Eerste elftal

‘Op vrijdag én zaterdag een wedstrijd’

‘Op vrijdag én zaterdag een wedstrijd’
30/07/2014

Het Amerikaanse avontuur van Rowin van Zaanen zit er op. De kersverse vleugelspits van Kozakken Boys verbleef drie maanden bij Cincinnati Dutch Lions en keerde vorige week terug. Alvorens aan te sluiten bij zijn nieuwe club vertrok Van Zaanen eerst op vakantie naar Italië, maar Kozakken Boys hoeft niet te vrezen binnenkort een half-fitte speler te verwelkomen. „We speelden soms twee wedstrijden in twee dagen.”

Rowin van Zaanen (29) stapte in april op het vliegtuig om gedurende drie maanden in de Verenigde Staten voor het pas opgerichte Cincinnati Dutch Lions te gaan voetballen in een soort regionale competitie. Toch? „Ach, regionaal. Er zijn op dit niveau verschillende competities en wij zaten een beetje in de hoek Ohio en North- en South-Carolina. Voor sommige uitwedstrijden zaten we acht uur in de bus om vervolgens een wedstrijd te spelen,” voorziet de oud-profvoetballer van FC Volendam, Willem II, Fortuna Sittard en Almere City het begrip regio van een nieuwe dimensie. „Een aparte ervaring, maar wel heel zwaar om een goede prestatie neer te zetten.” Van Zaanen beleefde in de VS nog een noviteit. „Het zal in Nederland nooit gebeuren, maar wij maakten mee dat we op vrijdagavond een wedstrijd speelden en op zaterdag vier uur moesten rijden voor nóg een wedstrijd.” Met gevoel voor understatement:  „Best pittig. Nee, daar moet je bij Raymond Verheijen niet mee aankomen. Daarom heeft Danny Buijs gezegd dat ik bij terugkomst eerst een week totale rust moest pakken. Ik heb behoorlijk wat wedstrijden in de benen, dus een weekje er tussenuit zal weinig schade opleveren richting de voorbereiding bij Kozakken Boys. Komende donderdag sluit ik aan. Het hing er vanaf of we de play-offs zouden halen. Tot twee weken voor het einde van de competitie ging het goed, maar in dat weekend verloren we twee keer. Vorige week maandag zijn we vervolgens teruggevlogen naar Nederland.”

Van Zaanen, die in twaalf wedstrijden vier keer doel trof en drie assists afleverde, kijkt met genoegen terug. „Na een paar keer met m’n ogen knipperen is het voorbij en zit ik weer in Tilburg. Het was een mooie ervaring in het buitenland te spelen en veel van Amerika te zien. Daarnaast heb ik op het kantoor van de club stagegelopen met het oog op mijn maatschappelijke carrière. Nee, we hebben niet gesproken over een langer verblijf. Ik heb meteen aangegeven dat ik bij Kozakken Boys had getekend en daar zou gaan voetballen. Bovendien zat mijn vriendin in Nederland en daar moet je ook aan denken.” Tijdens het afgelopen WK in Brazilië sijpelden verhalen door dat de VS massaal was gevallen voor soccer. „Je merkt dat het groeiende is en dit in kaart brengen was een van de taken tijdens mijn stage. Op scholen zie je dat de jeugd goed is met balsporten, maar wel met hun handen. In basketbal, baseball en American football zijn ze de sterren, maar laat je ze dribbelen met de bal aan de voet dan struikelen ze erover. Bovendien zijn meisjes veel getalenteerder dan jongens. Bij onze wedstrijden was de belangstelling wel oké, ongeveer vierhonderd toeschouwers. Het voetbal is totaal anders dan in Nederland. Hier denken we na over het spelletje, maar daar geef je ze een bal en het is rennen en vliegen. Ze zijn superfit, enorm leergierig en willen overal dwars doorheen. Mooi om mee te maken.”

Bron: AD / Rivierenland
Foto's: Facebookpagina Cincinnati Dutch Lions F.C.

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2014 - 2015

A Selectie seizoen 2014 - 2015
28/07/2014

Abdenasser el Khayati maakt de A selectie voor het seizoen 2014 – 2015 kompleet. De aanvallende middenvelder begon zijn loopbaan bij Leonidas. Na de jeugd van PSV, FC Den Bosch en NAC vertrok de Rotterdammer vorig seizoen naar Olypiakos Nicosia. Helaas bracht het avontuur niet wat vooraf verwacht was.

Dit seizoen zal De Zwaaier de thuishaven zijn van Abdenasser. De middenvelder speelde afgelopen zaterdag al mee tegen Dutch Soccer Team Eritrea.

We wensen hem veel succes bij onze club.

Foto: Jan Volwerk

Vorige pagina

Kozakken Boys start met gelijkspel

Kozakken Boys start met gelijkspel
26/07/2014

Kozakken Boys heeft in de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het seizoen 2014 – 2015 gelijk gespeeld tegen het nationale team van Eritrea. De bezoekers kwam snel op voorsprong, maar Kozakken Boys bracht voor rust de partij nog in evenwicht.

Na een zware trainingsweek werd  Kozakken Boys aardig op de proefgesteld door het ingespeelde team van Eritrea. Met kleine kansen over en weer was 1-1 een juiste afspiegeling van de verhouding.

Scoreverloop: 2. Essi 0-1; 44. Berry Powel 1-1.

Met opnieuw een zware trainingsweek voor de boeg gaat Kozakken Boys zaterdag op bezoek bij VV Smitshoek.

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2014 - 2015

A Selectie seizoen 2014 - 2015
24/07/2014

Kozakken Boys heeft in de persoon van Berry Powel de gewenste aanvallende versterking binnen. De 34 jarige spits brengt tevens de nodige ervaring met zich mee. Ervaring die hij heeft opgedaan in de Nederlandse ere en eerste divisie maar ook in Engeland en Spanje.

Powel begon zijn professionele loopbaan bij FC Den Bosch en beëindigde hem na wat omzwervingen afgelopen seizoen bij Roda JC.

De spits die tijdens de voorbereiding deel uit maakte van het “VVCS Team” verschijnt aankomend seizoen ten tonele op De Zwaaier.

We heten Berry van harte welkom bij Kozakken Boys en wensen hem veel succes toe.

Foto's eerste training van Berry, fotograaf Teus Admiraal 

Vorige pagina

In de media

In de media
22/07/2014

Niet te laat voor herkansing

WERKENDAM - Kozakken Boys is in de zoektocht naar aanvallende versterking uitgekomen bij Madjer Lukoki. De geboren Congolees heeft een verleden bij onder meer NAC Breda en FC Groningen en hoopt via Kozakken Boys een nieuwe kans bij een bvo af te dwingen.

Met zowel een voor- als achternaam die bepaalde associaties oproept schept Madjer Lukoki (21) nadrukkelijk verwachtingen. Tweelingbroer Jody maakt sinds 2010 deel uit van de A-selectie van Ajax-trainer Frank de Boer en werd afgelopen seizoen uitgeleend aan SC Cambuur Leeuwarden. Bij oudere voetballiefhebbers gaan bij het horen van de naam Madjer de gedachten automatisch terug naar de Europa Cup 1-finale tussen FC Porto en Bayern München op 27 mei 1987. De Algerijn Rabah Madjer besliste de Europese eindstrijd in het voordeel van de Portugezen door met een legendarische hakbal de enige treffer te noteren, met Lukoki senior als watertandende getuige voor de buis in Afrika. „Mijn vader heeft altijd gezegd dat zijn oudste zoon Madjer zou gaan heten,” lacht de oudste van de tweeling de tanden bloot. „Toevallig kwam ik er als eerste uit.”

Een voetbalcarrière vergelijkbaar met het idool van zijn vader wordt voor Lukoki een lastig verhaal. Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd versleet de aanvaller al een rits clubs alvorens bij Kozakken Boys te zijn aanbeland. De van het Haarlemse EDO afkomstige Amsterdammer kwam in het verleden uit voor DWS, FC Groningen, NAC Breda, het Amsterdamse AFC en het inmiddels niet meer bestaande Young Boys uit Haarlem. Vooral het vertrek bij FC Groningen vervult hem nog steeds met berouw. „Ik was een jaar of zestien en kreeg heel veel last van heimwee. Het was moeilijk voor mij. Ik woonde in Bedum bij gastouders en dat was verder wel oké, maar uiteindelijk heb ik toch besloten naar huis te gaan. Daar heb ik inderdaad spijt van. Als ik was gebleven was ik honderd procent zeker doorgebroken en als ik de kans krijg ga ik terug om me te bewijzen. Daarom wil ik bij Kozakken Boys een jaar schitteren.” Dat het Lukoki, in het dagelijks leven bezig met een opleiding tot sportleraar, menens is op De Zwaaier te slagen blijkt uit een aanstaande verhuizing naar Breda. „Binnenkort ga ik daar bij mijn tante wonen, want ik neem deze kans heel serieus. De topklasse is een hoog niveau en als ik daarin een jaar kan vlammen kom ik misschien weer in beeld bij een club uit de Jupiler League of zelfs de eredivisie.” Een nobel streven, ware het niet dat de rechtsbenige aanvaller op het trainingsveld geen al te afgetrainde indruk maakt. „Ben ik te zwaar? Nee hoor. Ik oog zwaar, maar ben het niet. Voetballend moet ik nog op niveau komen, maar ik ben fit. Ik moet nu een goede voorbereiding draaien en dan weet ik zeker dat ik er sta.” Madjer Lukoki heeft wel een verklaring waarom zijn broer Jody wel en hijzelf (nog) niet is doorgebroken binnen de rangen der profvoetballers. „Hij is mentaal sterker dan ik en kan beter omgaan met tegenslagen. Voetballend is er weinig verschil tussen ons. Ik ben een type voetballer met veel diepgang en snelheid voorin en kom bij voorkeur vanaf de rechterkant, maar ik kan ook als centrumspits uit de voeten. Ik hoop dat de mensen bij Kozakken boys van mij gaan genieten.”

Bron: AD / Rivierenland
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

In de media

In de media
21/07/2014

Scouts onmisbaar in amateurvoetbal

Het aantal scouts binnen amateurclubs neemt toe. Soms verscholen in een hoekje van de tribune of gewoon staand langs de lijn speuren zij wekelijks naar talenten om elk nieuw seizoen weer een volwaardige selectie neer te zetten waarmee beoogde doelstellingen gehaald kunnen worden.

‘Wilfred Sip is je beste aankoop, Kees’. De opmerking komt uit de mond van de rondjes lopende en van een knieoperatie revaliderende Kozakken Boys-verdediger Leon Bot. ‘Die man heeft samengewerkt met wereldsterren als Ruud van Nistelrooij ’. De opmerking is bedoeld voor de technische baas van de Werkendamse topklasser Kees Spaan, die bij die club ook eindverantwoordelijk is voor het scoutinggebeuren. Wilfred Sip is geen nieuwe speler, maar een nieuw gezicht binnen de medische staf van Kozakken Boys. Spaan: ,,Hij heeft een jarenlange ervaring opgedaan in de topsportwereld en is fysiotherapeut, krachttrainer en revalidatietrainer geweest bij de Rabobank Wielerploeg, PSV, de Philips zwemploeg en NAC Breda. Twee keer per week kunnen spelers van Kozakken Boys bij hem terecht.’’

Spaan wist vorig seizoen met één van de laagste begrotingen in de topklasse een ijzersterke selectie neer te zetten. ,,Toen kwamen er op het laatste moment twee klasbakken binnenwandelen en wel oud-profs Danny Buijs en ex-international Theo Lucius. Buijs kostte Kozakken Boys niets en Lucius kon de plek innemen van de vertrokken Arda Havar.’’

Dit seizoen maakte Spaan kennis met de kleerzijde van de medaille. ,,Omdat RKC Waalwijk uit de eredivisie degradeerde en noodgedwongen met een andere begroting gaat werken, haalden zij Ismaïl Yildirim op het laatste moment bij ons weg. Omdat Dammyano Grootfaam van Real Lunet op het allerlaatste moment zijn overschrijving introk en we te maken hebben met veel selectiespelers die door blessures nog niet inzetbaar zijn zoals Arif Irilmazbilek, Mohamed Hammouti, Wesley Pollemans, Leon Bot en Arie Lock, staat er nog geen volwaardige selectie,’’ aldus Spaan die ook de Belgische markt aan het verkennen is. ,,We kunnen tot 31 augustus eventueel nog een speler uit België halen. We hebben bovendien een speler op proef waar we best tevreden over zijn.’’ Spaan doelt op de 25-jarige Nasser El Khayati, een aanvallende middenvelder die onder meer voor PSV, FC den Bosch en NAC voetbalde en recent uitkwam het voor het Cypriotische Olympiakos Nicosia.

Over de organisatie van het scoutingapparaat bij ‘de Boys’ zegt Spaan: ,,Stefan Dordmunt is onze vaste analist en Teus Blokland en ik bekijken spelers. Ik ben momenteel nog in gesprek met een werkloze trainer die voor ons gericht spelers wil gaan bekijken. Maar bij het scouten draait het vooral om contacten die jou tippen,’’ aldus Spaan die door zijn jarenlange werk als trainer in het amateurvoetbal over een groot netwerk beschikt. ,,Scouten draait om beleid, visie en euro’s. Wij hebben geen topbegroting, maar als je de concurrentie te slim af bent, zijn er nog steeds groeibriljanten te vinden. Kijk maar naar wat de o zo slimme Marco Boogers, de technische baas van FC Dordrecht, met zijn club heeft bereikt. Wij kiezen ook vaak voor jongens die goed kunnen voetballen en het stempel ‘lastig’ met zich meedraaien.’’

Tekst: Jan Volwerk
Foto: Jan Volwerk, 
De TD van Kozakken Boys, Kees Spaan, in gesprek met de revaliderende Leon Bot. ,,Een goede medische staf is ook belangrijk.’’

Vorige pagina

Voorstellen nieuwe spelers

Voorstellen nieuwe spelers
16/07/2014

Ook dit seizoen zijn er een aantal nieuwe spelers binnen de A-selectie. Kozakken Boys TV stelt de nieuwkomers in onderstaand filmpje in vogelvlucht voor. Houdt de site in de gaten voor interviews met de nieuwe spelers.

Klik hier voor de voorstelronde van de nieuwe spelers + de losse interviews

Vorige pagina

Eerste training A-selectie

Eerste training A-selectie
12/07/2014

Op zaterdagochtend 12 juli werd door een groot deel van de A-selectie de eerste training van het seizoen 2014/2015 afgewerkt onder leiding van trainer Danny Buijs. Kozakken Boys TV maakte een reportage over de eerste training en sprak met Danny Buijs en Sjoerd van der Waal. De reportage is te bekijken via onderstaande link.

Reportage eerste training A-selectie

Vorige pagina

Oud-Kozak Yildirim trefzeker bij debuut

Oud-Kozak Yildirim trefzeker bij debuut
10/07/2014

HERWIJNEN - In de schaduw van de zegetocht van Oranje door Brazilië maakte Ismaïl Yildirim zijn officieuze debuut bij RKC Waalwijk. De voormalig speler van Kozakken Boys en Oranje Wit kwam in het oefenduel tegen de streekcombinatie van FC Lingewaal na rust in het veld en fleurde zijn eerste optreden bij de Waalwijkers op met de zesde treffer. De eerstedivisionist finishte in Herwijnen op 0-8.

Afgaande op zijn eerste vijfenveertig minuten in het shirt van RKC kent Ismaïl Yildirim nauwelijks aanpassingsproblemen bij zijn nieuwe club. De Dordtenaar leverde op sportpark De Kol, de thuishaven van Herovina, zijn visitekaartje af richting trainer Martin Koopman door zijn betrokkenheid als aangever bij twee treffers en tevens eindverantwoordelijk te zijn voor het zesde doelpunt van de Waalwijkers. „Conditioneel was de eerste trainingsweek best zwaar, ook al had ik in de vakantie veel voor mezelf getraind,” aldus Yildirim. „Lichamelijk moet ik daar nog aan wennen, dat heeft tijd nodig. Voetballend heb ik me vrij snel aangepast, daar heb ik weinig moeite mee. Het is nog veel te vroeg om na te denken over een eventuele basisplaats, maar de trainer is heel positief,” weet de oud-Kozak, wiens concurrenten Dennis Rommedahl en Romeo Castelen nog in de lappenmand zitten en laatstgenoemde tevens mikt op een transfer. De ogen van RKC-trainer Martin Koopman glinsteren als de naam Yildirim valt. „Een geweldig ventje en als je ziet hoe hij invalt is hij voor ons een absolute meerwaarde. Ik denk dat we wel een klik hebben. Voordeel is dat ik in verschillende culturen heb gewerkt en daardoor weet hoe zo’n jongen in het leven staat en wanneer hij zich thuis voelt.”

Yildirim lijkt tevens opvallend snel een klik te hebben met een andere streekvoetballer, tweevoudig doelpuntenmaker Kenny Anderson uit Arkel. Beide spelers zochten elkaar veelvuldig en een fraaie samenwerking gloort. „Anderson heeft diepgang en het is voor mij makkelijk die bal achter de verdediging te leggen. Dat gebeurde inderdaad verschillende keren,” onderschrijft Yildirim. Anderson: „Zonder dat we echt over hebben gesproken weet ik wat hij wil. Hij is geen speler die buitenom gaat en een voorzet geeft, maar heeft duidelijk die actie naar binnen. Dan is het voor hem wel lekker dat er een speler is die er overheen komt. We begrijpen elkaar en als dat meteen in de eerste oefenwedstrijd naar voren komt is dat fijn.” Niet alleen het frisse spel van Yildirim sprong in Herwijnen in het oog. Ook het ongebruikelijke rugnummer 66 op het shirt van de Dordtenaar roept vraagtekens op. Lachend: „Nee, met Route 66 heeft het niks te maken. Mijn oma woont in Yozgat, de provincie in Turkije waar ook mijn vader vandaan komt. De provinciecode daarvan is 66 en zij heeft gevraagd of ik dit rugnummer wilde dragen.”

In de eerste helft wist FC Lingewaal, met spelers van Asperen, Herovina, SVS’65 en Vuren, de profs in Herwijnen redelijk partij te geven, getuige de 0-3 ruststand. Na de thee ging het conditionele aspect een voornamere rol spelen en liep de eredivisiedegradant uit naar een gezien het grote aantal doelkansen nog betrekkelijk laag uitgevallen 0-8 overwinning.”

Bron: AD / Rivierenland
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

Seizoenkaart seizoen 2014-2015

Seizoenkaart seizoen 2014-2015
09/07/2014

Voor het aankomende seizoen 2014-2015 bieden wij u weer de mogelijkheid om een seizoenkaart te kopen. Komend seizoen komt ons eerste elftal wederom uit in de Topklasse en zijn de entreeprijzen niet verhoogd.

Een aangekochte seizoenkaart geeft recht op toegang tot alle competitie-, districtsbekerpoule- en vriendschappelijke thuiswedstrijden van het eerste elftal (uitgezonderd de landelijke beker).

De prijzen voor het seizoen 2014-2015 zijn als volgt:

  • Volwassenen: € 100,-
  • 65+/jeugd t/m 15 jaar: € 60,-

Overigens stellen wij u in de gelegenheid om u als (passief) lid aan te melden waardoor een staanplaats altijd is verzekerd. (Klik hier om u aan te melden via de website)

Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag. U kunt telefonisch contact opnemen met W.G. (Wout) ’t Hooft op nummer 06-21349634.

Met vriendelijke groeten,

SV Kozakken Boys
W.G. ’t Hooft (secretaris)

Vorige pagina

Pagina's