Nieuws

B1 pakt 2e periodetitel
18/03/2012

Ook na dit weekend is KozakkenBoys B1 lijst aanvoerder in de Hoofdklasse Zuid. Door afgelopen zaterdag te winnen van Dubbeldam, hebben de Boys zich ook verzekerd van nacompetitie voor eventuele promotie naar divisie niveau. En dat verdient een felicitatie voor het hele team en begeleiding, dat met een kleine selectie tot dit teamresultaat is gekomen. Klasse resultaat. De competitie is echter nog niet ten einde, er volgen nu nog 5 wedstrijden waarin beslist gaat worden wie regelrecht promoveert. Naast de Boys lijken Haarsteeg, CHC/Orka en EBOH te gaan uitmaken wie dat wordt. Afgelopen zaterdag in en tegen Dubbeldam werd gewonnen met 3 doelpunten voor en 0 tegen.

De Boys begonnen goed, hielden het spel breed en legden gelijk druk op het doel van Dubbeldam, dat afgezien van een paar counters weinig had in te brengen. Dat de stand op 3 is blijven steken was meer te wijten aan de eindpass of de afwerking, waarbij de scherpte ontbrak, maar waar wel hard werd gestreden. Dat is ook de voorwaarde voor dit team om resultaat te behalen en iedereen gaf wat hij had. Binnen 10 minuten was het al 0 – 2. Leon mocht een vrije trap nemen vanaf de 16 meter, waarbij de muur niet goed was opgesteld. Met een strak laag schot en een keeper die niet vrijuit ging was de 0 – 1 een feit. Een paar minuten daarna was Jannick er als de kippen bij toen na een schot van Leon de keeper de bal slecht keerde en hij de terug geketste bal in tikte en de stand 0 – 2 werd. Hierna waren er nog enkele kansen die niet benut werden. Soms waren er flitsende combinaties en soms werd er te lang door gepingelt. Teun, onze pinchhitter, moest dit alles vanaf de kant gadeslaan, omdat de limit van het aantal gele kaarten was bereikt.

In de 2e helft zakte het tempo in, maar bleven er kansen komen. Door het aanvallende spel van ons, kon Dubbeldam in de counter tot 2 x toe in de buurt van een goal komen. Eén maal toen Elroy ver uitkomend een lob naast het doel zag verdwijnen en één maal waarbij hij zijn doel goed verkleinde en de bal in het zijnet verdween. Uiteindelijk viel 10 minuten voor tijd de 0 – 3, toen vanuit een voorzet van rechts Jesse de bal in het doel kopte. Geen fantastische wedstrijd, maar wel met veel inzet en zakelijk beslist met 3 punten in de pocket. Zo blijft de voorsprong op de concurrentie 3 punten en verder geen schade geleden voor wat betreft blessures of gele kaarten. Een goed resultaat ! 

Aanstaande zaterdag volgt de wedstrijd in Den Bosch tegen de nummer laatst Wilhelmina. Uiterste scherpte is geboden, want van onderschatting mag geen sprake zijn.  Succes.

Klik hier voor de foto's.

 

Vorige pagina