Algemeen

Maatregelen rondom Kozakken Boys - Ajax

Maatregelen rondom Kozakken Boys - Ajax
19/10/2016

Om het bekerduel tussen Kozakken Boys en Ajax in goede banen te leiden heeft het bestuur van Kozakken Boys een aantal extra maatregelen genomen.

Open
De toegangen zijn vanaf 16.30 uur geopend.

Veiligheid
Vuurwerk is in alle vormen ten strengste verboden. Dus ook geen fakkels en rookbommen. Denk aan de medebezoekers en in het bijzonder aan de kinderen. Bij overtreding volgt direct uitzetting en overdracht aan de politie.
Blik en glaswerk zijn verboden.
Alcohol (geen eigen consumptie) is alleen toegestaan in de daarvoor aangewezen zones. Rondom het speelveld is alcohol niet toegestaan.
Vuur en steekwapens zijn verboden.
Harddrugs en softdrugs zijn verboden.
Paraplu’s zijn niet toegestaan.
Rugzakken zijn niet toegestaan.
Bij de diverse toegangen wordt op verzoek gevisiteerd en gefouilleerd. Bij weigering kan u de toegang worden ontzegd.
In het kader van de openbare veiligheid zullen er een tweetal mobile cameraposten worden geplaatst op het complex.
Respecteer te allen tijde de aanwijzingen van onze stewards en beveiligers.

Uitbreiding toegangen
Naast de gebruikelijke hoofdingang zijn er voor deze wedstrijd een viertal extra toegangen gecreëerd.
Lange Wiep nabij scorebord. Alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers komende vanaf de Sportlaan. Deze ingang biedt rechtstreeks toegang tot de overdekte statribune en de fanzone.
Lange Wiep thv IJsbaan. Alleen toegankelijk voor Ajax-supporters (bezoekersvak). De Lange Wiep is vanaf de Monnikenhoef tot aan de bocht (ingang ijsbaan) niet toegankelijk voor alle verkeer. Dus ook niet voor voetgangers en fietsers.
Monnikenhoef thv veld 2. Alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers komende uit de wijk Nieuwe Polder. Geen gemotoriseerd verkeer!! Direct toegang tot statribune korte zijde achter het doel en statribune nabij ’t Baxke.
Toegang tussen ’t Baxke en BSO Buitenspel. Alleen toegankelijk voor VIPS.

Hoofdingang
Ter rechterzijde van de (gebruikelijke) kaartverkoop worden een aantal sluizen gecreëerd, waardoor kaarthouders naar binnen kunnen. Hier vandaan zijn de statribunes aan de korte zijde (Lange Wiep) en statribunes onder de zittribune goed bereikbaar. Hier bevinden zich ook de kantine en een fanzone.
Pers, rolstoelers en VIPS

Foodcourts
Op het sportcomplex zullen diverse foodcourts worden ingericht waar u terecht kunt voor eten en drinken van allerlei verschillende foodstands. De foodcourts zijn gesitueerd nabij de hoofdingang en achter de overdekte sta tribune zodat deze voor iedereen bereikbaar zijn.

Parkeren
Volg alle informatie voor wat betreft parkeren via alle mediakanalen van Kozakken Boys, gemeente en het Altena Nieuws.
Kom, indien mogelijk, vooral te voet of met de fiets.
Kom vooral op tijd.

Respecteren
Respecteer aub onze maatregelen.
Laat kinderen te allen tijde voorrang krijgen op een goed uitzicht!!
Respecteer onze vrijwilligers en medewerkers.

Lees hier welke verkeersmaatregelen er woensdag worden genomen.

Bestuur Kozakken Boys.

Vorige pagina

Kantine sluit om 19:00 uur!

Kantine sluit om 19:00 uur!
19/10/2016

Let op, in verband met de voorbereidingen voor de feestavond van de supportersvereniging sluit de kantine aanstaande zaterdagavond om 19:00 uur.

De kantinecomissie

Vorige pagina

Verkeersmaatregelen op woensdag

Verkeersmaatregelen op woensdag
19/10/2016

Kozakken Boys speelt woensdag 26 oktober om 18.30 uur in de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi tegen Ajax. Gelet op de enorme belangstelling en het aantal verkochte kaarten, is het noodzakelijk dat er verkeersmaatregelen getroffen worden die helaas kunnen leiden tot verkeershinder. Bezoekers van de wedstrijd die in de gelegenheid zijn om op de fiets of te voet te komen, adviseren wij omdat vooral ook te doen.

Borcharenweg afgesloten
Vanaf 16.00 uur is de Borcharenweg afgesloten voor al het doorgaande verkeer.
Deze straat wordt gebruikt als parkeerzone. Iedereen die normaal gesproken van deze weg gebruik maakt, moet omrijden.

De Zandsteeg en de Schans afgesloten
Vanaf 16.00 uur wordt de Zandsteeg richting de Schans afgesloten voor het doorgaande verkeer. De Schans is alleen toegankelijk voor bewoners en bestemmingsverkeer. Bewoners worden hier nog persoonlijk over geïnformeerd. De Schans blijft wel open voor de hulpdiensten. Ook geldt er op de Zandsteeg en de Schans een parkeerverbod. Parkeren van de auto is niet toegestaan en hier wordt nadrukkelijk op gecontroleerd en gehandhaafd als dat nodig is.

De Monnikenhoef afgesloten
De Monnikenhoef is afgesloten voor het verkeer (voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten voor de Werkense Polder). Ook hier is het verboden te parkeren.

De Zandsteeg, Schans en Monnikenhoef zijn wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.De Kozakken Stoep/Lange Wiep afgesloten
Vanaf 16.00 uur zijn ook de Kozakken Stoep/Lange Wiep afgesloten voor het verkeer.
 Deze worden gebruikt als parkeerzone.

Bewoners van de Werkense Polder kunnen hun woning bereiken via de route Dijkgraaf den Dekkerweg, Bandijk, Sasdijk en Richter. Op deze wijze kunnen zij ook de wijk verlaten. De bewoners van de Werkensedijk kunnen via de Kerkstraat hun woning te bereiken.

Parkeren
Parkeert u uw auto vooral op de locaties waar een P staat. Dit zijn onder andere het gemeentehuis (Raadhuisplein 1), het parkeerterrein bij Sporthal de Crosser (Raadhuisplein 19) en bij de Werkina (Werkina). Deze parkeerzones zijn te bereiken door de P te volgen.

Daarnaast mag er geparkeerd worden op de Borcharenweg en de Grote Waardweg richting het industrieterrein. Om te kunnen parkeren op de Borcharenweg moet de parkeerroute worden gevolgd

Op de Dijkgraaf den Dekkerweg staan borden met daarop: Parkeren KB-Ajax volg P. Op het kaartje is de parkeerroute aangeduid in het geel.

Rondom het sportcomplex van Kozakken Boys en op cruciale locaties wijzen professionele verkeersregelaars en parkeerbegeleiders op de verkeersroute en parkeermogelijkheden. Wij verwachten dat met deze maatregelen het verkeer zo goed mogelijk wordt verspreid en dat al het verkeer na afloop sneller de kern uit kan, waardoor de overlast zo klein mogelijk blijft.

Wij vragen uw begrip en medewerking voor deze verkeersmaatregelen!

Bestuur Kozakken Boys & Gemeente Werkendam

Vorige pagina

Magazine: Kozakken Boys - Ajax

Magazine: Kozakken Boys - Ajax
19/10/2016

Woensdag 26 oktober staat al weken groot omcirkeld in de agenda van voetballiefhebbers in Werkendam en omstreken. Om 18:30 uur trapt Kozakken Boys in de tweede ronde van de KNVB Beker af tegen Ajax.

Op de wedstrijddag wordt een speciaal Kozakken Boys - Ajax-magazine verkocht. In dit 32-pagina's tellend collectorsitem blikt onder meer Ajax-supporter en Kozakken Boys-speler Leon Bot vooruit naar zijn droomwedstrijd. Ook kijken Willem Looijen, John Heitinga en Dennis Rommedahl terug op de wedstrijd van 9 jaar geleden en legt Frenkie de Jong uit waarom hij uitkijkt naar de confrontatie in Werkendam. Voor de Ajacieden is er ook nog een poster van de Amsterdammers te vinden in het blad.

Komt u woensdagavond naar De Zwaaier? Neem dan voor €1,- dit unieke blad mee naar huis!

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

UPDATE: Onderzoek kunstgras

UPDATE: Onderzoek kunstgras
13/10/2016

Update kunstgras (13 oktober 2016)

Zoals vorige week op onze website is gepubliceerd volgen wij de discussie die is ontstaan over de gezondheidsrisico’s van het spelen op kunstgras met een rubber infill op de voet. Wij volgen hierin het advies van de KNVB en het RIVM.

De KNVB heeft begin deze week onder andere met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Vereniging Sport en Gemeente, Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en vertegenwoordigers uit de kunstgrasbranche rond de tafel gezeten om te bespreken wat de vervolgstappen zijn om de onzekerheid over de rubber infill van kunstgras weg te nemen.

De belangrijkste uitkomst van dit gesprek is dat het RIVM per direct nieuw onderzoek gaat verrichten en dat de resultaten voor het einde van dit jaar worden gepresenteerd. Verder benadrukte het RIVM nogmaals dat vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico's voor de gezondheid en er dus gewoon op gesport kan worden.

Wij houden u op de hoogte.

Bestuur sv Kozakken Boys


Bericht onderzoek kunstgras (7 oktober 2016)

Er is deze week in de media veel aandacht geweest voor de mogelijke gezondheidsgevaren door het spelen op kunstgras. De discussie richt zich op de rubber infill die gebruikt wordt op kunstgrasvelden. Kozakken Boys beschikt over twee kunstgrasvelden: het hoofdveld en het pupillenveld.

Op het hoofdveld werken we niet met een rubber infill, maar met kurk. Het hoofdveld valt hierdoor buiten deze discussie.

Het pupillenveld is voorzien van rubber infill. Echter is er bij ons 50% minder rubber gebruikt dan bij de traditionele (goedkopere) velden. Dit heeft te maken de korte vezel en het schokpad.

Wij volgen deze discussie hoe dan ook op de voet en zien vooralsnog geen reden om het voetballen op dit veld te staken. Wij volgen het advies van de KNVB. Voor wat betreft de gezondheidsrisico’s van SBR-rubbergranulaat baseert de KNVB zich op de expertise en feitelijke informatie van het Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu (RIVM). Het RIVM is het kennisinstituut dat in opdracht van de overheid zich ontfermt over de volksgezondheid in Nederland. Het RIVM heeft op basis van diverse onderzoeken vastgesteld dat er bij het sporten op met rubberkorrels ingestrooide kunstgrasvelden geen gezondheidsrisico is te verwachten. Het RIVM heeft de KNVB laten weten nog steeds achter de resultaten van deze onderzoeken te staan.

Hoewel in de media niet wetenschappelijk wordt aangetoond dat de rubberen korrels gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, vindt de KNVB dat het RIVM de bevindingen uit het programma Zembla zorgvuldig moet bekijken en indien nodig vervolgonderzoek moet doen. Meer onderzoek levert meer informatie op. Dat draagt bij aan meer zekerheid over de veiligheid en gezondheid op de Nederlandse velden voor de sporters. De Vereniging Sport en Gemeente (VSG), de instantie die gemeenten en sportverenigingen adviseert over kunstgrasvelden, deelt het standpunt van de KNVB. Aanstaande maandag staat er al een afspraak gepland over kunstgras met onder meer het RIVM, VSG en kunstgrasfabrikanten. De bevindingen uit het programma Zembla worden hier ook besproken.

Wij zullen u als bestuur via de site uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Bestuur sv Kozakken Boys

Vorige pagina

Helpende handen gezocht!

Helpende handen gezocht!
12/10/2016

Om de wedstrijd Kozakken Boys – Ajax organisatorisch vlekkeloos te laten verlopen zijn er diverse werkzaamheden nodig waarbij we graag van onze vrijwilligers gebruik zouden maken. Zaterdag 22 oktober staan de meeste zelfwerkzaamheden gepland. Denk hierbij aan het plaatsen van circa 300 meter hekwerk, dranghekken, plaatsen van toegangspoorten en dergelijke. We starten met de werkzaamheden om 8.30 uur de planning is om rond 13.00 uur klaar te zijn. Zoals gewend word er voor een hapje een drankje en de nodige humor gezorgd

Ook voor de maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 oktober zoeken we nog enkele helpende handen. Donderdag 27 oktober gaan we opruimen, ook hiervoor zoeken we nog de nodige vrijwilligers.

Aanmelden kan bij Eric van Wijk
M: 06-20012304
Email: eric@kozakkenboys.nl

Eric van Wijk

Vorige pagina

Huishoudelijke mededeling

Huishoudelijke mededeling
12/10/2016

Beste sportvrienden,

Onze club beschikt over 11 prachtige kleedkamers, waar vaak in alle 11 de kleedkamers - zeer luid -  verschillende soorten muziek klinkt. Het is daardoor vaak onmogelijk om op de gang en in de jeugdbestuurskamer normaal met elkaar te kunnen praten.

Daarom zijn wij helaas genoodzaakt om de geluidsoverlast, door het gebruik van deze radio’s in de kleedkamers, aan banden te leggen en gelden vanaf vandaag de volgende regels.

  • Geen muziek meer op de trainingsavonden.
  • Alleen muziek op de wedstrijddagen 15 minuten voor en na de wedstrijd.
  • Geluid op een normaal niveau.

U begrijpt, dat dergelijke regels voor meerdere interpretaties vatbaar zijn, echter doen wij een beroep op uw fatsoen en rekenen wij op uw medewerking.

Mochten deze regels niet normaal in acht genomen worden, dan zijn wij genoodzaakt radio’s in de kleedkamers geheel te verbieden, laat het echter niet zo ver komen.

 

Het Hoofdbestuur                                                                 Het Jeugdbestuur

 

Vorige pagina

Coördinatoren vrijwilligersbeleid gezocht

Coördinatoren vrijwilligersbeleid gezocht
12/10/2016

Kozakken Boys is een vereniging die momenteel een enorme groeispurt doormaakt in zowel in kwaliteit als kwantiteit. Om alle activiteiten, werkzaamheden, etc. goed te laten te verlopen, moeten veel dingen geregeld worden. Een groot aantal vrijwilligers ondersteunt onze club al door één of meerdere taken te vervullen. Een vereniging als Kozakken Boys kan dan ook niet bestaan zonder deze vrijwilligers. Echter valt het wel steeds meer op, dat het steeds dezelfde schouders zijn die deze lasten dragen.

Tijdens de algemene ledenvergadering is door de leden besloten om een vrijwilligersbeleid voor onze vereniging samen te stellen, zodat iedereen die lid is van onze vereniging, zich verplicht om vrijwillig taken te verrichten voor onze vereniging.

Dit vrijwilligersbeleid staat inmiddels in de steigers en zal op de komende ledenvergadering nader worden toegelicht, met als doel om het volgend seizoen in te voeren. Om dit vrijwilligersproject verder vorm te geven, zijn we op zoek naar een aantal coördinatoren welke dit proces begeleiden, uiteraard met medewerking van het hoofdbestuur

Is dit iets voor jou neem? Neem dan even contact op met een van de bestuursleden.

Bestuur SV Kozakken Boys

Vorige pagina

Kozakken Boys - Ajax uitverkocht!

Kozakken Boys - Ajax uitverkocht!
06/10/2016

De kaarten voor het bekerduel Kozakken Boys - Ajax zijn volledig uitverkocht. Nadat het woensdagavond op De Zwaaier al storm liep, waren de kaarten op donderdagochtend bij de externe verkooppunten ook al snel op.

Woensdagavond
Terwijl de poorten pas om 19:30 uur zouden openen, begon de rij voor de kantine van De Zwaaier zich woensdag al vanaf 17:45 uur te vullen. Met mensen zo ver als men kon kijken en auto's tot voorbij de rotonde op de dijk was het ook geen verrassing dat het binnen anderhalf uur gedaan was met de kaarten. Blije gezichten bij de gelukkigen die een ticket voor het bekeravondje hadden veroverd, maar helaas ook teleurstelling bij de mensen die net te laat waren.


Een videoverslag van Omroep Brabant woensdagavond op De Zwaaier.

Donderdagochtend
De dag erna was er een herkansingsronde. Bij Slagerij Van den Heuvel in Werkendam, De Keurslager in Gorinchem en Cigo Lucas in Wijk en Aalburg gingen donderdagochtend de allerlaatste kaarten in de verkoop. Op sociale media gingen de gekste foto's in de rondte.

Wie de nacht op de Hoogstraat had overleefd, of gewoon vroeg de wekker had gezet, probeerde donderdagochtend o.a. bij Slagerij Van den Heuvel in Werkendam alsnog aan kaarten te komen voor het bekerduel. Het leverde opnieuw flinke rijen op.


In de vroege ochtenduren stonden mensen massaal voor de deur van Slagerij Van den Heuvel in Werkendam.


Een radioverslaggeefster van Omroep Brabant was donderdagochtend bij Slagerij Van den Heuvel om de menigte te aanschouwen.

De kaarten zijn verdeeld, we kunnen ons opmaken voor een mooie bekeravond op De Zwaaier. Woensdag 26 oktober om 18:30 uur wordt er afgetrapt tussen Kozakken Boys en Ajax in de tweede ronde van de KNVB Beker. De wedstrijd wordt ook live uitgezonden op FOX Sports.

Klik hier voor een fotoreportage van Wim Verhoeven.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Kozakken Boys - Ajax bijna uitverkocht

Kozakken Boys - Ajax bijna uitverkocht
05/10/2016

Na één vrije verkoopavond op De Zwaaier is de wedstrijd Kozakken Boys - Ajax al zo goed als uitverkocht. Na de verkoop voor leden op maandag en dinsdag waren woensdagavond ook de niet-leden in de gelegenheid tickets voor het bekerduel te bemachtigen. Krap twee uur nadat de poorten openden waren de aanwezige kaarten op.


Massale drukte op De Zwaaier voor de kaartverkoop van Kozakken Boys - Ajax.

Donderdagochtend gaan bij Slagerij Van den Heuvel in Werkendam, De Keurslager in Gorinchem en Cigo Lucas in Wijk en Aalburg de allerlaatste kaarten in de verkoop. Wees er op tijd bij, want er is maar een beperkt aantal kaarten aanwezig!

De geplande verkoopavond van donderdagavond op De Zwaaier gaat niet door.

Kozakken Boys ontvangt Ajax op woensdag 26 oktober in het KNVB Bekertoernooi. De wedstrijd zal ook live uitgezonden worden op FOX Sports.

KB Media/Devin van der Wiel

Vorige pagina

Pagina's