Eerste elftal

Kozakken Boys wint in Spakenburg

Kozakken Boys wint in Spakenburg
29/04/2017

Kozakken Boys heeft zaterdagmiddag met 1-2 gewonnen op bezoek bij Spakenburg. Hoewel met een man minder, won Kozakken Boys in de laatste minuut dankzij een treffer van Madjer Lukoki.

Ignacio
Met Pollemans weer terug in het centrum van de verdediging, begonnen de Boys sterk aan het duel. Oud-Spakenburger Raily Ignacio scoorde de verdiende 0-1, waarna Kozakken Boys naliet de voorsprong voor rust al te vergroten.

Tegen verhoudingen in
Net na rust kantelde de wedstrijd, toen arbiter Martens een strafschop toekende aan Spakenburg en Van Nuland van het veld stuurde. Invaller Hendriks scoorde vanaf 11 meter tegen de verhoudingen in de gelijkmaker.

Zowel Spakenburg als Kozakken Boys gingen vol voor de winst, wat een mooi voetbalgevecht opleverde. De thuisploeg werd regelmatig gevaarlijk, terwijl ook de Boys met aanvallende wissels voor kansen zorgde.

Winnende
In de absolute slotfase was het Madjer Lukoki die de massaal meegereisde Kozakken-supporters liet juichten. Een lange bal van Sönmez bracht de invaller in stelling om de winnende te scoren. Na het feestgedruis kreeg Ignacio, toen al gewisseld, een rode kaart.


Nabeschouwing met Danny Buijs en Madjer Lukoki.

Dinsdag speelt Kozakken Boys voor de EM Cup in Waardenburg tegen WNC. Zaterdag staat het competitieduel met UNA op het programma.

Samenvatting SV Spakenburg - Kozakken Boys (1-2).

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Amateurklassieker op De Westmaat

Amateurklassieker op De Westmaat
28/04/2017

Nog drie duels te gaan voordat het debuutseizoen van de Tweede Divisie ten einde is. Kozakken Boys kende geen degradatiezorgen (gelukkig maar), om over kampioenskoorts nog maar te zwijgen. In een haast spanningsloze jaargang als deze is het uitkijken geblazen naar affiches waar je als (amateur)voetbalsupporter van gaat smullen. Aanstaande zaterdag staat er zo’n affiche op het programma: Spakenburg uit.

Spektakel
Dat Spakenburg en Kozakken Boys een lang verleden hebben, moge duidelijk zijn. Al sinds het hoofdklasse-tijdperk spelen de blauwen uit Bunschoten en de rooien uit Werkendam bijna jaarlijks tegen elkaar in vaak gelijk opgaande duels. Nooit is het saai: vanaf het seizoen 2005/’06 vallen er gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd.

4-3
Met zeven treffers in de thuiswedstrijd werd dat gemiddelde in november aardig in stand gehouden. Dankzij goals van Ignacio, Mendes Moreira en Powel leek Kozakken Boys met een 3-1 voorsprong na een uur eenvoudig af te stevenen op een overwinning. Toch kwamen de Spakenburgers langszij, toen Van den Meiracker - hedendaags spelend voor Lienden - in de laatste minuut de 3-3 scoorde. Een orkaan van geluid raasde over De Zwaaier, toen Everton Pires Tavares alsnog de drie punten in Werkendam wist te houden (samenvatting).

Degradatiezorgen
Ondertussen is Spakenburg samen met UNA, Jong Vitesse en HHC verwikkeld geraakt in een degradatiestrijd. Joop Gall, assistent-trainer bij FC Groningen toen Danny Buijs daar speler was, nam om die reden een maand geleden het roer over van Arnold Klein, die in januari weer Hans van de Haar verving. Met Kozakken Boys, Jong Sparta en Katwijk wacht Gall op papier nog een lastig programma.

Plek twee
Kozakken Boys deed afgelopen week goede zaken in de “strijd” om de tweede plaats. De nummers vier tot en met acht van de ranglijst wonnen niet en met één punt voorsprong op nummer drie De Treffers zijn de Boys nog altijd de runner-up. Een tweede of derde plaats zou een vervangende periodetitel opleveren.


Twee liveduels dit weekend in de Tweede Divisie, maar Spakenburg - Kozakken Boys zie je toch echt alleen langs het lijntje!

Spakenburg - Kozakken Boys start zaterdag om 15:00 uur aan de blauwe zijde van De Westmaat. Dhr. Martens uit Rijsbergen, normaliter actief in de Jupiler League, hanteert de fluit.

Zaterdag is er tussen 11:00 en 13:00 uur een voorverkoop op De Zwaaier. De supportersbussen vertrekken om 13:15 uur.

Klik hier voor meer informatie over meereizen naar Spakenburg.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys loot WNC

Kozakken Boys loot WNC
25/04/2017

In de halve finale van de EM Kantoorsystemen Cup komt Kozakken Boys uit tegen WNC. Op dinsdag 2 mei zal in Waardenburg worden afgetrapt.

De andere halve finale gaat tussen Stedoco en De Alblas.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys is AFC opnieuw de baas

Kozakken Boys is AFC opnieuw de baas
22/04/2017

Kozakken Boys kende zaterdagmiddag opnieuw geen enkel probleem met AFC. Na eerdere 1-5 en 1-4 overwinningen werd het zaterdagmiddag 4-0 op De Zwaaier.

Vliegende start
Met Mendes Moreira en El Azzouti in de aanval gingen de Boys voortvarend van start. Al in de tweede minuut kopte Abdulsamed Abdullahi, voor de tweede keer in de basis, de 1-0 binnen uit een corner van Pires Tavares.

Na twintig minuten aandringen verscheen volledig verdiend de 2-0 op het scorebord, toen Ahmed El Azzouti de bal langs doelman Zonneveld schoof. Luttele seconden later was het bijna weer raak, toen Bryan Jongeneel een vrije trap tegen de kruising schoot.

Regels
Op het half uur ging de wedstrijd helemaal op slot, nadat Danny Goedkoop de bal op de doellijn tegen de arm kreeg geschoten. Een strafschop voor Kozakken Boys en een rode kaart voor de Amsterdammer was het gevolg. "Het zijn de regels, maar voor deze jongen was het wel erg zwaar gestraft", verwoorde Danny Buijs het heersende gevoel op de tribune. Everton Pires Tavares faalde niet vanaf elf meter, waarna het duel was gespeeld.

Menselijk
Waar AFC in de eerste helft nog werd zoek gespeeld door de thuisploeg, ging de tweede helft de voet van het gaspendaal. "Dat was niet te bedoeling, maar het is menselijk. AFC stond de tweede helft erg gegroepeerd en dat is lastig om doorheen te voetballen", verklaard Buijs. "Wel moet ik een compliment maken aan de jongens dat ze het zo snel beslissen". Railey Ignacio zette in de laatste minuut met zijn viertiende treffer nog de 4-0 op het scorebord.

Spakenburg
Het visier gaat vanaf nu op Spakenburg. Volgende week spelen de Boys op De Westmaat tegen de laag geklasseerde 'blauwen'. "Helaas staan zij samen met HHC bij de onderste plekken, want het zou zonde zijn als die ploegen wegvallen. Wedstrijden tegen die ploegen geven een mooie entourage en trekken veel publiek. Vandaag tegen AFC was daar geen sprake van en dat is jammer", besluit de trainer.

Samenvatting Kozakken Boys - AFC (4-0).

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

In de media: Ahmed El Azzouti

In de media: Ahmed El Azzouti
22/04/2017

Uit AD/Rivierenland een interview met Ahmed El Azzouti.

Zilveren plak lonkt

GOUDA/WERKENDAM – Zonder zelf in actie te komen beleefde Kozakken Boys een uitstekend paasweekend. De Werkendammers zagen de concurrentie punten verspelen, waardoor de zilveren medaille achter kampioen Jong AZ een steeds reëlere optie wordt.

Een delegatie van Kozakken Boys benutte de vrije zaterdag om Berry Powel bij IJsselmeervogels aan het werk te zien. De onlangs bij Kozakken Boys vertrokken spits trakteerde zijn oud-clubgenoten op drie treffers in het met 6-0 gewonnen duel tegen Scheveningen. „Op zich is een vrij weekend niet verkeerd, maar als je dan een wedstrijd zit te kijken wil je het liefst zelf spelen”, aldus Ahmed el Azzouti, een van de geïnteresseerde toeschouwers op De Westmaat. Komende zaterdag mag hij zelf weer aan de bak als het Amsterdamse AFC naar Werkendam komt. Om de strijd bovenin de tweede divisie enigszins aantrekkelijk te maken, hebben vaste volgers de eretitel Best of the Rest in het leven geroepen. Een papieren tijger, maar stiekem wil elke zichzelf respecterende club maar wat graag als beste amateurclub van Nederland door het leven gaan. Zo ook Kozakken Boys. „Dat hoeven we niet eens naar elkaar uit te spreken”, bevestigt El Azzouti de stilzwijgende interne afspraak. „We staan nu alleen op de tweede plaats en dan is het logisch dat je daar ook wil eindigen. Nog vier keer winnen, dan zijn we tweede en hebben we het goed gedaan.” Een understatement. In navolging van de afgelopen jaren levert Kozakken Boys wederom een absolute topprestatie. Toch lijkt op een of andere manier een sluier over dit seizoen te hangen en krijgt de ploeg niet altijd de credits die het toekomt. El Azzouti heeft er geen problemen mee. „Ik vind het altijd onnodig ergens over te praten als het nog niet is behaald. Dat doe ik liever achteraf, als de prestatie is geleverd. Aan ‘als-dit en als-dat’-verhalen heb je niks.”

El Azzouti beleeft op De Zwaaier een vreemdsoortig debuutjaar. Zijn geduld werd lange tijd op de proef gesteld en de van het Goudse Jodan Boys gekomen spits bivakkeerde aanvankelijk veelvuldig op de reservebank. De thuiswedstrijd tegen TEC (3-1) betekende het kantelpunt. El Azzouti nam de gehele Werkendamse productie voor zijn rekening en is sindsdien verzekerd van een plaats bij de eerste elf. „Daar doet elke voetballer het voor”, geeft de aanvaller aan momenteel lekker in z’n vel te zitten. „Dit moeten we uitbreiden, want hier moet het niet bij blijven.” Daar krijgt hij de komende jaren alle gelegenheid voor. Een week na zijn hattrick tekende de 26-jarige speler voor twee seizoenen bij. „Maar dat stond er los van, want we waren daarvoor al met elkaar in gesprek”, tackelt El Azzouti sluimerend opportunisme. Een hamerstuk was een langer verblijf op De Zwaaier evenwel niet, getuige interesse van meerdere clubs. Onder meer het Katwijkse Quick Boys trok aan de bel, maar El Azzouti schoof de avances ter zijde. „Je weegt dingen tegen elkaar af. Als de club mij niet goed genoeg had gevonden, hadden ze niet met twee jaar willen verlengen. We hebben allebei vertrouwen in een mooie toekomst op lange termijn. Vandaar twee jaar.” Rondom aanspeelpunt Raily Ignacio fungeert hij in een iets andere rol dan waarvoor hij aanvankelijk werd gescout. El Azzouti: „Niet veel mensen weten dat, maar behalve in mijn tweede jaar bij Jodan Boys heb ik altijd als tweede spits of aanvallende middenvelder gespeeld. Eigenlijk is dit wel mijn positie.”

Bron: AD/Rivierenland
Foto: Moniek Arends

Vorige pagina

Vooruitblik Kozakken Boys - AFC

Vooruitblik Kozakken Boys - AFC
20/04/2017

Zonder zelf in actie te komen heeft Kozakken Boys tóch een prima paasweekend beleefd. VVSB en De Treffers lieten in hun inhaalduels punten liggen, waardoor de Kozakken nog steeds terug te vinden zijn op de tweede plek. Aanstaande zaterdag kan deze positie vastgehouden worden tegen AFC.

Stevige uitslagen
Al twee keer eerder dit seizoen speelde Kozakken Boys tegen AFC. In de tweede voorronde van de KNVB Beker werd met liefst 1-5 afgerekend met de Amsterdammers en ook in de competitie hadden de Boys geen moeite op Sportpark Goed Genoeg: 1-4. De mannen van oud-Kozakken Boys-trainer Ton du Chatinier zullen ongetwijfeld gemotiveerd zijn deze stevige uitslagen weg te poetsen.

Vrije val
Punten kan de traditieclub hoe dan ook goed gebruiken. Na de winterstop is een vrije val ingezet die in de Efteling niet zou misstaan: van de derde plek in januari naar de dertiende plek in april. Met de overwinning op De Treffers van afgelopen maandag heeft AFC zichzelf wat lucht verschaft in de strijd tegen degradatie. Met zes punten voorsprong op een nacompetitie-plek lijkt AFC vooralsnog veilig.

Periodetitel
Voor Kozakken Boys rest de aankomende vier wedstrijden de strijd om een (vervangende) periodetitel. Bij een tweede of derde plek - kampioen en eerste periodewinnaar Jong AZ mag immers niet uitkomen in het bekertoernooi - zijn de Kozakken verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker.


Voor UNA, Spakenburg, Jong Vitesse en HHC zijn het spannende tijden in de Tweede Divisie.

Het duel op De Zwaaier start om 15:00 uur en staat onder leiding van dhr. De Winter. Sponsor van de dag is Drukkerij Damen.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Dubbele cijfers in EM Cup

Dubbele cijfers in EM Cup
12/04/2017

Kozakken Boys heeft dinsdagavond eenvoudig de halve finale van de EM Kantoorsystemen Cup bereikt. Het SVW van oude bekende Arie Schep werd op Molenvliet met 0-10 verslagen.

SVW - Kozakken Boys 0-10 (0-4)
10' Ahmad Mendes Moreira 0-1
11' Madjer Lukoki 0-2
33' Raily Ignacio 0-3
35' Raily Ignacio 0-4
47' Madjer Lukoki 0-5
57' Bryan Jongeneel 0-6
67' Ahmad Mendes Moreira 0-7
69' Everton Pires Tavares 0-8
72' Gwaeron Stout 0-9
78' Ahmed El Azzouti 0-10

De andere halve finalisten zijn WNC en De Alblas. GRC'14 en Stedoco staan over twee weken tegenover elkaar.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys wint van degradant

Kozakken Boys wint van degradant
08/04/2017

Kozakken Boys heeft zaterdagmiddag met 0-3 gewonnen op bezoek bij Jong FC Twente. Mede dankzij een vroege treffer van Mendes Moreira hadden de Boys geen kind aan de beloften.

In Tweede Divisie-onwaardige omstandigheden wist Kozakken Boys de thuisploeg direct met de rug tegen de muur te drukken. Nadat Jongeneel de doelman van de Tukkers al serieus aan het werk had gezet, was het in de derde minuut via Ahmad Mendes Moreira alsnog raak. Jong FC Twente kwam de gehele eerste helft niet aan aanvallen toe en de 0-2 was dan ook niet verwonderlijk. Op aangeven van Stout werd het voor rust nog 0-2 via Ahmed El Azzouti.

In de tweede helft liet Jong FC Twente zien weldegelijk goed te kunnen voetballen. Desondanks werd doelman Den Hartog niet serieus getest. Invaller Abdulsamed Abdullahi besliste het duel vlak voor tijd, toen andere invaller Pollemans de bal netjes terug kopte. Dankzij de overwinning van Spakenburg op Jong AZ viel hiermee het doek voor de thuisploeg, dat volgend seizoen zal uitkomen in de Derde Divisie.


Nabeschouwing met Danny Buijs en Nils den Hartog.

Dinsdag speelt Kozakken Boys in het kader van de EM Cup tegen SVW. Dit paasweekend zijn de Boys vrij. Zaterdag 22 april wordt AFC ontvangen op De Zwaaier.

Samenvatting Jong FC Twente - Kozakken Boys (0-3).

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Jong AZ kampioen Tweede Divisie

Jong AZ kampioen Tweede Divisie
01/04/2017

Zonder zelf in actie te komen is Jong AZ zaterdag kampioen geworden in de Tweede Divisie. De Treffers, op papier nog de enige concurrent van de Alkmaarders, wist zaterdagavond niet te winnen van Barendrecht (2-2).

Echt spannend was de titelstrijd al een tijdje niet meer, maar nu is de titel officieel beklonken. Zondagmiddag vanaf 12:00 uur zal het kampioensduel tegen VVSB, welke live op FOX Sports te zien zal zijn, een formaliteit zijn voor de mannen van Martin Haar.

Kozakken Boys feliciteert de beloften van AZ met het kampiensschap en wensen hen veel succes toe in de Eerste Divisie.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Veerkrachtig Kozakken Boys wint alsnog

Veerkrachtig Kozakken Boys wint alsnog
01/04/2017

Wie zaterdag in de rust van Kozakken Boys - Jong Vitesse naar huis zou zijn gegaan, zou denken dat de 4-2 op uitslagenpagina op 819 een 1-april was. Toch was het écht de thuisploeg die aan het langste eind trok.

Een bijzonder matige eerste helft werd afgesloten met een verdiende 0-2 voorsprong voor Jong Vitesse. Zonder grote namen in het elftal scoorde de Arnhemse beloften via Cali Daniel twee maal, waarbij twee maal de verdediging van de Kozakken niet vrijuit ging.

Als herboren kwamen de Kozakken de kleedkamer uit. Invaller Medhanie Habtemariam bracht op aangeven van Ignacio Kozakken Boys terug in de wedstrijd. In de 65minuut schoot Railey Ignacio de Boys langszij en nog eens tien minuten later scoorde de spits de veriende 3-2 voorsprong. De comeback was compleet.

Waar het in Hardenberg alsnog mis ging, maakte El Azzouti aan alle onzekerheid een eind. De felle aanvaller schot tien minuten voor tijd de eindstand op het bord.


Nabeschouwing met Jerome Ceton en Medhanie Habtemariam.

Volgende week treft Kozakken Boys opnieuw een belofteploeg. Op het trainingscentrum in Hengelo is hekkensluiter Jong FC Twente de tegenstander.

Samenvatting Kozakken Boys - Jong Vitesse (4-2).

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Pagina's