Eerste elftal

Bekerwinst in Alblasserdam

Bekerwinst in Alblasserdam
18/10/2014

Zonder schade is Kozakken Boys een ronde verder in het bekertoernooi. In en tegen Alblasserdam werd het uiteindelijk 1-8 voor de manschappen van Buijs / Cornelissen.

Na de  moeizame winst in de Omroep Brabant Cup was het onder de rook van Rotterdam eenrichtingsverkeer wat resulteerde in de eerder genoemde uitslag.

Na een trainingsweek is het zaterdag Ajax dat op bezoek komt op De zwaaier voor een wedstrijd in de Topklasse.

Scoreverloop:

Alblasserdam - Kozakken Boys 1-8 (0-3)

25' Berry Powel 0-1
33' Sjoerd van der Waal 0-2
45+2' Berry Powel 0-3
67' Berry Powel 0-4
72' Berry Powel 0-5
73' Madjer Lukoki 0-6
76' Nasser el Khayati 0-7
84' Leon Bot 0-8
90' Maarten de Zeeuw 1-8

Opstelling Kozakken Boys: Jesper Hogedoorn, Juriën Gaari, Arie Lock, Toby Mulder, Bryan Jongeneel, Sjoerd van der Waal, Yoann de Boer, Leon Bot, Nasser El Khayati, Berry Powel, Madjer Lukoki

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven
 
Vorige pagina

Bloed, zweet en een ronde verder

Bloed, zweet en een ronde verder
14/10/2014

Kozakken Boys heeft de eerste ronde van de Omroep Brabant Cup overleefd. De thuisploeg had veel moeite met een stug Dongen maar maakte in de tweede helft toch het verschil.

Twintig minuten voor tijd kwam Kozakken Boys middels een vrije trap van Bryan Jongeneel op voorsprong en vijf minuten voor tijd verdubbelde Madjer Lukoki de score. Toch ging Kozakken Boys bijna onderuit. De aansluitingstreffer kwam tot stand door het weggeven van een onnodige vrije trap op de rand zestien en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd betekende hands een penalty en 2-2.

Kozakken Boys had alle geluk van de wereld dat Dongen nog slechter vanaf elf meter was dan de thuisploeg.

Scoreverloop:

71. 1-0 Bryan Jongeneel
83. 2-0 Madjer Lukoki
85. 2-1 Jan Gerrits Jr.
90. 2-2 Remon Koenen (penalty)

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Fikse nederlaag Kozakken Boys

Fikse nederlaag Kozakken Boys
11/10/2014

Kozakken Boys is koploper af na de uitwedstrijd in Veenendaal. Het was geflatteerd maar de thuisploeg won met maar liefst 5-0. Kenmerkend was dat het bij rust nog 0-0 was en Kozakken Boys de betere kansen had. 

Na rust kwam GVVV op voorsprong maar ook daarna kreeg Kozakken Boys twee grote mogelijkheden om het tij te keren.

De alles of niets tactiek was niet aan Kozakken Boys besteed.

Klik hier voor de website van Kozakken Boys TV voor de reacties na afloop van de wedstrijd

Scoreverloop:

GVVV - Kozakken Boys 5-0 (0-0)

57' Joey Snijders 1-0
73' Bart Hulsbos 2-0
83' Martin van Eck 3-0
89' Roy Terschegget 4-0
90+2' Joey Snijders 5-0

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

In de media

In de media
10/10/2014

Toby Mulder: ‘Geen heimwee meer naar zijlijn’
WERKENDAM - Met Toby Mulder naast Stanley Husen beschikt Kozakken Boys over een puur ‘voetballend’ centraal verdedigingsduo. Onder trainer Michel Langerak verhuisde Mulder twee jaar geleden ook al vanaf de linksbackpositie richting het centrum, maar de Gorcumer prefereerde aanvankelijk de nabijheid van de zijlijn. Thans ligt de situatie anders.

Het is slechts een statistiekje, maar toch. Van de huidige eerste selectie van Kozakken Boys is Toby Mulder de speler met de meeste topklasseminuten in de benen in dienst van de Werkendammers. „Echt waar? Leuk, maar dat zegt natuurlijk niks,” reageert Mulder. „Komt waarschijnlijk omdat Arif en Sjoerd geblesseerd zijn,” wijst hij op het wegens kwetsuren in de pauzestand bivakkerende koningskoppel Irilmazbilek-Van der Waal. Het typeert de bescheiden inborst van Mulder, die zich in het verlengde daarvan qua coaching van medespelers in een leerproces weet. „Mondig ben ik nooit geweest, dat was bij RKC al mijn zwakke punt,” karakteriseert hij zichzelf. „Het coachen ben ik daarom nog volop aan het ontwikkelen. ‘Je kunt beter iets verkeerds roepen dan helemaal niets,’ zegt de trainer. Ik voel me nu centraal op m’n gemak. Of ik de zijlijn niet mis? Nog niet, al was opstomen aan de zijkant inderdaad een van m’n favoriete bezigheden. Ik hoef die switch terug niet meer te maken. De trainer is tevreden en hoe vaker je centraal speelt, des te meer vertrouwen je krijgt en het steeds meer een automatisme wordt. Zeker met Stanley Husen ernaast, die veel ervaring heeft op die positie en vaak tips geeft.” Buiten het feit dat Husen geldt als rechtspoot kent het duo veel overeenkomsten. Zijn ze wel complementair? „Stanley is toch meer van het voetballende, terwijl ik er graag lekker in kleun,” duidt Mulder. „Ik denk dat het wel goed op elkaar is afgestemd.”

Toby Mulder verruilde in de zomer van 2011 RKC Waalwijk voor Kozakken Boys. De linkspoot uit Gorinchem, die in zijn jeugdjaren bij GJS voetbalde, zag een profcarrière sneuvelen in de dop dankzij twee onwillige knieën. Al snel klonken geruchten over een mogelijke terugkeer naar een bvo, maar Mulder staart er zich niet blind op. „Natuurlijk zit het nog in m’n achterhoofd, maar ik ben inmiddels 24 jaar en leg mezelf niet meer die druk op. En zoveel verschil met de topklasse is er niet.” Zeker niet met de huidige situatie, waarin Kozakken Boys de ranglijst op het derde nationale niveau aanvoert. Ook vorig seizoen bivakkeerde de ploeg lange tijd in de top, om vervolgens in de middenmoot te finishen. Mulder verklaart: „De selectie is nu veel breder en de jongens op de bank zijn niks minder dan die wel spelen. De concurrentie is groot, dat houdt ons sterk. Daarnaast zijn we veel meer een team en zijn er in het veld minder woordenwisselingen. Er wordt voor elkaar gevochten in plaats dat jongens elkaar afzeiken.” Waarbij Mulder de inbreng van voormalig ploeggenoot en huidig trainer Danny Buijs kernachtig analyseert. „Als voetballer was Danny een heel ander persoon dan nu. We kenden hem van het korte lontje en dan ben je toch benieuwd hoe hij het gaat doen. Er waren vorig seizoen wat incidenten en dat sprak in zijn nadeel, maar ik ben positief verrast en zeer over hem te spreken. Je merkt dat de hele groep achter hem staat en dat zie je aan de resultaten.”

Bron: AD / Rivierenland
Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Spakenburg wint niet in Werkendam

Spakenburg wint niet in Werkendam
04/10/2014

Met de einduitslag kan men in Werkendam nog wel leven. De manier waarop de remise werd behaald verdiende volgens de Kozakken Boys supporter niet de schoonheidsprijs. Met twee penalty’s tegen en geen tweede geel toen deze wel getrokken moest worden was de invloed van de arbitrage iets te nadrukkelijk.

Maarrrrr…. Kozakken Boys gaat als koploper op bezoek in Veenendaal.

Klik hier voor de samenvatting en interviews door Kozakken Boys TV

Scoreverloop:

Kozakken Boys - Spakenburg 3-3 (2-2)

15' Kees Tol 0-1
18' Berry Powel 1-1
31' Yoann de Boer 2-1
32' Maurice van der Wilt 2-2
60' Berry Powel 3-2
80' Kees Tol 3-3

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Loting Omroep Brabant Cup

Loting Omroep Brabant Cup
30/09/2014

HELMOND – De Helmondse wethouder Frans Stienen heeft de loting verricht voor de eerste ronde van het toernooi om de Omroep Brabant Cup.

Kozakken Boys speelt dinsdagavond 14 oktober in de eerste ronde van de Omroep Brabant Cup thuis tegen Zondag hoofdklasser V.V. Dongen, de wedstrijd op de Zwaaier in Werkendam begint om 20.00 uur.

Klik hier voor de complete loting van de eerste ronde

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Winst Kozakken Boys

Winst Kozakken Boys
20/09/2014

Het is allemaal voor wat het waard is en we moeten het in het juiste perspectief blijven zien. Daarentegen de feiten liegen niet. Kozakken Boys is na vijf speelrondes de trotse koploper in de Topklasse. Of het dankzij Kozakken Boys is dat de meeste tegenstanders van dit seizoen op dit moment onderin bivakkaren zal de toekomst uitwijzen.

Kozakken Boys begon voortvarend aan het thuisduel tegen ONS Sneek en kwam al snel op voorsprong. Tien minuten later betekende niet goed ingrijpen de gelijkmaker voor de Friezen. De thuisploeg herpakte zich daarna wonderwel en speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Zes minuten voor rust kwam de thuisploeg weer op voorsprong.

Na rust was het over en uit voor de bezoekers. Het enige dat de thuisploeg zich mocht verwijten was het feit dat men niet veel meer scoorde uit de legio kansen. Kozakken Boys maakte er nog slechts één en won met 3-1.

Scoreverloop:

  •  4e minuut Madjer Lukoki
  • 14e minuut Wim van der Zee
  • 39e minuut Richie Basoski
  • 55e minuut Madjer Lukoki

Klik hier voor de beelden van KBTV

Vorige pagina

In de media

In de media
17/09/2014

Kozakken Boys won nog nooit van ONS Boso Sneek

WERKENDAM - Zoals bekend neemt Danny Buijs zijn nieuwe rol als trainer uiterst serieus. Vergelijkbaar met de periode dat hij als prof actief was voor clubs als Feyenoord, FC Groningen en Sparta. Buijs is op de drie trainingsavonden vier uur voorafgaand aan de trainingen op De Zwaaier aanwezig. Hij analyseert wedstrijdbeelden op de computer, bereidt zijn training voor en praat bij met de vrijwilligers die dagelijks op het sportpark te vinden zijn.

De wedstrijd van de ‘boys’ tegen Excelsior Maassluis analyseerde hij integraal. Voorafgaand aan de training confronteerde hij zijn spelersgroep met verkeerde beslissingen die tijdens die wedstrijd zijn genomen, want Buijs is ondanks de tweede plaats op de ranglijst kritisch.

"Het is gewoonweg nog niet goed genoeg. Er worden nog te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Dat kan veel beter, er zit veel meer in deze groep. Ik accepteer het niet als wij dit seizoen geen hoger niveau halen. Dan heb ik het niet goed gedaan. Dat zal ik dan mijzelf kwalijk nemen. Ik ben hier om spelers beter te maken.”

Relativerend: "Het is ook wel te verklaren. Wij hebben acht tot negen posities opnieuw ingevuld. Veel spelers komen terug van zware blessures. Van Zaanen en Lukoki hadden een half jaar niets gedaan. En hoelang zijn wij nu eigenlijk bezig?”

Wilskracht
Vooralsnog richt Buijs zich volledig op ONS Sneek, een tegenstander waar Kozakken Boys nog nooit van won. Vorig seizoen werd op De Zwaaier immers met 3-4 verloren. In Friesland werd het 1-1. Kozakken Boys verkeek zich in de thuiswedstrijd lelijk op de wilskrachtige Friezen, die zelfs een 1-4 voorsprong namen.

"Het ene doelpunt nog mooier dan het andere, hoewel wij via Yildirim ook nog gelijk hadden kunnen komen”, weet Buijs, die zelf nog als speler in het veld stond. “Van Sneek weet ik dat het een ploeg is die nooit opgeeft. Zaterdag kwamen zij na rust heel knap terug van een 2-0 achterstand tegen FC Lisse. Het werd nog 2-2. Een ploeg zonder grote namen maar boordevol karakter.”

Bonuspunten
Buijs weet waar hij dit seizoen de bonuspunten moet halen. "Juist tegen ploegen als Sneek. Vorig seizoen wonnen wij ook niet van degradanten Ter Leede en Excelsior’31, maar wij lijken op de goede weg als je het vertaalt naar punten. Vorig seizoen speelden wij thuis gelijk tegen de ‘Vogels’, die hebben wij nu gewonnen. Wij wonnen toen nipt met 4-3 van Barendrecht nu gemakkelijk met 3-0. Wij verloren met 2-1 na een zaadpartij van Maassluis, nu winnen wij met 4-2.”

Onderschatting
Buijs heeft bekertegenstander Sportlust’46 (dinsdag 23/9) al uitgebreid geanalyseerd. "Zij zijn koploper in de eerste klasse, scoorden al zeven keer en kregen geen doelpunt tegen. Als wij die wedstrijd met een procent onderschatting ingaan, wordt het erg moeilijk.”

Toby Mulder hoopt weer op bitterballen

WERKENDAM - Als Toby Mulder zaterdag op De Zwaaier de tunnel uitkomt en zich voorafgaand aan de wedstrijd tegen ONS Boso Sneek voorstelt aan het publiek, zal hij zich mogelijk realiseren dat hij opnieuw de langst spelende (?) Kozak van het team is. Alleen als de van een teenblessure terugkerende Leon Bot van de partij is, wordt hij in de hiërarchie gepasseerd.

De Gorkumer kwam in 2011 bij de selectie. Min of meer bij toeval na een slepende knieblessures eerder opgelopen bij RKC. Mulder verwierf zich bij trainer Michel Langerak een vaste plaats als linksback. Dat was vorig seizoen bij Dogan Corneille/Ton Cornelissen niet anders.

De huidige trainer, Danny Buijs, ziet het anders. Hij posteert Mulder als linksbenige voetballer in het hart van de verdediging naast Stanley Husen. Twee 24-jarigen. Relatief jong op die positie, hoewel Husen al zes jaar op dit niveau meedraait. Mulder: "De trainer vindt dat ik in het centrum meer potentie heb voor de toekomst. Ik kan op deze positie nog heel lang mee.”

Over de start van dit seizoen is Mulder tevreden. "Wij hebben echt een goede groep. Ik ben ook erg tevreden over de keepers. Zoals Jesper keept, dat geeft ons veel vertrouwen. De samenwerking met Danny Buijs als trainer heeft mij verrast. Ik had niet verwacht dat hij als beginnend trainer zo professioneel zou zijn. Hij houdt zich ook bezig met randzaken. Het is nu bijvoorbeeld verplicht dat wij met de hele groep na de wedstrijd in de kantine aanwezig zijn. Als wij de nul houden, zoals tegen Barendrecht, trakteert hij op bitterballen. Dat is goed voor de saamhorigheid. Ik hoop dat wij zaterdag opnieuw bitterballen krijgen.”

Verbazing
Mulder, populair bij de aanhang, verbaast zich over de enorme ontwikkeling die Kozakken Boys doormaakt. "Kijk eens naar die nieuwe tribune, de dug-outs, de businessclub en de stoelen op de hoofdtribune. Het is heel professioneel. Dit is echt mijn cluppie geworden. Ook mijn vader en moeder voelen zich hier erg thuis. Ik train graag een jeugdelftal.”

Droom
Drie dagen na Sneek komt Sportlust’46 uit Woerden naar Werkendam. Toby Mulder ziet het belang van dat duel. "Wij kunnen ons plaatsen voor de derde ronde van de grote KNVB-beker. Dat zou voor de tweede keer in de clubgeschiedenis zijn. Twee jaar geleden troffen wij voor een vol huis FC Utrecht. Een kassucces voor de club. Er blijven steeds minder clubs over. Het liefst zou ik tegen mijn favoriete club Feyenoord loten. Dat zou een droom zijn.”

Bron:  Regio-voetbal / Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Loting 2e ronde districtsbeker

Loting 2e ronde districtsbeker
17/09/2014

Vandaag is er geloot voor de tweede ronde van de districtsbeker Zuid I. De tweede ronde van de districtsbeker Zuid I staat gepland voor het (inhaal)weekend van zaterdag 18 oktober 2014.

Hieronder de loting voor het 1e en 2e elftal:

  • Alblasserdam 1 - Kozakken Boys 1
  • Kozakken Boys 2 - Achilles Veen 1

In de bijlage vindt u een overzicht van de complete loting.

Vorige pagina

Drie punten uit Maassluis

Drie punten uit Maassluis
13/09/2014

De uitslag mocht er zijn. De uitvoering laat nog te wensen over. Defensief matig ingrijpen en aanvallend de verkeerde keuzes maken kenmerkte het spel van Kozakken Boys. Voor rust kwamen de Boys twee maal op achterstand, na rust bezorgde Madjer Lukoki met twee goals de overwinning. Niet goed spelen en toch winnen......

Klik hier voor de samenvatting en de interviews na afloop van de wedstrijd door Kozakken Boys TV

Scoreverloop:

Excelsior Maassluis - Kozakken Boys 2-4 (2-2)

15' Daan Smith 1-0
20' Gwaeron Stout 1-1
38' Marruchen Zimmerman 2-1
43' Roef Stoffels (E.D.) 2-2
50' Madjer Lukoki 2-3
63' Madjer Lukoki 2-4
 
Opstelling Kozakken Boys: Jesper Hogedoorn, Juriën Gaari (46' Wesley Pollemans), Stanley Husen, Toby Mulder, Bryan Jongeneel, Yoann de Boer, Gwaeron Stout, Nasser El Khayati, Richie Basoski (73' Michael Potkamp), Berry Powel, Rowin van Zaanen (46' Madjer Lukoki)
 
 
Foto's: Wim Verhoeven
 
Vorige pagina

Pagina's