Algemeen

Kozakken Boys zelf verder met kinderopvang

Kozakken Boys zelf verder met kinderopvang
23/07/2014

WERKENDAM - De kinderopvang op het terrein van voetbalclub Kozakken Boys in Werkendam gaat verder onder de naam BuitenSpel.

Nu Hoppas per 1 augustus op deze locatie stopt met buitenschoolse opvang, heeft een nieuwe stichting onder de naam  De Lange Wiep de handschoen opgepakt.

“Vanaf 1 augustus draait alles eigenlijk gewoon door”, zegt Ad van Wijk, voorzitter van Kozakken Boys én van De Lange Wiep. “De BSO wordt voortgezet en we breiden zelfs uit met een kinderdagverblijf.”

Positief
Volgens Van Wijk zijn ook ouders positief over het nieuwe initiatief. Er zijn al veel aanmeldingen binnen voor BuitenSpel, weet hij.

“De politiek wil graag dat straks de kinderen op de brede scholen worden opgevangen, maar ouders zijn daar niet gelukkig mee. Dan moeten de kinderen zelfs in de vakantie weer naar hun schoolgebouw toe. Bij Kozakken Boys kunnen ze gebruik maken van de voetbalvelden en we willen ook een nieuwe speeltuin neerzetten. En mocht het een keertje regenen, dan kunnen de kids ook terecht in de onze kantine.”

BuitenSpel moet bovendien een plek worden waar ook de ouders zich thuis voelen, benadrukt Van Wijk. “Als stichting willen we meer samen gaan doen, bijvoorbeeld een gezellige barbecue of zo. Zo kunnen de kinderen zien dat ook hun ouders het hier naar hun zin hebben.” 

In de toekomst hoopt De Lange Wiep ook ouderen aan zich te binden met de komst van een bewegingstuin.

Veel regelwerk
Momenteel wordt er hard gewerkt op het terrein van Kozakken Boys om het gebouw van het kinderdagverblijf en de BSO helemaal gereed te maken. “Het gaat niet alleen om een verbouwing van de locatie, maar er komt veel regelwerk bij kijken. Zo moet je uiteraard voldoen aan zware eisen en wetgeving. Het gaat tenslotte om de veiligheid en het welzijn van de kinderen.” 

BuitenSpel heeft een meerwaarde voor de kinderen én voor Kozakken Boys, stelt Van Wijk. “De sociale functie van onze voetbalclub gaat inmiddels verder dan alleen leden werven en sport bedrijven.”

Bron: Regio-voetbal

Vorige pagina

Wessel wint!

Wessel wint!
21/07/2014

In de vorige editie van “de Kozak” was de pupillen puzzel voor de jonge Kozakken te vinden. De oplossing was "patat". Er werden meerdere juiste oplossingen in gezonden. Hierdoor heeft er een loting plaats moeten vinden. Na loting kwam Wessel Waal als winnaar uit de bus.

Wessel heeft inmiddels zijn prijs uit de handen van het ‘t Ouwe Zesde in ontvangst mogen nemen.

Wij wensen Wessel veel plezier met zijn prijs.

't Ouwe Zesde
 

 

Vorige pagina

Bezoekersaantallen website

Bezoekersaantallen website
20/07/2014

Het eerste halfjaar van 2014 zit er al weer op, voor de websiteredactie een mooi moment om u weer eens een overzicht te geven van de bezoekersaantallen van onze website.

De drukste dag van dit jaar, is nog steeds zaterdag 1 februari 2014, deze dag werd onze website maar liefst 3.497 keer bezocht. Voor u geheugen: op deze dag verloor Kozakken Boys uit in Hardenberg tegen de plaatselijke HHC, ook werd op die dag bekend gemaakt dat in het seizoen 2014-2015 de A-Selectie van Kozakken Boys onder leiding van het trainersduo Ton Cornelissen en Danny Buijs zal komen te staan.

Hieronder een overzicht van de eerste zes maanden van het kalenderjaar 2014:

Maand Bezoekers Paginaweergaven
Januari 48.590 145.107
Februari 49.845 147.516
Maart 48.522 140.433
April 41.925 116.181
Mei 42.572 122.666
Juni 23.539 62.880

In de eerste zes maanden mochten we in totaal 254.993 bezoekers welkom heten op onze website, ten opzichte van 246.342 bezoekers in dezelfde periode in 2013. Totaal bekeken de bezoekers 734.783 pagina’s ten opzichte van 749.168 in dezelfde periode in 2013.

Namens de complete websiteredactie danken wij u allen voor het trouw bezoeken van onze website en hopen u te blijven verwelkomen op onze prachtige website.

Vorige pagina

Rabobank Kozakken Boys Familiedag

Rabobank Kozakken Boys Familiedag
18/07/2014

Op zaterdag 16 augustus a.s. zal op sportpark De Zwaaier de Rabobank Kozakken Boys familiedag plaatsvinden.

Net als in voorgaande jaren zal er op deze dag voor jong en oud  weer van alles te beleven zijn. Op een leuke en sportieve manier zal Kozakken Boys zich aan de regio en de Werkendamse bevolking presenteren, de toegang is geheel gratis.

Alle actieve leden van de club komen deze dag aan bod, zo zullen er trainingen plaatsvinden onder leiding van de technische staf en spelers van het eerste elftal. Ook worden er wedstrijden gespeeld door diverse jeugdelftallen, het G-team enkele  senioren elftallen. Voor de keepers is er een speciale clinic georganiseerd.

Tijdens de Rabobank Kozakken Boys familiedag mogen kinderen proef komen trainen bij Kozakken Boys. Onder leiding van diverse spelers en trainers worden de jongens en meisjes de eerste beginselen van het voetballen bij gebracht. U kunt uw kind op de dag zelf aanmelden bij de jeugdstand nabij de ingang van sportcomplex de Zwaaier.

Naast wedstrijden en trainingen zullen er voor de kinderen verschillende spelactiviteiten en een spectaculaire freestyle show plaatsvinden. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen OJC Rosmalen zal de traditionele presentatie van het eerste elftal van Kozakken Boys plaatsvinden.

Tijdens de gehele dag zullen radio AFM en Kozakken Boys TV aanwezig zijn om verslag te doen van dit evenement. 

Vorige pagina

Het beleg van Gorinchem 1813-1814

Het beleg van Gorinchem 1813-1814
08/07/2014

Onze noorderburen hadden het 200 jaar geleden zwaar te verduren. De troepen van Napoleon hadden zich in deze periode gelegerd in de vesting van Gorcum. “De sleutel van Holland” zoals Napoleon zelf de stad ooit noemde, werd 3 maanden lang door de uiteindelijke bevrijders zwaar bestookt met duizenden bommen en granaten.

Het Gorcums Museum heeft over deze roerige periode een tentoonstelling opgezet. Hier wordt ook aandacht besteed aan één van de bekendste naamdragers van de bevrijders: Kozakken Boys.

O.a. het schilderij van Teus Verhoeven wat sinds 2007 in de kantine van Kozakken Boys te bewonderen was, is vanaf 12 Juli t/m 9 November onderdeel van deze tentoonstelling.

Mocht je interesse hebben in geschiedenis, kunst/cultuur of gewoon voor de gezelligheid. Bekijk dan in de bijlage de uitnodiging en programma, welke wij hebben ontvangen van het Gorcums Museum om de feestelijke opening van deze tentoonstelling bij te wonen.

BijlageGrootte
Uitnodiging Beleg van Gorinchem.pdf1.81 MB
Vorige pagina

Fixet Kramer Win Win Weken

Fixet Kramer Win Win Weken
12/06/2014

Enkele weken geleden hebben we aangegeven dat Kozakken Boys was uitgenodigd om mee te doen aan de Win Win Weken bij Fixet Kramer in Werkendam.
 
Supporters en iedereen die de club een warm hart toedraagt kon de Fixet-bon in een daarvoor bestemde bus doen om zodoende te sparen voor een bedrag wat de club kan besteden bij Fixet.
 
Vandaag is een cheque overhandigd door eigenaar Bert Kramer met een prachtig eindbedrag van € 329,-. Kozakken Boys zal dit geld, zoals vooraf aangekondigd, besteden voor de overkapping van het cameraplatform op het hoofdveld om het inmiddels niet meer weg te denken Kozakken Boys TV een beschutte plaats te bieden voor de opnames.
 
Vanaf deze plaats willen wij Fixet Werkendam bedanken voor de ontvangen cheque en uiteraard de supporters voor de ingeleverde bonnen
 
Bestuur SV Kozakken Boys
 

Vorige pagina

WK Quiz (This-it)

WK Quiz (This-it)
07/06/2014

Donderdagavond 12 juni vanaf 21.00 uur is er in café This-it een WK Quiz, met als presentator niemand minder dan Sjoerd van der Waal. Dus wil jij je kennis testen en natuurlijk ook de openingswedstrijd kijken van het WK in Brazilië, zorg dan dat je volgende week donderdag om 21.00 uur aanwezig bent op de Hoogstraat 21, 4251 CH Werkendam.

 

Vorige pagina

Kantine zaterdag geopend

Kantine zaterdag geopend
06/06/2014

De kantine is a.s. zaterdag voor het laatst dit seizoen geopend. Vanaf 16:00 uur bent u welkom voor het allerlaatste drankje/ hapje van dit seizoen.

Na 28 juni zal de kantine een aantal weken gesloten zijn en gaat het kantinepersoneel genieten van een welverdiende vakantie.

Vanaf deze plaats wensen wij u allemaal een fijne vakantie en zien u graag in goede gezondheid weer terug in het nieuwe seizoen.

Het kantinepersoneel.

Vorige pagina

Vrijwilligers gevraagd !!!!!!!

Vrijwilligers gevraagd !!!!!!!
04/06/2014

Deze zomer gaat de buitenboel bij Kozakken-Boys Werkendam in de verf, dit is ook hard nodig omdat we anders volgend jaar achter de feiten aanlopen met alle gevolgen van dien. Op dit moment hebben al diverse schilders die de club een warm hart toe dragen toegezegd om dit belangeloos met elkaar te gaan doen, ben jij ook schilder of erg handig met de kwast? Meld je zelf dan aan, vele handen maken tenslotte ligt werk.

Het Kozakken Boys schilders collectief, klinkt erg goed, hiervoor kun je het beste contact opnemen met Maikel Pruijsen Arie de Keijzer of Hans Visser

Er is ook divers kitwerk, nu zijn er gelukkig ook diverse kitters binnen onze vereniging, heren kitters ook jullie hulp zouden we graag willen gebruiken.

Ben je niet zo handig met de kwast, maar heb je geen probleem met schuren en schoonmaken dan kun je je aanmelden bij Hendri Visser, André van den Heuvel of bij Eric van Wijk. Woensdagavond (11 juni), donderdagavond (12 juni) en zaterdagmorgen (14 juni) willen we hier mee aan de slag gaan. Op deze manier nemen we de heren schilders veel werk uit hun handen.

Met elkaar kunnen we op deze manier de club een hoop geld besparen en wederom met elkaar voor de derde zomer op rij een mooi stukje collectief werk neerzetten.

Voor een hapje en een drankje word uiteraard weer gezorgd.

Vorige pagina

Werkzaamheden op De Zwaaier

Werkzaamheden op De Zwaaier
30/05/2014

Ook op vrijdag worden er genoeg werkzaamheden verricht op De Zwaaier. KBTV maakte een korte sfeerreportage.

Vorige pagina

Pagina's