Eerste elftal

De nuchterheid zelve

De nuchterheid zelve
09/10/2015

WERKENDAM – Kozakken Boys is op kousenvoeten naar de top van de ranglijst in de topklasse geslopen, die het momenteel deelt met Katwijk en Spakenburg. Tevredenheid heerste na de 0-2 zege tegen Capelle vooral over de defensie, die voor het eerst dit seizoen geen tegengoal toestond.

Jesper Hogedoorn noteerde in Capelle aan den IJssel zijn eerste ‘clean sheet’ van dit seizoen in competitieverband, maar het is een overstatement te stellen dat de 30-jarige keeper van de ‘boys’ gebukt ging onder een bepaalde druk. „Eerlijk gezegd ben ik daar heel nuchter in,” meldt de 30-jarige Rotterdammer. „Je bent als keeper soms afhankelijk van bepaalde factoren en moet kijken naar hoe je hebt gehandeld in situaties waar een tegendoelpunt uit voortkomt. Als je dan concludeert dat je aan veel goals schuld hebt moet je jezelf eens achter de oren krabben, maar als je onze tegengoals van de laatste tijd analyseert heb ik er aan weinig schuld. Wat niet wegneemt dat ik heel blij ben tegen Capelle de ‘nul’ te hebben gehouden.” Keepers hebben het van oudsher niet makkelijk in Werkendam en gaan vaak gebukt onder een bepaald verwachtingspatroon, maar wie Hogedoorn tijdens een wedstrijd observeert krijgt de indruk dat de voormalig keeper van onder meer Feyenoord bezig aan een potje voetbal op de camping. De Katjeskelder tegen ’t Haasje, dat werk. „Natuurlijk heb je een bepaalde wedstrijdspanning als je het veld op komt, maar op het moment dat het fluitje gaat valt dat bij mij weg,” verklaart Hogedoorn als hij klaar is met lachen. „Je bent uiteraard gefocust, maar moet wel rustig blijven. Als je allerlei capriolen gaat uithalen wordt het team ook zenuwachtig, dus dat probeer je te vermijden.” Desondanks kwam hij onlangs in het nieuws door zo’n capriool. In het bekerduel tegen Staphorst leidde een ketser van Hogedoorn bij een 2-0 voorsprong van de Werkendammers tot een tegengoal, waarna trainer Danny Buijs hem in de media een clownesk optreden verweet. De opmerking van Buijs ijlde op De Zwaaier kort na, maar resulteerde vooral in de nodige hilariteit. „We hebben er over gesproken en Danny heeft uitgelegd in welke context hij het heeft gezegd. Daarmee was het uit de wereld. De wedstrijd daarna kreeg ik complimenten dat ik een bal uit de kruising haalde en bij hoge ballen altijd durf te komen. Dat is voetbal. De ene keer ben je de held, de andere keer de schlemiel. Bij een keeper is dat nog erger, omdat elke fout een tegengoal is. Achteraf kun je er om lachen, omdat spelers en supporters er natuurlijk op inspeelden. Zou ik zelf ook doen, ik hou wel van een dosis humor. Tegen Scheveningen wilde ik eigenlijk met een rode neus het veld op komen, maar dat heb ik toch maar niet gedaan.”

Hogedoorn kwam een jaar geleden tegelijkertijd met Gino Mommers naar Kozakken Boys. Hij maakte zich destijds, achteraf terecht, geen seconde zorgen over een eventuele rol op het tweede plan en dit seizoen houdt hij Maik van den Kieboom op de bank. „Concurrentie is nooit slecht, maar eerlijk gezegd maakt het me weinig uit of ik wel of geen superconcurrent heb. Het moet uit jezelf komen, het zou raar zijn als ik m’n beleving uit een andere keeper moet halen. Je speelt in de topklasse bij Kozakken Boys. Wat zou je dan nog meer moeten motiveren.”

Bron: AD / Rivierenland, Kees van Peer (Randje16)
 

Vorige pagina

Voorbeschouwing DVS'33 Ermelo thuis

Voorbeschouwing DVS'33 Ermelo thuis
07/10/2015

Voorbeschouwing op de topklassewedstrijd Kozakken Boys - DVS'33 Ermelo van zaterdag 10 oktober 2015. In aanloop naar het duel met DVS'33 Ermelo sprak Kozakken Boys TV met Mimoun Eloisghiri.

Check www.kozakkenboystv.nl voor meer video's.

Vorige pagina

In de media

In de media
07/10/2015

Bekerduel bij HBS van historisch belang voor Kozakken Boys

WERKENDAM - Kozakken Boys bereidt zich nauwgezet voor op het bekertreffen met HBS. Dit duel wordt op woensdag 28 oktober om 18.30 uur afgewerkt.

HBS beschikt over een beperkte lichtinstallatie maar laat speciaal voor dit duel, in de derde ronde om de KNVB-beker, extra verlichting aanleggen, want er staat nogal wat op het spel. Kozakken Boys kan voor het eerst in de clubgeschiedenis de vierde ronde van de ‘grote’ KNVB-beker bereiken. HBS won deze cup in de roemrijke geschiedenis al driemaal.

Technisch directeur Kees Spaan zag de zondagtopklasser vorige week op eigen veld tegen koploper UNA aan het werk en was onder de indruk. “Dat HBS na het verlies bij JVC Cuijk nu zelfs op de laatste plaats staat, zegt mij helemaal niets. Het is een goede ploeg. Voetballend beslist beter dan UNA.”

Goede serie
Spaan benadrukt het grote belang van het behalen van de vierde ronde. “De club incasseert dan in elk geval 25.000 euro als beloning van de KNVB. Het is wel zo dat de recette van de wedstrijd in de vierde ronde gedeeld dient te worden. Dat geldt uiteraard voor zowel een thuis- als een uitwedstrijd. Je weet nooit wat er een dag na HBS-Kozakken Boys voor de winnaar uit de koker komt.”

Spaan ziet na zijn entree in 2011 bij Kozakken Boys alle records sneuvelen en wat hem betreft mag het bereiken van de vierde ronde daar ook nog wel bij. Over de competitiestart van zijn eigen ‘boys’ is Spaan tevreden. “De start bij RVVH was ongelukkig, maar daarna hebben wij toch een goede serie neergezet en zijn mede-koploper. Prima toch?!.”


Everton Pires Tavares geniet van eerste treffer voor Kozakken Boys

WERKENDAM - Danny Buijs kon voor zijn oefeningen maandag, ondanks een flink aantal blessure in de selectie, beschikken over zo’n twintig fitte spelers waarbij uiteraard Everton Pires Tavares. De linksbenige middenvelder kwam in de zomer over van RVVH nadat hij die ploeg in juni in Veen nog naar de topklasse had geschoten. De eerste honderd dagen bij Kozakken Boys zitten er bijna op voor de voormalig middenvelder van Sparta, ASWH en RVVH.

Op Spangen zag men de jonge Pires Tavares als een begenadigd talent, in de lijn van zijn leeftijdsgenoten Kevin Strootman, Giorginio Wijnaldum en Lerin Duarte. Zij braken al wel door. De 25-jarige Everton Pires Tavares heeft de moed nog niet opgegeven. “Ik zie de eventuele stap met Kozakken Boys naar de tweede divisie ook als een soort semi betaald voetbal en wie weet kan ik alsnog een sprongetje maken.”

Grote club
“Ik heb geen seconde spijt van mijn overgang naar Kozakken Boys. Het is hier in Werkendam precies zoals ik mij had voorgesteld. Een grote club, fantastisch publiek en alles rond het eerste team is goed geregeld”, stelt Pires Tavares, die zaterdag uit bij angstgegner Capelle zijn eerste competitietreffer voor de ‘boys’ meepikte. “Ik stond op de goede plaats toen de keeper een schot van Lukoki niet goed verwerkte.”

Voorafgaand aan de wedstrijd had Berry Powel hem nog ingefluisterd dat het tijd werd om zich voor zijn nieuwe werkgever te laten gelden. “Ik zag Berry na mijn doelpunt langs de lijn staan en ben meteen naar hem toegelopen en heb hem gevraagd of het zo goed was. Ik hoop overigens dat Berry snel fit is. Ik ben erg benieuwd naar zijn kracht in de spits. Een koppel met hem en Sherwin Grot in de spits lijkt mij wel bijzonder.”

Rechterflank
Het is opmerkelijk dat de linksbenige Everton Pires Tavares, eerder bij RVVH en nu ook bij Kozakken Boys, op de rechterflank wordt ingezet. “Het voetbalt wel gemakkelijk. Als ik naar binnen opendraai heb ik vaak een vrij veld voor mij en kan ik in scoringspositie komen.”

Zaterdag komt DVS’33 naar De Zwaaier. Dat de ploeg zaterdag een 6-1 oorwassing van Katwijk kreeg zegt Pires Tavares niets. “Wij kunnen geen enkele ploeg onderschatten en zullen er tegen DVS’33 weer vol tegenaan moeten.”


Arif Irilmazbilek hoopt op zesde seizoen bij Kozakken Boys

WERKENDAM - Bij Kozakken Boys zijn de gesprekken met spelers over contractverlenging al in een vroeg stadium begonnen.

Als eerste werd Leon Bot voor nog eens twee jaar, tot 2018, vastgelegd. De 26-jarige Sliedrechter kwam in 2010 naar De Zwaaier en behoort tot de langst dienende ‘buitenstaanders’ bij de Werkendammers. Met twee andere blijvertjes, Quentin Jakoba en Arif Irilmazbilek, zal straks eveneens over een contractverlenging worden gesproken. Zij zijn beiden aan hun vijfde seizoen bij de club bezig.

Enkelblessure
Irilmazbilek liep maandag in zijn eentje zijn rondjes op het tweede kunstgrasveld. Hij heeft nog te veel last van de enkelblessure die hij tegen Scheveningen, na een trap van Madjer Lukoki, opliep. “Jammer, want ik was eindelijk weer fit en had mijn plaatsje in de hoofdmacht terugverdiend. Nu kan ik weer achteraan aansluiten.”

Met twee gebroken middenvoetsbeentjes en een gebroken neus werd de onlangs 32-jaar geworden Alblasserdammer het laatste jaar flink getroffen. Daarvoor kneusde hij wel eens zijn ribben en werd eerder geopereerd aan een knie.

Irilmazbilek wacht af hoe zijn toekomst er bij Kozakken Boys uitziet. “Als ik straks fit ben, hoop ik er nog een jaar aan vast te knopen”, liet hij deze week weten.

(bron: Regio-voetbal, Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2016 - 2017

A Selectie seizoen 2016 - 2017
05/10/2015

Hoewel het huidige seizoen nog maar zeven wedstrijden onderweg is, kunnen we u namems de TC nu al goed nieuws melden. Leon Bot zal ook de komende twee seizoenen deel uit maken van de A-selectie van Kozakken Boys. De gedreven middenvelder is al sinds juli 2010 lid van onze vereniging en dat zal ook de komende twee seizoenen het geval zijn.

We feliciteren Leon met zijn contractverlenging (2 jaar) en hopen hem nog lang te zien jagen op het middenveld.

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Leider op de achtergrond

Leider op de achtergrond
05/10/2015

WERKENDAM - Yoann de Boer was verdeeld over een drietal clubs ruim tien jaar profvoetballer, maar een kampioenschap mocht hij nooit beleven. Zijn eerste seizoen bij Kozakken Boys bracht hem als voetballer prompt zijn eerste titel, maar ook de Fransman is dit seizoen weer op nul begonnen. De gewezen aanvoerder kwam zelfs op de bank terecht.

‘Yoann de Boer is zo bescheiden dat hij zijn aanvoerdersband het liefst onder zijn shirt draagt’. Kees Spaan kreeg er de lachers mee op zijn hand, maar de hilarische verwijzing naar het karakter van de Fransman snijdt wel degelijk hout. Geconfronteerd met de uitspraak van de technisch directeur van Kozakken Boys kan De Boer een lach niet onderdrukken. „Ik ben niet iemand die op de voorgrond treedt. In mijn hele carrière ging het belang van de ploeg en de club altijd voor. Misschien dat ik daarom bij een club waar ik me goed voelde altijd lang ben blijven hangen en heb ik mezelf daarmee soms tekortgedaan. Bijvoorbeeld door te snel bij te tekenen,” doelt de in de Franse havenstad Marseille geboren en opgegroeide De Boer op periodes bij FC Eindhoven en Fortuna Sittard.

In het verleden behaalde resultaten bieden ook in Werkendam geen garantie voor de toekomst en dus vond de aanvoerder van het kampioensteam van vorig seizoen zichzelf voor de uitwedstrijd tegen SteDoCo (2-5) plotseling terug op de reservebank bij Kozakken Boys. Ook een week later diende De Boer zich tegen Excelsior Maassluis tevreden te stellen met een invalbeurt, net als in het bekerduel tegen Staphorst. Al eerder verhuisde de aanvoerdersband richting Alje Schut. „Dat accepteer je dan,” reageert De Boer. „Er is een reden dat je op de bank terechtkomt, dat je geen aanvoerder meer bent. Dan ga ik geen ellenlange discussies met de trainer aan. Als ik vind dat ik hoor te spelen moet ik m’n voeten laten spreken. Natuurlijk was ik geprikkeld, maar de trainer is eerlijk en open en stelt de beste spelers op. Dan moet ik maar laten zien voor deze groep van toegevoegde waarde te zijn.” De Boer refereert vervolgens aan de 2-0 nederlaag bij RVVH op de openingsdag van het seizoen, waarin hij na een cruciale fout die de eerste tegentreffer inleidde  in de rust werd gewisseld. „Een dramatische wedstrijd, maar dat weet ik zelf ook. Ik zoek dan vooral revanche op mezelf.”

Na zes gespeelde wedstrijden vindt de regerend kampioen in de topklasse zich thans terug op een gedeelde derde plaats, met slechts een punt achterstand op de koplopers Barendrecht en IJsselmeervogels. Een redelijk bevredigende start, al sprankelt het op De Zwaaier nog niet. „Zeker als je het vergelijkt met vorig jaar,” beaamt De Boer. „We zaten destijds op een roze wolk en het ging af en toe zo makkelijk. Als we het veld opgingen was het voor tachtig procent zeker dat we de overwinning in onze zak hadden. Dit seizoen gaat dat wat moeizamer.” De ervaren middenvelder schetst een aantal oorzaken. „We hebben een nieuwe groep en het heeft even tijd nodig de automatismen er in te krijgen. Iedere ploeg vecht om bij de eerste zeven te eindigen, dus het niveau is omhoog gegaan. En onze tegenstanders spelen standaard tegen de kampioen. We hebben moeite met ploegen die inzakken en compact spelen op eigen helft. Het is lastig om tegen een muur te voetballen.”

Bron: AD / Rivierenland, zaterdag 3 oktober (Kees van Peer / Randje16)
Foto: Wim Verhoeven

 

Vorige pagina

Winst in Capelle

Winst in Capelle
03/10/2015

Kozakken Boys heeft onder de rook van Rotterdam prima zaken gedaan. In Capelle kwam Kozakken Boys scherp uit de startblokken en gaf men de thuisploeg direct het signaal dat er niets te halen was. In tegensteling tot andere jaren was Kozakken Boys heer en meester in aanvallend en verdedigend opzicht. Voor rust maakte Kozakken Boys aanvallend het verschil en was het voor de thee 0-2. Na rust controleerde het zonder een kans weg te geven.

Capelle - Kozakken Boys 0-2 (0-2)

14' Everton Pires Tavares
26' Gwaeron Stout

Check www.kozakkenboystv.nl voor meer video's.

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Kozakken Boys slaat pas na rust toe

Kozakken Boys slaat pas na rust toe
26/09/2015

Dat Scheveningen niet voor rust het duel al besliste was voor de thuisploeg meer geluk dan wijsheid. Na de thee werd de in de derde minuut opgelopen achterstand binnen vijftien minuten omgebogen in een 3-1 voorsprong.

Kozakken Boys kwam met de schrik vrij ondanks dat het spel vaak niet om over naar huis te schrijven is. Ook het oplopen van totaal onnodige gele kaarten is een punt van aandacht voor de technische staf. Voorlopig staat Kozakken Boys binnen de eerste zeven ………….

Klik hier voor het interview met Danny Buijs na afloop van de wedstrijd

Klik hier voor het interview met Toby Mulder na afloop van de wedstrijd

Kozakken Boys - Scheveningen 3-1 (0-1)

3' Santy Hulst 0-1
59' Arif Irilmazbilek 1-1
61' Toby Mulder 2-1
76' Madjer Lukoki 3-1

Check www.kozakkenboystv.nl voor meer video's.

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's Wim Verhoeven

Vorige pagina

Kozakken Boys loot HBS uit Den Haag

Kozakken Boys loot HBS uit Den Haag
25/09/2015

Kozakken Boys speelt in de derde ronde van de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen de Haagse zondagtopklasser HBS.

In de tweede ronde zorgde HBS voor een stunt door eerstedivisionist Top Oss met 4-1 te elimineren.

De loting werd donderdagavond in De Kuip verricht door Roy Makaay.

De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 28 oktober, het aanvangstijdstip is om 18.30 uur.

(tekst: Regio-voetbal)

Vorige pagina

Voorbeschouwing Koz. Boys - Scheveningen

Voorbeschouwing Koz. Boys - Scheveningen
23/09/2015

Voorbeschouwing op de topklassewedstrijd Kozakken Boys - SVV Scheveningen van zaterdag 26 september 2015. Na de KNVB Bekerwedstrijd tegen VV Staphorst (4-2 overwinning) sprak Kozakken Boys TV met Leon Bot.

Check www.kozakkenboystv.nl voor meer video's.

Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Kozakken Boys naar derde ronde

Kozakken Boys naar derde ronde
22/09/2015

Kozakken Boys is door naar de derde ronde van de KNVB beker. Op sportpark De Zwaaier won de Topklasser met 4-2 van Staphorst.

Een goede start betekende al snel een 2-0 voorsprong voor de Werkendammers. Door halfslachtig ingrijpen achterin werd Staphorst weer in de wedstrijd gebracht. In de slotfase werd de marge weer vergroot en werd het uiteindelijk 4-2.

Kozakken Boys - Staphorst 4-2 (2-1)

7' Arif Irilmazbilek 1-0
15' Mimoun Eloisghiri 2-0
29' Martijn Brakke 2-1
59' Momoun Eloisghiri 3-1
68' Mohammed Hammouti 4-1
72' Rob Mijnheer 4-2

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd Kozakken Boys - Staphorst, beelden afkomstig van SBS6.

De loting voor de derde ronde van de KNVB beker is donderdagavond 24 september in De Kuip na afloop van Feyenoord-PEC Zwolle.

Foto's Wim Verhoeven

Vorige pagina

Pagina's