Eerste elftal

Madjer Lukoki vrijgesproken

Madjer Lukoki vrijgesproken
03/05/2016

Madjer Lukoki is alsnog vrijgesproken, nadat hij in eerste instantie zes wedstrijden schorsing kreeg. De landelijke tuchtcommissie van de KNVB achtte (na het bestuderen van de beelden) niet bewezen dat Madjer een opzettelijke houtgreep toepaste in de thuiswedstrijd van 9 april 2016 tegen GVVV.

Door deze vrijspraak kan de technische staf van de A-selectie in de resterende wedstrijden van dit seizoen weer een beroep doen op de kwaliteiten van Lukoki.

Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Nieuws uit de Technische Commissie

Nieuws uit de Technische Commissie
02/05/2016

Zoals wellicht bekend zal Teus Blokland aan het einde van het seizoen stoppen als lid van de Technische Commissie. Na jaren van samenwerking met technisch directeur Kees Spaan zal hij aan het einde van het seizoen het stokje overdragen.

Zijn plaats zal worden ingenomen door Ger Klop uit Nieuwendijk.

Ger is thans trainer bij de hoofdmacht van Unitas Zaterdag, maar heeft een Kozakken Boys verleden, als speler, jeugdtrainer en trainer van het 2e elftal. Op dit moment verricht Ger naast zijn trainersfunctie bij Unitas ook al scoutingswerkzaamheden bij Kozakken Boys.

Ger Klop zal zich dus in het nieuwe seizoen volledig gaan richten op Kozakken Boys.

Wij wensen Ger Klop veel succes in zijn nieuwe functie.

Op een later tijdstip zal nog uitgebreid worden stilgestaan bij het afscheid van good-old Teus Blokland.

Vanaf deze plaats alvast hartelijk dank voor al die jaren inzet.

Bestuur en TC SV Kozakken Boys

Vorige pagina

Kozakken Boys wint van RVVH

Kozakken Boys wint van RVVH
30/04/2016

Kozakken Boys heeft vandaag met 3-1 gewonnen van RVVH. Na een duur foutje van de keeper van de thuisploeg, was het eenvoudig scoren voor de bezoekers. Op slag van rust kwam de Boys langszij en in de tweede helft stond er binnen een kwartier spelen een 3-1 tussenstand op het scorebord. Deze voorsprong kwam in het resterende deel van de tweede helft niet meer in gevaar en zo bleven de drie punten dik verdiend in Werkendam.

Kozakken Boys - RVVH 3-1 (1-1)

11' Marwin Richard 0-1
43' Medhanie Habtemariam
55' Mimoun Eloisghiri
58' Berry Powel

Bekijk hierboven de samenvatting van het duel, inclusief een reactie van technisch directeur Kees Spaan.

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Kozakken Boys krijgt drie winstpunten in mindering

Kozakken Boys krijgt drie winstpunten in mindering
29/04/2016

De landelijke tuchtcommissie heeft Kozakken Boys drie winstpunten in mindering en een boete van 300 euro opgelegd. Deze straf krijgt de club uit Werkendam vanwege onbehoorlijk gedrag van één of meerdere supporters van Kozakken Boys doordat zij bij herhaling buitensporig verbaal geweld hebben gebruikt tegenover het arbitrale kwartet. Dit gebeurde tijdens de wedstrijd Kozakken Boys – GVVV van 9 april 2016.

In de eerste en tweede helft van de wedstrijd hebben toeschouwers van Kozakken Boys zich herhaaldelijk negatief uitgelaten richting de arbitrage. De tuchtcommissie is van mening dat Kozakken Boys na de melding van de arbitrage, in de rust van de wedstrijd, onvoldoende maatregelen heeft getroffen om de tweede helft van de wedstrijd rustig te laten verlopen. Doordat er hiertegen onvoldoende werd opgetreden door Kozakken Boys voelde de scheidsrechter zich genoodzaakt om de wedstrijd in de 83e minuut te staken.

Kwetsende uitlatingen horen niet op een voetbalveld thuis en geven de voetbalsport maatschappelijk gezien een negatieve uitstraling. De landelijke tuchtcommissie is dan ook mening dat een zware straf op zijn plaats is.

Kozakken Boys heeft tot woensdag 4 mei 2016 om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

Bron: KNVB


Reactie bestuur SV Kozakken Boys:

Na het weekend wordt bekend welke verdere juridische stappen vanuit de club worden ondernomen.

Verdere berichtgeving volgt.

Bestuur SV Kozakken Boys

Vorige pagina

Meer opbouwer dan breker

Meer opbouwer dan breker
28/04/2016

TILBURG – De selectie waarmee Kozakken Boys komend seizoen gaat debuteren in de tweede divisie nadert stilaan z’n voltooiing. Met de van Helmond Sport afkomstige Jeffrey van Nuland contracteerden de Werkendammers afgelopen week een zowel in de defensie als op het middenveld inzetbare linkspoot.

Met slechts 25 lentes op de teller neemt Jeffrey van Nuland eerder dan beoogd afscheid van de profvoetballerij. Het contract van de voormalig jeugdinternational bij Helmond Sport wordt niet verlengd, wat Van Nuland een transfervrije status bezorgt. „Ik heb een gesprek gehad met de nieuwe trainer (Roy Hendriksen, red.) en hij heeft een bepaald systeem in z’n hoofd waarin ik niet pas. Op dat moment baalde ik daarvan, maar ik heb vrij snel de knop omgezet en ben gaan kijken naar andere mogelijkheden.” Contacten met andere Jupiler league-clubs liepen op niets uit, waardoor Kozakken Boys zowel sportief als geografisch een logisch alternatief lijkt. „Je gaat voor jezelf na welke clubs interessant zijn en dan kom je al snel bij Kozakken Boys uit. Ik ben nu op een leeftijd om te gaan nadenken over een carrière na het voetballen. Uit de gesprekken bleek dat de club me al langer volgde, maar via via had ik ook al laten polsen op welke posities Kozakken Boys nog spelers zocht. Daaruit bleek dat ze nog iemand zochten voor de posities waarop ik kan spelen. Men was op zoek naar een speler die zowel achterin als op het middenveld uit de voeten kan. Mijn voorkeur? Als ik mezelf beoordeel ben ik niet de keiharde centrale verdediger die de spits uitschakelt. Ik vind mezelf een speler die in een goed draaiend elftal achterin kan spelen, maar bij een ploeg die vooral moet verdedigen speel ik liever net voor de verdediging. Ik voel me meer opbouwer dan breker.”

Als jeugdinternational koos toenmalig RKC’er Van Nuland in 2009 voor een transfer naar PSV. „Achteraf kun je zeggen dat dat niet de juiste stap is geweest. Ik heb twee jaar bij de beloften gezeten, maar kwam weinig aan spelen toe. Vervolgens kwam Willem II, dat net was gedegradeerd. Omdat Arjan Swinkels onverwachts bleef heb ik dat seizoen, waarin we promoveerden, maar negen keer gespeeld. Ook in de eredivisie zou ik waarschijnlijk weinig aan bod komen en daarom heeft Willem II me in eerste instantie verhuurd aan Helmond Sport. Daar is het helaas niet geworden wat ik er van had gehoopt. Tussendoor ben ik nog wel een half jaar in België geweest, maar de laatste tweeënhalf jaar in Helmond waren heel teleurstellend.”

Zijn overgang naar Kozakken Boys betekent voor de Tilburger een drastische verandering in het dagelijks bestaan. „Bij Helmond Sport trainen we op maandag en dinsdag twee keer en op woensdag en donderdag één keer. Vrijdag is de wedstrijddag en op zaterdag lopen we uit.” Een behoorlijk contrast ten opzichte van komend seizoen bij Kozakken Boys, waar wekelijks een drietal avondtrainingen op het programma staan. „Dat zal een hele omschakeling zijn. Er komt overdag veel tijd vrij en ik ben bezig daar invulling aan te geven. Om bezig te blijven met sport heb ik cursussen als fitnesstrainer gevolgd en daarvoor diploma’s behaald, omdat ik wist dat dit ging komen. Te weinig uit mijn carrière gehaald? Als je zes jaar geleden had gezegd dat ik nu afscheid zou nemen van het betaald voetbal, had ik daar inderdaad niet voor getekend.”

Bron: AD/Rivierenland, tekst Kees van Peer (Randje 16)
Foto: Toin Damen / Pro Shots

Vorige pagina

Kozakken Boys pakt eerste prijs

Kozakken Boys pakt eerste prijs
23/04/2016

Met een klinkende 3-0 overwinning in Spakenburg tegen de plaatselijke trots IJsselmeervogels heeft Kozakken Boys zich geplaatst voor de tweede divisie. Waar de kampioen meestal in het opvolgende seizoen in de onderste regionen bivakkeert, heeft Kozakken Boys gebroken met deze traditie. Drie rondes voor het einde hebben de Werkendammers de eerste prijs binnen: Plaatsing Tweede Divisie.

IJsselmeervogels - Kozakken Boys 0-3 (0-1)

10' Everton Pires Tavares 0-1
71' Madjer Lukoki 0-2
83' Berry Powel 0-3

Samenvatting van de topklassewedstrijd IJsselmeervogels - Kozakken Boys (0-3) van zaterdag 23 april 2016. Met reacties van Arie Schep en Everton Pires Tavares.

Check www.kozakkenboystv.nl voor meer video's.

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Vorige pagina

Speler van het jaar verkiezing 2015/2016

Speler van het jaar verkiezing 2015/2016
22/04/2016

Het einde van het seizoen nadert alweer en zo komt ook het slotfeest, dat de supportersvereniging samen met Kozakken Boys en de RWR organiseert, weer dichterbij!

Vast onderdeel op deze avond is de uitslag van de verkiezing van de beste speler van het seizoen.

De verkiezing voor deze felbegeerde “supporters” prijs is dit jaar in een nieuw jasje gestoken.

In week 19 ( de week voor de laatste wedstrijd tegen STEDOCO) zal op de website van Kozakken Boys  een drietal spelers genomineerd worden voor “Beste speler van het seizoen 2015/2016”.

Op de wedstrijddag tegen Stedoco kunnen de leden van de supportersvereniging Kozakken Boys tussen 13.30 en 15.00 uur en 16.45 en 18.00 uur hun stem uitbrengen op een van de 3 genomineerden die in  hun ogen het meeste recht heeft op de titel: “beste speler van het seizoen 2015/2016”.

Het stemmen gebeurt d.m.v. het invullen van  een speciaal gemaakt stembiljet, dat na het invullen direct in de stembus moet worden gedeponeerd. (Let op! ieder lid kan maar 1 keer stemmen!)

Om 18.00 uur worden de stembussen gesloten en zullen de stemmen worden geteld!

Wie deze verkiezing heeft gewonnen hoort u tijdens het slotfeest op 11 juni 2016, rond de klok van 20.00 uur, in de feesttent op sportpark De Zwaaier.

Wij rekenen op uw stem!!!

Met sportieve groet,
Bestuur supportersvereniging Kozakken Boys

P.S.: Mocht u ook willen stemmen en bent u (nog) geen lid van de supportersvereniging, dan kunt u natuurlijk altijd lid worden door een mail te sturen naar supportersvereniging@kozakkenboys.nl of door op de verkiezingsdag een aanmeldformulier in te vullen.

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2016 - 2017

A Selectie seizoen 2016 - 2017
21/04/2016

Kozakken Boys heeft vanavond overeenstemming bereikt met de 25-jarige Jeffrey van Nuland. De linksbenige middenvelder komt over van Helmond Sport. Jeffrey woonachtig in Tilburg heeft een 2-jarige verbintenis getekend bij Kozakken Boys.

Jeffrey speelde eerder onder meer voor Willem II en maakte zijn debuut in de Jupiler League in het seizoen 2008-2009 voor RKC Waalwijk.

We heten vanaf deze plaats Jeffrey van harte welkom bij onze club en wensen hem veel succes toe voor komend seizoen op De Zwaaier in Werkendam.

Vorige pagina

Nog 5 te gaan

Nog 5 te gaan
20/04/2016

Het seizoen 2015-2016 nadert z’n einde, voor Kozakken Boys staan er nog minimaal vijf officiële wedstrijden op het programma, te weten:

  • 23-04-2016 IJsselmeervogels  -Kozakken Boys
  • 30-04-2015 Kozakken Boys - RVVH
  • 07-05-2016 Excelsior Maassluis – Kozakken Boys
  • 14-05-2016 Kozakken Boys – SteDoCo
  • 21-05-2016 Kozakken Boys – ASWH (finale districtsbeker Zuid 1)
Vorige pagina

Finale tegen ASWH

Finale tegen ASWH
20/04/2016

Kozakken Boys speelt op zaterdag 21 mei in de finale van het Districtsbekertoernooi Zuid 1 tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. ASWH was gisterenavond na penalty's uiteindelijk te sterk voor Oranje Wit, terwijl de ‘Boys’ zich afgelopen zaterdag al ten kostte van UNA plaatste voor de finale.

De finale wordt gespeeld bij Vlijmense Boys in Vlijmen, aanvang van de wedstrijd is om 17.00 uur.

Sportpark 'De Hoge Heide'
De Hoge Heide 8
5251 LA Vlijmen

Meer informatie over deze wedstrijd zal t.z.t. worden bekend gemaakt via de bekende kanalen.

Vorige pagina

Pagina's