Eerste elftal

Kozakken Boys verliest van Jong AZ

Kozakken Boys verliest van Jong AZ
27/08/2016

Kozakken Boys heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen de beloften van eredivisionist AZ Alkmaar werd, ondanks twee goals van Berry Powel, met 2-4 verloren.

Jong AZ had vanaf de aftrap het betere van het spel en kwam al snel op 0-1 voorsprong door een goal van Levi Opdam. Berry Powel zorgde na 24 minuten vanaf 11 meter voor de gelijkmaker, maar een goal van Robin Schouten in de blessuretijd van de eerste helft zorgde ervoor dat de uitploeg met een voorsprong de kleedkamer opzocht.

De tweede helft ging voortvarend van start voor de Boys, maar tot het scoren kwam het pas in minuut 62. Berry Powel kopte Kozakken Boys opnieuw op gelijke hoogte. Invaller Ferdy Druijf was het goudhaantje voor Jong AZ. De vervanger van Joel Donald stond twee keer aan het einde van een AZ-counter. 


Reactie van trainer Danny Buijs na het verlies tegen Jong AZ.

Ondanks de nederlaag van vanmiddag kunnen de Werkendammers wel uitkijken naar een spannende avond. Kozakken Boys gaat om 22:00 uur de koker in voor de eerste ronde van de KNVB Beker. De loting is live te zien op FOX Sports 1 (tijdens De Eretribune) of op www.knvb.nl/live.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Voorbeschouwing Jong AZ

Voorbeschouwing Jong AZ
26/08/2016

Na de midweekste bekeroverwinning op AFC hervat Kozakken Boys zaterdag de Tweede Divisie tegen Jong AZ. Een competitietreffen tegen een jong BVO is iets wat in de geschiedenis van het amateurvoetbal nooit eerder voor kwam. Het zal dan ook aftasten worden hoe de kwaliteitsverhoudingen tot elkaar liggen.

Jong AZ startte met een 1-3 overwinning op Het Kasteel tegen Jong Sparta Rotterdam. Afgelopen zaterdag was er tegen Katwijk een doelpuntloos gelijkspel te aanschouwen. Met bekende namen als Robert Mühren, Muamer Tankovic, Thomas Ouwejan, Levi Opdam en Mats Seuntjes in de basis kwamen de Alkmaarders op eigen veld niet tot scoren tegen de zaterdagamateurs. 

Bij Kozakken Boys keren zaterdag Quentin Jakoba en Madjer Lukoki terug van een schorsing. Laatsgenoemde kan morgen dus zijn debuut maken in de Tweede Divisie.


Het programma van speelronde 3 in de Tweede Divisie.

Scheidsrechter De Brito Roque zal zaterdag om 15:00 uur fluiten voor het begin van Kozakken Boys - Jong AZ. Kom onder zomerse omstandigheden een kijkje nemen op De Zwaaier!

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys bekert eenvoudig verder

Kozakken Boys bekert eenvoudig verder
24/08/2016

Kozakken Boys had onverwachts een eenvoudige avond in Amsterdam. Tegen AFC werd er met 1-5 gewonnen. De wedstrijd, die wegens het ontbreken van een lichtinstallatie al om 18:00 uur aanving, was binnen 20 minuten al zo goed als beslist. Everton Pires Tavares, Ahmad Mendes Moreira en Berry Powel namen al snel drie prachtige goals voor hun rekening. Na een half uur deed AFC iets terug, maar gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer.

Vlak voor de pauze kopte Powel op aangeven van Jongeneel zijn tweede van de avond binnen. In de tweede helft scoorde ook Everton Pires Tavares zijn tweede goal. Vanaf 11 meer werd de eindstand op het bord geschoten.


Bekijk hier de samenvatting van Kozakken Boys TV.

Trainer Danny Buijs was blij met het doorbekeren, maar was niet helemaal tevreden over het spel. Ondanks de ruime marge bleef Buijs erg nadrukkelijk coachend.


Reactie Danny Buijs na AFC - Kozakken Boys.

Zaterdagavond gaat Kozakken Boys de koker. Tijdens het programma De Eretribune op FOX Sports 1 wordt er geloot voor de eerste ronde van de KNVB Beker.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Eerste driepunter voor de Boys

Eerste driepunter voor de Boys
20/08/2016

Kozakken Boys won zaterdag overtuigend met 1-4 van VVSB. In Noordwijkerhout was Kozakken Boys de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Nadat een penalty voor de Boys werd onthouden door scheidsrechter De Winter was het net voor rust Gwaeron Stout die de terechte 0-1 tegen de touwen schoof.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde als in de eerste. Kozakken Boys creëerde kansen en liep door twee goals van Berry Powel en opnieuw Stout uit naar 0-4. Bekerheld Maikey Parami scoorde uit een corner de eretreffer voor de thuisploeg.


Reacties van trainer Danny Buijs en tweevoudig doelpuntenmaker Gwaeron Stout.

Aanstaande woensdag staat er (opnieuw) een belangrijke wedstrijd op het programma. Op Sportpark Goed Genoeg is AFC de tegenstander in de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker. Aftrap in Amsterdam is om 18:00 uur.

Bekijk hier de samenvatting van VVSB - Kozakken Boys.

Bekijk hier de fotoreportage door Wim Verhoeven.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

In de media: Mendes Moreira

In de media: Mendes Moreira
20/08/2016

In AD Rivierenland van zaterdag 20 augustus een interview met Ahmad Mendes Moreira. De van Excelsior Maassluis overgekomen aanvaller kan vandaag tegen VVSB zijn officiële debuut maken voor Kozakken Boys.

‘Achie’ hoeft niet meer toe te kijken

WERKENDAM – Kozakken Boys reist vandaag naar Noordwijkerhout voor de ontmoeting met VVSB. Naar alle waarschijnlijkheid maakt Ahmad Mendes Moreira zijn debuut in de basiself van trainer Danny Buijs.

Hij moest even geduld hebben, maar gekeken naar de afsluitende trainingspartij op donderdagavond zijn de eerste minuten van Ahmad Mendes Moreira voor Kozakken Boys in competitieverband aanstaande. Eerder deze week kneep ‘Achie’ hem nog even, nadat hij de dinsdagtraining diende te skippen. „Ik werd ’s-ochtends wakker met ruim 39 graden koorts en dacht ‘dit is foute boel’.” Twee dagen later was hij evenwel weer present, waardoor niets zijn debuut voor de Werkendammers in de weg staat. Als gevolg van zijn schorsing op de openingsdag speelde Mendes Moreira in de voorbereiding nauwelijks met de A-ploeg van Kozakken Boys. „De trainer wilde de ploeg klaarstomen voor de eerste wedstrijd,” verklaart de 21-jarige aanvaller. „Begrijpelijk, en dat heb ik geaccepteerd.” Het betekent dat zijn functioneren met Berry Powel als spitsenkoppel in het huidige 4-4-2 nog in nevelen is gehuld. „Ik ben gewend van de zijkant te spelen, maar met mijn kwaliteiten kan ik ook rondom een diepe spits spelen,” weet Mendes Moreira. „We hebben er voor de partij op de training even samen over gesproken. Het zal eerst even aftasten zijn, daarna wordt het een automatisme.”

Tijdens de openingswedstrijd van de competitie een week geleden tegen Koninklijke HFC (2-2) nam Mendes Moreira noodgedwongen plaats op de tribune. Een vanuit vorig seizoen meegenomen schorsing belette hem voor eigen publiek zijn kunsten te vertonen. Op 28 mei bezorgde de Schiedammer zijn toenmalige club Excelsior Maassluis in de thuiswedstrijd tegen FC Lienden met een knal van grote afstand vlak voor tijd hoogstpersoonlijk de landstitel, waarna hij dol van vreugde zijn shirt uittrok. Het betekende zijn vierde gele kaart en een schorsing. „En dan moet je op de blaren zitten,” weet hij. „Op het veld denk je daar niet aan, ook omdat ik mijn derde gele kaart al in december kreeg. Na zo’n goal ben je helemaal in extase en sta je er niet bij stil op scherp te staan. Dezelfde avond kreeg ik nog een mail van de KNVB dat ik was geschorst.” Een sanctie die hij na zijn afscheid van de kersverse landskampioen moest uitzitten bij Kozakken Boys. „Nadat we het seizoen hebben afgesloten heb ik snel de knop omgezet. Ik heb een week rust genomen en om fit aan de start te verschijnen ben ik daarna voor mezelf gaan trainen.” In de aanloop naar de eerste training kwam bovendien het door Kozakken Boys afgewezen verzoek van kersvers eredivisionist Go Ahead Eagles om een proefperiode in Deventer. „Totaal onverwacht,” aldus Mendes Moreira. „Het heeft me verder niet belemmerd, al heb ik er nog wel een paar dagen mee rondgelopen. En ja, het is een teken dat ik op de radar sta.”

Met VVSB stuit Kozakken Boys voor de tweede achtereenvolgende keer op een zondagclub. Mendes Moreira zag de ploeg, vorig jaar nog halvefinalist in de strijd om de KNVB-beker, vorige week al aan het werk tegen Excelsior Maassluis. „Een fysiek sterke ploeg, die inzakt als de tegenstander de bal heeft. Ze spelen vaak de lange bal op de spits, waarna de buitenspelers er onder komen,” luidt de analyse van de scout-voor-een-dag. Het moet Kozakken Boys helpen de eerste driepunter van dit seizoen binnen te slepen.

Bron: AD Rivierenland/Kees van Peer

Vorige pagina

Voorbeschouwing VVSB

Voorbeschouwing VVSB
18/08/2016

Na een teleurstellend gelijkspel tegen Koninklijke HFC staat zaterdag de tweede speelronde van de Tweede Divisie op het programma. In Noordwijkerhout is VVSB de tegenstander.


Interview Everton Pires Tavares in aanloop naar het duel met VVSB.

De ploeg uit de Bollenstreek kende geen goede start van de competitie. Bij algeheel amateurkampioen Excelsior Maassluis werd er zaterdag met 2-0 verloren waardoor het, voor wat het waard is, na één speelronde onderaan staat.

VVSB is bij het Nederlands voetbalpubliek vooral bekend door de bekerstunt van het afgelopen seizoen. Na een 2-3 overwinning op FC Den Bosch werd VV Sint Bavo pas in de halve finale uitgeschakeld door FC Utrecht. 


Het programma van speelronde 2 in de Tweede Divisie.

De aftrap op Sportpark de Boekhorst is om 18:00 uur. Leidsman is dhr. De Winter. De supportersbus zal om 16:00 uur vertrekken vanaf De Zwaaier.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys doet zichzelf te kort

Kozakken Boys doet zichzelf te kort
13/08/2016


Samenvatting Kozakken Boys - Koninklijke HFC (FOX Sports).

Kozakken Boys is de Tweede Divisie begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Koninklijke HFC. Op de eigen Open Dag stonden de Boys al na een half uur op een riante 2-0 voorsprong door twee goals van Everton Pires Tavares. Alle ingrediënten voor een eenvoudige middag waren aanwezig.

Vanaf de 43e minuut werd alles anders. Quentin Jakoba werd door scheidsrechter Prooij van het veld gestuurd, nadat hij een Haarlemmer in de eigen zestien onderuit haalde. De daaropvolgende strafschop werd binnengeschoten door Carlos Opoku en drie minuten later stond de uitslag al op het bord. Wessel Boer titke de gelijkmaker binnen na een aaneenschakeling van knulligheden.


Reactie van trainer Danny Buijs door Kozakken Boys TV.

Zaterdag speelt Kozakken Boys voor het eerst dit seizoen een wedstrijd buiten Werkendam. Cupfighter VVSB is in Noordwijkerhout de tegenstander.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Tweede Divisie op FOX Sports

Tweede Divisie op FOX Sports
12/08/2016

Na lang voorbeschouwen gaat zaterdag de Tweede Divisie eindelijk van start. Zoals bekend gaat betaalzender FOX Sports de competitie op professionele wijze vanaf speelronde één in beeld brengen.

Wat gaat er veranderen?
Kozakken Boys TV zal tijdens competitiewedstrijden geen beelden meer maken. Het productiebedrijf Southfields heeft de exclusieve rechten voor het maken van wedstrijdbeelden voor commerciële doeleinden. Dit betekent dat KBTV afhankelijk zal zijn van het aanleveren van de wedstrijdsamenvatting door Southfields/FOX Sports. Het kan dus zijn dat de samenvatting wat later op onze website/social media verschijnt dan u tot nu toe gewend was.

Tweede Divisie Highlights
Indien je FOX Sports-abonnee bent kun je op zondagochtend om 9:30 uur, net vóór De Tafel van Kees, kijken naar de Tweede Divsie Highlights op FOX Sports 1. In dit half uur durende programma komen de op zaterdag gespeelde Tweede Divisie-duels in samenvatting voorbij. Om 11:25 uur wordt dit programma herhaald op FOX Sports 5.

Op zondagavond om 20:00 uur zijn de samenvattingen van de complete speelronde te bekijken.

Live-wedstrijden
Per speelronde gaat FOX Sports minstens één Tweede Divisie-wedstrijd live uitzenden. Deze wedstrijden zullen altijd gespeeld worden op zaterdagmiddag om 15:30 uur. De wedstrijden FC Lienden - Jong Vitesse (13/08), Spakenburg - HHC Hardenberg (20/08), Excelsior Maassluis - GVVV (27/08), Katwijk - HHC Hardenberg (03/09) en AFC - Koninklijke HFC (04/09, 14:30 uur) zijn de eerste 4 speelronden uitgekozen om live uitgezonden te gaan worden. De eerste live-wedstrijd op De Zwaaier zal dus nog even op zich laten wachten.

Uiteraard bent u ook van harte welkom op De Zwaaier om de Kozakken in het echt aan het werk te zien in de Tweede Divisie!

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys klaar voor de start

Kozakken Boys klaar voor de start
08/08/2016

Kozakken Boys kan terugkijken op een prima voorbereiding. Na een 2-0 overwinning op Derde Divisionist Rijnsburgse Boys en ruime overwinningen op hoofdklassers RVVH (5-1) en Smitshoek (7-0) werden er zaterdag twee wedstrijden afgewerkt.

De half 1 wedstrijd tegen hoofdklasser Argon werd met 2-2 gelijkgespeeld. Leon Bot en Ahmad Mendes Moreira zorgden beiden voor een gelijkmaker, waarna Hermon Tekleab vlak voor tijd vanaf 11 meter naliet de vierde oefenoverwinning veilig te stellen. Tegenvaller was het uitvallen van Raily Ignacio. De van een knieblessure herstellende spits moest noodgedwongen vervangen worden, waarna trainer Danny Buijs zijn plek in het veld overnam.

Later die middag werd er afgetrapt tegen Quick Boys. Al binnen 10 minuten stonden de Kozakken met 2-0 voor door twee goals van de debuterende Ahmed El Azzouti. Het werd uiteindelijk 4-0 tegen de kampioen van de Hoofdklasse B door treffers van Berry Powel en Jeffrey van Nuland.


De voorbereiding zit er op voor de Boys! De uitslagen van de oefenwedstrijden op een rij.

Aanstaande zaterdag wordt er tijdens de Kozakken Boys-Rabobank Open Dag voor het eerst afgetrapt in de Tweede Divisie. Kozakken Boys treedt om 15:00 uur op eigen veld aan tegen Koninklijke HFC.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys is op dreef

Kozakken Boys is op dreef
30/07/2016

Ook oefenwedstrijd nummer drie werd met groot gemak gewonnen. Na RVVH (5-1) werd er zaterdag met 7-0 gewonnen van Smitshoek. Doelpunten kwamen op naam van Mahmut Sönmez (2), Gwaeron Stout, Berry Powel, Wesley Pollemans en Django Binder.

Bekijk hier de samenvatting van Kozakken Boys TV.

Zaterdag spelen de Boys twee oefenwedstrijden op De Zwaaier. Om 12:30 uur wordt afgetrapt tegen hoofdklasser Argon, terwijl om 15:00 uur de wedstrijd tegen Derde Divisionist Quick Boys van start gaat.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Pagina's