Eerste elftal

Video: Terugblik Rijnsburg en RVVH

Video: Terugblik Rijnsburg en RVVH
28/07/2016

Na de oefenwedstrijd tegen RVVH op dinsdag 26 juli 2016 blikte KBTV terug met trainer Danny Buijs en nieuwkomers Ahmad Mendes Moreira en Jeffrey van Nuland.

Vorige pagina

Eenvoudige oefenzege voor de Boys

Eenvoudige oefenzege voor de Boys
27/07/2016

Ook het tweede oefenduel van de voorbereiding verliep zonder problemen voor de Boys. Tegen hoofdklasser RVVH uit Ridderkerk stond er al binnen 10 minuten een 3-0 voorsprong op het scorebord door goals van Abdulsamed ‘Appie’ Abdullahi en Ahmed Mendes Moreira (2 keer). De eerste treffer van Mendes Moreira verdient een speciale vermelding. Vanaf een meter of 30 schoot de van Excelsior Maassluis overgekomen aanvaller met een boog over de doelman in de goal. De overige twee goals van de Boys kwamen beide op naam van Madjer Lukoki.

In de tweede helft vonden er veel wisselingen plaats. Kozakken Boys creëerde nog wel kansen via o.a. Habtemariam en Powel, maar goals bleven uit.

Bekijk hieronder de samenvatting van Kozakken Boys TV

Zaterdag oefent Kozakken Boys opnieuw tegen een hoofdklasser. Dan is Smitshoek om 15:00 uur de tegenstander op De Zwaaier.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys begint met overwinning

Kozakken Boys begint met overwinning
23/07/2016

Kozakken Boys is de oefencampagne begonnen met een 2-0 overwinning op Rijnsburgse Boys. In de eerste wedstrijd van het seizoen, waarin aan de kant van de Boys 21 speler in actie kwamen, besliste Gwaeron Stout en Mahmut Sönmez al voor rust al de eindstand.

Bekijk hieronder de samenvatting van Kozakken Boys TV.

Dinsdagavond komt Kozakken Boys weer in actie, dan is hoofdklasser RVVH de tegenstander. De wedstrijd begint om 20:00 uur en toegang is gratis.

KB Media/Devin van der Wiel
 
Vorige pagina

In de media: Django Binder

In de media: Django Binder
19/07/2016

Een artikel over nieuwkomer Django Binder uit AD Rivierenland.

Streep onder mislukt jaar

WERKENDAM – Met een viertal trainingen heeft Kozakken Boys de eerste week van de voorbereiding op het nieuwe seizoen achter de rug. Hiërarchisch gezien ligt alles nog open, met aanwinst Django Binder als minst pretentieuze nieuweling. „Voorlopig heb ik geduld.”

Ronkende teksten betreffende tot in het oneindige reikende ambities zijn hem vreemd en Randstedelijke bravoure lijkt ook niet in zijn dna verankerd. Django Binder is naar Werkendam gekomen om dezelfde reden waarom hij als kleuter bij de amateurs van Oude Maas in het onder de rook van Rotterdam gesitueerde Poortugaal voor het eerst een paar voetbalschoenen aantrok. „Laat ik er eerst maar weer eens plezier in krijgen,” klinkt het verlangend naar hoe leuk het ooit was om tegen een bal te trappen. Hij groeide op in Feyenoord-land, al ligt het gros van zijn voetstappen op Woudestein, het kleine broertje van de Rotterdamse reus. Juist op die plek verloor hij afgelopen seizoen de primaire behoefte van elke voetballer; spelplezier. Binder heeft dan ook niet bepaald een geslaagd seizoen achter de rug. „Aan het begin van vorig seizoen ben ik vanuit de A-jeugd doorgestroomd,” verhaalt Binder. „Met de beloften trainden we samen met de A-selectie en op maandagavond was er een wedstrijd.” Tot zover het goede nieuws, want van het spelen van die wedstrijden kwam bar weinig terecht. „Het kwam er op neer dat jongens met volop eredivisie-ervaring, die op zondag niet aan bod waren gekomen bij het eerste elftal, op maandag speelden. Voor mij werd het daardoor heel lastig er tussen te komen. Ik heb de hele jeugd bij Excelsior vrij moeiteloos doorlopen, dus vooral mentaal was het een zwaar, maar daarom ook leerzaam jaar. Ook voetballend, want op de training leer je natuurlijk ook veel. Waar het aan ontbrak waren speelminuten.” In de spiegel kijkend: „Natuurlijk ligt dat ook aan jezelf. Als je de nieuwe Messi bent ga je echt wel spelen.” In de winterstop wenkte een oplossing over de grens. Binder vertrok naar Polen, maar keerde een illusie armer terug. „Ik heb een paar weken stagegelopen bij Korona Kielce, een club uit de hoogste afdeling. Dat liep op niets uit en ook bij Excelsior hield het wel zo’n beetje op, dus werd het een half jaar de tijd uitzitten.” Een vervelende periode voor Binder, waarin hij voor het eerst in aanraking kwam met Kozakken Boys en meespeelde in de oefenwedstrijd tegen Baronie (3-0). „Een hele positieve kennismaking. Ik was helemaal niet bekend met het topamateurvoetbal en het beviel me prima. Het ging er relaxt en gemoedelijk, maar aan de andere kant boven verwachting professioneel aan toe.”

Als Kozakken Boys op 13 augustus op eigen veld de competitie opent tegen Koninklijke HFC verwacht Binder niet meteen klaar te zijn voor een basisplaats. Daarvoor heeft een heel seizoen zonder een noemenswaardig aantal speelminuten te veel ingehakt op het fenomeen wedstrijdritme. Wat overigens niet betekent dat de middenvelder, die de komende jaren zijn afgebroken havo-opleiding wil voltooien, als toerist naar Werkendam komt. „Omdat ik ten opzichte van de andere spelers van Kozakken Boys een achterstand heb en zo fit mogelijk aan de voorbereiding wilde beginnen, heb ik de hele zomer doorgetraind. Maar wedstrijdfitheid is iets heel anders. Na afgelopen seizoen heb ik ontzettend veel zin om weer te beginnen. Ik denk dat dit een goede stap is voor mij.”

Bron: AD Rivierenland/Kees van Peer

Vorige pagina

Tweede Divisie op FOX Sports

Tweede Divisie op FOX Sports
13/07/2016

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief: Betaalzender FOX Sports gaat de komende 5 jaar de wedstrijden van de Tweede Divisie in beeld brengen. Uit elke speelronde zal één wedstrijd worden gekozen welke live op FOX Sports 1 te zien zal zijn. Deze wedstrijd zal altijd op zaterdag om 15:30 uur aanvangen. Alle overige duels zullen als samenvatting op zaterdag- en zondagavond te zien zijn.

FC Lienden en Jong Vitesse hebben de primeur. De Gelderse derby op zaterdag 13 augustus zal het eerste Tweede Divisie-duel zijn welke live op tv te zien zal zijn.

Kozakken Boys TV
Dit betekent dat de rol van KBTV anders gaat worden. Het filmen en het maken van de samenvattingen zal overgelaten worden aan FOX Sports. Wel zullen er na afloop van de wedstrijd interviews worden opgenomen. Ook zal KBTV verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van de beelden van FOX via deze website en onze social-media kanalen.

Het uitzenden van de Tweede Divisie is in eerste instantie puur exposure voor de competitie en de clubs, er zullen (voorlopig) geen tv-gelden o.i.d. worden betaald.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

In de media: Nils den Hartog

In de media: Nils den Hartog
11/07/2016

In AD Rivierenland van zaterdag 9 juli een interview met doelman Nils den Hartog (links op de foto).

Als betere keeper terugkeren bij RKC

SCHOONREWOERD – Kozakken Boys begint vandaag met de voorbereiding op het debuutseizoen in de tweede divisie. De van RKC Waalwijk gehuurde Nils den Hartog is een van de nieuwelingen op De Zwaaier. De doelman uit Schoonrewoerd heeft er bij zijn werkgever inmiddels twee weken training opzitten.

Met de huur van Nils den Hartog past Kozakken Boys een constructie toe zoals twee jaar geleden met de destijds bij FC Dordrecht onder contract staande Brian Jongeneel. „Van op de bank zitten of een paar wedstrijden spelen bij de beloften word je niet beter,” aldus Den Hartog over zijn perspectief in het Mandemakers Stadion, waar hij na diverse keren aan het grote werk te hebben geroken door blessures op het tweede plan geraakte. „Ik moet wedstrijden spelen op niveau die ergens om gaan. Het liefst elke week, zodat ik aan het einde van het seizoen dertig wedstrijden heb gespeeld. Daarom heb ik bij de club aangegeven het liefst verhuurd te willen worden.”

Als tiener leek Nils den Hartog op weg naar een glansrijke carrière, getuige zijn uitverkiezingen bij diverse nationale jeugdselecties. Een dom ongeluk op de training zette zijn loopbaan echter muurvast op ‘hold’. Het is begin januari 2014. „We speelden een positiespelletje op de eerste training na de wintersop. Het veld was glad en iemand gleed uit en viel met z’n volle gewicht op mijn standbeen. De pijn was niet normaal en het been stond helemaal scheef. Om me gerust te stellen bleven de artsen altijd positief, maar achteraf gaven ze aan dat het zomaar anders af had kunnen lopen. Een stom ongeluk, waar ik mentaal absoluut sterker door ben geworden.”

Kozakken Boys zag de voormalig jeugdinternational diverse keren aan het werk. De Werkendammers halen een sluitpost in huis voor de korte termijn. „Ik wil als een betere keeper terugkeren bij RKC,” is Den Hartog helder betreffende de insteek van zijn komst naar De Zwaaier. „Kozakken Boys is op dit moment de perfecte club voor mij. Bij RKC hebben we de afgelopen twee seizoenen onderin meegedraaid en ik hoop en denk dat het voor mij dit seizoen anders wordt en dat we bovenin mee gaan doen. Ik doe nu een stapje terug om er straks twee vooruit te maken. Ik heb elf wedstrijden in de eerste divisie gespeeld en kan het niveau aan, maar als je pech hebt met blessures moet je het op een andere manier proberen. Hopelijk is dit de goede.” Voor de stek onder de lat gaat Den Hartog een bij voorbaat boeiende strijd aan met Jesper Hogedoorn. „De zekerheid dat ik ga spelen heb ik niet, maar die heb je nergens. Ik ben er van overtuigd dat als ik mijn normale niveau haal, ik eerste keeper word. Als ik dat vertrouwen niet zou hebben had ik net zo goed bij RKC kunnen blijven.”

Bron: AD Rivierenland/Kees van Peer
Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

In de media: Eerste training

In de media: Eerste training
11/07/2016

In AD Rivierenland van maandag 11 juli een artikel over de eerste training van de Boys.

Blijde verwachting met vraagtekens

WERKENDAM – Onder grote publieke belangstelling is Kozakken Boys zaterdag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Een bijna complete selectie werkte op het hoofdveld van De Zwaaier een rustige training af.

„Het was meer een kennismaking, waarbij de jongens weer een beetje wennen aan de bal,” meldde trainer Danny Buijs, die dankzij zijn onlangs behaalde diploma niet meer hoeft te vrezen voor spionnen die zijn functioneren komen beschouwen. „Vanaf maandag (vandaag, red.) gaan we ons meer richten op taken en de manier van spelen. We hebben bewust een startdatum gekozen waarbij we vrijwel iedereen meteen aan boord hadden. Normaal gesproken duurt de voorbereiding zes weken. Nu vijf.” Opvallend is dat Kozakken Boys eerst drie weken louter traint alvorens de eerste oefenwedstrijd, op eigen veld tegen Rijnsburgse Boys, op de agenda staat. „Veel jongens hebben lange tijd niet gespeeld. Ik bouw het liever rustig op via trainingen in plaats van ze meteen met wedstrijden te belasten. Als je een andere groep continu moet laten spelen loop je bovendien misschien nog meer blessures op.”

Kozakken Boys staat aan de vooravond van een bij voorbaat historische jaargang. De club is een van de achttien deelnemers aan het eerste seizoen van de hernieuwd in het leven geroepen tweede divisie, van waaruit de kampioen in mei 2017 naar de Jupiler league promoveert. Het pookte de gevoelstemperatuur van de lucht boven De Zwaaier, traditiegetrouw zwanger van blijde verwachtingen, bij de première oefensessie nog verder richting subtropisch. De versterkte selectie staat borg voor het optimistische geluid. Met uitzondering van de onlangs met Excelsior Maassluis landskampioen geworden Ahmad Mendes Moreira, die van de clubleiding overigens geen toestemming krijgt voor een proefperiode bij Go Ahead Eagles, presenteerde het volledige contingent nieuwelingen zich aan de nieuwsgierige aanhang. Van hen is de van Jodan Boys afkomstige Ahmed el Azzouti de komende tijd afwezig vanwege familiebezoek in Marokko. Van de vertrouwde gezichten bleef Juriën Gaari met een ontsteking onder de voet langs de kant, terwijl de zaterdag nog vakantievierende Bryan Jongeneel vanavond aansluit. Ook aanwezig derhalve Raily Ignacio. De goalgetter uit Den Haag is het pronkstuk van de activiteiten op de spelersmarkt, maar heeft ongewild een groot vraagteken aan z’n kont hangen. De 29-jarige spits raakte in februari in dienst van Rijnsburgse Boys zwaar geblesseerd aan zijn knie, waarbij de kruisband deels afscheurde. Ignacio bevindt zich nog steeds in het revalidatieproces richting volledige fitheid. „Het gaat goed,” aldus het ‘slachtoffer’ zelf. „De afgelopen periode heb ik getraind bij Mikael Kuipers in Rotterdam. Zoals je hebt gezien heb ik op de training alles meegedaan. Alleen bij het positiespelletje was ik kaatser.” De zorgen die in Werkendam leven zijn niet onterecht. „Wat aan die kruisband kapot is groeit niet meer aan,” weet Ignacio. „Het is afwachten of het stuk dat over is sterk genoeg is om de rest op te vangen. Misschien heb ik geluk dat mijn bovenbenen stevig zijn, dus ik hoop dat het goed komt.”

Naast Ignacio behoren ook Wesley Pollemans en Jesper Hogedoorn tot de Werkendamse zorgenkinderen. Eerstgenoemde liep in mei een pittige enkelblessure op, waarvan hij nog niet helemaal is hersteld. De lieskwetsuur van Hogedoorn blijkt een slepende. De keeper miste de laatste maanden van vorig seizoen al en het euvel is na een rustperiode van zes weken weer teruggekeerd. Hogedoorn beperkte zich tijdens de training daarom tot wat loopwerk.

Bron: AD Rivierenland/Kees van Peer
Foto: Wim Verhoeven

Bekijk hier meer foto's van de eerste training.
Bekijk hier de reportage van KBTV.

Vorige pagina

In de media: Berry Powel

In de media: Berry Powel
10/07/2016

'Het voelt als mijn tweede jeugd'

AMERSFOORT - Fitte Berry Powel ziet de tweede divisie zitten

Kozakken Boys-spits Berry Powel (36) uit Amersfoort ziet de tweede divisie als vooruitgang. Hij denkt dan ook niet aan stoppen. Vandaag (zaterdag 9 juli, red.) begint hij in Werkendam aan de voorbereiding.

Wat is jouw mening over de invoering van de tweede divisie?

,,Een vooruitgang. Goed voor het Nederlandse voetbal. Ik probeerde in Spanje weleens uit te leggen dat je als kampioen niet promoveerde naar een hoger niveau. Snapten de mensen helemaal niets van. Als voetballer en vereniging heb je prestatiedrang, neem ik aan. En wil je dus het hoogste bereiken. Een hoop amateurclubs hebben de zaken beter voor elkaar dan profclubs. Goed dat de boel een andere rangschikking krijgt. Wat mij betreft promoveren ieder jaar twee clubs naar de Jupiler League, in plaats van één. Steekt er een ploeg bovenuit in de tweede divisie, dan spelen de nummers 2 tot en met 8 waarschijnlijk nergens meer om en is de spanning weg.'

Liever tegen Jong Sparta dan tegen IJsselmeervogels voetballen?

,,Nee, van die beloftenteams word ik niet blij. Dat die clubs instromen, ok. Kijken of ze goed genoeg zijn. Wat mij tegen de borst stuit: die beloftenteams werken niet met een eigen selectie. Spelers uit het eerste mogen meedoen. Een vorm van competitievervalsing. Want als je tegen Jong AZ speelt als het eerste ook in actie komt, heb je een voordeel. Want er doen dan geen eredivisiespelers mee en later in het seizoen waarschijnlijk wel. In Spanje mag Lionel Messi niet in actie komen voor Barcelona B. Andersom mogen spelers van 'B' wel in het eerste spelen. Wat mij betreft neemt de KNVB die constructie over. Voor een eerlijker competitieverloop.'

Hoe staat het met je fitheid zo aan het begin van het seizoen?

,,Ik begin fris en gemotiveerd aan de voorbereiding. Het voelt als mijn tweede jeugd. Vorig seizoen kampte ik met een knieblessure. Er werd een verkeerde diagnose gesteld. Met als gevolg dat ik negen maanden langer dan nodig aan de kant stond. Ik kreeg een meniscusoperatie. Achteraf onnodig. Balen. Maar, wat doe je eraan?'

Je wachtte lang met bijtekenen, waarom heb je dat toch wel gedaan?

,,Ik had geen haast. Was met meerdere clubs in gesprek. Ook met de Spakenburgse verenigingen. Spakenburg werd 'm niet. IJsselmeervogels speelt een niveau lager. Ik hoef niet weg bij Kozakken Boys, want heb het naar mijn zin. We spelen de laatste jaren om de prijzen. Ook buiten het veld is de vereniging ambitieus. Met het opknappen van de accommodatie bijvoorbeeld. Vier keer per week naar Werkendam reizen is niet ideaal. (Lachend) Ik heb voorgesteld te gaan trainen op de velden van Hooglanderveen. Helaas trapte niemand daar in.'

Hoe lang kun je nog mee op niveau?

,,Geen idee. Ik voel me eindelijk weer fit. Zolang ik met plezier op het veld sta, ga ik door. Dan moeten ze me echt aan mijn oor van het veld trekken. Of we komend seizoen voor het kampioenschap gaan? Moeilijk te zeggen. Ik ken alleen de sterkte van de zaterdagteams. We kijken de kat uit de boom. Op papier staat er een goede ploeg. Maar goed, het moet op het veld klikken. Dat zag je vorig jaar bij Spakenburg-aanvallers Kees Tol en Danny van den Meiracker. Op papier top, in de praktijk liep het niet zoals verwacht. Ik vorm komend seizoen het aanvalsduo met Raily Ignacio (voormalig Spakenburg, red.). Ha, daar worden verdedigers niet blij van!'

Bron: AD Amersfoortse Courant/ANP
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

Reportage KBTV: Eerste training

Reportage KBTV: Eerste training
10/07/2016

Zaterdag 9 juli startte Kozakken Boys aan het seizoen 2016/2017 met de eerste training. Op een enkeling na was de spelersgroep compleet en kon het voor het oog van het aanwezige publiek starten met de voobereiding op het nieuwe seizoen.

Kozakken Boys TV sprak na afloop kort met trainer Danny Buijs, nieuwkomer Raily Ignacio en Quentin Jakoba.

Zaterdag 23 juli zal de eerste oefenwedstrijd van de Boys worden afgewerkt. Tegenstander op De Zwaaier is Derde Divisionist Rijnsburgse Boys.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Wijziging aanvangstijd HFC

Wijziging aanvangstijd HFC
05/07/2016

De seizoensopener op zaterdag 13 augustus tussen Kozakken Boys en Koninklijke HFC zal niet om 18:00 uur, maar om 15:00 uur starten. Dit hebben de clubs in onderling overleg besloten. Ook het duel in Haarlem op 17 december zal om 15:00 uur beginnen.

Aanvankelijk staan wedstrijden tussen een zaterdag- en een zondagclub altijd gepland op zaterdag om 18:00 uur. Clubs kunnen in onderling overleg van deze aanvangstijd afwijken. Wedstrijden tegen een andere zaterdagclub zullen wél altijd om 15:00 uur (of 14:30 uur) plaatsvinden.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Pagina's