Nieuws

A1: vijf maal raak in Dubbeldam
22/04/2012

Zaterdag 21 april – Met een goed gevoel reist kampioen Kozakken Boys A1 af naar Dordrecht om op Sportcomplex Schenkeldijk Dubbeldam A1 te ontmoeten. De Dubbeldammers staan in de 'grijze middenmoot' en een kans op een periodetitel is voorbij. Niettemin blijft het vloeren van een kampioen een mooie uitdaging. We zijn met slechts elf Kozakken want Dennis en Juriaan zijn geblesseerd. Corné is opgeroepen voor het vlaggenschip. De felicitaties gaan naar de spelers van Kozakken Boys B1 want zij zijn vanochtend kampioen geworden !

Inmiddels is het zonnetje gaan schijnen en dat maakt het geheel een stuk gezelliger dan het eerdere miezerige weer. Dubbeldam A1 trapt af maar de Boys nemen al snel het heft in handen. Zelfs Remco gaat regelmatig mee naar voren en geeft een prima pass waarna Youri uithaalt maar de Dubbeldamse doelman redt. Trainer Arjan heeft het helemaal naar zijn zin en blijft luid 'souffleren'. Na ruim een kwartier zet Rohan over rechts een aanval op, speelt de bal door naar Bastiaan die links van hem Youri vrij ziet staan. De assist wordt door hem dankbaar aanvaard: 0-1. De scheidsrechter loopt steeds prima mee en deelt zijn eerste gele kaart uit na een overtreding op een Kozak. Na een half uur krijgt Dubbeldam een vrije trap maar de bal wordt door Rohan weggekopt tot hoekschop. Dylan wil graag een pleister, niet voor zijn mond trouwens maar, voor een flinke schram op zijn arm die maar blijft bloeden. Pleisters blijken schaars in Dordrecht maar Juriaan versiert een rol verband. Na drie minuten blessuretijd, blaast de arbiter voor de rust.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft komt op naam van Dubbeldam. Een goede aanval wordt verwerkt tot corner, maar deze levert niets op. Na vier minuten verdubbelt Kozakken Boys A1 de score. Een aanval via Stef en Dylan komt bij Youri en die schiet de bal binnen: 0-2. Daarna weet de Dubbeldamse keeper een kopbal van Youri nog net via de vingertoppen uit het doel te tikken. Het blijkt uitstel van executie want in dezelfde minuut scoort Youri voor de derde maal: 0-3. Plotseling staat de verdediging van de Werkendammers even flink te schutteren en met dat buitenkansje weten de Dubbeldammers wel raad: 1-3.

Even later genieten de toeschouwers van een één-twee tussen Dylan en Stef en de laatste lijkt via de kruising doel te treffen. De keeper weet echter, met een fantastische actie de bal tot hoekschop te werken. Een andere combinatie levert wel een doelpunt op. Youri is de aangever en Bastiaan maakt het karwei af: 1-4. Een foute terugspeelbal zet Dubbeldam vrij voor doelman Danny en zo wordt ook deze fout terecht afgestraft: 2-4. Een minuut later is Bastiaan verantwoordelijk voor een uitstekende pass op Dylan en die laat de doelman kansloos: 2-5. Vlak voor het einde blinkt Danny uit door een prima redding. De tweede gele kaart van deze middag is voor aanvoerder Remco. Kort na deze kleurenkaart fluit de scheidsrechter voor de laatste maal; de rapporteur langs de lijn kan niet anders dan een goed cijfer uitdelen. Volgende week zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma.

Voor foto's van de wedstrijden van Kozakken Boys A1 kiest u Jeugd / Elftallen /A-elftallen / A1 / Link naar foto's Kozakken Boys A1.

Vorige pagina