Algemeen

Kaartverkoop Kozakken Boys - Ajax

Kaartverkoop Kozakken Boys - Ajax
26/09/2016

Voor de bekerwedstrijd Kozakken Boys - Ajax zal vanaf volgende week de voorverkoop starten.  Er zal op verschillende punten en tijdstippen voorverkoop worden gehouden, houdt u aub deze week de berichtgeving op onze website hierover in de gaten.

Let op dat kaarten voor deze wedstrijd alleen in de voorverkoop verkregen kunnen worden. Meer info volgt later deze week.

Bestuur Kozakken Boys

Vorige pagina

Altena Oktoberfest

Altena Oktoberfest
23/09/2016

Zaterdag 1 oktober is het zover, dan wordt de grootste bierstube van heel Altena weer gehouden. Het Altena Oktoberfest.

De kaarten kosten €15 en zijn vanaf 18 jaar en zijn te koop achter de bar in de kantine.

Voor meer informatie over het Altena Oktoberfest kijk op: http://www.altenaoktoberfest.nl/

Voor de online kaart verkoop: http://www.altenaoktoberfest.nl/ticketverkauf/

KB media/Remco Vorthoren

Vorige pagina

Helpende handen gezocht

Helpende handen gezocht
18/09/2016

Voor maandagavond 19 september zijn er wat vrijwilligers nodig voor het plaatsen van drang- en hekwerk op de achterzijde van ons sportcomplex i.v.m. de bekerwedstrijd tegen Helmond sport. We starten om 18.00 uur. Wil je komen helpen? Meld je dan even via 06-20012304.

Bij voorbaat dank.

Eric van Wijk

Vorige pagina

Parkeren tijdens Kozakken Boys - Helmond Sport

Parkeren tijdens Kozakken Boys - Helmond Sport
18/09/2016

Tijdens deze wedstrijd gelden enkele tijdelijke verkeersmaatregelen rondom het voetbalcomplex aan de Kozakken Stoep/Lange Wiep.

Op de Kozakken Stoep/Lange Wiep mag op dinsdag 20 september aan beide zijden geparkeerd worden. Bovendien geldt er tijdelijk éénrichtingsverkeer, in de richting van de Werkensepolder. Verkeersregelaars begeleiden het parkeren langs de Kozakken Stoep/Lange Wiep, om zo de doorgang voor hulpdiensten te garanderen.

Bewoners van de Werkensepolder kunnen wel via de Kozakken Stoep/Lange Wiep naar hun huis rijden, maar dienen de wijk via de Sasdijk te verlaten. Overigens luidt het advies om de Kozakken Stoep/Lange Wiep in beide richtingen te mijden en via de route Dijkgraaf den Dekkerweg, Bandijk, Sasdijk en Richter naar de Werkensepolder te rijden.

Het is ten strengste verboden te parkeren in de groenstrook van de begraafplaats richting de rotonde. Hiertegen wordt handhavend opgetreden.

Het parkeerterrein van het sportcomplex is uitsluitend toegankelijk met een speciaal voor deze wedstrijd geldende parkeerkaart, zonder een parkeerkaart kunt u hier niet parkeren.
Naast het parkeren rondom het voetbalveld kunt u ook parkeren op de parkeerplaats “Werkina” nabij het zwembad. De loopafstand bedraagt maximaal 5 minuten.

Volgt u te allen tijde de instructies van onze stewards en verkeersregelaars.

Wij roepen bezoekers uit Werkendam op om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar De Zwaaier te komen.

Bestuur sv Kozakken Boys

Vorige pagina

Geen trainingen op dinsdag 20 September

Geen trainingen op dinsdag 20 September
13/09/2016

In verband met de te verwachte drukte zijn er voor, tijdens en na de wedstrijd Kozakken Boys – Helmond Sport op dinsdag 20 september geen trainingen op ons sportpark. 


Een sportieve groet,

Het (jeugd)bestuur 

Vorige pagina

Persaccreditatie Helmond Sport

Persaccreditatie Helmond Sport
12/09/2016

Voor de KNVB beker wedstrijd tegen Helmond Sport op dinsdag 20 september a.s. dient iedere mediavertegenwoordiger in het bezit te zijn van een accreditatie. Accreditatieverzoeken (ook fotografen) kunnen worden ingediend t/m maandag 19 september.

Het aanvragen van een accreditatie kan uitsluitend per e-mail: pers@kozakkenboys.nl

Persvoorlichter Bas van Straten

Vorige pagina

Kleding ruilen

Kleding ruilen
08/09/2016

Op woensdag 14 september 2016 is er tussen 18.30 uur en 20.30 uur gelegenheid voor het ruilen van kleding, in een van de kleedkamers van ons sportcomplex.

De kledingcommissie

Vorige pagina

In de media: Kozakken in Rio

In de media: Kozakken in Rio
05/09/2016

Op Regio-Voetbal.nl staat een interview met Antonio Aurino en Jesse van Oord. Het duo, spelend in Kozakken Boys 5, verbleef afgelopen tijd in Rio de Janeiro.


Voetvolleyduo Antonio Aurino en Jesse van Oord komt in Rio tot kwartfinale

WERKENDAM - Antonio Aurino en Jesse van Oord vertrokken maandag 22 augustus met de door de KLM speciaal voor de Olympische Spelen gespoten Boeing 777 naar Rio de Janeiro. Het duo was daar namens het IOC een week actief in een demonstratievoetvolleytoernooi.

Het is winter in Rio de Janeiro, maar dat betekent nog wel temperaturen van boven de dertig graden. Het Werkendamse duo kwalificeerde zich na de winst in de nationale ranking voor Rio de Janeiro, waar het voetvolley voor het eerst een Olympische demonstratiesport was. Aurino en Van Oord wonnen vijf van de zes wedstrijden in Nederland.

Jammer
De wedstrijden in Rio de Janeiro zouden in het grote Olympische beachstadion gespeeld worden. Aurino: “Dat ging jammer genoeg niet door. De organisatie durfde het niet aan omdat het stadion na een storm en hoog water niet veilig zou zijn. Omdat er geen entree voor onze wedstrijden werd geheven, werd een volle bak verwacht. Spelen voor 12.000 toeschouwers tegen Brazilië zou natuurlijk geweldig zijn.”

Er werd snel een ander stadion met een capaciteit van 3000 toeschouwers gebouwd waar nu de wedstrijden werden afgewerkt.

Wereldtop
Rio de Janeiro is voetvolleygek. “Om de vijftien meter ligt op het Ipanema-strand een voetvolleyveld. Daar trainen de Braziliaanse jongens die van de sport leven. Vergis je niet, voor deelname aan dit demonstratietoernooi speelden tachtig Braziliaanse teams in de voorronden. Daarvan is zeker de helft wereldtop. Er konden zich maar twee teams plaatsen”, legt Jesse van Oord uit.

De Brazilianen op Copacabana zijn hautain. Als buitenlander kom je niet gemakkelijk op de beachvelden. “Nadat wij hadden laten zien wat wij in huis hadden, wilden zij toch tegen ons oefenen.”

Van Oord vervolgt: “Wij hadden geluk met onze coach René van Eijsden, die jaren in Rio heeft gewoond. Hij spreekt de taal en daarom hebben wij ons ook geen moment onveilig gevoeld. Het krioelde ook van de politie en militairen.”

De grote spelen waren dan wel achter de rug, maar nu is het tijd voor de Paralympics en de demonstratiesporten.

Kwartfinale
De start van het toernooi werd door de bouw van de nieuwe accommodatie uitgesteld naar vrijdag 26 augustus. Aurino: “Dat gaf ons de gelegenheid om de stad te verkennen en elke ochtend even te trainen.”

Aurino en Van Oord werden in een poule gekoppeld aan favoriet Brazilië I, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten. Van Tunesië won Nederland met 18-2. De Emiraten werden met 18-8 geklopt. Brazilië I werd gediskwalificeerd. Aurino en Van Oord werden vervolgens met Iran geconfronteerd en wonnen opnieuw gemakkelijk met 18-2. In de kwartfinale vloog het duo er na een 15-16 voorsprong, met 18-16 tegen Spanje uit. Paraquay won heel verrassend de finale van Brazilië II. Deze wedstrijd werd op de grootste Braziliaanse Tv-zender live uitgezonden.

Antonio Aurino en Jesse van Oord waren zaterdagmiddag op Sportpark Dalem met Kozakken Boys 5 gewoon weer als voetballers actief op een bijveld. Groter kan het contrast binnen een week, met een vol stadion op Copacabana, niet zijn.

Vakantie
Over twee maanden keert het Nederlands topteam alweer terug naar Rio de Janeiro. “Wij hebben die trip vorig jaar in november al geboekt op het moment dat het demonstratietoernooi voor de Olympische Spelen nog niet zeker was. Wij doen daar straks mee aan een open toernooi en zullen tevens vakantie houden”, besluit het duo.

Of het demonstratietoernooi in Rio de Janeiro een Olympisch vervolg krijgt, is nog de vraag.

Bron: regio-voetbal.nl

Vorige pagina

Inleveren kleding

Inleveren kleding
31/08/2016

Het nieuwe seizoen staat weer op het punt om te beginnen en we gaan weer proberen om iedereen te voorzien van de benodigde kleding. Helaas constateren wij dat er nogal wat leden (spelers en begeleiders) welke niet meer actief bezig zijn, toch nog kleding welke eigendom is van Kozakken Boys zijn vergeten in te leveren.

Graag willen wij iedereen hiervoor in de gelegenheid stellen, op woensdag 7 september 2016 van 18.30 uur tot 19.30 uur. Lukt dit niet geef het dan even af bij Chris Admiraal. We hopen op jullie medewerking.

De kledingcommissie

Vorige pagina

Spelregelwijzigingen

Spelregelwijzigingen
23/08/2016

Vanaf het seizoen 2016/’17 is een groot aantal spelregels aangepast door de IFAB (de internationale spelregelcommissie van de FIFA). Deze wijzigingen zijn te vinden op http://www.knvb.nl/assist/scheidsrechters/spelregelwijzigingen . Op basis hiervan heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om twee uitzonderingen die tot op heden golden te laten vervallen, namelijk: 

  1. De blessurebehandeling in de A-categorie;
  2. Het tonen van de gele of rode kaart aan een teamofficial;

Blessurebehandeling in de A-categorie

Vanaf de eerste klasse senioren in het amateurvoetbal was het altijd toegestaan om een blessure op het veld te laten behandelen. Vanaf het komend seizoen geldt in de gehele A-categorie (senioren mannen/vrouwen en jeugdvoetbal) de onderstaande spelregel:

De scheidsrechter onderbreekt de wedstrijd indien naar zijn oordeel een speler ernstig geblesseerd is en ziet erop toe dat de speler van het speelveld wordt verwijderd. Een geblesseerde speler mag niet op het veld worden behandeld. Een geblesseerde speler mag pas in het speelveld terugkeren nadat het spel is hervat; als de bal in het spel in het spel is mag dit alleen vanaf de zijlijn, maar als de bal uit het spel is mag dit vanaf de doellijn of zijlijn.

Uitzonderingen op het voorafgaande kunnen alleen worden gemaakt wanneer:

  • een doelverdediger geblesseerd is;
  • een doelverdediger en een veldspeler met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben;
  • spelers van hetzelfde team met elkaar in botsing zijn gekomen en onmiddellijke verzorging nodig hebben;
  • er sprake is van een ernstige blessure;
  • een speler geblesseerd is geraakt als gevolg van een fysieke overtreding waarvoor de tegenstander een waarschuwing heeft ontvangen of is weggezonden (bijv. onbesuisd of ernstig gemeen aanvallen), mits de behandeling snel wordt afgerond

Blessurebehandeling in de B-categorie

Voor de B-categorie blijft de uitzondering van kracht dat een blessurebehandeling altijd op het veld plaats mag vinden.

Wegsturen van teamofficials

De KNVB stond tot op heden toe om gele en rode kaarten te tonen aan teamofficials. Vanaf komend seizoen is dit niet meer mogelijk en kunnen gele en rode kaarten alleen getoond worden aan spelers.

Wanneer een teamofficial zich niet op een verantwoorde manier gedraagt, heeft de scheidsrechter twee opties:

  1. Een publieke vermaning geven;
  2. Wegsturen van de teamofficial (zonder het tonen van een gele of rode kaart).

De KNVB is van mening dat teamofficials een belangrijke voorbeeldrol hebben naar spelers en publiek. We vragen aan de scheidsrechters om teamofficials tijdig te vermanen ten aanzien van onacceptabel gedrag (voorbeelden hiervan zijn kritiek op de arbitrage, wegwerpgebaren).

​De scheidsrechterscommissie.
 

Vorige pagina

Pagina's