Nieuws

In de media
13/03/2012

Mo Hammouti snakt naar vastigheid

De doodstrijd van LRC Leerdam tegen degradatie uit de hoofdklasse kostte trainer Ruud Heus deze week de kop. Diverse spelers lieten ondertussen weten na dit seizoen niet meer actief te zijn op sportpark Bruinsdeel. Onder hen Mohammed (Mo) Hammouti. De linksbenige verdediger vertrekt in het kielzog van doelman Mirco Bovo naar Kozakken Boys en ziet derhalve aan de horizon de topklasse lonken.

Hij voetbalde in de jeugd van Feyenoord onder meer samen met Jonathan de Guzman en Royston Drenthe, tegenwoordig furore makend in respectievelijk de Spaanse Primera Division en de Engelse Premier League. Voor Mo Hammouti is de werkelijkheid beduidend minder romantisch. Liefst zes nederlagen op rij leed de in Marokko geboren verdediger met LRC, waardoor degradatie naar de eerste klasse na drie jaar hoofdklassevoetbal in de Glasstad niet langer als een loos dreigement wordt beschouwd. “Maar dat ligt zeker niet alleen aan de trainer. Door blessures en schorsingen moest er constant worden geschoven met spelers en op de momenten dat we er moesten staan gaven we niet thuis,” steekt Hammouti de hand in eigen boezem. “Wat mij betreft was het dan ook beter geweest als Heus het seizoen gewoon had afgemaakt. Het past ook niet bij LRC om de trainer weg te sturen.” Terugblikkend gaan de bijna twee seizoenen onder Heus voor de Gorcumer niet de geschiedenis in als zijn meest gelukkige. “Ik heb het gevoel dat ik al twee jaar stil sta in mijn ontwikkeling,” komt Hammouti met een pijnlijke conclusie. “Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat ik door de omstandigheden de laatste jaren nooit voor een lange periode op mijn favoriete positie heb kunnen spelen,” weet de linksachter annex linker centrale verdediger. Onder zijn oude én nieuwe trainer Michel Langerak hoopt Hammouti zijn persoonlijke stagnatie een halt toe te roepen. “Zijn sterke punt is dat hij zich inleeft in hoe een voetballer zich voelt in bepaalde situaties. Daarnaast spreekt zijn fanatisme mij enorm aan. Ik heb bij LRC twee jaar heel fijn met hem gewerkt.”

Naast Langerak wordt Hammouti bij Kozakken Boys eveneens herenigd met voormalig ploeggenoot Leon Bot. Tijdens het competitieduel op De Zwaaier leverde een botsing tussen beiden een rode kaart op voor de kakelverse Kozak. “Veel te zwaar gestraft,” vond de dader destijds al en eigenlijk nog steeds. “Ik kreeg ‘rood’ omdat Leon nogal  schreeuwde, wat hij later ook lachend toegaf. Op dat moment kon ik er minder om lachen.” Als de 24-jarige beveiligingsmonteur in augustus het nieuwe Kozakken Boys-shirt over de schouders laat glijden zal dat gepaard gaan met een déjà-vu. “Nadat ik bij Feyenoord geen contractverlenging kreeg en vervolgens na een half jaar bij ADO den Haag te hebben gespeeld ook daar vertrok heb ik onder meer meegetraind bij Kozakken Boys. Ad van Seeters was trainer en ik heb tegen Roda Boys zelfs een oefenwedstrijd gespeeld. Ik deed ongeveer een half uur mee en kreeg kramp,” herinnert Hammouti zich tot zijn eigen hilariteit. “Dat ga je krijgen als je lange tijd geen wedstrijd hebt gespeeld.” Over twee weken staat voor Hammouti een pikant duel op het programma: LRC Leerdam-Kozakken Boys. “Natuurlijk wil ik volgend seizoen graag in de topklasse spelen, maar ik speel nu voor LRC en voor die club doe ik mijn stinkende best. Zo’n situatie komt nu eenmaal weleens voor als je de keuze maakt voor een andere club.”

Bron: AD/Rivierenland
Tekst: Kees van Peer, Randje16
Foto: Teus Admiraal Fotografie
 
 
Vorige pagina