Algemeen

'Say YES to Play'

'Say YES to Play'
30/09/2014

WERKENDAM - Trainer Ton Cornelissen van Kozakken Boys komt zaterdag in actie als ambassadeur van de 1We Football Playgrounds. Tijdens de wedstrijd Kozakken  Boys - Spakenburg gaat hij zelf, samen met zijn dochter en twee van haar vriendinnen, collecteren onder het aanwezige publiek.

De opbrengst gaat naar de realisatie van voetbalvelden in de sloppenwijken  van Brazilië, Bangladesh en Burundi. Als wapen in de strijd tegen armoede.  Met de 1We Football Playgrounds van 1We - Een Wereld Idee krijgen kansarme  kinderen de kans om zich via sport en educatie te ontwikkelen. In Brazilië  kunnen ze hiermee uit handen worden gehouden van de drugsmaffia. In  Bangladesh en Burundi belanden ze daardoor niet in het keiharde straatleven.

Doeltreffend middel
Waarom Ton ambassadeur is van de 1We Football Playgrounds? “Ik ben zelf in Brazilië geweest en heb met eigen ogen gezien hoe voetbal daar leeft. Die kids zijn er elke dag mee bezig. Voetbal verbroedert mensen, van welke bevolkingslaag dan ook. Het is een sport die bij iedereen iets losmaakt. Ik  vind dat we met z’n allen moeten bijdragen om elk kind, waar ook ter  wereld, de kans moeten geven om te voetballen als basis voor een betere  toekomst. Een collecte is daarvoor een heel doeltreffend middel.”

Say YES to Play
Elk voetbalveld krijgt een leslokaal, een kleedruimte en een tribune, met eromheen allerlei activiteiten. Hiermee krijgen de 1We Football Playgrounds ook een empowerment functie voor de wijk. Het doel is om met elk veld per  jaar minimaal 500 kinderen en jongeren spelenderwijs te laten leren.

Onder het motto ‘Say YES to Play’ zetten zich inmiddels al 17 (oud-)profs als 1We Sportambassadeur in voor het voetbalproject. Naast Ton Cornelissen  zijn dat onder anderen Berry Powel (ook van Kozakken Boys), keeperscoach Arno  van Zwam (ADO Den Haag en Jong Oranje), Mustafa Saymak (PEC Zwolle), Dario Tanda (FC Twente) en Bart Vriends (Go Ahead Eagles).

Ben je zaterdag niet aanwezig bij de wedstrijd Kozakken Boys - Spakenburg, maar wil je Ton Cornelissen wel steunen als ambassadeur?

Sms dan YES naar 1008 en bepaal zelf welk bedrag je doneert.

Klik hier voor de facebook pagina van Say YES to Play

Tekst: Regio-voetbal

Vorige pagina

Zaterdag kinderopvang

Zaterdag kinderopvang
30/09/2014

Zaterdag tijdens Kozakken Boys - Spakenburg is BuitenSpel weer geopend. Dat betekent dat uw kinderen, tijdens deze thuiswedstrijd, weer gezellig kunnen komen spelen.

Zelf ongestoord de wedstrijd kijken terwijl uw kroost, onder toezicht en uiteraard met wat limonade en lekkers, ook een balletje trapt of zich anderszins lekker vermaakt met vriendjes en vriendinnetjes.

De club sponsort een groot deel van het bedrag, ouders vragen we per kind een kleine bijdrage van € 5,- per middag. BuitenSpel is geopend vanaf een uur voor het begin tot na afloop wedstrijd.

Zo staat niemand buitenspel!

Vorige pagina

Gele en rode kaarten

Gele en rode kaarten
29/09/2014

Misschien ten overvloede maar een gewaarschuwd man telt voor twee. Ook dit seizoen zullen, zoals afgesproken in de ledenvergadering, de kosten van een rode kaart doorberekend worden aan de desbetreffende speler, dit gaat ook op voor de boetes die de club moet betalen na de 4e gele kaart.

Het bestuur.

Vorige pagina

Winst op de uien

Winst op de uien
27/09/2014

Het eerste kwartier zat de bekerwedstrijd van afgelopen week nog in de hoofden van de Kozakken. De 1-0 achterstand werkte bevrijdend voor de manschappen van Danny Buijs. Na de achterstand werd al de schroom overboord gegooid en werkte men gedreven , maar soms nog niet eens goed, aan een voorsprong.
In Rijnsburg eindigde het uiteindelijk in 1-5 en blijft men opnieuw een week koploper in de Topklasse.

Klik hier voor de samenvatting van Kozakken Boys TV

Scoreverloop:

Rijnsburgse Boys - Kozakken Boys 1-5 (1-3)

17' Quincy van der Leuv 1-0
26' Nasser El Khayati 1-1
36' Berry Powel 1-2
38' Leon Bot 1-3
76' Berry Powel 1-4
90+1' Sjoerd van der Waal 1-5

Klik hier voor alle foto's van de wedstrijd van fotograaf Wim Verhoeven

Foto's: Wim Verhoeven

Vorige pagina

Kopij clubblad aanleveren

Kopij clubblad aanleveren
26/09/2014

Het seizoen 2014-2015 is alweer enige weken bezig en ook de presentatiegids zal inmiddels wel dubbel en dwars zijn uitgelezen. Hoog tijd dus voor een nieuw clubblad. Traditiegetrouw mogen leden van Kozakken Boys ook zelf suggesties of stukken aanleveren voor dit blad.

Dus heeft u een mening over onze vereniging, of wilt u een jeugdteam of jeugdtrainer/leider in het zonnetje zetten, stuur dan gerust uw bijdrage naar de redactie. Suggesties zijn ook van harte welkom. Samen met de redactie komen we er altijd uit.

Stukken die u zelf aanlevert mogen maximaal 400 woorden bevatten. Uiteraard zijn foto’s meer dan welkom.

Stukken of suggesties kunt u sturen naar Ingmar Bax: i.m.bax@hetnet.nl

Vorige pagina

Parkeer problematiek

Parkeer problematiek
17/09/2014

Kozakken Boys beschikt over een ruime parkeergelegenheid, maar tijdens wedstrijddagen van onze hoofdmacht blijkt dit vaak nog niet voldoende. Het in goed overleg met gemeente en politie gedogen van parkeren in de berm van de Lange Wiep zorgt nog altijd niet voor structurele oplossingen.

Kozakken Boys is samen met de gemeente Werkendam en de regiopolitie in gesprek om deze problemen de hand te bieden. De insteek is om alle bezoekers met behulp van verkeersregelaars de juiste wegen te laten ´bewandelen´ zodanig dat hulpdiensten te allen tijde een vrije doorgang hebben tot ons complex. Ook een vrije doorgang van spelersbussen en supportersbussen krijgen hierin prioriteit.

De veiligheidsorganisatie van Kozakken Boys heeft het afgelopen seizoen, maar zeer zeker ook de afgelopen weken, geconstateerd dat sommige parkeerders alle regels aan hun laars lappen. Er wordt veelvuldig dubbel geparkeerd op het grote parkeerterrein, terwijl dit gewoon openbare weg is, en er dus een aantal malen een spelersbus/supportersbus niet tijdig heeft kunnen vertrekken. Daarnaast maken een aantal chauffeurs zich schuldig aan het onterecht parkeren op een invalide parkeerplaats.

Tot op heden hebben deze chauffeurs, middels een oproep via de stadionspeaker, een waarschuwing gekregen. Vanaf nu neemt Kozakken Boys direct contact op met de politie als er sprake is van ernstig fout parkeergedrag! Dus automobilisten die parkeren op een plaats die de doorgang van hulpdiensten of bussen verhinderen, maar ook mensen die menen onrechtmatig op een invalide plaats te moeten parkeren, worden niet meer gewaarschuwd. De regiopolitie is op de hoogte van onze problemen en zijn direct oproepbaar. Ter verduidelijking, een boete voor het parkeren op een invalide plaats zonder geldig bewijs kost: € 370,-

Laat het zover niet komen. Kom op tijd, te voet, of op de fiets. Geen plaats meer? Parkeer op de Werkina. Vanaf de Werkina is het slechts 5 minuten lopen naar ons complex.

Bestuur Kozakken Boys

Vorige pagina

Wie heeft er een EHBO diploma ?

Wie heeft er een EHBO diploma ?
15/09/2014

Naar aanleiding van een incident (blessure) waar geen EHBO bij betrokken was, willen wij als Kozakken Boys graag weten wie er een EHBO diploma heeft, zodat wij in de toekomst een beroep kunnen doen op gecertificeerde personen voor ondersteuning op ons complex.

Gaarne u aanmelden bij Gerrit Ippel (tel: 06 - 21 898 704).

Vorige pagina

Ruilen en afhalen nieuwe kleding

Ruilen en afhalen nieuwe kleding
09/09/2014

Donderdag 18 september is er nog een keer de gelegenheid om kleding te ruilen. Ook nieuwe leden kunnen dan hun kleding ophalen. De kleding ruilen of afhalen kan tussen 19.00 en 20.00 uur in een van de kleedkamers van ons complex.

De kledingcommissie

Vorige pagina

Parkeren tijdens thuiswedstrijden

Parkeren tijdens thuiswedstrijden
04/09/2014

Kozakken Boys beschikt over een ruime parkeergelegenheid maar tijdens drukbezochte wedstrijden is het toch dringen geblazen. Voor elke thuiswedstrijd van ons 1e elftal willen wij U daarom op een aantal maatregelen wijzen.

Het parkeren in de berm langs de gehele Nieuwe Kozakkenstoep zal worden gedoogd door de politie. Parkeer Uw auto wel zover mogelijk in de berm NIET OP DE WEG en volg e.v.t. de aanwijzingen van de verkeersregelaars. U RISKEERT EEN BOETE !

Parkeren in de berm langs de Borcharenweg (begraafplaats) is absoluut NIET toegestaan. Alsmede in de bermen van de Sportlaan. U RISKEERT EEN BOETE !

Naast het parkeren rondom het voetbalveld kunt U ook parkeren op de parkeerplaats “Werkina” nabij het zwembad. De loopafstanden bedragen maximaal  5 minuten.

Voor mensen in het bezit van een invalidenkaart zijn er voldoende plaatsen gereserveerd op het grote parkeerterrein direct naast de hoofdingang.

Aan de wegzijde van de Lange Wiep zijn een aantal gereserveerde parkeerplaatsen. Een vriendelijk verzoek om tijdens de thuiswedstrijden van ons   1e  hier niet te parkeren.

Tevens geen fietsen/bromfietsen/scooters meer te plaatsen achter de slagboom

Volg ten allen tijde de instructies van evt. verkeersregelaars en politie.

Namens het bestuur van Kozakken Boys.

Vorige pagina

Vier weekendafsluitingen A27

Vier weekendafsluitingen A27
02/09/2014

Rijkswaterstaat voert in de vier weekenden van september onderhoudswerkzaamheden uit aan de A27 richting Breda. Er worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en voegovergangen worden vernieuwd. In verband met deze werkzaamheden is de A27 vier weekenden, steeds van vrijdagavond tot maandagochtend, afgesloten tussen knooppunt Gorinchem en afrit 23 Werkendam, in de richting van Breda. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes, extra reistijd en onverwachte drukte.

Werkzaamheden A27 Gorinchem-Werkendam

 • vrijdag 5 september 22.00 uur tot maandag 8 september 06.00 uur
 • vrijdag 12 september 22.00 uur tot maandag 15 september 06.00 uur
 • vrijdag 19 september 22.00 uur tot maandag 22 september 06.00 uur
 • vrijdag 26 september 22.00 uur tot maandag 29 september 06.00 uur

Afsluitingen

 • A27 vanaf knooppunt Gorinchem tot afrit 23 Werkendam richting Breda (dicht)
 • Oprit 24 Avelingen naar de A27 richting Breda (dicht)

De A27 en de tussenliggende opritten zijn bovendien dicht tussen Werkendam en afrit 20 Geertruidenberg richting Breda, van:

 • vrijdag 5 september 22.00 uur tot zaterdag 6 september 08.00 uur
 • vrijdag 19 september 22.00 uur tot zaterdag 20 september 08.00 uur

Omleidingsroutes

Verkeer op de A27 vanuit Utrecht richting Breda wordt als volgt omgeleid:

 • Neem op knooppunt Everdingen de A2 richting ’s-Hertogenbosch.
 • Neem op knooppunt Empel de A59 richting Breda.
 • Neem op knooppunt Hooipolder de A27 richting Breda.

Verkeer vanuit Gorinchem richting Breda wordt als volgt omgeleid:

 • Neem op knooppunt Gorinchem de A15 richting Rotterdam.
 • Neem op knooppunt Ridderkerk de A16 richting Breda.

De vrijdagnachten van 5 en 19 september is een lokale omleiding van kracht tussen Werkendam en Hank. De omleidingsroute, die loopt via de N322/N283, de N267 en de A59, staat aangegeven op de gele borden.

Alternatief vervoer

Tijdens de werkzaamheden verruimen de veerdiensten Kop van ’t Land en Brakel-Herwijnen de vaartijden. De exacte vaartijden kunt u vinden op Veerdienst Gorinchem en Veerdienst Biesbosch. De bushaltes van Veolia blijven tijdens de wegafsluitingen bereikbaar.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel OnderhoudsContract 2014, dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren door aannemers Heijmans, MNO Vervat en BAM. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden (PDF, 319.8 kB) ? Kijk op vanAnaarBeter of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Bron: Rijkswaterstaat

Vorige pagina

Pagina's