Eerste elftal

Zaterdag opnames SBS6

Zaterdag opnames SBS6
23/07/2014

Zaterdag speelt Kozakken Boys om 14.30 uur thuis op de Zwaaier tegen Dutch Soccer Team Eritrea. Voor, tijdens en na de wedstrijd zal er gefilmd worden door een filmploeg van SBS6. De beelden zullen naar alle waarschijnlijkheid bij Hart van Nederland worden uitgezonden.

Vorige pagina

In de media

In de media
22/07/2014

Niet te laat voor herkansing

WERKENDAM - Kozakken Boys is in de zoektocht naar aanvallende versterking uitgekomen bij Madjer Lukoki. De geboren Congolees heeft een verleden bij onder meer NAC Breda en FC Groningen en hoopt via Kozakken Boys een nieuwe kans bij een bvo af te dwingen.

Met zowel een voor- als achternaam die bepaalde associaties oproept schept Madjer Lukoki (21) nadrukkelijk verwachtingen. Tweelingbroer Jody maakt sinds 2010 deel uit van de A-selectie van Ajax-trainer Frank de Boer en werd afgelopen seizoen uitgeleend aan SC Cambuur Leeuwarden. Bij oudere voetballiefhebbers gaan bij het horen van de naam Madjer de gedachten automatisch terug naar de Europa Cup 1-finale tussen FC Porto en Bayern München op 27 mei 1987. De Algerijn Rabah Madjer besliste de Europese eindstrijd in het voordeel van de Portugezen door met een legendarische hakbal de enige treffer te noteren, met Lukoki senior als watertandende getuige voor de buis in Afrika. „Mijn vader heeft altijd gezegd dat zijn oudste zoon Madjer zou gaan heten,” lacht de oudste van de tweeling de tanden bloot. „Toevallig kwam ik er als eerste uit.”

Een voetbalcarrière vergelijkbaar met het idool van zijn vader wordt voor Lukoki een lastig verhaal. Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd versleet de aanvaller al een rits clubs alvorens bij Kozakken Boys te zijn aanbeland. De van het Haarlemse EDO afkomstige Amsterdammer kwam in het verleden uit voor DWS, FC Groningen, NAC Breda, het Amsterdamse AFC en het inmiddels niet meer bestaande Young Boys uit Haarlem. Vooral het vertrek bij FC Groningen vervult hem nog steeds met berouw. „Ik was een jaar of zestien en kreeg heel veel last van heimwee. Het was moeilijk voor mij. Ik woonde in Bedum bij gastouders en dat was verder wel oké, maar uiteindelijk heb ik toch besloten naar huis te gaan. Daar heb ik inderdaad spijt van. Als ik was gebleven was ik honderd procent zeker doorgebroken en als ik de kans krijg ga ik terug om me te bewijzen. Daarom wil ik bij Kozakken Boys een jaar schitteren.” Dat het Lukoki, in het dagelijks leven bezig met een opleiding tot sportleraar, menens is op De Zwaaier te slagen blijkt uit een aanstaande verhuizing naar Breda. „Binnenkort ga ik daar bij mijn tante wonen, want ik neem deze kans heel serieus. De topklasse is een hoog niveau en als ik daarin een jaar kan vlammen kom ik misschien weer in beeld bij een club uit de Jupiler League of zelfs de eredivisie.” Een nobel streven, ware het niet dat de rechtsbenige aanvaller op het trainingsveld geen al te afgetrainde indruk maakt. „Ben ik te zwaar? Nee hoor. Ik oog zwaar, maar ben het niet. Voetballend moet ik nog op niveau komen, maar ik ben fit. Ik moet nu een goede voorbereiding draaien en dan weet ik zeker dat ik er sta.” Madjer Lukoki heeft wel een verklaring waarom zijn broer Jody wel en hijzelf (nog) niet is doorgebroken binnen de rangen der profvoetballers. „Hij is mentaal sterker dan ik en kan beter omgaan met tegenslagen. Voetballend is er weinig verschil tussen ons. Ik ben een type voetballer met veel diepgang en snelheid voorin en kom bij voorkeur vanaf de rechterkant, maar ik kan ook als centrumspits uit de voeten. Ik hoop dat de mensen bij Kozakken boys van mij gaan genieten.”

Bron: AD / Rivierenland
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

In de media

In de media
21/07/2014

Scouts onmisbaar in amateurvoetbal

Het aantal scouts binnen amateurclubs neemt toe. Soms verscholen in een hoekje van de tribune of gewoon staand langs de lijn speuren zij wekelijks naar talenten om elk nieuw seizoen weer een volwaardige selectie neer te zetten waarmee beoogde doelstellingen gehaald kunnen worden.

‘Wilfred Sip is je beste aankoop, Kees’. De opmerking komt uit de mond van de rondjes lopende en van een knieoperatie revaliderende Kozakken Boys-verdediger Leon Bot. ‘Die man heeft samengewerkt met wereldsterren als Ruud van Nistelrooij ’. De opmerking is bedoeld voor de technische baas van de Werkendamse topklasser Kees Spaan, die bij die club ook eindverantwoordelijk is voor het scoutinggebeuren. Wilfred Sip is geen nieuwe speler, maar een nieuw gezicht binnen de medische staf van Kozakken Boys. Spaan: ,,Hij heeft een jarenlange ervaring opgedaan in de topsportwereld en is fysiotherapeut, krachttrainer en revalidatietrainer geweest bij de Rabobank Wielerploeg, PSV, de Philips zwemploeg en NAC Breda. Twee keer per week kunnen spelers van Kozakken Boys bij hem terecht.’’

Spaan wist vorig seizoen met één van de laagste begrotingen in de topklasse een ijzersterke selectie neer te zetten. ,,Toen kwamen er op het laatste moment twee klasbakken binnenwandelen en wel oud-profs Danny Buijs en ex-international Theo Lucius. Buijs kostte Kozakken Boys niets en Lucius kon de plek innemen van de vertrokken Arda Havar.’’

Dit seizoen maakte Spaan kennis met de kleerzijde van de medaille. ,,Omdat RKC Waalwijk uit de eredivisie degradeerde en noodgedwongen met een andere begroting gaat werken, haalden zij Ismaïl Yildirim op het laatste moment bij ons weg. Omdat Dammyano Grootfaam van Real Lunet op het allerlaatste moment zijn overschrijving introk en we te maken hebben met veel selectiespelers die door blessures nog niet inzetbaar zijn zoals Arif Irilmazbilek, Mohamed Hammouti, Wesley Pollemans, Leon Bot en Arie Lock, staat er nog geen volwaardige selectie,’’ aldus Spaan die ook de Belgische markt aan het verkennen is. ,,We kunnen tot 31 augustus eventueel nog een speler uit België halen. We hebben bovendien een speler op proef waar we best tevreden over zijn.’’ Spaan doelt op de 25-jarige Nasser El Khayati, een aanvallende middenvelder die onder meer voor PSV, FC den Bosch en NAC voetbalde en recent uitkwam het voor het Cypriotische Olympiakos Nicosia.

Over de organisatie van het scoutingapparaat bij ‘de Boys’ zegt Spaan: ,,Stefan Dordmunt is onze vaste analist en Teus Blokland en ik bekijken spelers. Ik ben momenteel nog in gesprek met een werkloze trainer die voor ons gericht spelers wil gaan bekijken. Maar bij het scouten draait het vooral om contacten die jou tippen,’’ aldus Spaan die door zijn jarenlange werk als trainer in het amateurvoetbal over een groot netwerk beschikt. ,,Scouten draait om beleid, visie en euro’s. Wij hebben geen topbegroting, maar als je de concurrentie te slim af bent, zijn er nog steeds groeibriljanten te vinden. Kijk maar naar wat de o zo slimme Marco Boogers, de technische baas van FC Dordrecht, met zijn club heeft bereikt. Wij kiezen ook vaak voor jongens die goed kunnen voetballen en het stempel ‘lastig’ met zich meedraaien.’’

Tekst: Jan Volwerk
Foto: Jan Volwerk, 
De TD van Kozakken Boys, Kees Spaan, in gesprek met de revaliderende Leon Bot. ,,Een goede medische staf is ook belangrijk.’’

Vorige pagina

Voorstellen nieuwe spelers

Voorstellen nieuwe spelers
16/07/2014

Ook dit seizoen zijn er een aantal nieuwe spelers binnen de A-selectie. Kozakken Boys TV stelt de nieuwkomers in onderstaand filmpje in vogelvlucht voor. Houdt de site in de gaten voor interviews met de nieuwe spelers.

Klik hier voor de voorstelronde van de nieuwe spelers + de losse interviews

Vorige pagina

Eerste training A-selectie

Eerste training A-selectie
12/07/2014

Op zaterdagochtend 12 juli werd door een groot deel van de A-selectie de eerste training van het seizoen 2014/2015 afgewerkt onder leiding van trainer Danny Buijs. Kozakken Boys TV maakte een reportage over de eerste training en sprak met Danny Buijs en Sjoerd van der Waal. De reportage is te bekijken via onderstaande link.

Reportage eerste training A-selectie

Vorige pagina

Oud-Kozak Yildirim trefzeker bij debuut

Oud-Kozak Yildirim trefzeker bij debuut
10/07/2014

HERWIJNEN - In de schaduw van de zegetocht van Oranje door Brazilië maakte Ismaïl Yildirim zijn officieuze debuut bij RKC Waalwijk. De voormalig speler van Kozakken Boys en Oranje Wit kwam in het oefenduel tegen de streekcombinatie van FC Lingewaal na rust in het veld en fleurde zijn eerste optreden bij de Waalwijkers op met de zesde treffer. De eerstedivisionist finishte in Herwijnen op 0-8.

Afgaande op zijn eerste vijfenveertig minuten in het shirt van RKC kent Ismaïl Yildirim nauwelijks aanpassingsproblemen bij zijn nieuwe club. De Dordtenaar leverde op sportpark De Kol, de thuishaven van Herovina, zijn visitekaartje af richting trainer Martin Koopman door zijn betrokkenheid als aangever bij twee treffers en tevens eindverantwoordelijk te zijn voor het zesde doelpunt van de Waalwijkers. „Conditioneel was de eerste trainingsweek best zwaar, ook al had ik in de vakantie veel voor mezelf getraind,” aldus Yildirim. „Lichamelijk moet ik daar nog aan wennen, dat heeft tijd nodig. Voetballend heb ik me vrij snel aangepast, daar heb ik weinig moeite mee. Het is nog veel te vroeg om na te denken over een eventuele basisplaats, maar de trainer is heel positief,” weet de oud-Kozak, wiens concurrenten Dennis Rommedahl en Romeo Castelen nog in de lappenmand zitten en laatstgenoemde tevens mikt op een transfer. De ogen van RKC-trainer Martin Koopman glinsteren als de naam Yildirim valt. „Een geweldig ventje en als je ziet hoe hij invalt is hij voor ons een absolute meerwaarde. Ik denk dat we wel een klik hebben. Voordeel is dat ik in verschillende culturen heb gewerkt en daardoor weet hoe zo’n jongen in het leven staat en wanneer hij zich thuis voelt.”

Yildirim lijkt tevens opvallend snel een klik te hebben met een andere streekvoetballer, tweevoudig doelpuntenmaker Kenny Anderson uit Arkel. Beide spelers zochten elkaar veelvuldig en een fraaie samenwerking gloort. „Anderson heeft diepgang en het is voor mij makkelijk die bal achter de verdediging te leggen. Dat gebeurde inderdaad verschillende keren,” onderschrijft Yildirim. Anderson: „Zonder dat we echt over hebben gesproken weet ik wat hij wil. Hij is geen speler die buitenom gaat en een voorzet geeft, maar heeft duidelijk die actie naar binnen. Dan is het voor hem wel lekker dat er een speler is die er overheen komt. We begrijpen elkaar en als dat meteen in de eerste oefenwedstrijd naar voren komt is dat fijn.” Niet alleen het frisse spel van Yildirim sprong in Herwijnen in het oog. Ook het ongebruikelijke rugnummer 66 op het shirt van de Dordtenaar roept vraagtekens op. Lachend: „Nee, met Route 66 heeft het niks te maken. Mijn oma woont in Yozgat, de provincie in Turkije waar ook mijn vader vandaan komt. De provinciecode daarvan is 66 en zij heeft gevraagd of ik dit rugnummer wilde dragen.”

In de eerste helft wist FC Lingewaal, met spelers van Asperen, Herovina, SVS’65 en Vuren, de profs in Herwijnen redelijk partij te geven, getuige de 0-3 ruststand. Na de thee ging het conditionele aspect een voornamere rol spelen en liep de eredivisiedegradant uit naar een gezien het grote aantal doelkansen nog betrekkelijk laag uitgevallen 0-8 overwinning.”

Bron: AD / Rivierenland
Foto: Teus Admiraal

Vorige pagina

Seizoenkaart seizoen 2014-2015

Seizoenkaart seizoen 2014-2015
09/07/2014

Voor het aankomende seizoen 2014-2015 bieden wij u weer de mogelijkheid om een seizoenkaart te kopen. Komend seizoen komt ons eerste elftal wederom uit in de Topklasse en zijn de entreeprijzen niet verhoogd.

Een aangekochte seizoenkaart geeft recht op toegang tot alle competitie-, districtsbekerpoule- en vriendschappelijke thuiswedstrijden van het eerste elftal (uitgezonderd de landelijke beker).

De prijzen voor het seizoen 2014-2015 zijn als volgt:

 • Volwassenen: € 100,-
 • 65+/jeugd t/m 15 jaar: € 60,-

Overigens stellen wij u in de gelegenheid om u als (passief) lid aan te melden waardoor een staanplaats altijd is verzekerd. (Klik hier om u aan te melden via de website)

Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag. U kunt telefonisch contact opnemen met W.G. (Wout) ’t Hooft op nummer 06-21349634.

Met vriendelijke groeten,

SV Kozakken Boys
W.G. ’t Hooft (secretaris)

Vorige pagina

Speelschema Topklasse

Speelschema Topklasse
03/07/2014

Het speelschema voor de Topklasse 2014/2015 is inmiddels bekend. Kozakken Boys speelt aankomend seizoen de volgende wedstrijden:

 • Ronde 01: 23-08-2014 Kozakken Boys - IJsselmeervogels
 • Ronde 02: 30-08-2014 Capelle - Kozakken Boys 
 • Ronde 03: 06-09-2014 Kozakken Boys - Barendrecht
 • Ronde 04: 13-09-2014 Excelsior Maassluis - Kozakken Boys
 • Ronde 05: 20-09-2014 Kozakken Boys - ONS Boso Sneek
 • Ronde 06: 27-09-2014 Rijnsburgse Boys - Kozakken Boys 
 • Ronde 07: 04-10-2014 Kozakken Boys - Spakenburg
 • Ronde 08: 11-10-2014 GVVV - Kozakken Boys 
 • Ronde 09: 25-10-2014 Kozakken Boys - Ajax
 • Ronde 10: 01-11-2014 HHC Hardenberg - Kozakken Boys 
 • Ronde 11: 08-11-2014 Kozakken Boys - Scheveningen
 • Ronde 12: 15-11-2014 Sparta Nijkerk - Kozakken Boys 
 • Ronde 13: 22-11-2014 Kozakken Boys - FC Lisse
 • Ronde 14: 29-11-2014 SC Genemuiden - Kozakken Boys
 • Ronde 15: 06-12-2014 Kozakken Boys - HSV Hoek
 • Ronde 16: 13-12-2014 Kozakken Boys - Capelle
 • Ronde 17: 17-01-2015 ONS Boso Sneek - Kozakken Boys
 • Ronde 18: 24-01-2015 Kozakken Boys - Rijnsburgse Boys
 • Ronde 19: 31-01-2015 Spakenburg - Kozakken Boys
 • Ronde 20: 07-02-2015 Kozakken Boys - GVVV
 • Ronde 21: 21-02-2015 Ajax - Kozakken Boys
 • Ronde 22: 28-02-2015 Kozakken Boys - HHC Hardenberg
 • Ronde 23: 07-03-2015 Scheveningen - Kozakken Boys
 • Ronde 24: 21-03-2015 Kozakken Boys - Sparta Nijkerk
 • Ronde 25: 28-03-2015 FC Lisse - Kozakken Boys
 • Ronde 26: 04-04-2015 Kozakken Boys - SC Genemuiden
 • Ronde 27: 11-04-2015 HSV Hoek - Kozakken Boys
 • Ronde 28: 18-04-2015 IJsselmeervogels - Kozakken Boys 
 • Ronde 29: 02-05-2015 Kozakken Boys - Excelsior Maassluis
 • Ronde 30: 09-05-2015 Barendrecht - Kozakken Boys

Klik hier voor het volledige competitieprogramma Topklasse seizoen 2014-2015

Vorige pagina

Bekerloting KNVB

Bekerloting KNVB
03/07/2014

Kozakken Boys speelt in de eerste ronde van de KNVB beker thuis tegen Stormvogels’28 uit Siebengewald ( Limburg). De wedstrijd staat gepland op woensdag 27 augustus.

De winnaar van deze wedstrijd speelt in de 2e ronde wederom een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd FVC tegen Sportlust’46.

Eerste ronde

In de eerste ronde van het bekertoernooi strijden 42 amateurverenigingen tegen elkaar om een plek in de tweede ronde. Het KNVB bekertoernooi 2014/'15 gaat woensdag 27 augustus van start met de volgende ontmoetingen:

Kozakken Boys - Stormvogels '28
vv IJsselmeervogels -  JVC Cuijk
ASWH -  HSC '21
Ajax (AV) -  De Valk
FVC - Sportlust'46
Deltasport -  Leonidas
Oude Maas - DOSKO
v.v. Capelle - E.H.C./Heuts
vv W.K.E. - Pelikaan
DOS '37 - WAVV
FC Lienden - Excelsior Maassluis
Flevo Boys - Haaglandia/Winston
BVV Barendrecht - De Ster
Feyenoord (AV) - asv De Dijk
MSC - ONS Boso Sneek
ZSV - FC Lisse
De Bataven - Urk
ADO '20 - svv Scheveningen
JOS Watergraafsmeer - VVNoordwijk
HBS - Juliana '31
E.V.V. Echt - Spirit '30
 
Tweede ronde

De tweede ronde van het bekertoernooi bestaat uit 32 wedstrijden. Hierin komen uit: de 21 winnaars van de eerste ronde, de kampioenen van de Topklassen, de (vervangend) periodekampioenen van de Topklassen en de betaaldvoetbalorganisaties. De tweede ronde wordt gespeeld op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 september.
 
Europees spelende clubs komen in deze ronde niet tegen elkaar uit. Daarnaast hebben de amateurverenigingen bij loting tegen een betaaldvoetbalorganisatie het thuisrecht.
 
Ronde twee van het toernooi bestaat uit de volgende duels:
 
Kozakken Boys / Stormvogels '28 - FVC / Sportlust'46PEC Zwolle - FC Oss
JOS / Noordwijk - Ajax
Go Ahead Eagles - Feyenoord
Achilles '29 - FC Twente
PSV - FC Utrecht
Barendrecht / De Ster - FC Groningen
IJsselmeervogels / JVC Cuijk - G.V.V.V.
HBS / Juliana '31 - Heracles Almelo
Roda JC - sc Heerenveen
MSC / ONS - FC Dordrecht
Flevo Boys / Haaglandia - DOS '37 / WAVV
HHC Hardenberg - RKC Waalwijk
FC Lienden / Excelsior M - FC Emmen
VVV-Venlo - FC Eindhoven
Deltasport / Leonidas - Willem II
De Treffers -  Telstar
ADO '20 / Scheveningen - ZSV / Lisse
Feyenoord (AV) / De Dijk - Fortuna Sittard
Ajax (AV) / De Valk - NEC
Capelle / EHC/Heuts - FC Volendam
FC Den Bosch - SC Cambuur
Oude Maas / DOSKO - De Graafschap
V.V.S.B. - Vitesse
Bataven / Urk - UNA
ASWH / HSC '21 - WKE / Pelikaan
Rijnsburgse Boys - Sparta Rotterdam
Spakenburg - NAC Breda
AFC - Excelsior
Almere City FC - ADO Den Haag
EVV / Spirit '30 - AZ
MVV - Helmond Sport

Bekeropzet 2014/’15
Het toernooi om de KNVB beker kent komend seizoen de volgende opzet:

1e ronde woensdag 27 augustus 2014:
42 deelnemers (amateurverenigingen)
21 wedstrijden (zoveel als mogelijk zaterdag- tegen zondagverenigingen)

2e ronde dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 september 2014:
64 deelnemers (21 winnaars 1e ronde + vrijgestelde en vrijgelote clubs)
32 wedstrijden (Europees spelende clubs komen niet tegen elkaar uit)

3e ronde dinsdag 28, woensdag 29 oktober en donderdag 30 oktober 2014:
32 deelnemers (32 winnaars 2e ronde)
16 wedstrijden (Europees spelende clubs komen niet tegen elkaar uit)

1/8e finales dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 december 2014:
8 wedstrijden (16 winnaars 3e ronde)
 
1/4e finales dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 januari 2015:
4 wedstrijden (8 winnaars 1/8e finales)

1/2e finales dinsdag 7, woensdag 8 of donderdag 9 april 2015:
2 wedstrijden (4 winnaars 1/4e finales)

Finale zondag 3 mei 2015, 18.00 uur:
Winnaar van eerst gelote halve finalewedstrijd wordt als thuisspelend team in de finale aangemerkt.

Bron: KNVB
 

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2014 - 2015

A Selectie seizoen 2014 - 2015
25/06/2014

Madjer Lukoki speelt volgend seizoen op sportpark De Zwaaier. De aanvaller kwam het afgelopen seizoen uit voor EDO uit Haarlem.

Madjer speelde in de jeugd van Fc Groningen en AFC Amsterdam. In 2012 maakte hij de overstap naar NAC Breda waarna hij uiteindelijk met de A Selectie mocht mee doen. De overstap naar Toplasser Fc Lienden ging door een administratieve fout niet door waardoor de spits zonder club zat. Vanaf december mocht hij uitkomen voor EDO uit Haarlem.

Aankomend seizoen zal de 21 jarige tweeling broer van Ajaxied Jody Lukoki uitkomen voor Kozakken Boys.

We wensen hem veel succes op De Zwaaier

Vorige pagina

Pagina's