken Boys op de Zwaaier tegen OJC Rosmalen die vanavond met 5-2 te sterk waren voor R.K.S.V. Nuenen.

Kozakken Boys - Helvoirt 3-2 (1-1)

22' 1-0 Rowin van Zaanen
42' 1-1 Nick van der Bruggen
50' 1-2 Menno van Hattum
67' 2-2 Arif Irilmazbilek
90' 3-2 Rowin van Zaanen

Klik hier voor meer foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

In de media

In de media
16/03/2015

Wilco van Buuren schreef clubgeschiedenis

Wilco van Buuren speelde in de jaren negentig van de vorige eeuw slechts twee seizoenen voor Kozakken Boys, maar zijn naam heeft in Werkendam nog altijd een magische klank. Onlangs was hij aanwezig bij de thuiswedstrijd van zijn oude club tegen Capelle en Het Voetbaljournaal maakte van de gelegenheid gebruik.

WERKENDAM – Zijn profvoetbalcarrière bracht Wilco van Buuren (52) bij oer-Hollandse clubs als Ajax, PEC Zwolle, Willem II en FC Den Haag. Als trainer zoekt hij het verder van huis. Van Buuren was onder meer werkzaam in Hongarije en werkt inmiddels al jaren in het Midden-Oosten. Momenteel is de oud-prof werkzaam bij Al Shabab in Dubai. „Ik wilde als speler altijd een keer naar het buitenland, maar dat is er nooit van gekomen. Op een gegeven moment krijg je de kans dat als trainer te doen en dan kies je daar voor,” aldus Van Buuren. Zijn verblijf in het Midden-Oosten bracht hem veel moois, maar heeft ook een schaduwzijde. „Mijn vrouw, twee dochters en zoon zitten in Nederland en dan mis je toch een hoop. Mijn zoon voetbalt bij TOP Oss B1 en dan krijg je alleen informatie via Skype, maar het is natuurlijk het leukst om dat zelf mee te maken. Vandaar dat ik nu twijfel of ik volgend jaar in het buitenland wil blijven of toch iets in Nederland ga zoeken. Je moet dan denken aan een goede amateurclub of assistent-trainer in het betaald voetbal.”

De voetballoopbaan van Van Buuren strandde door problemen met zijn heup en in de daaropvolgende jaren bouwde hij aan een trainersloopbaan. Als rode draad fungeerde Co Adriaanse, niet toevallig zijn oud-trainer. „Adriaanse is voor mij als trainer, maar ook als voetballer erg belangrijk geweest,” aldus Van Buuren over de geestelijk vader van het kerstboomsysteem en fijne termen als scorebordjournalistiek en woonerfvoetbal. „We hebben af en toe nog contact. Als voetballer haalde hij mij van Ajax naar PEC Zwolle en later van Willem II naar FC Den Haag. Hij adviseerde mij het trainersdiploma te halen en ik kon onder hem stagelopen bij Willem II. Adriaanse heeft me later ook naar de jeugd van Ajax gehaald.”

Als voetballer bouwde Van Buuren twee seizoenen af in Werkendam. „Een mooie tijd. We voetbalden aanvallend en aantrekkelijk en ik weet nog dat het in Werkendam op een mindere dag ook goed was als we hard werkten. Met die combinatie zijn we twee keer kampioen geworden. Fantastische jaren.” Bij zijn komst medio 1991 was Kozakken Boys zojuist gedegradeerd naar de eerste klasse. Een uitglijder die een jaar later meteen werd gecorrigeerd, waarna weer een jaar later ook maar meteen de titel in de hoofdklasse werd opgeëist. In zijn tweede seizoen op De Vierlaan was Van Buuren tevens verantwoordelijk voor een van de meest legendarische doelpunten in de Werkendamse clubgeschiedenis. „Thuis tegen Spakenburg (2-1, red.), met een boogbal van eigen helft,” weet hij nog. „Er stond veel wind en ik had het al eerder geprobeerd.” Het zijn echter niet zozeer hoofdprijzen en fraaie doelpunten die bij Van Buuren naar de oppervlakte komen als eerste herinnering. „Teus Paans was voor de club een fantastische man. Helaas is hij overleden. Ik was niet in het land, anders was ik zeker naar de begrafenis gekomen. Voordat ik hier vanmiddag kwam ben ik even naar het graf gegaan. Ik heb hem toegesproken en bedankt voor de fijne tijd.”

‘Niet altijd voor geleefd’

Dennis Netten stopt aan het einde van dit seizoen als keeperstrainer van Kozakken Boys. Daarmee komt een einde aan een achtjarig verblijf van de voormalig doelman op De Zwaaier. Het Voetbaljournaal sprak met Netten in café De Kierewiet, aan de rand van het centrum in zijn woonplaats Kaatsheuvel.

KAATSHEUVEL – De locatie van de afspraak is tevens de reden van het feit dat Dennis Netten (36) een streep zet onder zijn activiteiten bij Kozakken Boys. Netten is sinds vorig jaar uitbater van het etablissement, een tijdrovende ‘hobby’. „Ik had als keeperstrainer nog wel een jaar door kunnen gaan, maar als ik er niet voor honderd procent achtersta wil ik dat de club niet aandoen. Het wordt gewoon te zwaar. Op dinsdag, woensdag en donderdag ben ik met mijn andere zaak (gevelrenovatie, red.) bezig en de rest van de week met het café. Daarom is het beter te stoppen, al is het met pijn in het hart. De club is familie geworden. Natuurlijk ga ik het missen, vooral de geintjes in de kleedkamer. Op zaterdag blijf ik gewoon komen, want Kozakken Boys zit in mijn hart. En wie weet wat ik in de toekomst nog voor de club ga doen.”

In zijn kielzog sleept Netten bij wedstrijden van Kozakken Boys sinds jaar en dag vrienden en familie mee naar Werkendam. „Sterker nog, sinds ik zelf niet meer speel gaan mijn vader en moeder ook mee naar de uitwedstrijden,” meldt de kroegbaas kurkdroog. Het is een indicatie van de band die de aimabele ex-keeper opbouwde met de club. Een aanloop was echter vereist. Netten kwam in de zomer van 2007 als beoogd opvolger van Sander Duindam van het Tilburgse Triborgh naar Kozakken Boys. „Daar had ik Roland Jansen (ex-keeper Kozakken Boys, red.) als keeperstrainer en via hem is dat balletje gaan rollen,” herinnert Netten zich. Het veroveren van een basisplaats vereiste onder trainer Ad van Seeters enig geduld. „Ik zou een eerlijke kans krijgen, maar voor mijn gevoel was dat niet het geval. De eerste maanden dacht ik ‘ik maak het jaar keurig af en dan ben ik weg’. Tot Wesley Abdelaziz geblesseerd raakte en ik de kans kreeg en boven verwachting presteerde. Ik werd zelfs Speler van het Jaar. Dat is toch wel mijn mooiste herinnering. Het jaar daarna is me trouwens ook bijgebleven. We werden elfde en bleven er op doelsaldo maar net in. Toch wel een dieptepunt.” Netten bleef ruim drie jaar eerste keus, ook onder Van Seeters’ opvolger Michel Langerak. „Maar ik kreeg steeds meer last van blessures en omdat Berdi Viveen vertrok kwam de functie van keeperstrainer in beeld. De club gaf me de kans en dat is uitstekend bevallen.”

Dennis Netten was pas 33 jaar jong op het moment dat hij stopte als keeper. „Maar ik heb ook anders geleefd, zeg maar.” Hij zegt het met een niet geringe portie zelfspot. Netten was en is niet het type dat na de training en wedstrijd meteen in de auto springt en naar huis rijdt. Ook zijn wedstrijdvoorbereiding was niet altijd even prestatiegericht. „Andere jongens gingen om elf uur naar bed, maar ik ging op vrijdagavond gewoon op stap. Bob Huijbregts was ook zo. Achteraf had ik het misschien verder geschopt als ik dat niet had gedaan, maar ik heb nergens spijt van.”

Bron: Het Voetbaljournaal, Randje 16
Foto Wilco van Buuren van Hans Roest
Foto Dennis Netten van Teus Admiraal

Vorige pagina

Pagina's