Eerste elftal

Loting Omroep Brabant Cup

Loting Omroep Brabant Cup
18/04/2014

Na de overwinning op Gilze wacht Kozakken Boys de volgende tegenstander in de Omroep Brabant Cup. Deze tegenstander komt uit het duel PSV amateurs- Dongen. De winnaar van dat duel speelt thuis tegen Kozakken Boys.

De andere halve finale gaat tussen Real Lunet en de winnaar van Groen Wit – OJC Rosmalen

Vorige pagina

Voorbeschouwing ONS Sneek - Kozakken Boys

Voorbeschouwing ONS Sneek - Kozakken Boys
16/04/2014

Aankomende zaterdag staat een uitwedstrijd in Friesland op het programma voor het eerste elftal van Kozakken Boys. In aanloop naar het treffen met ONS BOSO Sneek sprak Kozakken Boys TV met Toby Mulder.

Foto: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Winst voor Kozakken Boys

Winst voor Kozakken Boys
15/04/2014

Kozakken Boys heeft de halve finale bereikt van de Omroep Brabant Cup. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-1 voor de manschappen van Ton Cornelissen in de wedstrijd tegen Gilze.

Scoreverloop: 
06e minuut: 1-0 Gwaeron Stout
41e minuut: 1-1 Ruud van de Corput
47e minuut: 2-1 Danny Buijs
66e minuut: 3-1 Arif Irilmazbilek

Foto's: Voetbalpapas.nl, klik hier voor meer foto's van de wedstrijd

Beelden: Kozakken Boys TV

Vorige pagina

A Selectie seizoen 2014 - 2015

A Selectie seizoen 2014 - 2015
14/04/2014

Vanaf volgend seizoen zal Yoann de Boer (Marseille, 27 januari 1982) actief zijn op de Zwaaier in Werkendam. De 32 jarige middenvelder komt over van Fortuna Sittard. De in Marseille (Frankrijk) geboren Yoann kwam in de jeugd uit voor Willem II en Olympique Marseille, om vanaf 2002 uit te komen in de Jupiler League.

Hij speelde van 2002 tot het seizoen 2007/2008 bij FC Eindhoven. In het seizoen 2006/2007 was hij aanvoerder van FC Eindhoven en die rol vervulde hij ook in het seizoen 2007/2008. 

In het seizoen 2007/2008 kwam hij uit voor FC Den Bosch. Na de winterstop van het seizoen 2009/2010 verhuisde de speler naar Fortuna Sittard. Dit seizoen speelde De Boer 31 wedstrijden in de Jupiler League voor zijn huidige club Fortuna Sittard en in totaal staat de teller op 332 duels.

Vanaf deze plaats heten wij Yoann van harte welkom bij onze club en wensen hem veel succes het komende seizoen op De Zwaaier in Werkendam.

Foto: fortunasc.nl

Vorige pagina

Geen vervolg in Rijssen

Geen vervolg in Rijssen
12/04/2014

Tot tweemaal toe kwam Kozakken Boys op voorsprong. Maar ook werd de verkregen voorsprong even zoveel keer uit handen gegeven. Met de puntendeling in Rijssen schoot de thuisploeg en Kozakken Boys niets op.

Excelsior’31 – Kozakken Boys: 2-2 (0-1) 

Scoreverloop:
18.  Sjoerd van der Waal, 0-1. 78.  Hakim Ezafzafi 1-1, 83. 1-2. Ismaïl Yildirim 1-2 (pen), 87. Marco Stegeman 2-2

Klik hier voor het interview met Ton Cornelissen

Klik hier voor het interview met Quentin Jakoba

Klik hier voor het interview met Danny Buijs

Beelden: Kozakken Boys TV

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Vorige pagina

Doekhi ziet geduld beloond

Doekhi ziet geduld beloond
11/04/2014

WERKENDAM - Chawila Doekhi verliet FC Dordrecht vorige zomer ten faveure van Kozakken Boys. De aanpassing op De Zwaaier verliep niet zonder hobbels en Doekhi werd door toenmalig trainer Dogan Corneille zelfs naar het tweede elftal verwezen. De verdediger klaagde echter nooit en zijn geduld werd de afgelopen periode beloond met een basisplaats.

Het debuutseizoen van Chawila Doekhi bij Kozakken Boys kent een enigszins merkwaardig verloop. De als pupilletje bij DFC met voetballen begonnen Dordtenaar, met wortels in zowel Suriname als Indonesië, debuteerde voor de Werkendammers tijdens de seizoensopening bij Rijnsburgse Boys (1-2) met een half uur durende invalbeurt. Vervolgens werd het oorverdovend stil rond de voormalig FC Dordrecht-belofte. „Ik kwam naar Kozakken Boys met de verwachting niet veel te zullen spelen. De topklasse is gewoon een heel andere tak van sport dan de beloftes van een bvo. Het is veel fysieker en volwassener. Dat heb ik echt gemerkt en ik had daar vooral in het begin veel moeite mee. Doordat je met die jongens gaat trainen ga je daar op een gegeven moment vanzelf in mee.” Niet veel spelen is een ding, verbannen worden naar het tweede elftal is andere koek. Het overkwam Doekhi in september van het vorige kalenderjaar met een viertal medespelers, waarvan Dimitri Hooftman meteen besloot tot een vertrek. Een stap die de rechtsbenige verdediger nooit overwoog. „Natuurlijk had ik de pé in, en dat is ook wel logisch, toch? Maar dan nog moet je het juist in het tweede laten zien. Indirect had ik zelf ook aangegeven liever speelminuten te maken bij het tweede als dat bij het eerste niet kon.”

Ondanks het feit dat hij de zaterdagmiddagen voornamelijk doorbracht in de luwte van de reserves verlengde Doekhi zijn contract met de Werkendammers vroegtijdig. „Opvallend? Ja, vond ik ook,” aanschouwt de voormalig jeugdspeler van onder meer RBC Roosendaal en Sparta, waar hij nog samenspeelde met PSV-international Memphis Depay, de observatie vanuit het oogpunt van de club. „Men gaf aan tevreden te zijn met wat ze van me hadden gezien en vertrouwen te hebben in mijn kwaliteiten. Ik voel me hier prettig en kan het met iedereen binnen de club goed vinden. Kozakken Boys is gewoon een hele mooie club en ik vind het nogal wat om al na een jaar waarin je weinig speelt ‘houdoe en bedankt’ te zeggen. Ik zie het niet als een weggegooid jaar, maar als een leerjaar. Hopelijk kan ik volgend seizoen meer minuten maken.”

Voor de thuiswedstrijd tegen Ter Leede op de eerste dag van maart vond Doekhi zichzelf plotsklaps terug in de basisopstelling bij de ‘boys’ en sindsdien speelde hij nagenoeg alles. Zelf blijft hij er nuchter onder. „Een revanche wil ik het niet noemen, eerder een kans. En die heb ik gepakt. Zo heel breed is de selectie niet meer, dus ik denk dat de trainer weinig andere mogelijkheden meer had,” wijst hij op de blessuregolf die de topklasser teistert. Desondanks lonkt een sensationeel seizoenslot, waarin de Werkendammers na de zege op koploper GVVV (3-0) en de sensationele nederlaag van runner-up Spakenburg bij Rijnsburgse Boys (7-2) vanuit de underdogpositie zomaar voor goud kunnen gaan. „Vooral door die laatste uitslag hebben we weer het idee dat het nog kan. Toch moeten we er maar niet van uitgaan, dan komt de klap ook niet zo hard aan als het niet lukt.”

Bron: AD/Rivierenland
Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Winst op De Zwaaier

Sjoerd gehuldigd voor zijn 100e wedstrijd bij de Boys
Winst op De Zwaaier
05/04/2014

In de tombola die Topklasse heet bliezen zowel Rijnsburgse als Kozakken Boys aardig in de bus. Alles wat blauw was werd verslagen. Rijnsburg vernederde Spakenburg en Kozakken Boys won op de Zwaaier met 3-0 van GVVV. In de Topklasse is alles weer open.

Scoreverloop: 15. Arif Irilmazbilek 1-0, 28. Ismaïl Yildirim 2-0, 77. Arif Irilmazbilek 3-0 (penalty).

Klik hier voor het interview met Ton Cornelissen

Klik hier voor het interview met Wesly van Ojen

Klik hier voor het interview met Ismail Yildirim

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Vorige pagina

Invulling begeleiding A-selectie

Invulling begeleiding A-selectie
01/04/2014

Invulling begeleiding A-selectie tot einde van dit seizoen

Het zorgde vanmiddag voor wat rumoer op de leugenbankjes in het dorp en op Social media en werd zelfs al getweet onder 41.000 volgers van het Feyenoord-legioen, maar uiteraard was de aanstelling van Mario Been en Thomas Buffel een 1 april grap.

Ondanks het circuleren van diverse namen is besloten het seizoen af te laten maken door Ton Cornelissen, die hierbij op zaterdagen zal worden geassisteerd door Cees Spaan.
 
Het bestuur, maar ook de spelersgroep staat achter dit besluit en we zijn ervan overtuigd dat we nog een aantal spectaculaire wedstrijden gaan zien met hopelijk een mooie rangschikking in de competitie, het prolongeren van de Brabant Cup en het winnen van de districtsbeker.
 
Kortom, Kozakken Boys doet nog volop mee om de prijzen en met de steun van onze trouwe supporters zijn we ervan overtuigd dat we het seizoen op een Kozakken Boys-waardige manier af kunnen sluiten, beginnend met de kraker aanstaande zaterdag 6 april tegen GVVV, aftrap is om 14.30 uur op De Zwaaier.
 
Bestuur SV Kozakken Boys.

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Iedereen betalen bij Koz. Boys–GVVV

Iedereen betalen bij Koz. Boys–GVVV
31/03/2014

Zoals afgesproken in de ledenvergadering wordt er per seizoen 1 wedstrijd gekozen waarbij alle toeschouwers entree betalen. Dit geldt dan ook voor leden, sponsoren en seizoenkaarthouders. Dit seizoen is er gekozen voor de wedstrijd tegen GVVV.

Aanstaande zaterdag dienen dus alle toeschouwers te betalen GVVV, behalve onze jeugdleden, die kunnen op vertoon van hun lidmaatschappas GRATIS naar binnen

We roepen dan ook alle jeugdteams op om onze hoofdmacht zaterdag te steunen.

Zoals ieder jaar gaat ook weer een deel van de recette naar onze partner Make a Wish.

Bestuur SV Kozakken Boys

Vorige pagina

In de media

In de media
31/03/2014

De speculaties waren talrijk. ‘Grote’ namen wie de vacante trainerspositie bij Kozakken Boys ging invullen streden in het geruchtencircuit om voorrang. De Werkendamse clubleiding bleef stoïcijns en presenteerde Danny Buijs als opvolger van Dogan Corneille, met Ton Cornelissen als rechterhand. Het Voetbaljournaal ging verhaal halen bij de oud-profvoetballer, thans nog als speler actief bij de Werkendammers.

WERKENDAM – Tijdens de tweede helft van het vorige kalenderjaar focuste Danny Buijs zich nog op een buitenlands avontuur. De oud-speler van Excelsior, FC Groningen, Feyenoord, ADO Den Haag en Sparta kwam in het seizoen 2011-2012 uit voor het Schotse Kilmarnock en voelde er veel voor om met een hernieuwd buitenlands avontuur zijn carrière af te sluiten. Zo ver kwam het uiteindelijk niet en enkele maanden later besloot Buijs zelfs, pas 31 jaar oud, dat na het lopende seizoen een einde komt aan zijn fraaie voetballoopbaan. „Ik had voor mezelf bepaalde voorwaarden gesteld,” aldus Buijs. „Het land, de leefomgeving, et cetera. Amerika en Australië waren landen waar we graag heen wilden. Het was zeker een teleurstelling dat daarvandaan niks leuks voorbijkwam. Daarbij komt de pech dat ik de laatste jaren veel met blessureleed heb gekampt. Als je over de dertig bent gaan clubs dan toch twijfelen. Uiteindelijk kwam er een club uit Australië. Dat bleek helaas allemaal niet goed op papier te staan en eigenlijk vanaf eind oktober kreeg ik het gevoel dat het wel mooi was geweest.” Buijs schakelde in zijn hoofd razendsnel om. „Toen het trainerschap van Kozakken Boys ter sprake kwam schoot er een energiestoot door mijn lichaam en werd ik heel enthousiast. Vervolgens heb ik definitief de knoop doorgehakt en ja, dat voelt als een bevrijding.” De fysieke ongemakken waarmee Buijs de laatste jaren kampte hebben het proces danig versneld. „Het is zo frustrerend als je lichaam gaat tegensputteren en je bij wijze van spreken een dag na de wedstrijd kruipend de trap op moet. Ik ben misschien wel bij dertig verschillende mensen geweest. Doktoren,  fysiotherapeuten, manueel therapeuten. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik ben er geweest. De een zegt dat het uit je rug komt of dat je zooltjes moet, de volgende heeft het over je voeding of dat je een nieuw bed moet kopen. In Den Haag ben ik bij Chinezen geweest die potjes met vuur op je lichaam zetten. Je grijpt alles aan in de hoop dat je van die blessures af komt. Dan is het des te frustrerender als het toch weer terugkomt. Daarom is de keuze om te stoppen en deze kans te pakken ook makkelijker. Daar krijg ik geen spijt van, dat weet ik zeker. Ja, het verwachtingspatroon zal hoog zijn en de instap wordt moeilijk na een seizoen als het huidige, dat hoor ik van alle kanten. Maar ik ga er toch echt alles aan doen om dit seizoen kampioen te worden. Die kans krijg je misschien maar een keer.” Dat Buijs, momenteel bezig met de cursus TC2, waarna hij zo snel mogelijk TC1 hoopt te gaan doen, ooit trainer zou worden was al langer helder. „Mijn hele carrière heb ik dingen bijgehouden van trainers. Bepaalde trainingen of hoe ze dingen aanpakten. De laatste jaren ben ik dat met alleen maar meer interesse gaan volgen. Bij Feyenoord heb ik Raymond Verheijen en Michael Kuipers leren kennen en ben ik dingen als periodisering steeds meer gaan volgen. Als voetballer denk je vaak helemaal niet na over de dingen die je op de training doet, maar dat ben ik wel gaan doen.”

„Ik bel altijd wel een coachende speler geweest. Vroeger dacht je met een bepaalde manier van coachen goed te doen, maar later ga je inzien dat je het soms beter op een andere manier kan brengen en dat de boodschap dan veel beter aankomt. Dat heeft natuurlijk ook te maken met verschillende karakters. Toen ik achttien was dacht ik alles goed te doen, maar nu ik terugkijk denk ik, pfoe, toen heb je wel wat foutjes gemaakt en had je dingen anders kunnen doen. Wie ben ik om te zeggen dat dat het proces van het leven is, maar het is een feit dat je jezelf altijd blijft ontwikkelen en leert van je fouten. Dat zal de rest van mijn leven zo blijven. Ik zal volgend jaar ook tegen dingen aanlopen waarvan we later zullen zeggen, dat hadden we misschien anders moeten doen. Dat zal iedereen gebeuren.” De valkuil van de voetballer die trainer wordt en de eerste tijd nog die coachende voetballer is, is bekend. „Als hij vindt dat ik bepaalde dingen anders moet doen zal Kees Spaan (technisch directeur, red.) dat zeker tegen mij uitspreken. Sinds wij elkaar acht jaar geleden hebben leren kennen is er een vriendschap ontstaan die voor de rest van het leven is. Hij zal mij dus zeker corrigeren. En naast Kees lopen ook Teus Blokland en Ton Cornelissen hier nog rond, mensen die ouder zijn dan ik en voldoende ervaring hebben.” Buijs versleet tijdens zijn profcarrière een waslijst aan trainers, maar moet diep nadenken als wordt gevraagd naar zijn belangrijkste invloeden. „Bij Feyenoord heb ik Bert van Marwijk een jaar meegemaakt. Erg interessant. Met Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay kwamen er grote voetballers, maar daarnaast kwamen ook jongens als ik, van FC Groningen, FC Utrecht of Vitesse. Boeiend om te zien hoe hij met dat verschil omging. Dan kregen bijvoorbeeld de grote jongens eens een middag rust, terwijl de jongeren gewoon naar buiten moesten. Toch ontstonden daardoor geen irritaties.”

„Ik ben enorm trots op mijn carrière. Ik ben maar een gewone huis-, tuin- en keukenvoetballer. Als kleine jongen droom je van Barcelona of Manchester United, maar al snel zie je dat je daarvoor tekort komt. Maar als ik zie bij wat voor mooie clubs in Nederland ik heb mogen spelen. Als kleine jongen droomde ik van Feyenoord 1 en dat heb ik gehaald. Ook Kilmarnock was fantastisch. Het was sowieso leuk eens in een andere cultuur te kijken.” In het zuidwesten van Schotland ervoer Buijs tevens het meest tragische moment in zijn spelersloopbaan die hem de rest van zijn leven zal bijblijven. „We speelden de League Cup-finale tegen Celtic, die we met 1-0 wonnen. Achteraf hoorden we dat de vader van een medespeler (Liam Kelly, red.) in de laatste minuut op de tribune een hartaanval had gekregen, waaraan hij later die dag is overleden. Tijdens de huldiging in Kilmarnock werden we naar binnen geroepen, waar spelers die hem goed kenden zaten te huilen. Bizar, ik krijg er weer kippenvel van.” In sommige Schotse media werd de beker dan ook de Cup of Tears gedoopt.

De voetballer Danny Buijs was nooit het liefste jongetje van de klas en regelmatig een ‘pain in the ass’ voor trainers. Hoe gaat de trainer Buijs straks om met de voetballer van ‘het type-Buijs’? „Dat moet straks blijken. Het klinkt gek, maar ik heb als speler dingen gedaan die ik als trainer niet zal accepteren, bijvoorbeeld dat ik er met twee keer geel wordt uitgestuurd tegen ONS Sneek. Dat kan eigenlijk niet. Maar ook dat is weer een proces dat zich gaat ontwikkelen.”

Bron: Het Voetbaljournaal
Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Pagina's