Nieuws

A1: Nog effe keep houwe
24/03/2012

Zaterdag 24 maart – Vandaag begint Kozakken Boys A1 als favoriet tegen RKTVC A1 uit Tiel. Met andere woorden: de koploper ontmoet de hekkensluiter. Op papier een simpel duel maar onderschatting ligt altijd op de loer. De reservebank is heel schraal vandaag: één fitte speler (Rohan) en twee geblesseerden (Dennis en Stef). Omdat de B1 op een seniorentijd voetbalt, speelt Jesse de eerste helft met de A1 mee. Corné kijkt met een glimlach toe want hij speelt later deze middag in Leerdam en staat in de basis van het eerste elftal. Vroeger viel je als speler op als je van buiten Werkendam kwam, nu als je uit Werkendam komt !

De scheidsrechter heeft amper geblazen voor het begin als de bal al achter de Tielse doelman ligt: 1-0. Jesse geeft hiermee direct zijn visitekaartje af. Het eerste half uur levert genoeg kansen op en gelukkig ook doelpunten. Martijn tekent voor de 2-0. Youri zet voor op Juriaan en die verhoogt de score tot 3-0. Youri – na een steekpass van Bastiaan – schiet de 4-0 langs de doelman uit Tiel en maakt ook de 5-0 via de binnenkant van de paal. Tussendoor schiet Teus met scherp, maar de Tielse vingertoppen drukken de bal tot hoekschop. Na een half uur gaat een schot van RKTVC maar net voor het Werkendamse doel langs. Direct hierna is Juriaan weer op dreef en maakt het half dozijn vol: 6-0. Na een vrije trap voor RKTVC staat doelman Danny op de goede plaats. In de laatste minuut van het eerste bedrijf is het opnieuw Jesse die scoort (7-0). In de rust vertrekt hij, met een tevreden gevoel, naar Den Bosch.

Na de pauze komt Rohan in het veld voor Jesse. De talrijke toeschouwers hoeven niet lang te wachten op een volgende goal. Juriaan levert precisiewerk af en Arjan zet de teller op 8-0. Na negen minuten spelen scoort Youri (9-0) met dank aan Dylan voor het voorbereidende werk. Het blijkt voor Kozakken Boys A1 het laatste wapenfeit. Na een klein kwartier spelen krijgen de jongens uit Tiel een magnifieke kans om te scoren maar als je deze niet maakt, welke dan wel? Een te harde overtreding op Remco levert de enige gele kaart van de wedstrijd op.

Het vervolg van het tweede bedrijf laat allerlei prachtige acties van Bastiaan, Dylan, Stephan, Rohan, Teus en Youri zien maar dat tiende doelpunt valt niet bij de Kozakken. Zo lijkt dit duel te eindigen in een 9-0 overwinning. De complimenten zijn voor de Tielenaren want ondanks alles geven zij niet op. In de allerlaatste minuut zet 'Flipje' nog éénmaal aan en scoort toch nog: 9-1. Hierna fluit de arbiter - die niet alleen opviel door zijn oranje shirt maar ook door zijn prima leiding - voor de laatste maal. Kozakken Boys A1 behaalt vandaag een gemakkelijke overwinning in een sportieve wedstrijd. Nog effe keep houwe Boys want de finish komt in zicht ...

Zaterdag 31 maart a.s. speelt Kozakken Boys A1 in Leerdam tegen LRC A1. De wedstrijd op Sportpark Bruinsdeel begint om 12.15 uur.

Voor foto's van de wedstrijden van Kozakken Boys A1 klikt u hier.

 

Vorige pagina