Algemeen

Spelregelwijzigingen

Spelregelwijzigingen
23/08/2016

Vanaf het seizoen 2016/’17 is een groot aantal spelregels aangepast door de IFAB (de internationale spelregelcommissie van de FIFA). Deze wijzigingen zijn te vinden op http://www.knvb.nl/assist/scheidsrechters/spelregelwijzigingen . Op basis hiervan heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om twee uitzonderingen die tot op heden golden te laten vervallen, namelijk: 

  1. De blessurebehandeling in de A-categorie;
  2. Het tonen van de gele of rode kaart aan een teamofficial;

Blessurebehandeling in de A-categorie

Vanaf de eerste klasse senioren in het amateurvoetbal was het altijd toegestaan om een blessure op het veld te laten behandelen. Vanaf het komend seizoen geldt in de gehele A-categorie (senioren mannen/vrouwen en jeugdvoetbal) de onderstaande spelregel:

De scheidsrechter onderbreekt de wedstrijd indien naar zijn oordeel een speler ernstig geblesseerd is en ziet erop toe dat de speler van het speelveld wordt verwijderd. Een geblesseerde speler mag niet op het veld worden behandeld. Een geblesseerde speler mag pas in het speelveld terugkeren nadat het spel is hervat; als de bal in het spel in het spel is mag dit alleen vanaf de zijlijn, maar als de bal uit het spel is mag dit vanaf de doellijn of zijlijn.

Uitzonderingen op het voorafgaande kunnen alleen worden gemaakt wanneer:

  • een doelverdediger geblesseerd is;
  • een doelverdediger en een veldspeler met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben;
  • spelers van hetzelfde team met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben;
  • er sprake is van een ernstige blessure;
  • een speler geblesseerd is geraakt als gevolg van een fysieke overtreding waarvoor de tegenstander een waarschuwing heeft ontvangen of is weggezonden (bijv. onbesuisd of ernstig gemeen aanvallen), mits de behandeling snel wordt afgerond

Blessurebehandeling in de B-categorie

Voor de B-categorie blijft de uitzondering van kracht dat een blessurebehandeling altijd op het veld plaats mag vinden.

Wegsturen van teamofficials

De KNVB stond tot op heden toe om gele en rode kaarten te tonen aan teamofficials. Vanaf komend seizoen is dit niet meer mogelijk en kunnen gele en rode kaarten alleen getoond worden aan spelers.

Wanneer een teamofficial zich niet op een verantwoorde manier gedraagt, heeft de scheidsrechter twee opties:

  1. Een publieke vermaning geven;
  2. Wegsturen van de teamofficial (zonder het tonen van een gele of rode kaart).

De KNVB is van mening dat teamofficials een belangrijke voorbeeldrol hebben naar spelers en publiek. We vragen aan de scheidsrechters om teamofficials tijdig te vermanen ten aanzien van onacceptabel gedrag (voorbeelden hiervan zijn kritiek op de arbitrage, wegwerpgebaren).

​De scheidsrechterscommissie.
 

Vorige pagina

Update seizoenskaarten

Update seizoenskaarten
11/08/2016

In de afgelopen dagen zijn de seizoens- en tribunekaarten bezorgd bij de supporters die op tijd hun antwoordcoupon hebben opgestuurd.

Heeft u geen seizoenskaart ontvangen, maar wilt u toch verzekerd zijn van een sta- of zitplek bij alle thuiswedstrijden van onze Kozakken in de Tweede Divisie? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met secretaris Frans van der Wiel.

Frans van der Wiel
secretaris@kozakkenboys.nl
06 51580021

Bestuur Kozakken Boys

Vorige pagina

Nieuw LED scorebord

Nieuw LED scorebord
11/08/2016

Vanaf eind september zal op sportcomplex De Zwaaier een prachtig nieuw scorebord te bewonderen zijn. Dankzij financiële bijdragen van de club van 50 en de supportersverenging zijn we in staat geweest om een prachtig full colour LED scorebord aan te schaffen.
            
Het LED scherm kan dienst doen als scorebord én reclamebord. Het scherm maakt het mogelijk om niet alleen de score, opstellingen en uitslagen te tonen maar geeft ook uitgebreid ruimte voor advertenties van sponsoren, uitslagen en tussenstanden van andere wedstrijden, bewegende beelden, verenigingsnieuws, etc.


Een impressie van het nieuwe LED-scorebord op ons sportpark.

Het LED scherm is voorzien van de allernieuwste SMD technologie waardoor het een langere levensduur heeft. Daarnaast biedt deze technologie betere en diepere kleuren en een grotere kijkhoek.

We zijn enorm blij met deze fraaie aanwinst op ons sportcomplex en bedanken de club van 50 en de supportersvereniging voor hun financiële bijdrage.

Bestuur Kozakken Boys

Vorige pagina

Presentatiegids 2016

Presentatiegids 2016
10/08/2016

Deze week valt De Kozak Magazine bij u in de brievenbus. De fraaie jaarlijkse presentatiegids van Kozakken Boys staat ook dit jaar weer boordevol informatie over de club en natuurlijk de Tweede Divisie.

Het magazine wordt huis aan huis bezorgd in Werkendam en kunt u donderdag in de brievenbus verwachten samen met het Altena Nieuws.

Bestuur Kozakken Boys

Vorige pagina

Programma Open Dag

Programma Open Dag
08/08/2016

Aanstaande zaterdag staat de Kozakken Boys-Rabobank Open Dag 2016 op het programma. Naast de openingswedstrijd van de Tweede Divisie tussen Kozakken Boys en Koninklijke HFC zijn er tal van activiteiten te beleven op ons Sportpark de Zwaaier!

10:00-11.45 uur: Spelletjes voor JO7/MO7, JO9/MO9 en JO11/MO11 (Mini's, F en E pupillen)
12:00-14:00 uur: Spelletjes voor JO13/MO13 en JO15/MO15 (D en C jeugd)

10:00 uur: Kozakken Boys JO17-1 – Slikkerveer JO17-1 (B1)
12:00 uur: Kozakken Boys JO19-1 – GJS JO19-1 (A1)
12:00 uur: Kozakken Boys VR1 – Peursum VR1
12:00 uur: Kozakken Boys 2 - BVV Barendrecht 2
13:00 uur: Training G-team

15:00 uur: Kozakken Boys - Koninklijke HFC

16:45 uur: DJ Japio & De Keijzer
17:30 uur: Meet & Greet A-selectie
18:30 -19.15 uur: Roger van Meer
20:30 uur: Einde Open Dag

Vorige pagina

Bedankje namens ’t Ouwe Zesde

Bedankje namens ’t Ouwe Zesde
06/08/2016

Met vereende krachten hebben we alle kabels & leidingen & kabels ingegraven en aangesloten.

SteeHa heeft een prachtige “reservebank” gemaakt waarin we onze spullen kunnen opbergen.

In deze bank hebben we naast opslagruimte ook stroom, internetaansluiting (muziek), stromend water en ja ja … een bieraansluiting voor de buitenbar.

Kortom alle ingrediënten om bij mooi weer een gezellig terras te realiseren zonder tientallen meters snoeren af te rollen en met biervaten te hoeven slepen.

Doorat er heel veel enthousiaste mensen hebben meegeholpen is de kans aanwezig dat we iemand vergeten, dus daarom…..

Hierbij willen we iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het realiseren van “de Reservebank” hartelijk danken!!

’t Ouwe Zesde.

Vorige pagina

"Vergeten" supporter

"Vergeten" supporter
03/08/2016

Bij het lezen van de titel denk je gelijk, wij als Kozakken Boys vergeten toch geen supporters?! Dit is inderdaad het geval, maar de reden voor het schrijven van dit stukje ligt toch iets anders.

Er is 1 trouwe supporter die al een tijdje uit beeld is wegens gezondheidsredenen. Vrienden, medesupporters en vrijwilligers die hem bij uit en thuiswedstrijden zagen of regelmatig op en rond het veld konden vinden moeten het al een tijdje zonder zijn aanwezigheid doen. Niet dat hij de laatste jaren nog lichamelijk actief was met de onderhoudwerkzaamheden, maar als geïnteresseerd toeschouwer en de rol die hij zich toegeëigend had als uitvoerder met de benodigde humoristische en op zijn tijd cynische opmerkingen zijn toch al een tijdje passé. Ruim 4 jaar geleden werd Jan van Oord in Gorinchem onderzocht aan zijn hart. Tijdens dit onderzoek kreeg hij een hartstilstand. Het was een geluk bij een ongeluk dat de artsen direct konden reageren maar deze dreun had in zijn hersenen toch meer impact dan dat wij allen konden vermoeden. Een kleine twee weken later werd in Breda een hartklep gerepareerd.

Lichamelijk gezien was hij na zijn thuiskomst niet meer de "oude" Jan die we allemaal kenden. In de achterliggende jaren dachten we hij wordt toch niet doof omdat hij nogal eens moest vragen wat er ook alweer precies gezegd of gevraagd werd. Hij was ook wat stiller geworden en op verjaardagen was hij meer een toehoorder i.p.v. een actieve deelnemer aan discussies die altijd wel over voetbal gingen. Pas begin maart van dit jaar ging zijn vrouw Corrie merken dat er toch iets niet helemaal goed zat. Overdag was Jan bezig met de regelmaat van de dag. Aardappels schillen, boontjes afhalen, krantje lezen. De dingen die je doet wanneer je met pensioen bent. 'S nachts kan Jan maar moeilijk de slaap vatten en herinneringen van een arbeidzaam verleden komen boven drijven. Alleen bij Jan gaat het vormen aannemen dat hij deze beelden werkelijk meemaakt en de volgende dag zelfs nog vlagen kan navertellen. De hallucinaties worden heviger net als het slaaptekort bij beiden. Half juni wordt het besluit genomen om Jan op te laten nemen in een kliniek voor senioren in Tilburg om te laten onderzoeken wat er daadwerkelijk met hem aan de hand is. Na een verblijf van enkele weken is het oordeel daar. Vasculaire dementie; En de kans dat dit te genezen is wordt bestempeld als nihil. De inschrijving voor een verzorgingshuis dichterbij werd in werking gezet en na een verblijf van 6 weken kon Jan terecht in Geertruidenberg in verzorgingshuis de Riethorst. Op moment van schrijven is Jan enkele weken bewoner van dit verzorgingshuis maar staat ook op de wachtlijst voor Goezate. De momenten dat Jan helder van geest is en een ieder die op bezoek komt aanspreekt bij naam zijn talrijker dan de momenten dat hij verward is. Dit maakt het des te moeilijker voor de familie om te bevatten dat hij niet meer in staat is om thuis te wonen en wellicht ook geen wedstrijden meer kan bezoeken van onze hoofdmacht. Langs deze weg willen wij een ieder bedanken die ons steunt in deze periode.

We gaan nog een lastige tijd tegemoet maar wetende dat een ieder meeleeft doet ons goed.

Namens familie van Oord

Huib van Oord

Vorige pagina

Kozakken Boys aan de A27

Kozakken Boys aan de A27
14/07/2016

Vanaf vandaag zal niemand de komende Rabobank - Kozakken Boys open Dag meer hoeven missen. De aankondiging is voor alle weggebruikers duidelijk te zien op de A27 bij Hank!

  

Vorige pagina

Rabobank-Koz. Boys Open Dag

Rabobank-Koz. Boys Open Dag
13/07/2016

Op zaterdag 13 augustus aanstaande houden we weer onze jaarlijkse Rabobank - Kozakken Boys Open Dag op sportpark De Zwaaier. Vanaf 10:00 uur zijn er weer allerlei activiteiten voor jong en oud!

Vorige pagina

Bericht van Ger van der Pluijm

Bericht van Ger van der Pluijm
10/07/2016

Maandag 13 juni werden de club en alle mensen eromheen opgeschrikt met het bericht dat oud-verzorger Ger van der Pluim was getroffen door een hartstilstand. Ondertussen is Ger succesvol geopereerd en mag hij thuis verder werken aan zijn herstel.

Een bericht van Ger en zijn vrouw aan alle Kozakken:

Kozakken,

Langs deze weg wil ik iedereen enorm bedanken voor alle aandacht en berichtjes die aan mij zijn gegeven nadat ik herstellende ben van de enorme inpact op mijn leven.
Het doet goed om te weten en voelen dat een vereniging ook een grote familie kan zijn in deze moeilijke tijd. Zoveel aandacht uit verschillende hoeken geeft een enorme steun om het leven weer in positieve zin op te nemen.
Ik hoop jullie spoedig weer te kunnen ontmoeten op de zwaaier.
Dank namens mijn vrouw en mijzelf en mijn kinderen.


Ger en Mimi van der Pluijm

Wij wensen Ger alle succes toe tijdens zijn herstel en hopen hem snel weer te zien op ons sportpark!

Bestuur SV Kozakken Boys

Vorige pagina

Pagina's