Eerste elftal

Rijnmond voert boventoon in Topklasse

Rijnmond voert boventoon in Topklasse
22/11/2014

De clubs uit de regio Rijnmond hebben de top van de Topklasse in genomen. Na speelronde 13 bestaat de top vier uit drie clubs uit het Rijnmond gebied. De trotse koploper blijft Kozakken Boys dat met de 2-1 winst op Lisse geen missstap maakte. Met runnersup Barendrecht en Capelle zijn er verschuivingen te zien aan de top.

Kozakken Boys - FC Lisse 2-1 (2-0)
16' Nasser El Khayati 1-0
43' Nasser El Khayati 2-0
90+7' Tom Zoontjes 2-1
 
Opstelling Kozakken Boys: Gino Mommers, Juriën Gaari, Stanley Husen,Toby Mulder, Bryan Jongeneel, Yoann de Boer, Leon Bot, Gwaeron Stout (72. Wesley Pollemans), Nasser El Khayati (85. Madjer Lukoki),Richie Basoski (58. Rowin van Zaanen), Berry Powel
 


Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2015 - 2016

A Selectie seizoen 2015 - 2016
20/11/2014

Nu nog even in de lappenmand maar na de winterstop zal hij topfit zijn. We hebben het over de topscorer van de laatste seizoenen Arif Irilmazbilek. Vanavond was er witte rook en ook volgend seizoen zal Arif te bewonderen zijn op sportpark De Zwaaier.

De spits die in 2011 over kwam van Alblasserdam is niet meer weg te denken uit de A selectie. Ook het seizoen 2015-2016 zal Arif deel uit maken van het keurkorps van Kozakken Boys.

We feliciteren Arif met zijn verlenging en hopen hem snel terug te zien op de groene mat.

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2015 - 2016

A Selectie seizoen 2015 - 2016
20/11/2014

Gwaeron Stout zal ook volgend seizoen te bewonderen zijn op De Zwaaier. Niet bij een tegenstander in de Topklasse maar Gwaeron zal net als dit jaar het Make A Wish shirt dragen van Kozakken Boys.

De inmiddels scorende middenvelder begint volgend seizoen ondanks zijn jeugdige leeftijd al aan zijn vierde seizoen bij onze vereniging.

We feliciteren Gwaeron met zijn zeer verdiende contractverlenging en wensen hem veel succes toe op De Zwaaier.

Klik hier voor een interview op Topklasse.com

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Jeugd t/m 12 jaar GRATIS entree

Jeugd t/m 12 jaar GRATIS entree
19/11/2014

Primeur in Topklasse: Jeugd t/m 12 jaar GRATIS entree bij Kozakken Boys

Omdat het voetbal in de Topklasse een reclame voor het voetbal is en de jeugd de toekomst heeft, is er door het bestuur van Kozakken Boys besloten om kinderen tot en met 12 jaar GRATIS toegang te verschaffen bij ALLE thuiswedstrijden van Kozakken Boys in de topklasse.

Wij hopen met deze maatregel een positief gebaar te maken naar alle kinderen in Werkendam en omgeving om met de voetbalsport in aanraking te komen en hopen dat andere (topklasse) verenigingen dit voorbeeld zullen volgen.

Dus kom snel eens een keertje kijken, de eerste thuiswedstrijd is aanstaande zaterdag om 14.30 uur thuis tegen FC LISSE.

Vorige pagina

In de media

In de media
19/11/2014

Gwaeron Stout: 'Gelukkig prikte ik nog wel die achtste treffer binnen'
WERKENDAM - Gwaeron Stout is bij Kozakken Boys bezig aan zijn derde seizoen. Op 18-jarige leeftijd door Kees Spaan gehaald van De Zwerver nadat hij een achtjarige opleiding bij Feyenoord achter de rug had. Het supertalent bleef wat fragiel, maar aan zijn voetbalkwaliteiten werd niet getwijfeld.

Stout loopt zijn tijd bij de ‘boys’ in vogelvlucht door. “In het eerste seizoen heb ik tegen de verwachting in acht wedstrijden in de basis gestaan en ben ik best vaak ingevallen. Ik had nog niet echt een rol binnen het team. Vorig seizoen stond ik twintig keer in de basis en nu speel ik alles, dus ik mag niet mopperen. Ik heb in Nijkerk weer lekker negentig minuten kunnen rennen. Heerlijk, ik denk één van mijn betere wedstrijden tot nu toe.”

Omschakeling
De vijfde treffer van Kozakken Boys was 24-karaats. “Volgens mij pikten wij een cornerbal van hun op en dan zijn wij in de omschakeling niet te stoppen. Maar alle credits voor Nasser hoor, want als hij mijn voorzet overjaagt telt mijn actie ook niet meer. Ik baal meer van die twee momenten waar ik zelf had kunnen scoren. Gelukkig prikte ik nog wel nummer acht binnen.”

Treffer van Nasser El Khayati gaat hele land door

WERKENDAM - Nasser El Khayati werd door het duo Kees Spaan en Teus Blokland in de zomer op het laatste moment aan de selectie toegevoegd. De Rotterdammer, die zijn opleiding had bij PSV, FC Den Bosch en NAC, kwam uiteindelijk in het buitenland bij Olympiakos Nicosia op Cyprus terecht. Via het indrukwekkende netwerk van Spaan kwam hij naar Werkendam.

Zaterdag zorgde El Khayati voor geschiedenis voor Kozakken Boys. Hij maakte niet alleen deel uit van het legendarische team dat de hoogste uitslag in de geschiedenis van de topklasse neerzette (Sparta Nijkerk-Kozakken Boys 0-8, red.), hij was ook nog eens verantwoordelijk voor de allermooiste treffer van dat duel.

“Met dank aan Gwaeron Stout, die allang gezien had hoe vrij ik stond. Hij liet zijn voorzet zo verschrikkelijk perfect op mijn linkervoet vallen. Ik hoefde alleen nog maar af te drukken.”

El Khayati is te bescheiden. Hij raakte het leer met zijn ‘verkeerde been’ fabuleus goed waardoor doelman Kevin Rijnvis de bal alleen nog maar heeft horen fluiten. El Khayati stond ook aan de basis van de openingstreffer van Jongeneel en schoot vanaf elf meter nummer vier binnen. “Het was heel mooi dat Berry Powel de strafschop aan mij gunde.”

Basis van succes
El Khayati is ondersteboven van de supporters van de ‘boys’. “Dat doet elke week wat met je. Ik denk echt dat onze supporters de basis zijn van ons succes dit seizoen.”

Bij terugkomst op De Zwaaier werd dat zaterdag nog eens bevestigd. Traditioneel draait buschauffeur Jacco Damen een extra rondje over de rotonde. El Khayati: “Zaterdag liep dat uit de hand. Acht rondjes was wel erg veel. Ik werd er draaierig van.”

Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena / Regio-voetbal)

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Boys ronde verder in districtsbeker

Boys ronde verder in districtsbeker
18/11/2014

Kozakken Boys heeft zich vanavond geplaatst voor de vierde ronde van de districtsbeker Zuid I na een 0-3 uitzege tegen de reserves van UNA uit Veldhoven. In de vierde ronde staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen derde klasser Emplina uit Empel (’s-Hertogenbosch).

Kozakken Boys kwam na 43 minuten op een 0-1 voorsprong door een benutte penalty van Michael Potkamp. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg de kans om vanaf elf meter langszij te komen, maar deze penalty werd gekeerd door Gino Mommers. In een tijdbestek van twee minuten besliste de boys uiteindelijk de wedstrijd, in de 64e minuut was het Wesley Pollemans die de 0-2 op het scorebord liet aantekenen en een minuut later besliste Michael Potkamp met zijn tweede treffer van de avond deze bekerwedstrijd.

Zaterdag staat de volgende wedstrijd in de Topklasse alweer op het programma, om 14.30 uur speelt Kozakken Boys een thuiswedstrijd op de Zwaaier tegen FC Lisse.

Opstelling Kozakken Boys:
Mommers, Lock, Basoski, De Boer, Van Zaanen (Jesse van Oord), Potkamp, Doekhi, Hammouti (Christian van Oord), Pollemans, Den Hoed, Lukoki

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Van deze wedstrijd zijn geen beelden gemaakt door Kozakken Boys TV, later deze week volgt natuurlijk nog wel de voorbeschouwing op de thuiswedstrijd tegen FC Lisse

Vorige pagina

Geen koudwatervrees

Geen koudwatervrees
18/11/2014

WERKENDAM - Regeren is vooruitzien, wat betekent dat clubs uit met name het hogere echelon een slordige drie maanden na de start van dit voetbalseizoen al bezig zijn met jaargang 2015-2016. Waarbij de in aantocht zijnde 2e divisie Kozakken Boys noopt zelfs over volgend seizoen heen te kijken. In hoeverre zijn de Werkendammers klaar voor een toekomst tussen de Jupiler League en de topklasse?

Als het aan de KNVB ligt verandert het voetballandschap vanaf medio 2016, zes jaar na het in het leven roepen van de topklasse, opnieuw. Tussen de Jupiler League en de topklasse moet een 2e divisie verrijzen, in het eerste jaar bestaande uit de top-zeven van zowel de zaterdag- als zondagtopklasse uit de eindrangschikking van komend seizoen, aangevuld met belofteteams van bvo’s. Afgaande op de huidige stand van zaken moet Kozakken Boys er rekening mee houden tot de uitverkorenen te behoren. Kozakken Boys-voorzitter Ad van Wijk staat er vooralsnog niet negatief tegenover. „Aanvankelijk wel, maar daarin ben ik bijgedraaid,” laat de preses van de topklassekoploper weten. „Toen de plannen voor de topklasse kwamen riep ook iedereen ‘wat moeten we daarmee’, en nu vinden we het met z’n allen de mooiste competitie waarin we ooit speelden. Hoe de KNVB het wil opzetten ziet er wat mij betreft helemaal niet slecht uit. De licentie-eisen richting amateurclubs zijn inmiddels dusdanig afgezwakt dat alle topklassers en zelfs de meeste hoofdklassers daar nu al aan voldoen. Dan heb ik het over het minimaal aantal contractspelers en de looneisen daarin, maar ook qua accommodatie. Voorheen werden bijvoorbeeld tweeduizend zitplaatsen geëist, nu moet je minimaal tweeduizend bezoekers kunnen ontvangen.” Extra druk op de businessclub om de sponsoring naar een hoger plan te brengen ziet Van Wijk niet. „Die druk is er namelijk al. We doen nu aardig mee, maar als we dat vol willen houden moet er qua inkomsten wezenlijk iets gebeuren. Maar laten we reëel zijn. We leven in economisch lastige tijden en om als sponsor tegen je personeel te zeggen dat er moet worden bezuinigd, terwijl je vervolgens je sponsorbijdrage aan Kozakken Boys verhoogt komt niet echt lekker over.”

Sportief gezien lijkt Kozakken Boys gezien de huidige koppositie ruimschoots klaar voor een nieuw avontuur. „Als club moet je natuurlijk de ambitie hebben erbij te zijn,” reageert Kees Spaan. De technisch directeur, eerdaags overigens zelf ook met de clubleiding om de tafel vanwege een aflopend contract, houdt bij het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen geen rekening met een eventueel nieuwe voetbalpiramide. „Natuurlijk zal er veel op de club afkomen en moet je wellicht bepaalde aanpassingen doen, zoals uitbreiding van de technische staf. Die nieuwe divisie neigt naar betaald voetbal en uiteindelijk wordt het dan toch vertaald naar meer financiële mogelijkheden. Als je structureel in de top wil spelen zal er dus iets moeten gebeuren. Men wil ook een winterse transferperiode inbouwen. Dan ben je als kleinere club natuurlijk volstrekt kansloos.” Twee seizoenen geleden was Kozakken Boys de concurrentie te slim af door zijn sleutelspelers voor langere tijd te binden. „Destijds was de situatie anders,” aldus Spaan. „Op dit moment praten spelers met de koploper in de topklasse.” Spaan weerlegt de suggestie dat Kozakken Boys, louter het sportieve aspect in ogenschouw nemend, een jaar te vroeg piekt. „Ik vind het geweldig om dit met de staf, de spelers en de supporters mee te mogen maken.”

Bron: AD / Rivierenland van zaterdag 15 november 2014

Vorige pagina

Brabants Sportgala 2014

Brabants Sportgala 2014
18/11/2014

HELMOND – De organisatie van het Brabants Sportgala heeft de voordracht gedaan aan de jury van het jaarlijkse eerbetoon. Die groep van ex-sporters en bestuurders moet uiteindelijk komen tot een lijst van vijf genomineerden per categorie.

Uit deze voorselectie wordt op vrijdag 12 december tijdens het tweede Brabants Sportgala in Fitland XL in Helmond de winnaar van het evenement bekend gemaakt. De avond zal onder meer door musicalster Caroline Dijkhuizen worden gepresenteerd. In Fitland XL zal de uitreiken van de awards worden omlijst met optredens van artiesten. Naast de onderstaande categorieën worden tijdens het Brabants Sportgala ook de gehandicapten- en publieksprijs plus de oeuvreprijs uitgereikt. Alle informatie over het Brabants Sportgala is terug te vinden op de website www.brabantssportgala.com

Hieronder de longlist met genomineerden:

Mannen

Michael van Gerwen, Boxtel / goud WK darts
Eric van der Vleuten, Someren / goud NK en WK springruiters
Corne van Kessel, Veldhoven /  zilver NK veldrijden
Tom van der Vliet, Eindhoven / goud EK bowlen
Michiel van der Heijden, Drunen / goud NK mountainbiken
Tim Lips, Made / zilver NK eventing
Michel Verhagen, Breda / goud NK judo
Bram van Rijswijk, Bladel / goud NK ultraloop
Loek van Wely, Tilburg / goud NK schaken
Pepijn van Schendel, Eindhoven / goud NK snowboarden slalom
Max van der Pas, Elsendorp / goud Districtskampioenschap boksen
Robin van Roosmalen, Den Bosch / Wereldkampioen kickboksen Glory
Rico Verhoeven, Halsteren / Wereldkampioen kickboksen Glory
Maarten Brzokowski, Best / goud NK korte baan zwemmen
Tom Lommers, Eindhoven / goud NK korte baan zwemmen
Rafik Harutjunjan, Den Bosch / wereldkampioen boksen WBF

Dames

Ireen Wust, Goirle / 2x goud 2x zilver Olympische Spelen/goud EK
Marianne Vos, Wijk&Aalburg / goud WK veldrijden, goud NK veldrijden
Loes Linders, Uden / goud NK Wakeboarden
Sanne Verhagen, Best / brons WK judo
Eefje Muskens, Goirle / goud NK badminton dubbel
Marleen van Iersel, Goirle / goud NK beachvolleybal dubbel
Anne Haast, Dongen  / goud NK schaken

Coach

Mark Earl, judo Sanne Verhagen
Raoul Ehren, hockey Den Bosch dames
Koos Moerenhout, wielrennen Marianne Vos/Rabo Liv Strong
Ton Cornelissen, voetbal Kozakken Boys
Paul Gardner, ijshockey Destil Trappers
Sjoerd Marijne, hockey Oranje Zwart
Jurgen Streppel, voetbal Willem II

Teams

Korfrakkers, Erp / Nederlands kampioen dameskorfbal
Destil Trappers, Tilburg / Nederlands kampioen ijshockey
Oranje Zwart, Eindhoven / Nederlands kampioen hockey en zilver EHL
Den Bosch, Den Bosch / Nederlands kampioen hockey veld en zaal
Schermclub Den Bosch, Den Bosch / Nederlands kampioen
Kozakken Boys, Werkendam / Winnaar Omroep Brabant Cup
Willem II, Tilburg / Kampioen Jupiler League
OJC Rosmalen, Rosmalen / Kampioen Hoofdklasse B zondag

Talent

Tim Kerkhof, Nistelrode / goud NK wielrennen beloften
Femke Gerritsen, Rosmalen / goud NK BMX
Perla Nieuwboer, Breda / goud NK tennis meisjes enkel 14
Matieu van der Poel, Hoogerheide / goud NK veldrijden beloften

 

Vorige pagina

Kozakken Boys pakt uit in Nijkerk

Kozakken Boys pakt uit in Nijkerk
15/11/2014

Zonder een kans weg te geven en een kaart op te lopen won Kozakken Boys in Nijkerk. Tegen de plaatselijke trots werd het na een 0-5 ruststand liefst 0-8 voor de bezoekers uit Werkendam.

Na het nagenieten van de zaterdag wacht dinsdag alweer een bekerwedstrijd in Veldhoven. A.s. zaterdag zal weer opperste concentratie nodig zijn tegen Lisse.

Klik hier voor het interview met Danny Buijs na afloop door Kozakken Boys TV

Sparta Nijkerk - Kozakken Boys 0-8 (0-5)

5' Bryan Jongeneel 0-1
25' Leon Bot 0-2
27' Berry Powel 0-3
31' Nasser El Khayati 0-4
34' Nasser El Khayati 0-5
47' Sjoerd van der Waal 0-6
62' Berry Powel 0-7
77' Gwaeron Stout 0-8
 
Opstelling Kozakken Boys: Gino Mommers, Juriën Gaari, Stanley Husen,Toby Mulder, Bryan Jongeneel, Yoann de Boer (46. Sjoerd van der Waal),Leon Bot (55. Wesley Pollemans), Gwaeron Stout, Nasser El Khayati,Richie Basoski (65. Rowin van Zaanen), Berry Powel
 
 
Foto's: Wim Verhoeven
 
Vorige pagina

Loting Proxsys Champions Cup

Loting Proxsys Champions Cup
15/11/2014

GORINCHEM - De nieuwe hoofdsponsor Martin Klop van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup heeft vrijdagavond gezorgd voor een mooie loting. In poule A treft titelverdediger Unitas het sterke LRC Leerdam en in groep C zitten Kozakken Boys en Sliedrecht bij elkaar.

Speelschema Poulefase:

  • Zaterdag 20/12 om 22.10 uur tegen Sliedrecht
  • Woensdag 24/12 om 20.20 uur tegen GRC'14
  • Zaterdag 27/12 om 22.05 uur tegen Sleeuwijk

Pouleindelingen:

Groep A: Unitas, Herovina, LRC Leerdam, Groot-Ammers.
Groep B: Woudrichem, SteDoCo, Heukelum, Hardinxveld.
Groep C: Sliedrecht, Kozakken Boys, GRC 14, Sleeuwijk.
Groep D: GJS, SV Noordeloos, Leerdam Sport'55, Raptim.
Groep E: VVAC, Arkel, GDC, ASH.
Groep F: SVW, SVS'65, sv Meerkerk, Altena.

Het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup wordt gespeeld van zaterdag 20 december 2014 tot en met zaterdag 3 januari 2015. Evenals voorgaande jaren geeft Kozakken Boys prioriteit aan de reguliere veldcompetitie en zal daardoor met een aangepaste selectie aantreden.

Klik hier voor de website van de Proxsys Champions Cup voor alle informatie

Bron: Regio-voetbal

Vorige pagina

Pagina's