Eerste elftal

Inhaalwedstrijden Tweede Divisie

Inhaalwedstrijden Tweede Divisie
22/02/2017

Wie de afgelopen weken naar de ranglijst van de Tweede Divisie keek, is daar onmogelijk wijzer van geworden. Waar Kozakken Boys alle 24 wedstrijden mocht spelen, zag bijvoorbeeld AFC liefst vier duels afgelast worden. Hoog tijd voor een inhaalslag.

Het inhaalprogramma tot speelronde 25
Do 23 feb, 20:00 uur: Jong Vitesse - BVV Barendrecht (afgelast)
Do 23 feb, 20:00 uur: VVSB - G.V.V.V. (afgelast)
Vr 24 feb, 20:00 uur: TEC - Jong FC Twente
Za 25 feb, 14:00 uur: Koninklijke HFC - Jong AZ
Za 25 feb, 15:00 uur: FC Lienden - Jong Sparta Rotterdam
Za 25 feb, 15:30 uur: HHC Hardenberg - SV Spakenburg (live op FOX Sports)
Zo 26 feb, 14:30 uur: AFC - Jong Vitesse
Wo 1 mrt, 20:00 uur: AFC - Jong AZ 

Na het carnavalsweekend staan er nog 9 inhaalwedstrijden gepland.

Tussen speelronde 25 en 26
Di 7 mrt, 18:00 uur: De Treffers - HHC Hardenberg

Tussen speelronde 26 en 27
Wo 15 mrt, 20:00 uur: Jong Vitesse - TEC
Wo 15 mrt, 20:00 uur: VVSB - G.V.V.V.

Tussen speelronde 30 en 31 (rond Goede Vrijdag en Pasen)
Vr 14 apr, 18:00 uur: De Treffers - TEC
Za 15 apr, 14:30 uur: AFC - VVSB
Za 15 apr, 14:30 uur: HHC Hardenberg - BVV Barendrecht
Za 15 apr, 18:00 uur: UNA - SV Spakenburg
Ma 17 apr, 14:00 uur: VVSB - FC Lienden
Ma 17 apr, 14:30 uur: De Treffers - AFC
Ma 17 apr, 16:00 uur: Koninklijke HFC - BVV Barendrecht


De huidige stand in de Tweede Divisie. Liefst 17 wedstrijden moeten nog worden ingehaald.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys trekt overwinning over streep

Kozakken Boys trekt overwinning over streep
18/02/2017

Kozakken Boys heeft zaterdagavond knap gewonnen van De Treffers. Dankzij een benutte strafschop van Pires Tavares werd het 1-0 op De Zwaaier.

Al snel in de wedstrijd kreeg Kozakken Boys twee levensgrote kansen. Zowel Ahmad Mendes Moreira als Leon Bot wisten oog in oog met de doelman niet te scoren. Vlak voor rust was het toch raak, toen Mendes Moreira naar de grond werd gewerkt door Jan Willem Stronks. Nadat de veroorzaker van de strafschop per brancard het veld moest verlaten, benutte Everton Pires Tavares de strafschop vakkundig.

Na rust nam de spanning toe. Zowel kansen van De Treffers als die van Kozakken Boys werden gemist. Hoofdrol was voor doelman Nils den Hartog, hij nam de plek onder de lat van de geschorste Jesper Hogedoorn over, die vandaag niet te passeren bleek.


Reacties van trainer Danny Buijs en Nils den Hartog.

Tijdens het carnavalsweekend van volgende week is Kozakken Boys vrij. De week erop spelen de Boys in Veenenvaal tegen G.V.V.V.. Die wedstrijd wordt overigens live uitgezonden op FOX Sports.

De samenvatting van Kozakken Boys - De Treffers (1-0).

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Uitwedstrijd live op FOX Sports

Uitwedstrijd live op FOX Sports
17/02/2017

Het uitduel met G.V.V.V. is door de Tweede Divisie verkozen als live wedstrijd van speelronde 25. Zaterdag 4 maart zal de wedstrijd in Veendendaal rechtstreeks te zien zijn op FOX Sports 1.

Vijfde maal
Voor het eerst dit seizoen zal een uitwedstrijd van Kozakken Boys live worden uitgezonden. Eerder werden thuisduels met HHC, FC Lienden, Ajax en Katwijk uitgezonden.

De wedstrijd tussen de huidige nummer drie en zes zal op Sportpark Panhuis vanwege de live uitzending niet om 14:30 uur, maar om 15:30 uur aanvangen.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

In de media: Julian Agatowski

In de media: Julian Agatowski
17/02/2017

Namens AD Rivierenland interviewde Kees van Peer deze week Julian Agatowski over zijn aanstaande transfer naar de Boys.


Een bijzondere voetballer

ROTTERDAM/WERKENDAM – Het toch al sterke middenveld van Kozakken Boys krijgt komend seizoen een verdere kwaliteitsimpuls met de komst van Julian Agatowski. De Rotterdammer speelt thans bij hoofdklasser RVVH.

Na het wereldkundig worden van zijn transfer naar Kozakken Boys bereikte het YouTube-filmpje met zijn wereldgoal een nieuwe piek. De Hanen Weide, thuishaven van Achilles Veen, vormde in juni 2015 het fraaie decor van het onwaarschijnlijk mooie doelpunt van Julian Agatowski als speler van RVVH. Met de derde treffer was hij medeverantwoordelijk voor de promotie van de Ridderkerkers naar de topklasse ten koste van degradant Hoek (3-1). ‘In het land der blinden is éénoog koning’, luidde de tekst op het shirt dat hij na zijn kunststukje toonde. Geen lukrake kreet, want Julian Agatowski is een bijzondere voetballer. „Toen ik nog heel klein was kreeg ik retinoblastoom, een vorm van oogkanker,” praat Agatowski vrijuit. „Kwaadaardig, en mijn ouders moesten het laten weghalen.” Hij leerde leven én voetballen met zijn handicap. „Als je zo jong bent, besef je het nog niet en je groeit er mee op. Als je zo’n ziekte oploopt als je dertien of veertien jaar bent en gewend bent aan de coördinatie met twee ogen en je moet daarna weer aan de bak, is dat veel moeilijker. Ik ken mezelf niet anders. Vroeger heb ik een glazen oog gehad, maar ten eerste zat het niet lekker en ten tweede is dit wie ik ben en daar gaat het om. Wat betreft het zicht; je mist natuurlijk een hoek en compenseert dat met je kijkgedrag. Ruimtes bekijken is in voetbal sowieso belangrijk, maar voor mij helemaal.”

Agatowski, die zijn achternaam dankt aan zijn Poolse grootvader, wordt komend seizoen herenigd met Everton Pires Tavares, de maker van de andere twee eveneens wonderschone goals destijds in Veen. „Met Everton heb ik contact gehad over hoe de zaken binnen de club zijn geregeld, de sfeer in de kleedkamer, dat soort zaken. Hij had alleen maar positieve verhalen. Bij RVVH speelden we allebei als aanvallende middenvelder, hij vanaf rechts en ik vanaf links. Everton is meer een dribbelaar en ik ben meer de passer. Het seizoen dat we promoveerden had ik veel assists op hem. We voelen elkaar goed aan. Dat hij bij Kozakken Boys speelt voelt goed en ik hoop dat oude tijden herleven.”

Ook vorig jaar trok Kozakken Boys aan de bel bij de voormalig jeugdspeler van Feyenoord, maar Agatowski, als student fysiotherapie deze week begonnen aan zijn eindstage in een verpleeghuis, hield zich aan zijn woord Hercules nog een jaar trouw te blijven. Dit keer hapte hij wel toe. „Ik ben 23 jaar, heb ambitie en heb bij RVVH aangegeven te vertrekken om te kijken wat ik verder kan bereiken in het amateurvoetbal. Voorafgaand aan dit seizoen had ik het al in m’n hoofd en het ook met m’n vriendin besproken; als Kozakken Boys komt ga ik daarheen.  Een toonaangevende topclub in het amateurvoetbal en als zo’n club zich meldt, hoef ik niet na te denken. Ik hoorde dat ook Excelsior Maassluis belangstelling had, maar als ik tussen deze twee clubs moet kiezen, is de keus snel gemaakt. Op dagen dat wij vrij waren ben ik het afgelopen half jaar een paar keer wezen kijken en qua ambiance en supporters is het een hartstikke mooie club.”

Bron: AD Rivierenland/Kees van Peer

Vorige pagina

Groot bezoek uit het oosten

Groot bezoek uit het oosten
16/02/2017

De laatste tien competitiewedstrijden van het seizoen gaan zaterdag in. Op een verlicht Sportpark de Zwaaier ontmoeten de Boys ploeg in vorm De Treffers uit Groesbeek.

Periodekampioenschap
Liefst zes overwinningen werden er achtereen behaald door De Treffers, maar zelfs in die vorm werd Jong AZ vorige week niet verslagen. In Wijdewormer werd het 4-2 voor de aanstaande kampioen van de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag kwam De Treffers niet in actie vanwege de sneeuwval in Hardenberg.

De Treffers kan zaterdag een grote stap zetten in de strijd om het periodekampioenschap. In een scenario waarbij Kozakken Boys wordt verslagen, VVSB verliest en Koninklijke HFC zondag punten verspeeld, mogen de Groesbekers de tweede periode op hun naam schrijven. In dat geval mag De Treffers aankomend seizoen de tweede voorronde van de KNVB Beker overslaan.

Inhaalwedstrijden
Aan Kozakken Boys om het Groesbeekse feest nog even uit te stellen. De Werkendammers zijn sterk uit de winterstop gekomen en zijn geklommen naar plek drie met 35 punten. Hoewel tegenstander De Treffers met een punt minder op de vijfde plaats staat, heeft de ploeg van Anton Janssen nog drie inhaalwedstrijden tegoed. Kozakken Boys kan zaterdag dus goede zaken doen in de strijd om de plaats onder Jong AZ.


Zaterdagmiddag gaat AFC op bezoek bij Katwijk, de belofteploegen benadrukken zelf nog eens de buitenbeentjes van de competitie te zijn.

Derde helft
Kozakken Boys mag zaterdag twee supportersbussen verwelkomen uit de Duitse grensplaats. De ingrediënten voor een mooie derde helft zijn mede dankzij de inspanningen van de Kameradski en ’t Ouwe Zesde aanwezig, dus des te meer reden om langs te komen op De Zwaaier.

Kozakken Boys en De Treffers zullen zaterdag om 18:00 uur aftrappen in speelronde 24 van de Tweede Divisie. Het duel staat onder leiding van dhr. Bijl.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys houdt stand tegen Excelsior M

Kozakken Boys houdt stand tegen Excelsior M
11/02/2017

Nadat het veld op Sportpark Dijkpolder sneeuwvrij was gemaakt door de Maassluisse vrijwilligers, kon er zaterdagmiddag gevoetbald worden tussen de nummer 3 en 4 van de Tweede Divisie. Het zou een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd zijn.

Met man minder op voorsprong
Beide ploegen gingen fel van start. Nadat Kozakken Boys in de beginfase de betere ploeg was, bracht het zichzelf onnodig in de problemen. Na een kwartier voetballen moest doelman Jesper Hogedoorn inrukken, nadat hij de bal buiten de zestien verloor en met z'n handen probeerde te corrigeren. Nils den Hartog nam de plek onder de lat over.

Ondanks de man minder - Leon Bot werd geslachtofferd - kwam Kozakken Boys op voorsprong, toen Raily Ignacio een fout van Berkhout genadeloos afstrafte.

Kookpunten
Het pittige duel in Maassluis bereikte na een half uur een van zijn kookpunten, nadat Stout stevig naar de kunstgrasmat werd gehaald door Daan Smith. Arbiter Puts gaf de gele kaart aan de Maassluizenaar en verwees trainer Danny Buijs naar de tribune.

Tegen het klinken van het rustsignaal scoorde Excelsior Maassluis de gelijkmaker. Kilian Boekhout schoof een afvallende bal binnen en maakte daarmee zijn fout bij de 0-1 goed.

10 tegen 10
Na rust was Mendes Moreira, die even terugkeerde op het oude nest, dichtbij de winnende goal. Zijn van richting veranderde vrije trap belandde op de paal. Tien minuten voor tijd werd het nog 10 tegen 10, toen Daan Blij zijn tweede gele kaart pakte. Aan de stand veranderde echter niets meer: 1-1.


Reacties van trainer Danny Buijs en Raily Ignacio.

Volgende week speelt Kozakken Boys een thuiswedstrijd. De Treffers is om 18:00 uur de tegenstander.

Samenvatting Excelsior M - Kozakken Boys.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

In de media: Mendes Moreira

In de media: Mendes Moreira
11/02/2017

‘Achie’ keert terug in ander shirt

SCHIEDAM – De wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en Kozakken Boys staat in het teken van de terugkeer op het oude nest van Ahmad Mendes Moreira. De aanvaller van de Werkendammers had gezien zijn blakende vorm geen beter moment kunnen kiezen.

Waar een ontmoeting tussen beide ploegen in een grijs verleden enigszins schouderophalend werd ontvangen, is het de afgelopen jaren uitgegroeid tot een kraker van formaat. Ter herinnering; op sportpark Dijkpolder staan vanmiddag de twee laatste kampioensploegen uit de ter ziele gegane topklasse tegenover elkaar. Onder de titel van de ploeg uit Maassluis in 2016 staat onder meer de handtekening van Mendes Moreira, in Maassluis nog altijd liefkozend ‘Achie’ genoemd. „Vorige week vrijdag was in Maassluis de uitreiking van de Sportploeg van het Jaar en heb ik iedereen weer gezien,” aldus de Schiedammer. Hij  wordt evenwel niet nerveus naarmate de botsing met zijn voormalige ploegmaten nadert. „Ik heb vooral heel veel zin de goede lijn van afgelopen weken door te trekken,” meldt de snelle vleugelspits. „Natuurlijk is het speciaal om in een ander kleur shirt terug te keren. Aan de andere kant is het, heel cliché, één van de 34 wedstrijden.” Na een enigszins aarzelende start heeft Mendes Moreira het juiste ritme in zijn eerste jaar op de Zwaaier te pakken. „Hoewel het tegen Jong Sparta wat minder was, heb ik de weken daarvoor laten zien van waarde te zijn voor de ploeg. Komt ook omdat ik op m’n vertrouwde positie aan de zijkant speel. Daarvandaan kom ik het beste tot m’n acties.” Een interessante insteek. Na de winterstop speelt Kozakken Boys met één in plaats van twee spitsen en veel beweging vanuit de tweede lijn. Hoewel hij op papier als hangende vleugelspits fungeert, brengt de gecontroleerde chaos in de praktijk vrijheden met zich mee die een traditionele vleugelaanvaller normaliter ontbeert. „Noem het vier-drie-drie of vier-vijf-een; er is heel veel beweging. Leon Bot gaat diep, of Everton (Pires Tavares, red.) gaat binnendoor, waardoor Gaari er overheen komt. Met mijn snelheid en loopacties kan ik ook gevaarlijk zijn. Dat loopt lekker en na de winterstop hebben we uit vier wedstrijden zeven punten gepakt. Al hadden dat er negen kunnen zijn,” wijst hij op het gelijkspel (2-2) tegen VVSB. De manier waarop hij thans functioneert doet Mendes Moreira beseffen dat hij nog volop in ontwikkeling is. „Ik ben voornamelijk gewend aan de zijlijn geplakt te staan om van daaruit een actie te maken. Nu moet ik meer zwerven en lopen zonder bal. Dat was in het begin wel een verbeterpuntje, maar gaat met de week beter en wordt steeds meer een automatisme. Met Danny (Buijs, trainer) en Ton (Cornelissen, assistent-trainer) heb ik daar vaak over gesproken. Zij vinden dat ik met mijn snelheid meer dynamiek in mijn spel moet krijgen.”

Afgaand op de positie op de ranglijst van Excelsior Maassluis en Kozakken Boys is de wedstrijd van vanmiddag evenals vorig jaar een absolute topper, met als inzet de tweede plaats op de ranglijst achter het ongenaakbare Jong AZ. Wijsneuzen in de Zeister bossen besloten echter dat de runner-up aan het einde van de rit met lege handen staat. Mendes Moreira: „Jammer dat er bijvoorbeeld geen periodetitels zijn om alsnog naar de Jupiler League te kunnen promoveren. Natuurlijk wil je elke wedstrijd winnen, maar als je echt ergens voor speelt levert dat nóg meer energie op. Nu speel je als het ware voor niets.”

Bron: AD Rivierenland/Kees van Peer
Foto: Moniek Arends

Vorige pagina

Op jacht naar plek drie

Op jacht naar plek drie
11/02/2017

Zaterdag staat een ontmoeting tussen de nummer drie en vier van de Tweede Divisie op het programma. Kozakken Boys neemt het vanaf 14:30 uur op tegen Excelsior in Maassluis.

Twee keer niet
Vier maanden geleden was het dat Excelsior Maassluis op bezoek kwam op De Zwaaier. Het was de generale repetitie voor het bekerduel met Ajax en dat was te merken. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk was met liefst 0-3 te sterk voor Kozakken Boys.

De wedstrijd vorig jaar in Maassluis was er één die de boeken in ging. In een directe strijd om het kampioenschap stond Kozakken Boys in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen virtueel op kop dankzij een goal van Medhanie Habtemariam, maar in de blessuretijd ging het toch mis. Sefa Kurt frommelde de 1-1 binnen, waardoor Excelsior Maassluis een week later in Spakenburg het laatste Topklasse-kampioenschap mocht vieren.

34 punten
Terug naar het heden, waar de beide ploegen opnieuw bovenin meedraaien. Het kampioenschap is daarentegen allang vergeven aan Jong AZ, maar dat mag de wil om te winnen niet drukken. Beide ploegen staan, net als De Treffers en G.V.V.V., op 34 punten. Excelsior Maassluis won zaterdag met 0-2 op bezoek bij Katwijk, nadat het de week ervoor met 1-1 gelijkspeelde tegen Jong Sparta. De tricolores weten traditioneel vaak de 0 te houden en kregen in 22 wedstrijden liefst 16 goals minder tegen dan Kozakken Boys.

8-0
Aan aanvalsleider Ignacio en consorten te taak de Maassluisse muur te slechten. Dinsdag in de EM Cup lieten de Boys nog zien het net goed te kunnen vinden, toen buurman Woudrichem met 8-0 werd verslagen (samenvatting). Stout, Pires Tavares (2x), El Azzouti (3x), Lukoki en Habtemariam waren de doelpuntenmakers.


HHC Hardenberg mag zaterdag live op FOX Sports proberen punten af te snoepen van nummer twee De Treffers. Koploper Jong AZ gaat zondag op bezoek bij AFC.

Het vertrouwen bij de Boys is terug. Wat eerder zes wedstrijden op rij niet lukte, lukt nu al twee competitieduels wel: winnen. Afgelopen zaterdag werd in een vermakelijk duel op Het Kasteel afgerekend met Jong Sparta, door een late goal van Everton Pires Tavares.

Of de positieve lijn in Maassluis doorgetrokken wordt, kunt u zaterdag bekijken. Op Sportpark Dijkpolder zal er om 14:30 uur door dhr. Puts worden gefloten voor het begin van de wedstrijd.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Ger Klop 2 jaar langer in TC

Ger Klop 2 jaar langer in TC
10/02/2017

Het contract met Ger Klop is met twee jaar verlengd. De oud-speler van Kozakken Boys is bezig met zijn eerste seizoen als lid van de Technische Commissie.

Samen met Kees Spaan, die nog beschikt over een tweejarig contract, zal Ger dus de komende jaren verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van de A-selectie.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Rollen teammanagers en materiaalman ingevuld

Rollen teammanagers en materiaalman ingevuld
10/02/2017

Teammanager Jeroen Braad, assistent-teamanager Jaco van Driel en materiaalman Hans Visser zullen ook volgend seizoen deze rollen blijven vervullen.

Voor Jeroen en Hans betekent dit dat zij hun eerste jaar bij de staf van de A-selectie een vervolg zullen geven. Voor Jaco wordt het alweer zijn zesde seizoen als (assistent-)teamanager bij het eerste elftal.

Wij wensen de heren nog veel succes en plezier toe de komende jaren.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Pagina's