Eerste elftal

Voorbeschouwing Capelle - Koz. Boys

Voorbeschouwing Capelle - Koz. Boys
28/08/2014

Aanstaande zaterdag speelt Kozakken Boys de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander in de eerste uitwedstrijd is Capelle. In aanloop naar het duel maakte Kozakken Boys TV een voorbeschouwing. In de voorbeschouwing onder meer een interview met Richie Basoski.

Klik hier voor de voorbeschouwing van Kozakken Boys TV

Klik hier voor de samenvatting van het laatste treffen tussen Capelle en Kozakken Boys

foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Kozakken Boys naar tweede ronde

Kozakken Boys naar tweede ronde
26/08/2014

Door een 7-0 overwinning op Stormvogels’28 is Kozakken Boys door naar de tweede ronde in het KNVB bekertoernooi. Na een 2-0 ruststand liep Kozakken Boys in de tweede helft uit naar de eerder gemelde 7-0.

Kozakken Boys treft Sportlust '46 (1e klasse zat.) in de tweede ronde van de KNVB-beker. FVC werd met 1-2 verslagen.

Scoreverloop:
14' 1-0 Berry Powel
21' 2-0 Berry Powel 
47' 3-0 Bryan Jongeneel
56' 4-0 Stanley Husen
57' 5-0 Madjer Lukoki
63' 6-0 Madjer Lukoki
87' 7-0 Michael Potkamp

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd door Kozakken Boys TV

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

In de media

In de media
24/08/2014

Temperamentvolle Jongeneel: ‘Als een vis in het water’
WERKENDAM - Met een ten opzichte van vorig seizoen drastisch gewijzigde basisformatie begint Kozakken Boys vanmiddag tegen IJsselmeervogels voor het derde achtereenvolgende seizoen aan het topklasse-avontuur. Een van de nieuwelingen in het elftal van trainer Danny Buijs is Bryan Jongeneel. De 20-jarige huurling van FC Dordrecht heeft zich in Werkendam binnen een vloek en een zucht in de eerste elf gespeeld.

Het was een prachtig tafereel, vorige week donderdagavond op de Kozakken Boys-training. Na een overtreding van Madjer Lukoki op Bryan Jongeneel in een vlijmscherp partijtje claimt laatstgenoemde een vrije trap, welke door Danny Buijs achteloos wordt weggewuifd. Het gevolg: een tirade van Jongeneel, die zijn trainer niet spaart. Buijs geeft geen krimp en heeft de grootste lol om de vuurspuwende verdediger, die enkele momenten later weer is gekalmeerd en weet dat hij zich uit de tent heeft laten lokken. Buijs: „Ik heb tegen Bryan gezegd, ‘jij krijgt van mij op de training nooit een vrije trap’.”  Buijs, de meester van de confrontatie die gedurende zijn actieve loopbaan in staat was ruzie te krijgen met een cornervlag, in een opvoedkundige rol. Jongeneel onderkent het feit dat zijn temperament hem nog wel eens in de weg zit. Lachend: „Ze weten hoe ze me moeten hebben. Het mentale is altijd wel een valkuiltje geweest. Het is al minder geworden, maar ik sta er om bekend opvliegerig te kunnen zijn. Soms ben ik in zo’n partijtje iets te fanatiek en kan ik uit m’n slof schieten, maar daarna is het ook meteen weer over.”

Jongeneel voelt zich kiplekker in Werkendam, na een min of meer verloren eerste contractjaar in Dordrecht. „Aan het begin van vorig seizoen had ik hoge verwachtingen, maar ik kwam al gauw bij het tweede elftal en ben er niet in geslaagd terug te keren bij het eerste. Ik zat nooit lekker in m’n vel, maar dat lag vooral aan mezelf. Iedereen heeft weleens een mindere periode en die had ik vorig jaar. Daarom is dit een goede stap voor mij. Eindelijk voel ik me weer als een vis in het water. In de beloftencompetitie kwam het toch vooral neer op verdedigen, maar nu kan ik aanvallend weer lekker meedoen. Daardoor heb ik in de voorbereiding al een paar assists gegeven.” Jongeneel was onder meer betrokken bij twee treffers in het met 5-1 gewonnen oefenduel tegen zondag-topklasser OJC Rosmalen van afgelopen zaterdag, waarin hij tevens de aandacht opeiste door zich achter een vrije trap in kansrijke positie net buiten de ‘zestien’ te nestelen. Een klusje dat doorgaans is voorbehouden aan binnen een spelersgroep hoog in de hiërarchie staande routiniers. „Met Toby Mulder en Rowin van Zaanen was ik de enige linkspoot en de trainer heeft gezegd dat ik ze mag nemen,” verklaart Jongeneel, die afgelopen donderdag na de training, terwijl driekwart van de selectie al onder de douche stond, nog even een rij ballen neerlegde voor een extra serie vrije trappen. Het zijn signalen van een speler die zich razendsnel in de basis heeft gespeeld. „Ik wist dat er een grote selectie stond, met een dubbele bezetting op de posities. Toch is het gegaan zoals ik wilde. Misschien zijn veel mensen verrast, maar ik wist wel dat ik dit kon.”

Jongeneel is niet huiverig Kozakken Boys tot het rijtje kanshebbers in de topklasse te rekenen. „Al is het voor mij moeilijk het niveau in te schatten moeten we gezien de selectie en de voorbereiding toch zeker in de top-vier mee kunnen draaien. Ik heb inderdaad gehoord dat we in de voorbeschouwingen niet tot de favorieten behoren, maar als we van IJsselmeervogels winnen wordt daar misschien anders tegenaan gekeken. Ik maak me niet druk om IJsselmeervogels. Als wij zo spelen als in de voorbereiding hebben we genoeg kwaliteit om de drie punten hier te houden.”

‘Mezelf in de kijker spelen’

Het klinkt wellicht enigszins paradoxaal, maar het verblijf van Bryan Jongeneel bij Kozakken Boys is pas echt geslaagd als de linksback uit Oud-Alblas volgend jaar weer is vertrokken uit Werkendam. Jongeneel tekende voor de start van vorig seizoen een tweejarig contract bij FC Dordrecht met een optie voor een extra jaar. „Ik kreeg van Marco Boogers te horen dat ik kon worden verhuurd,” zegt Jongeneel. „Dat stond me wel aan, want jongens als Marvin Peersman, Jeffry Fortes en Ilias Haddad zijn toch vaste namen. Als ik nog een jaar in het tweede had rondgelopen was het denk ik voorbij geweest. Nu krijg ik de kans mezelf in de kijker te spelen. De bedoeling is terug te keren en profvoetballer te worden.”

Bron: AD/Rivierenland van zaterdag 23 augustus 2014
Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Winst op openingsdag

Winst op openingsdag
23/08/2014

De opening van het seizoen was misschien spannender dan goed. Kozakken Boys had er maling aan en pakte de volle buit in de eerste wedstrijd van het seizoen 2014 -2015.

De thuisploeg kwam na rust op achterstand maar herstelde binnen een minuut. Daarna sloegen de manschappen van Kozakken Boys, voor men de wedstrijd in het slot gooide, genadeloos toe.

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd door Kozakken Boys TV

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Voorbeschouwing Koz Boys - IJsselmeervogels

Voorbeschouwing Koz Boys - IJsselmeervogels
20/08/2014

Aanstaande zaterdag begint voor Kozakken Boys een nieuw seizoen in de Topklasse Zaterdag. Op de eigen Zwaaier is IJsselmeervogels de eerste tegenstander. In aanloop naar het duel met IJsselmeervogels sprak Kozakken Boys TV met Toby Mulder.

Klik hier voor de voorbeschouwing op Kozakken Boys - IJsselmeervogels door Kozakken Boys TV

Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

In de media

In de media
20/08/2014

Ad van Wijk: ‘Kozakken Boys koestert haar vrijwilligers’

WERKENDAM - Ad van Wijk heeft aangegeven dat hij aan zijn laatste seizoen als voorzitter van Kozakken Boys is begonnen. Hij houdt echter een slag om de arm. “Indien deze spelersgroep met de volledige staf kampioen in de topklasse wordt, overweeg ik er nog een jaar aan vast te plakken.”

Van Wijk is vooral trots op de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat sportpark De Zwaaier er perfect bij ligt. Hij geeft voor aanvang van het seizoen een rondleiding. Wie drie maanden niet op De Zwaaier is geweest, kijkt zijn ogen uit. Bij binnenkomst valt meteen op dat een groepje vakmensen het gebouw volledig heeft geverfd.

Van Wijk: “De sponsorruimte is door weer andere vrijwilligers grondig aangepakt en biedt opeens een zee aan ruimte.” Zaterdag is het bedrijf van Van Wijk ‘Sponsor van de Dag. “Wij geven alle spelers en hun familie de ruimte om zaterdag van de vernieuwde ruimte gebruik te maken.”

Business seats
Een groep van zestig sponsors heeft nu de beschikking over luxe business seats. Voor de gasten zijn er twaalf van deze luxe stoelen rondom de radiokamer geplaatst. Van Wijk gaat er voor de fotograaf even voor zitten. Tijdens de wedstrijden is dit niet zijn plek. De preses loopt dan een rondje langs het veld en staat vaak achter het ‘vijandelijke’ doel. “Er was vraag naar deze stoelen. Sponsors betalen daarvoor en dat is weer goed voor de club.”

De honderden kuipstoeltjes zijn vernieuwd. Een optie is om de tribuneplaatsen te verwarmen. Van Wijk wijst vanaf de tribune naar de overzijde, waar vorig jaar de grote staantribune door vrijwilligers werd gebouwd. “In het midden komt een overkapping over het plateau waar de jongens van KB-TV zulk goed werk verrichten. Wat weinigen zien is dat het complex volledig is schoongemaakt. De reclameborden blinken en het groen is tussen de tegels uitgehaald.”

Kinderopvang
Aan de noordzijde genieten kinderen op De Zwaaier in het gebouw dat volledig geschikt is gemaakt als kinderdagverblijf en voor buitenschoolse opvang. Via de Stichting BuitenSpel zijn tientallen ouders en kinderen heel gelukkig met deze voor Werkendam unieke mogelijkheid nadat de reguliere kinderopvang uit het dorp was vertrokken. Er wordt nog gewerkt aan een beachvolleybalveld en er is sprake van dat er ooit een bewegingstuin voor ouderen verrijst.

Vuurdoop voor trainer Danny Buijs

WERKENDAM - Na zes weken voorbereiding gaat het voor de trainers Danny Buijs en Ton Cornelissen echt beginnen. En hoe! Zaterdag komt IJsselmeervogels op bezoek op De Zwaaier. 

Danny Buijs: “Voor mij is alles nieuw. Ik ben blij dat Kozakken Boys mij deze kans biedt. Mijn vak als trainer/coach neem ik heel serieus. Ik zie het als een fulltime baan. Volgend seizoen wil ik de cursus UEFA-A gaan volgen. Ik trek er twee jaar voor uit om te zien of ik dit vak leuk vind en bekijk dan of ik daarin doorga. Hier werk ik met een goede staf die in totaal bijna uit tien mensen bestaat. Ik kan bij iedereen terecht voor feedback. Dat gaat tot nu toe goed, maar zaterdag begint het echt, dan draait het om de punten.”

Passen en meten
“Het was in de voorbereiding passen en meten omdat een aantal spelers, Mo Hammouti, Arif Irilmazbilek en Wesley Pollemans, na een knieoperatie nog niet of gedeeltelijk fit is. Sommigen -Arie Lock speelde zaterdag zijn eerste minuten en Sjoerd van der Waal was tijdens de voorbereiding op vakantie- sluiten kort voor aanvang van de competitie aan en zijn nog niet volledig inzetbaar.”

De nieuwe spits Berry Powel, door Spaan en Buijs bij het VVCS-team weggeplukt, sloot na twee weken aan. “Omdat de selectie aanvankelijk smal was, hebben wij een groep spelers van de B-selectie uitgenodigd mee te trainen. Die gasten hebben dat goed opgepakt en zich ook in wedstrijden laten zien. Ik ben daar blij mee, want wij kunnen ze gaandeweg het seizoen wel eens nodig hebben.”

Corneille
Zaterdag komt kampioenskandidaat IJsselmeervogels op bezoek. “Leuk om hun trainer Dogan Corneille weer te zien. Ik zal hem hartelijk ontvangen. Ik heb vorig seizoen geen problemen met hem gehad. Dat hij weg moest, gebeurt nu eenmaal in het voetbal. Ik hoop wel dat hij mij na afloop moet feliciteren met de overwinning.”

Leon Bot 'oudgediende' bij Kozakken Boys

WERKENDAM - Ineens behoort Leon Bot bij Kozakken Boys tot de ‘oude hap’. Alleen Arie Lock en Richie Basoski maken langer deel uit van de selectie.

De Sliedrechtse bankmedewerker begint op De Zwaaier aan zijn vijfde seizoen. Hij is vrijwel volledig hersteld van zijn enkelblessure. Een kleine operatieve ingreep in het gewricht heeft de middenvelder eindelijk pijnvrij gemaakt. “Conditioneel ben ik op de goede weg. Ik heb de laatste twee wedstrijden, tegen SteDoCo en OJC/Rosmalen, als vanouds gespeeld.”

Bot is verrast door de wijze waarop de nieuwe trainersstaf zaken oppakt. “Vorig seizoen stond ik nog naast Danny Buijs op het middenveld en had ik gezien zijn voetbalachtergrond bewondering voor hem. Nu is hij mijn trainer en leer ik op een andere wijze weer veel van hem. Ik spiegel mij vaak Buijs. Hij was net als ik een hardwerkende middenvelder met veel loopvermogen.” Bot vervolgt: “De trainingen zijn goed voorbereid. Het blijkt een groot voordeel dat hij de groep door en door kent.”

Speelstijlen
Kozakken Boys had zaterdag een totaal ander elftal als waarmee het vorig seizoen in de competitie uitkwam. Liefst acht posities zijn anders bezet. Slechts Toby Mulder, Richie Basoski en Leon Bot keerden terug in de basiself. Bot behoorde vorig seizoen nog tot de zes ‘polderboys’ uit de Alblasserwaard die de kern van het elftal vormden.

“Ik weet natuurlijk niet of wij zaterdag, op de Open Dag, tegen OJC Rosmalen met de groep hebben gespeeld waarmee wij ook tegen IJsselmeervogels gaan starten. Dat horen wij donderdag. Wij beheersen nu verschillende speelstijlen. Tegen OJC hadden wij de vleugels bezet, de week daarvoor niet. Het is nu wel zaak dat iedereen die niet speelt met de teleurstelling kan omgaan en positief in de groep blijft staan.”

Bot gaat er vanuit dat Berry Powel niet meer vertrekt bij Kozakken Boys. “Er was een gerucht dat hij naar Willem II kan, maar dat ontzenuwde hij binnen de groep.”

Klik hier voor de Kozakken Boys-pagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena

Bron: Regio-voetbal/Kozakken Boys-pagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)
Foto’s: Teus Admiraal

Vorige pagina

Winst op Open Dag

Winst op Open Dag
16/08/2014

Kozakken Boys heeft de voorbereiding afgesloten met een overwinning op OJC Rosmalen. Het treffen tussen de twee Topklassers was het sluitstuk van de jaarlijkse Open Dag op Sportpark De Zwaaier. De thuisploeg won met 5-1.
Zaterdag is het oefenvoetbal voorbij met het bezoek van IJsselmeervogels.

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd door Kozakken Boys TV

Klik hier voor de sfeerreportage van de open dag

Klik hier voor alle foto's van de Open dag van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Kozakken Boys wint Tournament

Kozakken Boys wint Tournament
09/08/2014

Met twee overwinningen leek Achilles Veen de winnaar te worden van de 2014 versie van het Biesbosch Tournament . De 9-0 winst van Kozakken Boys op SteDoCo gooide echter roet in het eten.

De thuisploeg poetste de nederlaag van afgelopen donderdag weg middels een grote uitslag op de gasten uit Hoornaar. Achilles Veen won in de wedstrijd van 14.30 uur met 1-3 van de hoofdklasser DHC.

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd door Kozakken Boys TV. Daarnaast vindt u hier de interviews met Danny Buijs en Yoann de Boer.

Foto's: Teus Admiraal

Vorige pagina

‘Het gevoel bij Kozakken Boys was goed’

‘Het gevoel bij Kozakken Boys was goed’
08/08/2014

WERKENDAM – Nasser El Khayati (25) had over belangstelling niet te klagen, maar koos na een twee weken durende proefperiode uiteindelijk toch voor Kozakken Boys. Bij de Werkendamse topklasser hoopt de Rotterdammer zijn vastgelopen loopbaan van een nieuwe injectie te voorzien, want El Khayati is nog steeds ambitieus. „Ik wil kampioen worden.”

Nog maar een jaar geleden vertrok Nasser El Khayati met een tweejarig contract op zak naar Olympiakos Nicosia. Na drie maanden op het Cypriotische vakantie-eiland in de Middellandse Zee kwam echter al een einde aan het avontuur. De reden: geld. Of beter gezegd, geen geld. „De voorbereiding was lang en al meteen de eerste drie maanden kreeg ik geen cent. Dan leef je dus van je spaargeld. Ik heb er een advocaat op gezet en het contract laten ontbinden. Cyprus is mooi en het klimaat is goed, maar ik was daar om te voetballen,” aldus El Khayati. Corruptie, wanbetaling, de verhalen over voetballers die gedesillusioneerd terugkeren uit die contreien zijn legio. Waarom begint een Nederlandse voetballer dan toch aan zo’n avontuur? „Dat klopt. Ook uit landen als Roemenië en Bulgarije hoor je dit soort dingen. Maar je staat voor een keuze. Wacht je op iets anders, keer je terug naar de amateurs of ga je in op een mooie aanbieding, want dat was het. Financieel zag het er goed uit, maar als dat vervolgens alleen maar op papier blijkt te zijn heb je er ook niet veel aan. Daar trap ik dus nooit meer in en nadien heb ik ook verschillende aanbiedingen uit dat soort landen afgewezen. Dan maak ik liever de stap naar een topklasser, om van hieruit verder te kijken.”

El Khayati werd als straatvoetballertje gescout door wijlen Wlodi Smolarek namens Feyenoord, waar hij onder meer kersvers ploeggenoot Stanley Husen tegen het lijf liep. Hij verkaste vervolgens naar Excelsior, maar liep daar een beenbreuk op. Onder impuls van zijn directe omgeving pikte de technicus de draad weer op bij het om de hoek gelegen Leonidas, waarbij El Khayati op een toernooi werd gescout door PSV. Bij FC Den Bosch, waar hij onder meer met Werkendammer en huidig MVV’er Niels Vorthoren speelde, debuteerde hij in de eerste divisie als profvoetballer. Nadat vervolgens een doorbraak bij NAC uitbleef volgde het kortstondige avontuur op Cyprus. Volgende halte: Kozakken Boys, dat met El Khayati een ijzersterke middenvelder in huis haalt. Nagenoeg tweebenig en gezegend met veel loopvermogen en een uitstekende techniek valt de Rotterdammer wellicht het best te omschrijven als een wat verfijnder uitgave van voormalig Kozak Arda Havar. Kozakken Boys was daarom niet de enige club die belangstelling toonde. „Er lagen meerdere aanbiedingen, maar het gaat mij niet alleen om de centen. Daarom vond ik het geen probleem bij Kozakken Boys eerst op proef te komen. Zo kon ik mooi de club leren kennen, kijken of het gevoel goed was. En dat is het. Ik hoop met Kozakken Boys een gooi te doen naar het kampioenschap. Mijn rol? Ik kan op meerdere posities uit de voeten en zie dat als een voordeel, maar het lijkt mij beter mezelf op maximaal twee posities te richten. Daarmee krijg je een stuk vastigheid. Als we 4-4-2 spelen kan ik zowel aan de linker- als rechterkant, maar ook achter de spitsen spelen. Wordt het 4-3-3 dan ligt mijn voorkeur toch ‘op tien’”.

Bron: AD / Rivierenland
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

Eerste toernooi dag achter de rug + Samenvatting

Eerste toernooi dag achter de rug + Samenvatting
07/08/2014

Op de eerste wedstrijddag van het Biesbosch Tournament kwam de grootste verrassing laat op de avond. Kozakken Boys trok in de derby tegen Achilles Veen aan het kortste eind. Waar DHC in de eerste wedstrijd met 3-2 won van SteDoCo, daar won Veen met 2-1 van Kozakken Boys.

Toernooi winst, wat de thuisploeg eigenlijk aan hun stand verplicht is, zal moeilijk worden. A.s. zaterdag spelen de winnaars van vrijdag DHC en Veen om 14:30 uur tegen elkaar.

Daarna zal Kozakken Boys iets goed willen maken. Om 17:00 uur treed de Topklasser aan tegen SteDoCo

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd, beelden gemaakt door Kozakken Boys TV

Foto's: Gerald van Zanten, klik hier voor meer foto's van de 1e avond

Vorige pagina

Pagina's