Eerste elftal

Winst Kozakken Boys

Winst Kozakken Boys
20/09/2014

Het is allemaal voor wat het waard is en we moeten het in het juiste perspectief blijven zien. Daarentegen de feiten liegen niet. Kozakken Boys is na vijf speelrondes de trotse koploper in de Topklasse. Of het dankzij Kozakken Boys is dat de meeste tegenstanders van dit seizoen op dit moment onderin bivakkaren zal de toekomst uitwijzen.

Kozakken Boys begon voortvarend aan het thuisduel tegen ONS Sneek en kwam al snel op voorsprong. Tien minuten later betekende niet goed ingrijpen de gelijkmaker voor de Friezen. De thuisploeg herpakte zich daarna wonderwel en speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Zes minuten voor rust kwam de thuisploeg weer op voorsprong.

Na rust was het over en uit voor de bezoekers. Het enige dat de thuisploeg zich mocht verwijten was het feit dat men niet veel meer scoorde uit de legio kansen. Kozakken Boys maakte er nog slechts één en won met 3-1.

Scoreverloop:

  •  4e minuut Madjer Lukoki
  • 14e minuut Wim van der Zee
  • 39e minuut Richie Basoski
  • 55e minuut Madjer Lukoki

Klik hier voor de beelden van KBTV

Vorige pagina

Verlaagde tarieven 2e ronde KNVB Beker

Verlaagde tarieven 2e ronde KNVB Beker
18/09/2014

Aanstaande dinsdag speelt Kozakken Boys om 20.00 uur tegen Sportlust '46 om een plaats in de derde ronde van de KNVB beker.

Aangezien het de landelijke beker betreft dient iedereen een entreebewijs aan te schaffen. Er zal dit keer geen voorverkoop plaatsvinden, dus u kunt uw kaartje vanaf 19.00 uur kopen aan de kassa.

Seizoenkaarthouders en sponsors kunnen na aanschaf van het entreebewijs uiteraard gewoon gebruik maken van hun gereserveerde plaats.

VOOR DEZE WEDSTRIJD GELDEN VERLAAGDE TOEGANGSPRIJZEN:

  • STAANPLAATS: 5 EURO
  • TRIBUNEPLAATS: 7 EURO

JEUGDLEDEN VAN KOZAKKEN BOYS HEBBEN GRATIS TOEGANG.

Verdere instructies voor de jeugdleden volgen nog.

Laten we hopen op een mooie wedstrijd die een plaatsje op zal leveren in de derde ronde tegen.........

Bestuur SV Kozakken Boys

Vorige pagina

In de media

In de media
17/09/2014

Kozakken Boys won nog nooit van ONS Boso Sneek

WERKENDAM - Zoals bekend neemt Danny Buijs zijn nieuwe rol als trainer uiterst serieus. Vergelijkbaar met de periode dat hij als prof actief was voor clubs als Feyenoord, FC Groningen en Sparta. Buijs is op de drie trainingsavonden vier uur voorafgaand aan de trainingen op De Zwaaier aanwezig. Hij analyseert wedstrijdbeelden op de computer, bereidt zijn training voor en praat bij met de vrijwilligers die dagelijks op het sportpark te vinden zijn.

De wedstrijd van de ‘boys’ tegen Excelsior Maassluis analyseerde hij integraal. Voorafgaand aan de training confronteerde hij zijn spelersgroep met verkeerde beslissingen die tijdens die wedstrijd zijn genomen, want Buijs is ondanks de tweede plaats op de ranglijst kritisch.

"Het is gewoonweg nog niet goed genoeg. Er worden nog te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Dat kan veel beter, er zit veel meer in deze groep. Ik accepteer het niet als wij dit seizoen geen hoger niveau halen. Dan heb ik het niet goed gedaan. Dat zal ik dan mijzelf kwalijk nemen. Ik ben hier om spelers beter te maken.”

Relativerend: "Het is ook wel te verklaren. Wij hebben acht tot negen posities opnieuw ingevuld. Veel spelers komen terug van zware blessures. Van Zaanen en Lukoki hadden een half jaar niets gedaan. En hoelang zijn wij nu eigenlijk bezig?”

Wilskracht
Vooralsnog richt Buijs zich volledig op ONS Sneek, een tegenstander waar Kozakken Boys nog nooit van won. Vorig seizoen werd op De Zwaaier immers met 3-4 verloren. In Friesland werd het 1-1. Kozakken Boys verkeek zich in de thuiswedstrijd lelijk op de wilskrachtige Friezen, die zelfs een 1-4 voorsprong namen.

"Het ene doelpunt nog mooier dan het andere, hoewel wij via Yildirim ook nog gelijk hadden kunnen komen”, weet Buijs, die zelf nog als speler in het veld stond. “Van Sneek weet ik dat het een ploeg is die nooit opgeeft. Zaterdag kwamen zij na rust heel knap terug van een 2-0 achterstand tegen FC Lisse. Het werd nog 2-2. Een ploeg zonder grote namen maar boordevol karakter.”

Bonuspunten
Buijs weet waar hij dit seizoen de bonuspunten moet halen. "Juist tegen ploegen als Sneek. Vorig seizoen wonnen wij ook niet van degradanten Ter Leede en Excelsior’31, maar wij lijken op de goede weg als je het vertaalt naar punten. Vorig seizoen speelden wij thuis gelijk tegen de ‘Vogels’, die hebben wij nu gewonnen. Wij wonnen toen nipt met 4-3 van Barendrecht nu gemakkelijk met 3-0. Wij verloren met 2-1 na een zaadpartij van Maassluis, nu winnen wij met 4-2.”

Onderschatting
Buijs heeft bekertegenstander Sportlust’46 (dinsdag 23/9) al uitgebreid geanalyseerd. "Zij zijn koploper in de eerste klasse, scoorden al zeven keer en kregen geen doelpunt tegen. Als wij die wedstrijd met een procent onderschatting ingaan, wordt het erg moeilijk.”

Toby Mulder hoopt weer op bitterballen

WERKENDAM - Als Toby Mulder zaterdag op De Zwaaier de tunnel uitkomt en zich voorafgaand aan de wedstrijd tegen ONS Boso Sneek voorstelt aan het publiek, zal hij zich mogelijk realiseren dat hij opnieuw de langst spelende (?) Kozak van het team is. Alleen als de van een teenblessure terugkerende Leon Bot van de partij is, wordt hij in de hiërarchie gepasseerd.

De Gorkumer kwam in 2011 bij de selectie. Min of meer bij toeval na een slepende knieblessures eerder opgelopen bij RKC. Mulder verwierf zich bij trainer Michel Langerak een vaste plaats als linksback. Dat was vorig seizoen bij Dogan Corneille/Ton Cornelissen niet anders.

De huidige trainer, Danny Buijs, ziet het anders. Hij posteert Mulder als linksbenige voetballer in het hart van de verdediging naast Stanley Husen. Twee 24-jarigen. Relatief jong op die positie, hoewel Husen al zes jaar op dit niveau meedraait. Mulder: "De trainer vindt dat ik in het centrum meer potentie heb voor de toekomst. Ik kan op deze positie nog heel lang mee.”

Over de start van dit seizoen is Mulder tevreden. "Wij hebben echt een goede groep. Ik ben ook erg tevreden over de keepers. Zoals Jesper keept, dat geeft ons veel vertrouwen. De samenwerking met Danny Buijs als trainer heeft mij verrast. Ik had niet verwacht dat hij als beginnend trainer zo professioneel zou zijn. Hij houdt zich ook bezig met randzaken. Het is nu bijvoorbeeld verplicht dat wij met de hele groep na de wedstrijd in de kantine aanwezig zijn. Als wij de nul houden, zoals tegen Barendrecht, trakteert hij op bitterballen. Dat is goed voor de saamhorigheid. Ik hoop dat wij zaterdag opnieuw bitterballen krijgen.”

Verbazing
Mulder, populair bij de aanhang, verbaast zich over de enorme ontwikkeling die Kozakken Boys doormaakt. "Kijk eens naar die nieuwe tribune, de dug-outs, de businessclub en de stoelen op de hoofdtribune. Het is heel professioneel. Dit is echt mijn cluppie geworden. Ook mijn vader en moeder voelen zich hier erg thuis. Ik train graag een jeugdelftal.”

Droom
Drie dagen na Sneek komt Sportlust’46 uit Woerden naar Werkendam. Toby Mulder ziet het belang van dat duel. "Wij kunnen ons plaatsen voor de derde ronde van de grote KNVB-beker. Dat zou voor de tweede keer in de clubgeschiedenis zijn. Twee jaar geleden troffen wij voor een vol huis FC Utrecht. Een kassucces voor de club. Er blijven steeds minder clubs over. Het liefst zou ik tegen mijn favoriete club Feyenoord loten. Dat zou een droom zijn.”

Bron:  Regio-voetbal / Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Loting 2e ronde districtsbeker

Loting 2e ronde districtsbeker
17/09/2014

Vandaag is er geloot voor de tweede ronde van de districtsbeker Zuid I. De tweede ronde van de districtsbeker Zuid I staat gepland voor het (inhaal)weekend van zaterdag 18 oktober 2014.

Hieronder de loting voor het 1e en 2e elftal:

  • Alblasserdam 1 - Kozakken Boys 1
  • Kozakken Boys 2 - Achilles Veen 1

In de bijlage vindt u een overzicht van de complete loting.

Vorige pagina

Drie punten uit Maassluis

Drie punten uit Maassluis
13/09/2014

De uitslag mocht er zijn. De uitvoering laat nog te wensen over. Defensief matig ingrijpen en aanvallend de verkeerde keuzes maken kenmerkte het spel van Kozakken Boys. Voor rust kwamen de Boys twee maal op achterstand, na rust bezorgde Madjer Lukoki met twee goals de overwinning. Niet goed spelen en toch winnen......

Klik hier voor de samenvatting en de interviews na afloop van de wedstrijd door Kozakken Boys TV

Scoreverloop:

Excelsior Maassluis - Kozakken Boys 2-4 (2-2)

15' Daan Smith 1-0
20' Gwaeron Stout 1-1
38' Marruchen Zimmerman 2-1
43' Roef Stoffels (E.D.) 2-2
50' Madjer Lukoki 2-3
63' Madjer Lukoki 2-4
 
Opstelling Kozakken Boys: Jesper Hogedoorn, Juriën Gaari (46' Wesley Pollemans), Stanley Husen, Toby Mulder, Bryan Jongeneel, Yoann de Boer, Gwaeron Stout, Nasser El Khayati, Richie Basoski (73' Michael Potkamp), Berry Powel, Rowin van Zaanen (46' Madjer Lukoki)
 
 
Foto's: Wim Verhoeven
 
Vorige pagina

In de media

In de media
13/09/2014

'Vlak voor de wedstrijd gokken op hondenrennen'

Kozakken Boys heeft een fraaie geschiedenis met ‘grote namen’. Vorig seizoen werden Theo Lucius en Danny Buijs aan het lijstje toegevoegd, dit keer is het de beurt aan Berry Powel. De centrumspits speelde bij veel clubs in binnen- en buitenland en kijkt met een voldaan gevoel terug op een carrière die pas op 23-jarige leeftijd begon.

WERKENDAM – Hoewel Berry Powel de deur naar een vervolg van zijn profloopbaan nog niet definitief wil dichtslaan verkeert de spits onherroepelijk in de herfst van zijn carrière. Tegelijkertijd is zijn voormalig ploeggenoot bij ADO Den Haag, Danny Buijs, bij Kozakken Boys begonnen aan zijn trainerscarrière. „Misschien behoort Danny wel tot een nieuwe generatie trainers, die dichter bij de spelersgroep staat en weet wat er in deze tijd gevraagd wordt. Hij heeft tenslotte ook in deze tijd gevoetbald. Het mooie van hem is zijn duidelijkheid. Hij windt nergens doekjes om en je kunt altijd met vragen bij hem terecht.”

Ten aanzien van trainers mag Powel zichzelf beschouwen als ervaringsdeskundige. Ondanks het feit dat Powel pas op 23-jarige leeftijd debuteerde in het betaalde voetbal kende de aanvaller een prachtige carrière in zowel binnen- als buitenland. Hij blikt terug. „Pas op m’n 23ste kwam ik bij FC Den Bosch in het betaalde voetbal. Ik had pas een seizoen in de tweede klasse gevoetbald en daarvoor zelfs lager. Meteen in mijn eerste seizoen bij FC Den Bosch maakte ik de beslissende goal tijdens de kampioenswedstrijd (3-2 tegen Veendam, red.).” Na ruim twee jaar in de Brabantse hoofdstad volgde een buitenlands avontuur bij Millwall, waar Powel in twaalf wedstrijden tot een treffer kwam, op bezoek bij Cardiff City. „Londen was natuurlijk prachtig om te wonen, maar bij de club was het zo’n bende, niet normaal. Ik heb er drie of vier trainers meegemaakt en zat bij de Technisch directeur in de auto op het moment dat hij werd ontslagen. Op een gegeven moment nam een assistent het over. Dat was de clown in de groep die vlak voor de wedstrijd met de spelers op hondenrennen zat te gokken.”

Ondanks een doorlopend contract bij The Lions keerde Powel terug naar Nederland en kende hij een prachtige periode bij de Graafschap, waar hij topscorer werd van de eerste divisie en opnieuw naar de eredivisie promoveerde. Dienstverbanden bij FC Groningen en ADO Den Haag volgden, alvorens een nieuw buitenlands avontuur aanbrak. Hij vertrok naar het Spaanse Gimnàstic de Tarragona. „Niemand sprak Engels en ik geen Spaans. Succes! We woonden er super met uitzicht op de Middellandse Zee. Na de training nam ik een lekkere duik. Een geweldige tijd met alleen maar leuke dingen en ook sportief ging het goed,” getuige twintig treffers in zestig wedstrijden. Na periodes bij Huracán Valencia en Elche keerde Powel terug naar Nederland, waar hij tekende bij Heracles en een half jaar later werd uitgeleend aan Roda JC. Over een afscheid met degradatie bij de Limburgers: „Natuurlijk had ik liever afscheid genomen met een kampioenschap. Maar er zijn daar op zoveel fronten fouten gemaakt dat het een optelsom was. Ze kropen al jaren door het oog van de naald, het kon bijna niet uitblijven.” De geboren Utrechter vindt het jammer nooit in de Galgenwaard te hebben gespeeld voor de FC. „De kans deed zich ooit wel voor, maar Piet Buter was destijds technisch directeur en hem had ik als zaakwaarnemer aan de kant gezet. Later hoorde ik dat het bij het technisch overleg is tegengehouden. Iets te toevallig.”

Trainer Danny Buijs over de nieuwelingen bij Kozakken Boys

WERKENDAM - De selectie van Kozakken Boys onderging een drastische facelift. De nieuwe trainer Danny Buijs verwelkomde liefst elf nieuwe spelers. Voor Het Voetbaljournaal licht Buijs de nieuwelingen door.

Gino Mommers (XerxesDZB) en Jesper Hogedoorn (IJsselmeervogels, keepers): „Twee hele goede keepers. Niet om de keepers van vorig jaar (Basjan Munten en Mathijs Donatz, red.) tekort te doen, maar deze zijn toch wel van een andere categorie en allebei goed genoeg om op topklasseniveau te keepen. Jesper ken ik al wat langer, onder meer vanuit de Feyenoord-jeugd. Gino kende ik niet, maar van andere mensen hoorde ik goede dingen over hem. Als trainers zijn we ontzettend blij met twee van zulke goede keepers. We beginnen de competitie met Jesper en eind september gaan we weer kijken hoe het ervoor staat. Nee, een keeper wissel je niet snel, maar als Jesper de komende tijd drie slechte dagen heeft en Gino op de deur klopt bestaat de kans dat het nog wordt omgedraaid.”

Juriën Gaari (Smitshoek, verdediger): „Het zal een enorme erfenis worden de plek van Quentin Jakoba (vertrokken naar ASWH, red.) in te nemen. De mensen moeten niet verwachten dat Gaari meteen van dat niveau is, maar ik denk dat hij wel goed genoeg is voor de topklasse. Een jongen met heel veel potentie die in de hoofdklasse heeft bewezen daar goed genoeg te zijn. We zijn getipt dat Gaari een jongen is die ook in de topklasse nog kan doorgroeien en daar gaan we veel tijd en energie in steken. Klopt, hij heeft achterin weinig concurrentie. Maar mocht hij het op langere termijn niet oppikken dan gaan we toch echt andere dingen proberen.”

Stanley Husen (Barendrecht, verdediger): „Na de winterstop speelden we bij Barendrecht en toen vond ik hem heel goed spelen. Na afloop heb ik hem aangeschoten en gekscherend gezegd dat-ie naar ons moest komen. Een hele goede, allround centrale verdediger. Hij kan met zijn voetballende kwaliteiten iets extra’s toevoegen van achteruit en is ook nog een jongen met coachende kwaliteiten die het tactisch goed ziet. Bovendien staat hij z’n mannetje in de duels.”

Bryan Jongeneel (gehuurd van FC Dordrecht, verdediger): „Vorig jaar hebben we het met onze groep van de trainerscursus, met daarin ook Rogier Molhoek en Johan Versluis, die bij FC Dordrecht werken, veel over Bryan gehad. Kees Spaan en Teus Blokland hebben hem ook regelmatig bekeken bij Jong Dordt en iedereen was erg positief over hem. Ik hou van backs die het initiatief nemen en Bryan heeft absoluut de kans de stap naar het betaald voetbal te maken, maar moet nog wel enkele dingen verbeteren. Welke? Hij kan nog weleens in zijn teleurstelling blijven hangen, bijvoorbeeld richting de arbitrage of een teamgenoot die een foute pass geeft. Ook verdedigend mag hij nog iets sterker worden.”

Yoann de Boer (Fortuna Sittard, middenvelder): „Behalve bij clubs die in aanmerking komen voor promotie is de Jupiler League nauwelijks nog interessant voor spelers van boven de 26 jaar. Dan is het misschien verstandiger in de topklasse te gaan voetballen en een maatschappelijke carrière op te bouwen. Daarom snap ik de keuze van Yoann voor Kozakken Boys wel. Yoann is een speler die elke trainer graag in z’n selectie heeft. Heel rustig aan de bal, zelden balverlies. Niet alleen maar balletjes breed en terug, maar vaak ook op het juiste moment vooruit. Hij heeft duelkracht, coacht andere jongens en heeft een hele goede uitstraling in de groep. Een echte winnaar. Mensen kijken naar Berry Powel die er vijf inschiet, of naar de individuele acties van Nasser El Khayati, maar ik vind het leuk om van mensen die er meer inhoudelijk naar kijken te horen dat ze De Boer zo goed vinden.”

Rowin van Zaanen (Cincinnati Dutch Lions, aanvaller): „Een linksbuiten die ik ken omdat ik tegen hem gespeeld heb. Heeft diepgang, een goede voorzet en kan een goal maken. In de voorbereiding hebben we wat dingetjes uitgeprobeerd, zoals in de spits en rechtsbuiten. Een positieve, rustige jongen met ervaring in het betaald voetbal. Een op een de vervanger van Ismaïl Yildirim? Een ander type. Yildirim was misschien wat creatiever aan de bal, terwijl Rowin meer dreiging heeft in de diepte. Is net drie maanden in Amerika geweest. Dat wilde hij graag en hij komt daardoor met een goed gevoel binnen. We hebben hem daarna bewust een week vakantie gegeven en het aantal speelminuten rustig opgebouwd.”

Nasser El Khayati (Olympiakos Nicosia, aanvaller): „Nasser kwam hier op proef en ik kende hem totaal niet en wist niet wat ik moest verwachten. Na de eerste training keken Kees Spaan (Technisch directeur, red.) en ik elkaar aan en onze blikken zeiden genoeg. Hij heeft iets speciaals, dat hij nu moet laten zien op topklasseniveau. Hij moet geen speler zijn die de ene week alles laat zien en vervolgens vier weken niets. Met zijn kwaliteiten moet hij dat wekelijks kunnen en in dat geval kan hij in de toekomst zeker nog de stap maken naar een bvo. Moet nog wel wat volwassener worden. Tegen Stedoco moet hij eruit met kramp omdat-ie op de middenlijn simpel een bal moet spelen, maar toch acties blijft maken. De tegenstander klapt er dan op en geeft een tik. Dat kost zoveel energie, dat komt-ie aan het eind van de wedstrijd tekort. Daarin moet hij nog stappen maken. Maar hij moet z’n creativiteit zeker blijven gebruiken, dat is absoluut een wapen.”

Madjer Lukoki (EDO, aanvaller): „Kwam er op de laatste dag bij en hij heeft in de voorbereiding positief verrast. Als hij zo blijft doorgaan zit hij dicht tegen de basis aan. Madjer heeft speciale kwaliteiten. Hij heeft lang niet gespeeld, dus we moeten zuinig op hem zijn en hem niet gaan overbelasten, anders loopt hij straks blessures op. Ik durf te zeggen dat hij pas op zo’n 75 procent zit en in de topklasse moet hij richting de honderd procent. Hij kan vanaf de buitenkant komen, maar gevoelsmatig denk ik dat hij een van de spitsen is. Je kunt alle kanten met hem op. Als hij geduld heeft en het laatste stapje kan maken naar echte fitheid kan Madjer wel eens een verrassing worden.”

Michael Potkamp (FC Dordrecht, aanvaller): „Is bij Dordt regelmatig bekeken en liet een hele goede indruk achter. Kan zowel in de spits als op het middenveld uit de voeten, een allround-player dus. Multifunctionele spelers zijn voor een trainer altijd lekker. In de eerste twee weken van de voorbereiding moet je laten zien dat je hier dolgraag wil spelen en in het elftal wil komen. Die agressiviteit miste ik een beetje bij hem. Daar hebben we over gesproken en hij heeft het daarna prima opgepakt. Hij werkt keihard en op het Biesbosch-toernooi kwam de beloning met een paar goals. Michael heeft een goed karakter, maar soms moet je die jongens een beetje aansporen, kritisch zijn.”

Berry Powel (Roda JC, aanvaller): „Bij ADO Den Haag heb ik nog met hem samengespeeld, maar dat was voor hem een wat mindere periode. Maar Berry heeft overal bewezen dat hij goals kan maken, kan een bal vasthouden en is ook nog behoorlijk snel. Een positieve jongen in de groep, die richting andere jongens niet snel negatief zal doen. Een liefhebber. Hij is 34 jaar, maar als je dan ziet hoe afgetraind hij is en hoeveel plezier hij uitstraalt. Absoluut een voorbeeld voor andere jongens. Of Powel ook was gekomen als Arif (Irilmazbilek, red.) fit was gebleven durf ik niet te zeggen, maar dat zal meegespeeld hebben. Straks een luxeprobleem? Dat hebben we nu al. Als je niet kunt accepteren dat je af en toe niet speelt moet je maar een overschrijvingsformulier halen.”

Bron: Het Voetbaljournaal

Vorige pagina

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis - Koz. Boys

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis - Koz. Boys
10/09/2014

Aankomende zaterdag speelt Kozakken Boys een uitwedstrijd bij Excelsior Maassluis. In aanloop naar dit duel sprak Kozakken Boys TV met Arie Lock, die maandag samen met de rest van de A-selectie een clinic gaf aan de jongste jeugd.

Klik hier voor de voorbeschouwing op Excelsior Maassluis - Kozakken Boys

Klik hier voor de samenvatting van het laatste treffen tussen Excelsior Maassluis en Kozakken Boys

Vorige pagina

In de media

In de media
10/09/2014

WERKENDAM – Sjoerd van der Waal (hamstring) en Arif Irilmazbilek (knie en voet) zitten tegen een terugkeer bij de selectie van Kozakken Boys aan. Het succesvolle duo van de laatste drie jaar hoopt snel bij het eerste elftal van de topklasser aan te sluiten, maar weet ook dat dit tijd nodig heeft. De reactie van trainer Danny Buijs is hoopvol voor de Alblasserwaarders in Werkendamse dienst.

Maandagavond maakten Van der Waal en Irilmazbilek deel uit van 24 spelers en keepers van Kozakken Boys die een clinic voor 120 kinderen uit Werkendam en daarbuiten verzorgden. De trainers Danny Buijs en Ton Cornelissen waren uiteraard ook bij de training voor de jeugdige talenten betrokken. Buijs was ‘s morgens om elf uur al op De Zwaaier. Hij vertrok pas na tien uur van het complex. Voor de debuterende oefenmeester is zijn werk bij de Werkendamse topklasser bijna een dagtaak.

Voorzitter Ad van Wijk gaf Van der Waal en Irilmazbilek een bemoedigend tikje toen zij na afloop van de clinic onder leiding van Buijs nog wat arbeid voor zichzelf hadden verricht. ,,Het was pittig”, blies Irilmazbilek stoom af. ,,Conditioneel ben ik er nog lang niet. Bovendien heb ik last gekregen van mijn andere voet. Mogelijk komt het omdat ik nieuwe voetbalschoenen heb. Morgen maar even langs de fysiotherapeut. Ik hoop niet dat het echt iets vervelends is.” De Alblasserdammer, goed voor veertig treffers in de twee seizoenen topklasse, is hersteld van een kleine ingreep in zijn knie, maar hield het meeste last van zijn rechtervoet, waarin in juni tegen Dongen tijdens de halve finale om de Brabant Cup, een middenvoetsbeentje brak.

Van der Waal, in twee seizoenen goed voor 26 treffers, voelt zich volledig fit. Gisteravond sloot hij voor het eerst volledig bij de groep aan. ,,Waarschijnlijk zal ik zaterdag minuten bij het tweede elftal gaan maken. Dat is nodig, want ik heb acht weken geen wedstrijd gespeeld.” Van der Waal, voormalig speler van Sliedrecht, Sparta, ASWH, IJsselmeervogels en Capelle, kan zich niet voorstellen dat hij straks geen kans krijgt om bij het eerste elftal aan te sluiten. ,,Wij hebben het hier samen drie jaar goed gedaan, dus verwacht ik dat mijn kans wel komt. Wat die kleine betreft”, Van der Waal wijst naar Irilmazbilek, ,,zal het zeker goedkomen. Elk team heeft doelpunten nodig. Arif heeft bewezen dat hij altijd scoort. Zodra hij fit is gaat hij zeker spelen. Voor mij ligt dat anders, ik heb nu eenmaal een andere positie in het elftal, maar het belangrijkste is dat wij fit worden en wat dat betreft ben ik wat verder dan Arif.” Irilmazbilek: ,,Het is logisch dat de trainer het elftal niet omgooit zolang er gewonnen wordt. Danny zal doen wat het beste voor het team is. Hij wordt er tenslotte op afgerekend als het niet goed gaat. Wij zullen er wel alles aan doen om terug in het elftal te komen.” Van der Waal: ,,Dat moet niet te lang duren, anders wordt de afstand tussen mij en de groep van het eerste steeds groter.”

Buijs is blij met de terugkeer van twee productieve spelers. ,,Ik zie het als een luxe dat zij aan gaan sluiten. Die gasten hoeven zich door hun verleden niet meer te bewijzen. Zij staan garant  voor een goed niveau. Zodra zij fit zijn en hun niveau halen gaan zij er weer bijkomen en dat geldt ook voor Hamoutti. Maar zij zullen het op de trainingen moeten laten zien, dan zal blijken of wij een ritme kunnen gaan opbouwen via invalbeurten. Mogelijk plannen wij extra oefenwedstrijden in en de KNVB-bekerwedstrijd tegen Sportlust’46 komt eraan.”

Tekst: WOUT PLUIJMERT AD Rivierenland
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

Drie punten en over tot de orde van de dag

Drie punten en over tot de orde van de dag
06/09/2014

Waar Kozakken Boys vorige week misschien onverdiend aan het kortste eind trok, had men vandaag alles mee. Barendrecht raakte paal en lat, maar maakte ook cruciale fouten. Op het moment supreme kwamen de bezoekers met tien man te staan en scoorde Kozakken Boys.

Na rust werd het scenario herhaald en waren de drie punten voor Kozakken Boys en moesten de bezoekers verder met negen man. Dat de doelman van Kozakken Boys werd verkozen tot man of the match vertelde heel het verhaal.

Klik hier voor de samenvatting en interviews door Kozakken Boys TV

Kozakken Boys - Barendrecht 3-0 (1-0)

45' Rowin van Zaanen 1-0
68' Richie Basoski 2-0
90' Berry Powel 3-0

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Vorige pagina

Voorbeschouwing Koz. Boys - Barendrecht

Voorbeschouwing Koz. Boys - Barendrecht
03/09/2014

Aankomende zaterdag staat er voor Kozakken Boys weer een thuisduel op het programma. Tegenstander op De Zwaaier is Barendrecht. Kozakken Boys TV blikt samen met Gwaeron Stout vooruit op het duel.

Klik hier voor de voorbeschouwing van Kozakken Boys TV

Vorige pagina

Pagina's